Jump to content

Iepurasul meu de Paste

pronet

Postare recomandată

20250422_163845.jpg

20250422_163852.jpg

Cea mai buna pizza mancata in Italia- Berberè Pizzeria-Verona

Pentru Verona, recomand parcarea de la tribunal - Parcheggio del tribunale di Verona, foarte accesibila si aproape de centru.

Pentru Venetia, cea mai ok parcare, din punct de vedere cost, respectiv proximitate de zona pietonala, este Parcheggio S. Andrea AVM S.p.A. Se plateste orar fractionat (7eur/ 2 ore), fata de majoritatea unde tariful este pe zi-45 la 60 euro, depinde de parcare, plus ca trebuie lasate cheile in masina.

Ca sfat, trebuie ajuns relativ devreme, ca sunt locuri relativ limitate-max 100 cred-eu de ex am ajuns in jur de 09.50, parcarea fiind plina cam 90%.

Alta parcare ok, dar cu tarif nefractionat ar fi City Parking Garage /Autorimessa Comunale.

Link către comentariu

IMG-20250426-WA0092.jpg

20250426_151207.jpg

20250426_151213.jpg

Venetia e un oras impresionant, sufocat in schimb de turisti.

Pentru acces se plateste o taxa, de 5 euro (programat cu 3 zile inainte acces), respectiv 10 euro (ptr programari din scurt 1-2 zile sau on the spot).

Nu ne-a verificat nimeni pass-urile de acces cu cod qr, dar nici nu cred ca merita riscul sa nu te inregistrezi.

Piata San Marco era efectiv full, la fel si canalele de plimbat cu gondola (90 euro / 5 pax / 30 min).

Exista taxi pe apa si vaporetto- transport public, dar noi am preferat sa exploram pe jos, mai ales ca Venetia are un farmec aparte in zonele mai retrase.

Link către comentariu

IMG-20250426-WA0152.thumb.jpg.065903e7c985dd6d392f6883c437262b.jpg

IMG-20250426-WA0117.jpg

IMG-20250426-WA0090.jpg

Pe drum spre parcare am prins si un convoi de epoca, probabil pregatit pentru ceva filmari

IMG-20250426-WA0213.jpg

IMG-20250426-WA0214.jpg

IMG-20250426-WA0218.jpg

IMG-20250426-WA0217.jpg

IMG-20250426-WA0219.jpg

Peschiera del Garda este o localitate in apropierea Lago di Garda, destul de animata, ideala insa pentru plimbari.

IMG-20250427-WA0025.jpg

IMG-20250427-WA0018.jpg

Link către comentariu

20250427_150851.jpg

IMG-20250427-WA0010.jpg

La intoarcere am oprit in Belgrad, unde m-am simtit ca in anii 90 in centrul Bucurestiului 😀😀😀.

Zona centrului pietonal se aseamana cu a noastra, difera insa preturile. Mancarea si bautura f ieftine, avand in vedere fluxul turistic din zona centrala.

20250430_192656.jpg

20250430_210538.jpg

Link către comentariu

So...cam asta a fost plimbarea mea, astept inca una in vara, tot in Italia, dar de data asta in Bogliasco/Linguria, Cinque Terre/La Spezia....si clar, daca ma duc cu masina dau o tura si in Monaco...macar sa clatesc ochii la super car-uri si sa savurez ceva specialitati locale.

Modificat de pronet
Link către comentariu

Mama lor de poze....ft misto trip-ul.

S a notat ca sursa de inspiratie.

Link către comentariu

Thx @cristi511 👍

Ca si mic sfat: pentru tari non SEE, gen Serbia, Monaco etc. recomand pentru trafic date (waze, google map, whapp etc) un e-sim, cel mai usor de achizitionat, din punctul meu de vedere, fiind cel de la Revolut (sper sa nu fie considerata reclama mascata). Ptr 1 Gb, ptr toata regiunea, este 20 lei, valabilitate 1 saptamana, in conditiile in care operatorul meu de telefonie m-ar fi taxat 18 euro ptr un pachet de date de 4 Gb.

Modificat de pronet
Link către comentariu

@pronetFoarte misto tripul, foarte misto pozele! Imi place si masina, am avut si eu una asemanatoare prezentata pe forum in 2017, cred ca un om "normal" nu poate sa isi doreasca mai mult de la o masina, mai ales in Ro, Tiguanul e mai mult decat decent si bifeaza multe casute, spatiu suficient, putere ok, confort, 4x4, destul de inalta, suficient de mica pentru a o parca usor, costuri mici: 

Nu cred ca am mancat ceva nasol in Italia, bah frate, pe orice gang, pe orice straduta, orice "bodega" cu 4 mese oferea mancare buna, ca era pizza, ca erau paste sau carnuri, oriunde mananci bine, oamenii chiar pun pasiune cand gatesc iar vinurile sunt de TOP! ❤️ 

