Jump to content

Probleme mari si enervante Octavia 2

raz.ro
 Share

Postare recomandată

Asa este, cele Sachs sunt blocate. Se pot monta linistit Luk daca nu fac obiectul vreunei garantii.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@elad: am simtit cum m-au trecut apele pe sina spinarii cand am citit "probabil in curind a treia-atentie audi fan!" :)

o sa vedem maine la 8.30 ce are masinuta. o sa va tin la curent si o sa va spun de ce scartaie ambreiajul. :) ... eh... totul se rezolva.

Link către comentariu

@shkoda-din fericire se schimba producatorul de volante-din nefericire datorita acestui fapt s-au prelungit foarte mult termenele de livrare :8: ....daca vreun client are probleme cu volant nu ii pot promite un termen de livrare pentru aceasta...momentan am doua comandate de o groaza de timp si nu au sosit-probabil in curind a treia-atentie audi fan!

Cati km ai? Si in general la cati kilometrii pica? La 17 mii inca nici o problema in afara de problema aleatoare ca parca agata cand bag in prima viteza.

Link către comentariu

Nu pica la un anume numar de kilometri. Un rol il joaca gradul si modul de solicitare. Pot sa pice la 27k, la 68k, la 105k s.a.m.d.

Link către comentariu

eu am 37.000 si chiar nu-l solicit. incerc sa protejez ambreiajul cat si frana (fara sa merg subturat). destul de greu, dar se poate. si cu toate acestea... dar aflam maine daca e grav sau nu. ;). pana atunci... suspans ;)

Link către comentariu

Cum adic

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Pai eu zic ca asta nu e tocmai bine pentru motor. Gadeste-te ca mergi frumos cu a treia si urmeaza o curba, sau incetineste usor cel din fata. Mama mea apasa pe ambreiaj pentru ca in urmatoarele 3 secunde sa-i dea drumul fara sa fi fost necesara o schimbare a vitezei care sa justifice apasarea sa. Si tot asa. Adica la orice frana mica apasa si ambreiajul. Nu mai am nevoie sa zic ca nu apasa tocmai la fund ambreiajul cand schimba viteza.

In orice caz mi se pare ca apasarea nejustificata a ambreijului nu face decat sa scurteze viata tuturor angrenajelor care il formeaza...

Partea cu subturarea am rezolvat-o zicandu-i sa nu schimbe sub 3500, sau cand incepe sa auda motorul, dar mergand cu ea am vazut ca uneori are a III-a cu 20 pe ora... Asta e macar n-are turbina sa strice, macar asta. Sincer uneori o inteleg caci si eu am tendinta sa merg subturat cu cutii manuale :)

Modificat de Executron
Link către comentariu

o masina buna ar trebui sa nu faca probleme,chiar dc apesi ambreiajul des

Link către comentariu

dylly, nu-i chiar a

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Cum adic
Modificat de audi_fan
Link către comentariu

@ blitz eu nu am permis de mult dar,

tatal meu a avut 6 masini pana acum din care 2 dacii, si numai la o dacie a schimbat discul de ambreiaj, acum o are pe a 7-a si are 70.000 de km si nici cu asta nu are nici o problema... absolut toate cele 6 le-a dus peste 220.000 km si te asigur ca pentru el masina nu este obiect de menajat ci unul pe care nu da 2 bani

la skoda mea am 40.000 km si vibreaza pedala de ambreiaj

ce zici?

sa nu zic ca pana in 2000 erau niste drumuri in toata tara....

consumul mediu indicat de producator oricat ai incerca nu il atingi,poate cel extraurban daca mergi in treapata a 5-a cu 60 la ora si sa nu franezi absolut deloc

Modificat de dylly
Link către comentariu

:)) vezi dylly, iar comparam mere cu pere. Ce pretentii puteai sa ai de la dacie: nu te deranja deloc ca scartaia, ca intra frigul pe la chedere, ca nu dezaburea, ca tremura volanul etc etc.

Link către comentariu

@audi_fan

Pana la urma cum a ramas cu scartaitul ala? se mai aude?

Te intreb, pt ca si la mine a inceput sa cante de vreo luna.... masina e noua, nu are un an si am 15kkm (prima revizie am facut-o mai repede)

Oricum ma duc peste ei dar inca nu am aflat daca e grav sau nu.

