Jump to content

Probleme haion si incuietoare haion

eu
 Share

Postare recomandată

Si eu am patit la fel zilele trecute. Cheia nu mai intra ca e plin de nisip. Am incercat cu spray dar nu am putut rezolva, de fapt nu mi-a mers niciodata sa introduc si sa rasucesc cheia, dar mergea de pe telecomanda si era OK, pana s-a blocat de tot si nu a mai mers nici de pe telecomanda. Singura solutie a fost sa demontez din interior panoul de plastic de pe hayon (cele 2 suruburi din manere si clemele metalice). E destul de greu de demontat cu portbagajul inchis, dar cu o tija metalica cu carlig, introdusa intre plastic si tabla, se poate scoate panoul. Am inceput sa trag din coltul de jos, apoi am desprins cu grija toata partea de jos. Odata desprinsa, am introdus o surubelnita si am miscat tija care actioneaza carligul din broasca si asa am deschis. Panoul nu se poate da jos decat daca e deschis hayonul. M-am interesat la un atelier de copiat chei si mi-au spus ca imi trebuie alt butuc, pe care sa il adapteze pentru cheia mea. Gasesc pe undeva asa ceva?

Am verificat partea electrica si totul functioneaza normal. Problema cred ca a aparut de la pozitia cheii in butuc...daca e scoasa vertical, hayonul se deschide odata cu usile la deschiderea centralizata. Daca e scoasa orizontal, nu se mai deschide odata cu usile si trebuie deschis manual cu cheia. La mine cred ca a fost putin deplasata tija si nu a revenit la normal, ca in cazul scoaterii cheii pe verticala.

Am mai dat cu spray LubritAll si acum se pare ca functioneaza normal, doar ca nu pot introduce cheia.

O sa incerc sa intreb la un magazin daca se poate comanda un butuc pe care sa il adaptez pentru cheia mea si revin cu informatii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

M-am gandit si eu la asta, dar, din pacate, am aflat care este problema, insa nu stiu ce solutie exista pentru ea. Am aflat ca a fost schimbat haionul (am cumparat masina la second hand acum 1 luna), in consecinta nu se mai potriveste cheia in butuc. Inchiderea centralizata functiona pana acum 2 zile, iar acum nu mai merge nici asta, deci nu pot deschide portbagajul nicicum. Am acces la el doar pe la bancheta din spate.

Ce solutii credeti ca sunt pentru portbagaj, astea fiind datele problemei?

Multumesc!

Link către comentariu

In cazul in care nu ai cheia de la haion ,desi ma mir, probabil si butucul e second, mergi cu actele la reprezentanta si iti fac ei comanda la un butuc pt cheia ta. Asta daca nu fac ei figuri ca nu esti posesorul sau mai stiu eu ce.

Dar cel mai bine fa inchiderea centralizata pt ca eu sincer nush daca am folosit de 10 ori cheia la haion.

Sau poti sa le faci pe amandoua :P. Cum ai posibilitate.

Link către comentariu

Salutare la toata lumea !

Am si eu o intrebare legata de acest faimos motoras de la inchidere haion.

Vreau sa imi montez un modul pentru cheia briceag si vreau sa folosesc si functia de deschidere haion.

Pana aici toate bune si frumoase. (deocamdata nu am acest modul montat)

Cand deschid haionul,cu masina descuiata, apas pe intreruptorul ala iar modulul confort comanda motorasul. Acesta se invarte intr-un anumit sens, actioneaza o tija si descuie haionul. Corect ???

Intrebarea mea este : Cand il inchid la loc si incui masina (centralizat) modulul confort comanda actionarea motorasului in celalalt sens ???

sau imediat dupa deschiderea haionului acest sistem revine la pozitia initiala (inchis) ???

PS Daca aveti ceva cunostinte va rog sa ma ajutati sa clarific situatia sa pot monta aest modul :icon_thumright: ! Va multumesc anticipat !

Link către comentariu

Din cate imi amintesc, odata deschis hayonul, tija ramane pe pozitia deschis, nu se retrage.

M-am interesat intre timp si de ce solutii ar fi...

1.Butuc nou cu alta cheie, nu e practic, dar daca merge inchiderea centralizata, acea cheie poate fi ascunsa prin masina si folosita doar in cazuri extreme. Pret ~ 230 RON.

