Jump to content

Service-uri in Cluj-Napoca

flo
 Share

Postare recomandată

Du-te cu incredere la Compexit, chiar daca nu este pe lista de la asigurator, asa s-a intamplat si la mine (omniasig) dar lista nu era actualizata. Sau si mai simplu, caut-o la tel pe sefa de atelier doamna Joldis.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare, dragi colegi de "suferinta".

Dupa ce am scanat in intregime acest topic, as vrea sa va intreb pe voi, daca ati avea de lucrat la tinichigerie (inlocuit aripi ruginite sau reparat, o usa din dreapta spate frecata - bandoul negru de protectie sarit , puncte de rugina mai peste tot pe suprafata masinii) apoi de vopsit masina (Vento din 93) care are pe el inca vopseaua originala, la cine ati apela?

Am fost in 3 locuri pana acum sa ma interesez de pret:

1) La un service pe str. Bujorului, si mi-a spus ca ma costa in jur de 1000 RON inlocuirea aripilor pe fata (care trebuia sa le cumpar eu - am gasit la 120 RON bucata noi), plus restul de tinichigerie (inca nu era lovita usa din spate) si vopsita masina, dar doar pana la nivelul bandourilor negre de pe usa. Vopseaua trebuia sa o cumpar eu.

2) In Luna de sus mi s-a spus ca cu 1500 RON se ocupa de toata tinichigeria plus vopsit (eu trebuia sa aduc cele 2 aripi de pe fata plus tot eu trebuia sa cumpar vopseaua)

3) Azi am fost in Floresti la un tinichigiu, si mi-a spus ca se ocupa doar de partea de tinichigerie, fara vopsit cu 800-900 RON dar ca eu nu trebuie sa cumpar nimic, aripile ramaneau aceleasi, dar taia din ele si fabrica partile lipsa dumnealui, la fel si cu pragurile, si cu retul petelor de rugina aparute pe masina. Mi-a recomandat sa nu vopsesc pe timp de iarna masina, decat doar daca gasesc cuptor.

Nici una dintre variante nu-mi rezolva complet problema (poate cea de-a 2-a, dar nu cunosc meseriasul si nu stiu cum lucreaza).

Am un coleg la servici (eu lucrez la Fan Curier) si si-a vopsit un Golf III, dar dupa ce l-a vopsit nu i-au mai pus calumea ornamentele inapoi, nu i-au montat bara din spate bine, avea urme de vopsea pe chederele de la geamuri, si alte maruntisuri din astea care le observi si nu iti plac deloc, mai ales dupa ce dai o caruta de bani ca sa-ti pui masina la punct.

Asa ca ii intreb pe acei colegi care au trecut prin asa ceva, o reparatie capitala la nivel de tinichigerie plus vopsit integral masina, la cine au fost si cat de multumiti au fost de serviciile respective.

Ca intr-o paranteza, am gasit pe YouTube un clip cu o masina din Cluj:

Imi place cum au demontat-o, si manerele de la usi si semnalizarile, si tot au dat jos de pe ea si s-au ocupat calumea de ea, si rezultatul final e unul placut. I-am scris un comentariu acolo dar n-am primit un raspuns.

Asa ca daca aveti voi niste sfaturi utile as apecia.

Multumesc

Link către comentariu

Du-te cu incredere la Compexit, chiar daca nu este pe lista de la asigurator, asa s-a intamplat si la mine (omniasig) dar lista nu era actualizata. Sau si mai simplu, caut-o la tel pe sefa de atelier doamna Joldis.

Mersi!

Link către comentariu

@DeVis: salutari. daca vrei un nene care sa se ocupe OK de masini mai vechiute, ti-l recomand pe tipul care a lucrat pe Vectra din '94 a maica-mii. Bleumarin metalizat-perlat de fabrica (extrem de complicata nuanta), a gasit exact culoarea dupa cod si a lucrat impecabil, de nici nu se cunoaste la praguri si pasajele rotilor spate, care e o zona-problema clasica la Opelurile mai batranele. Singura problema e ca omul e cam ocupat, deci probabil va trebui sa astepti sa termine, daca are ceva in asteptare. In plus, nu stiu daca lucreaza in perioada asta, insa merita sa incerci.

Ti-am atasat o harta cu locul unde-si are atelierul; din pacate, nu mai tin minte cum il cheama, imi pare rau :(

Succes!

post-16418-0-99786200-1325716051_thumb.j

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

@Bwwlan: multumesc de pont, mi-am facut o idee despre unde e service-ul. Am sa trec maine pe acolo sa vad ce oferta imi face.

Din una in alta, azi discutam cu colegii de la Fan ca ar fi o varianta sa cumparam din Germania o masina identica cu ce am eu (tot Vento si tot motorizare 1.8 benzina) care sa fie in stare buna la caroserie si sa-i fac o recarosare, sau sa iau de pe aia piesele si sa le pun pe a mea.

Link către comentariu

Salut voua...

Astazi o vazut mecanicul ca e rupta aproape de tot partea de "sasiu" pe care sta bateria.

Ma mir ca s-o desfacut masina. Eu am crezut ca s-o desprins toba si de aia zdrangane.