Numai bine.

Modifica-ti semnatura! Apare in continuare Fabia :D

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

pai... nu s-a rezolvat. d-aia nici nu am postat inca finalul. desi am fost in service si cei de acolo si-au doat toata silinta (elcar bz), nu i-au dat de cap. adica au crezut ca au rezolvat. si eu la fel. insa cand am ajung inapoi in buc, scartaitul a revenit. mi-au zis ca s-ar putea sa fie placa de presiune si ca daca reapare zgomotul sa revin in service. nu e volant. se rezolva pe garantie (cel putin asa ma astept, in caz ca e placa de presiune).

cu toate ca zgomotul e prezent dupa ce se incalzeste motorul, la calcarea pedalei de ambreiaj, (de la jumatatea cursei in abele sensuri, si se aude doar din afara masinii zgomotul, inclusiv cand e oprit motorul si se calca ambreiajul), nu am simtit nici o schimbare in felul in care merge masina. o sa ajung vineri din nou si o sa va spun ce s-a constatat.

e bine ca pot merge cu ea. are 37.000 km si chiar am grija de ea. (1 an si 7 luni).

numai bine.

Link către comentariu

cand am timp. si zgomotul apare doar dupa ce se incalzeste masina.

cand calc pedala de ambreiaj, de pe la jumatatea cursei se aude un scartait. si se aude de jumatatea cursei pana la apasarea completa si apoi iar pana la jumatatea cursei.

in pedala nu se simte nimic. zgomotul se aude doar de afara din dreptul aripii stanga, din zona amortizorului. cel mai bine se aude cand e motorul stins.

ciudat. ca masina merge perfect.

oricum l-am auzit intamplator cand treceam cu viteza redusa pe langa mai multe masini, cu geamul deschis. adik... nu stiu de cand face. :banghead:

Link către comentariu

Aha, p

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

@audi_fan

Merci mult de infos. Si la mine e la fel zgomotul respectiv. Cand e rece motorul totul e silentios. Cand se incalzeste motorul bine de tot se aude acel scartait enervant. Adevarul e ca in trafic nu prea se aude, dar cand parchez masina acasa se aude loud&clear. In fine sper sa nu fie nimic grav.

Link către comentariu

Salutare,

Am vesti legate de acel scartait. Am fost la pro-car (dealer-ul nostru Skoda) si au incercat in prima faza sa unga pedala din interiorul masini dar nu a mers. Atunci au bagat masina in service si mecanicul mi-a zis ca a curatat pompa care actioneaza ambreiajul pt ca era plina de mizerie.

Totul a durat 20 minute in cazul Fabiei mele. Acuma e liniste si pace .... sper ca va tine cat mai mult.

Numai bine si bafta tuturor.

Link către comentariu

@audi fan;blitz-intradevar, defect mecanic (se aude chiar si cu motorul oprit, in dreptul cutiei de viteze, la actionarea ambreiajului)...am gresat un pic la cilindrul de ambreiaj si zgomotul a disparut pe moment.Din pacate el a reaparut asa ca trebuie sa sapam putin mai adinc simbata aceasta.

Link către comentariu

noo... as mai avea si eu nevoie de un mic sfat: tremura volanul cand franez puternic, la viteze mari. la viteze mici sau la franare usoara, nu se intampla.

ce ar putea fi? exista sanse sa ii treaca, avand in vedere ca masina a mers practic numai la drum lung si drept? sau e cazul sa mai fac o vizita in service? daca da, cam care ar fi rezolvarea? ii schimba discurile?

Multumesc :offtopic:

Link către comentariu

Si la mine se intampla acelasi fenomen cu tremurat volanul la franare de la viteze mari,mi-au zis ca este posibil sa fie din cauza discurilor ovalizate!

Link către comentariu

Vezi ca o ipoteza a lansat-o BLiTZ mai devreme; ca idee, un astfel de comportament, la Daciile noastre scumpe si dragi :D , aparea si din cauza bucselor de la tiranti. :)

Link către comentariu

Am lansat-o xxleeus pentru c

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

• Marian a închis acest topic
  • vdragos unlocked şi locked this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!