2.Butuc nou pentru cheia masinii (trebuie seria cheii). Pret ~ 450 RON.

La mine merge acum de pe inchiderea centralizata, dar trebuie sa fie bine inchis hayonul. Daca il inchid usor, ramane in acea pozitie in care nu reusesc sa il mai deschid odata cu usile. Daca incerc de cateva ori de pe alarma si de pe cheia briceag (inchis/deschis) isi revine.

Nu stiu daca asta are legatura cu pozitia cheii in butuc (verticala/orizontala), sau daca e ceva care se blocheaza, dar nu se justifica sa cumpar butuc nou...

Link către comentariu

Merci de raspuns !

Atunci de ce nu se aude motorasul de la haion cand il inchizi la loc ????

Ca daca ar fi asa cum spui tu inseamna ca ar trebuie sa faca acelasi zgomot ca si la deschidere !! Parerea mea !!

Alte idei ar fi binevenite ! :)

Link către comentariu

Daca ai incercat sa inchizi de pe cheie cu hayonul ridicat, nu se aude, pentru ca nu se inchide. Incearca sa inchizi hayonul cu surubelnita in broasca si apoi inchide de pe cheie, sau asculta din portbagaj, cu hayonul inchis. Eu am desfacut panoul de plastic sa vad ce anume se blocheaza si cum functioneaza acel motoras. Din cate imi amintesc, tija iesita = inchis. Daca vrei sa desfaci, ai grija la cleme cand il pui la loc, ca se rup foarte usor, mai ales ca e frig afara.

Link către comentariu

Si eu am patit ieri aceeasi problema. Dupa ce m-am intors de la ski, cand sa scot schiurile afara nu mai functiona deschiderea din telecomanda a portbagajului. Motorasul lucreaza si la inchis si la deschis, dar clanta nimic. Probabil e vreo problema mecanica. Partea dificila e cu demontarea capacului de portbagaj in pozitia inchis, ceea ce nu e tocmai usor, sper nu imposibil.

@nick.sb am vazut ca ai reusit sa desfaci cat trebuie panoul, spune-mi putin, practic care era problema, tija nu mai functiona? Practic cum ai reusit sa functioneze din nou inchiderea din telecomanda?

Acum ca s-a mai incalzit afara cred ca o sa incerc sa dau jos panoul sa vad ce si cum, timp sa am, probail doar in week-end.

Multumesc,

Link către comentariu

E destul de greu de explicat ce e acolo si cum functioneaza...totul are legatura cu pozitia cheii in butuc (verticala/orizontala), cum am explicat anterior. Daca butucul e gripat, parghia nu mai revine la pozitia normala pentru a fi actionata de manerul exterior ci ramane pe pozitia inchis(cheie scoasa orizontal) desi tija e actonata de motoras. Tot ce am putus sa fac, a fosta sa dau cu spray LubritAll pe butuc si pe toate parghiile.

Inainte de a demonta panoul, incearca sa introduci o sarma mai tare printre plastic si tabla exact pe mijloc si sa o misti stanga-dreapta. Poate reusesti sa deblochezi fara a mai demonta panoul, trebuie doar miscata putin tija care intra in broasca. Daca nu reusesti, foloseste o tija indoita in forma se "L" si incepi sa tragi din coltul de jos. Ai 4 clipsuri sus, 4 jos si 2 pe laterale. Nu uita de cele 2 suruburi din manere.

Nu o sa poti sa scoti panoul cu hayonul inchis, dar e suficient sa il desfaci de jos si sa misti tija care intra in broasca, apoi poti deschide.

Link către comentariu

Mersi Nick.sb, exact asta m-am am zis ca o sa incerc. Panoul l-am mai scos in trecut, stiu cum se scoate si unde sunt clemele, deci asta nu e problema. Chiar am vazut si o poza cu locatia mai exacta a parghiei de la incuietoare ca sa imi dau seama exact zona in care trebuie sa incerc cu sarma sa trag sa se deblocheze incuietoarea.

Sper sa imi reuseasca operatiunea. Daca temperatura nu va fi foarte scazuta ma voi apuca ori maine daca o sa am timp, ori sigur sambata.