Ideea e ca am nevoie de un tinichigiu si bun si ieftin (nici n-am pretentii mari :dry:).

Ma gandesc ori la un meserias din "garda veche", ori la unul care lucra si pentru ca-i place sa faca treaba buna.

Da-ti de veste daca mai exista asa meseriasi pe piata...

Bafta noua, tuturor...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare.

Un Test de compresie unde as putea face?

ms

Link către comentariu

Suna la ymy sau incearca si la autoworld poate te ajuta eii

Link către comentariu

Trebuie sa schimb in curand distributia, asa ca ii rog pe colegii care au schimbat de curand sau detin informatii despre costul manoperei in situatia in care aduc eu piesele.

Daca si-a comandat cineva piese (in special kit distributie) din Germania, vreau sa stiu daca exista diferente de calitate, pret fata de magazinele noastre pentru acelasi furnizor.

Link către comentariu

Eu stiu ca sunt putini mecanici care mai accepta sa faca o lucrare cu piesele clientului.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

@flotoran.

off topic.Normal ca asa ei castiga de 2 ori(o data din piese si o data manopera).putini is aia care zic ''daca iei de la mine piesele manopera nu e doua milioane ci un milion jumate''.si cum adica daca ii service autorizat si ma duc cu piesele mele noi care au garantie de la producator ce o sa zica nu ti le montez ca nu le-ai luat de la noi.si asta ii o mare vrajeala dea mecanicilor.ca ei au incredere in piesele cu care lucreaza ei ca is de calitate.pai sa nu i-mi spuna cineva ca ei le-or aduce din ''jermania'',ca tot de aici le iau si ei ca si mine(ca doar eu nu le iau de la rusi).

Link către comentariu

@neag: partial ai dreptate, insa incearca sa incalti si celalalt pantof. Tu, daca ai fi mecanic, ai accepta sa-ti aduca orice client care-ti calca pragu' (nu ma refer la o veche cunostinta, ci un om oarecare) piesele lui, sa ti le puna in brate si sa-ti ceara sa-i repari masina cu ele? Bun, o faci, sa nu-ti pierzi clientul. Muncesti corect, faci toate operatiunile ca la carte, insa un defect al piesei provoaca o stricaciune. Vine clientu' dupa aia cu o falca in cer si alta-n pamant, ca "ce mi-ai facut dom'le, mi-ai stricat masina" fiindca, nu-i asa, nu piesele pe care el a dat bani au fost cele care au provocat necazul, ci munca de doi lei a mecanicului. Clientul nu-i niciodata vinovat, el alege cele mai bune piese la cel mai mic pret si INTOTDEAUNA e mecanicul de vina.

N-am service, nu sunt ruda/prieten la catarama cu cineva care are (Doamne, bine-ar fi sa fie asa...) insa daca ajungem sa ne purtam ca niste zgarciobi chitrosi doar pentru a economisi orice creitar, apoi, cam de cat platim, exact atata si primim. Nu zice nimeni sa nu facem economii si sa aruncam cu banii in stanga si-n dreapta, ca fiecare muncim (unii mai mult, altii mai putin) pentru a-i castiga, insa zau asa...

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

@neag: partial ai dreptate, insa incearca sa incalti si celalalt pantof. Tu, daca ai fi mecanic, ai accepta sa-ti aduca orice client care-ti calca pragu' (nu ma refer la o veche cunostinta, ci un om oarecare) piesele lui, sa ti le puna in brate si sa-ti ceara sa-i repari masina cu ele? Bun, o faci, sa nu-ti pierzi clientul. Muncesti corect, faci toate operatiunile ca la carte, insa un defect al piesei provoaca o stricaciune. Vine clientu' dupa aia cu o falca in cer si alta-n pamant, ca "ce mi-ai facut dom'le, mi-ai stricat masina" fiindca, nu-i asa, nu piesele pe care el a dat bani au fost cele care au provocat necazul, ci munca de doi lei a mecanicului. Clientul nu-i niciodata vinovat, el alege cele mai bune piese la cel mai mic pret si INTOTDEAUNA e mecanicul de vina.

N-am service, nu sunt ruda/prieten la catarama cu cineva care are (Doamne, bine-ar fi sa fie asa...) insa daca ajungem sa ne purtam ca niste zgarciobi chitrosi doar pentru a economisi orice creitar, apoi, cam de cat platim, exact atata si primim. Nu zice nimeni sa nu facem economii si sa aruncam cu banii in stanga si-n dreapta, ca fiecare muncim (unii mai mult, altii mai putin) pentru a-i castiga, insa zau asa...

Total de acord !!