Ador Italia, am vizitat mai tot ce era de vizitat, pentru mine raman in top Roma, zona Toscana, Venetia, Lacul Como si Sardinia! Locatiile astea nu au nici o legatura una cu cealalta, relief diferit, mancare diferita, (dar delicioasa, indiferent de unde alegi sa iti faci vacanta) accent diferit, fiecare loc are un cuvant de spus, la orice pas esti inconjurat de istorie, cultura, cladiri spectaculoase, vegetatie exotica si nu in ultimul rand, masini cu "SUFLET"! ❤️ 

Lacul Como si Sardinia sunt un MUST SEE cand vine vorba de vacanta, sunt pur si simplu UNICE, bijuterii ale acestei tari minunate, nu degeaba multi oligarhi, actori, milionari si persoane influente au ales sa locuiasca aici!

Venetia are farmecul ei, mai ales daca esti langa persoana iubita, cred ca este mai "romantica" decat Parisul. Experientele si amintirile create in acest oras "acvatic" sunt unice! ❤️ 

Si daca tot vorbim de "masini" si pasiunea noastra pentru ele, recomand si Maranello, sa vizitati si Muzeul Ferrari iar daca timpul si finantele va permit, merita sa inchiriati un Ferrari sa va plimbati pe coline. 

Niste poze facute de mine la muzeu, ma bucur ca am pasit in biroul lui Enzo:

AP1GczMmkdzs0OMiFwJPO3jkLHm4xbHo4BK5fFRJ

Cele 4 "Ferraroase": 

AP1GczP9aRLveoUu8e6BBJBustujjiktKCbdx1ME

De inchiriat.... ai ce: 

AP1GczPt1MVb_hdoqo_VBTmPBdK_wIDTPVvjR3ZI

In Venetia, plimbarea cu gondola este un must: 

AP1GczPKxBSHcQtB6ScVWBQKY9I8QhUJ7XbLbOIx

AP1GczO9aRXv8nK7MB9IP5PnW6JWUC3A8L3y5_as

AP1GczOvogVOLgJ1RtJFcRmMIi3UfDH2uGe3rDdb

AP1GczPEjd5ismucTgU9XXtkUThegQokzwpzw2ND

Insula Sardinia este deosebita, din punctul meu de vedere are cele mai spectaculoase plaje din Europa, atasez o poza facuta cu drona: 

AP1GczM4ubJOUx0yaQtsYqstrv6LkJ2UH6Teqpxs

Plajele sunt un fel de "Maldive" de Europa: 

492494316_24328204623435609_303672319898

AP1GczO9fPW5poXxPlKBoJkl9KAOiVxEVCbfUlvl

AP1GczOWKpfMr80eyBY-zzznPZ_KE19m6xeOSmtN

w=1500&h=740&fit=fill&f=center___images.

Nu vreau sa iti poluez topicul, am facut mii de poze, insa daca vrei sa iti recomand anumite "experiente" UNICE in Italia, te pot ajuta cu sfaturi! :)

Modificat de corad0
Link către comentariu

Multumesc frumos @corad0. Am o groaza de recomandari primite ptr Emilia Romagna...timp sa am. Voi apela fara retinere insa daca ma decid la respectiva zona.

Btw, fiind f. aproape de Villafranca planificasem inclusiv Museo Nicolis, dar nu am mai avut timp sa mergem...asta e..next time.

Link către comentariu

@pronet

Pentru Venetia, cea mai ok parcare, din punct de vedere cost, respectiv proximitate de zona pietonala, este Parcheggio S. Andrea AVM S.p.A. Se plateste orar fractionat (7eur/ 2 ore), fata de majoritatea unde tariful este pe zi-45 la 60 euro, depinde de parcare, plus ca trebuie lasate cheile in masina.

Cum adica trebuie lasate cheile in masina?

11 hours ago, pronet said:

Thx @cristi511 👍

Ca si mic sfat: pentru tari non SEE, gen Serbia, Monaco etc. recomand pentru trafic date (waze, google map, whapp etc) un e-sim, cel mai usor de achizitionat, din punctul meu de vedere, fiind cel de la Revolut (sper sa nu fie considerata reclama mascata). Ptr 1 Gb, ptr toata regiunea, este 20 lei, valabilitate 1 saptamana, in conditiile in care operatorul meu de telefonie m-ar fi taxat 18 euro ptr un pachet de date de 4 Gb.

Good to know! 👍

Link către comentariu

@acidone77: majoritatea garajelor impun lasarea masinii deschisa si pastrarea cheilor in masina-pentru a putea fi mutata in caz de nevoie. E o regula specifica Venetiei. Oricum, la ce masini am vazut ca intrau de ex. in garajul San Marco nu se pune pb.sa fure cineva masina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   1 membru

• haro
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!