Toate bune,

Link către comentariu

Sper că nu postez aiurea, dar nu cumva şi Golful are la capacul de portbagaj un "căpăcel de vizitare" dreptunghiular (nu am găsit alt termen) in el,

Link către comentariu

Pe langa problema de la haion descrisa mai devreme intr-un post al meu, a aparut alta la incuietoarea portierei dreapta spate. Mecanicul zice ca s-a rupt un arc sau o tija in mecanismul incuietorii si ca nu exista alta solutie decat sa o schimb cu una noua pentru inchidere centralizata, aceasta fiind incapsulata. Stiti cat ar costa si de unde as putea sa comand?

Multumesc!

P.S. Cred ca acelasi lucru o sa fac si la haion. M-ar interesa niste preturi. Am cautat pe internet, dar nu am gasit niciun site mai bun si mai cuprinzator.

Modificat de tiberiu_vw
Link către comentariu

Am aflat pretul la Augsburg. Mult prea mare - 625 lei. Stie cineva un numar de telefon pentru niste magazine piese auto second hand? Mi-ar fi de mare ajutor.

Multumesc!

Link către comentariu

Am rezolvat problema cu ajutorul colegului nostru, GOLFISTUL. Am inlocuit incuietoarea si acum merge perfect.

Link către comentariu

Am reusit si eu in sfarsit sa fac astazi ceva, respectiv am desfacut panoul haionului cu mare chin si am reusit chiar sa imi fac loc cu mana sa ajung la tija mecanismului de inchidere (de mentionat ca al meu e scurt 5 usi). Am observat ca partea metalica care e atinsa de maner statea intr-o pozitie deplasata si nu reusea sa faca cursa necesara pentru a deschide haionul. Am reusit sa o corectez cu mana, dar am observat ca se modifica din nou in pozitia necorespunzatoare la cand inchid si deschid din telecomanda.

Deocamdata nu am pus panoul la loc pentru ca s-a inserat si e si frig, ramanand ca in alta zi sa dau jos tot butucul sa il curat, sa rezolv si partea cu deschisul mecanic.

Partea dificila vine acum cu datul jos a tot ansamblului, sper sa reusesc. Am vazut ca imi trebuie cheie Torx T25, am asa ceva, dar pentru un surub care este mai in profunzime cheia nu imi ajunge la el, avand nevoie de una mai lunga.

A mai facut cineva operatiunea asta completa la hatchback? Daca imi puteti da niste sfaturi cum sa demontez in siguranta butucul mi-ar fi de mare ajutor.

Drive safely,

Link către comentariu

Exact aceeasi problema este si la mine...pozitia deplasata de care vorbesti, e pozitia orizontala in care scoti cheia.

Manerul e prins in 3 suruburi torx. Vezi ca este o gaura in tabla prin care sa introduci surubelnita ca sa il desfaci pe cel greu accesibil. Eu am incercat sa demontez ansamblul, dar nu e suficient sa demontezi cele 3 suruburi si tijele... nu o sa poti scoate manerul si butucul. Nu am gasit inca care e metoda de desfacere. Butucul mai are o siguranta metalica pe care am scos-o dar nici asa nu a iesit...

Daca reusesti sa demontezi te rog sa revi cu informatii... Merci!

Link către comentariu

adrian ortelecan

am si eu o problema cu haionul (golf 4, 5 usi scurt) cand ploua mult alfara sau cand curat luneta (cu lichid de parbriz) imi ramane aprins martorul de la bord cum ca portbagajul e deschis dupa ce se usuca e ok se stinge e clar intra apa in mecanismul de inchidere

intrebarea mea este daca are rost sa desfac mecanismul sau e o pb care nu se poate remedia

din discutiile avute cu diversi posesori de golf cica ar fi o pb generala la golf IV

Link către comentariu

• Administrator

Se poate remedia. Ai probleme cu switch-ul din broasca hayon-ului.

Link către comentariu

Incearca sa demontezi panoul in primul rand si sa verifici daca nu cumva furtunul de la stropitor e crapat si de cate ori speli geamul, sa iti curga apa in broasca pe switch.

Link către comentariu

Sorin_q sa stii ca e destul de dificil sa scoti manerul de la hayon deoarece trebuie desfacut bucati ca sa il poti scoate afara.

In primul rand iti trebuie timp si nervi de otel si masina sa fie curata ca la cat ai sa te invarti pe langa ea pana dai jos mecanismul...