Link către comentariu

Eu nu faceam referire la piese de''cea mai joasa spetza''(luate de la automertz :censur: ),eu faceam referire la faptul ca le banner zicea ca ar dori sa achizitioneze un kit distributie din Germania(care in prima faza te duce cu gandu-cel putin pe mine-ca ai cat de cat o garantie a calitatii ca deh daca nu acol atunci unde :P ).iar legat de calitatea pieselor la care faceai referire,sa nu uitam ca si firmele care sunt pe piata mai bine ''vazute'',swag,lemforder,febi ,castrol,mobil etc.....nu ai nici o garantie unde se fabrica(majoritatea sunt facute prin turcia,china si cine stie pe unde mana de lucru e mai eftina) deci nu stiu daca poti sa zici ca o piesa e mult mai buna decat cealalta,e vorba si de marketing...ce sa mai zici ca nici piesele OEM nu mai sunt cum erau odata,nici masinile nu se mai fac cum se faceau odata,deci e subiectiva toata treaba...parerea mea.

Si chiar daca mergi in service si montezi piesele de la ei,daca apare o defectiune din cauza unei piese cam rar o sa fii despagubit(ca de schimbat piesa o schimba ca ai garantie de la producator)dar daca se rupe cureaua de distributie,sau se blocheaza o rola,nu te despagubesc,pentru ca o sa se invoce alte chestii,cum ca o nins afara,o batut vantul ca doar asa ii in romania,daca pana si reprezentanta vw refuza sa schimbe piese care au avut probleme si care se afla in garantie ce sa ne mai miram de astia cu service-uri.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare baieti.AM de vopsit 2 usi dreapta si haionul spate imi puteti da niste sfaturi ca ar trebui sa imi fac programare cred de pe acuma,

Link către comentariu

ar fi o varianta claudiu pesteanu din floresti. eu stiu ca lucreaza destul de bine,cam scump dar bine zic eu.(am vopsit la el ceva acum 6 ani si am fost multumit,acum un an si-a vopsit un prieten un a4 si masina a iesit f bine) e chiar in dreptul podetului (din floresti)cum mergi spre gilau,pe partea stanga.(dupa ce treci de oncos).

Link către comentariu

Un service sau cineva priceput la VW sa vada de ce nu mai merge incalzirea stationara (sau auxiliara) la un Touran unde gasesc in Cluj?

Mersi

Link către comentariu

salut. am citit cateva pagini pe acest topic dar nu prea mi-am gasit un raspuns pentru problema mea. am un golf MKV 1.9 tdi si astazi am auzit un zgomot metalic de sub masina, ca si cum toba ar fi desprinsa, cred ca e vorba de vreun colier desfacut. imi puteti face o recomandare catre un service destul de bun si ieftin in cluj? multumesc anticipat.

Link către comentariu

Salut.Am fost lovit in roata din dreapta fata.Roata sta inclinata+aripa indoita.Un service in Cluj imi puteti recomanda unde sa rezolve problema cu roata?Multumesc mult.

Link către comentariu

incearca la Auto Fyg str. Oasului, nr. 74 e super ok si preturile sunt extraordinar de bune atat la piese cat si la manopera

Link către comentariu

poti incerca si la imy in floresti ce tine de roata ca brate si alte cele schimba si el.

Modificat de flotouran95
double post
Link către comentariu

@ G-IV-ADY.Am avut aceeasi problema ca si tine(numa ca pe mine nu m-a lovit nimeni ci am lovit eu o grinda de lemn cam la 80-90 km la ora).pe langa cauciuc,eu am schimbat o bieleta de directie,si telescopul pe partea dreata care era stramb(le-am schimbat pe amandoua pe fata).la final am facut o reglare a geometriei si totul este perfect.daca vrei iti pot trimite un pm cu adresa unde mi-am rezolvat eu masina.

Link către comentariu

Salutare, am si eu o intrebare pentru cei care il cunosc pe ymy si cei care au mai schimbat la el piese. Daca merg la el cu cateva piese pe care le-am cumparat, oare este de acord sa faca montajul la ele.Stiu ca unii ziceau ca nu prea e corect sa mergi la mecanic cu piesele tale si sa le monteze el, caci poate dupa aceeia vine clientul inapoi si acuza ca s-a stricat nu stiu ce componenta montata de el si apar discutii, etc. si mai bine sa nu fie asa. Dar chestia este ca eu mi-am comandat pentru masina niste chestii mai speciale(in sensul ca le-am cautat de ceva vreme si am cautat sa fie la un pret cat de cat acceptabil, stiind ca urmeaza si manopera aferenta lor) si nu stiu daca el ar fi avut vreme sa se intereseze si sa caute asa ceva, stiu ca nu sunt cinestie ce avioane piesele dar intreb si eu.

Link către comentariu

legat de ymy eu stiu ca el nu prea schimba piese decat cu ce lucreaza el(acuma ca au mai fost cazuri cand a montat si ce a adus omu asta e alta treaba,poate ne lamureste ceva client mai fidel dea lui ymy). dar eu nu vad ce ar avea de pierdut,daca tu ai garantie la piese ii ok,el ti le monteaza si daca se intampla ceva iti schimbi piesele,iar daca nu ai garantie la piese esti si tu constient ca daca se strica ceva la ele nu poti sa mergi inapoi sa-i bati obrazu.parerea mea.

Link către comentariu

Categoric ca nu vreau sa ii bat obrazul orice s-ar intampla dupa aceea, ca doar am garantie la ele iar ymy stiu ca lucreaza profi la orice montaj.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!