Incepi prin a scoate tija metalica care tine manerul si apoi manerul(cel care culiseaza ca sa deschizi),scoti tijele care actioneaza broasca si motorasul de la centraliza apoi demontezi butucul(vezi ca are o siguranta in forma de U care iese in sus).Daca ai noroc si nu e intepenit butucul o sa fie simplu dar daca ese intepenit(cum este la mine) trebuie sa scoti siguranta aia cu arc de la butuc apoi piesele din butuc una cate una dar sa ai mare grija cum le scoti sa le pui in ordine ca daca le incurci o sa iti vina greu sa le pui la loc.La sfarsit scoti cele 3 suruburi si ar trebui sa iasa afara tot mecanismul.Daca butucul nu iese din mecanism o sa trebuiasca sa te misti cu grija deoarece ai sanse foarte mari sa zgarii vopseaua.

Spor la treaba daca ai curaj,timp si nervi de otel.

Link către comentariu

@Nick.sb: da, am vazut gaura prin tabla in care trebuie sa introduc Torx-ul T25 sa ajung la al treilea surub, din cauza asta trebuie sa fac rost de o cheie mai lunga decat am eu.

@radural: vad ca treaba e complicata rau si ar fi vrut sa nu ma complic, dar daca vreau sa fac o treaba buna, adica sa curat inclusiv butucul ca sa pot folosi si mecanic butucul, cu cheia, singura solutie e sa demontez tot. Nu stiu partea cu tijele de la motoras cum se scot afara pentru ca vad ca au un sistem de prindere prin care nu pot sa scot afara tija fara sa stramb platicul care o tine pe pozitie. Eu m-am mai gandit la o solutie aceea de a suda partea aceea metalica care este miscata de maner prin sudarea in pozitia fixa corecta care permite deschiderea din maner, dar trebuie sa testez daca inchiderea din telecomanda nu este afectata. E complicat rau si trebuie neaparat sa imi fac timp serios pentru asta.

iar cu partea de spalatul masinii asta nici nu se pune in discutie. Si ieri mai intai am spalat toata masina, cred ca mai mult decat am lucrat la haion :) si apoi m-am apucat de treaba. Stau la curte si nu e problema cu spalatul. Sincer nu vreau sa dau 100 Euro sa iau tot mecanismul nou :) . O sa studiez atent problema si apoi sa vad daca o pot remedia cum m-am gandit, daca nu, nu.

Dupa ce mai lucrez la ea va anunt ce am mai facut. oricum nu imi face deloc placere sa merg fara capacul de haion si nici nu vreau sa il pun la loc si sa il scot inca o data. :(

Link către comentariu

Colegu' piratu face niste aluzii directe, dar il iertam ;) ca face fapte bune!

Minune, astazi de dimineata am incercat si eu sa vad daca merge sa deschid portbagajul din telecomanda si a mers, am mai repetat o data si la fel. Banuiesc ca problema este din pozitia butucului care s-a mai desmortit. Acum ma gandesc sa dau bine cu wd40 pe butucul si sa mai fac cateva miscari si poate merge asa. Bine ar fi sa tina minunea asta. Alta minune a fost ca nu imi ardea pozitia spate dreapta cand am plecat de acasa. La munca am zis sa scot becul sa cumpar altul, dar cand sa scot panoul acela care m-a chinuit (de fapt nu l-am mai scos in final) am aprins pozitia si a functionat, nu era ars becul.

Mie imi place cand se rezolva unele lucruri doar cu usoare interventii, sper doar sa tina :D

Link către comentariu

Salutare,

veste buna: la mine am rezolvat-o cu spray wd40, iar acum tumburucul culiseaza corect si nu mai ramane blocat. La mine problema era cand masina era incuiata din centralizata si trageam de clanta haionlui, apoi cand deschideam din centralizata si trageam de clanta sa deshid, tumburucul nu mai venea in pozitia corecta pentru a putea fi actionat de maner.

Sper sa puteti rezolva multi atat de simplu, adica fara eforturi financiare :coffee_lol:

Link către comentariu

Am si eu o problema , am inlocuit actuatorul de la hainoul spate si dupa doua spatamani a ramas pe deschis, cel de la magazin ma trimis la servis zicand ca e devina microcontacul care actioneaza actuatorul si din cauza asta a ramas pe pozitia deschis, ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!