Jump to content

Bora 1.8T RUS


MajeStik

Postare recomandată

arcurile costa cam 650 700ron noi depinde de unde le iei,vezi ca mai sunt pe olx h&r second la 2 3 mil,diferenta mare nu a fost la mine pentru ca masina avea echipare sport,oricum pe fata intra 2 degete intre roata si aripa si pe spate aproape 3 degete.

Link către comentariu

La arcuri sport se recomanda si schimbarea amortizoarelor cu unele sport. Chestia cu scurtatul "vietii" la amortizoarele stock e gen " lasa ca merge si asa".

Link către comentariu

Sa inteleg ca cel mai bine ar fi sa imi iau suspensie sport completa, arc + amortizor. Ce firme recomandati ? 

Link către comentariu

Mergi cu incredere pe arcuri sport de la firme bune gen eibach, h&r daca zici ca amortizoarele tale sunt bune.

Poti sa iei legatura cu alti colegi care au avut amortizoare stock + arcuri sport o perioada mai indelungata sa iti zica ei daca au schimbat mai repede unele piese sau nu. 

Link către comentariu

Eu am Prokit de vreo 5 ani, primi 2 ani am mers cu amortizoare stock originale, dupa a inceput sa fie barcuta si le-am schimbat pe toate 4 cu unele sport Koni noi si dupa 2 ani cele spate au inceput sa curga, le-am schimbat cu KYB. Concluzia o tragi tu :)

Jamal astia de la Eibach zic ca totul e OK daca pui Prokit cu amortizoare stock.

Modificat de ~LauR~
Link către comentariu

exact.pro kit e ok cu amortizoare stock(daca si amortizoarele sunt bune normal nu scurse,altfel barcuta masina),doar la arcurile rosii trebuie amortizoare sport.

Link către comentariu

Daca se poate si pe amortizoare stock, in prima faza voi merge pe Eibach ProKit si vedem dupa aceea.

Link către comentariu

Eu am kit complet suspensie reglabila V-maxx pe masina din semnatura de cateva luni bune. Recomand! Stiu ca multi se feresc de suspensii reglabile deoarece sunt mult prea rigide, dar V-maxxul mi se pare destul de ok. Am un prieten ce are Ta-Technix pe un B5.5 si mi se pare destul de rigida suspensia cumparativ cu a mea. Legat de pret, eu am dat undeva la 500 de euro. Kitul ce il am este cel basic. Mai exista unul cu reglaje si pe duritate dar pentru Superb nu aveau kit compatibil. 

Link către comentariu

Din cate am inteles, si FK ar fi destul de "moale" 

Modificat de stefz
Link către comentariu

Eibach Prokit si eu am de vreo 2 ani, amortizoare originale. Inca fara probleme la amortizoare, iar combinatia e foarte buna :icon_thumleft:

Link către comentariu

Atunci Eibach sa fie :D Momentan am alte investitii, cel mai probabil dupa iarna o sa fac si suspensia, odata ce montez jantele de vara.

Link către comentariu

Jantele sunt misto dar e ceva aiurea cu cauciucurile

Pe G4/Bora la jante pe 17 trebuie 225/45 - din ce vad in poza ai 215/45 sau chiar mai putin...

Si nu doar arata aiurea, dar sunt si mai vulnerabile la gropi...

Link către comentariu

Da, am specificat in posturile anterioare dimensiunea :D 205/40/17, asa au venit. Le-am montat de proba, le primavara le incalt cu 225/45/17.

Link către comentariu

Ce parere aveti de anvelopele SAILUN ? Tocmai ce am comandat 4 bucati pe 16, Sailun Ice Blazer WSL2. Am citit cateva review-uri de pe site-uri straine si am vazut ca sunt cam la acelasi nivel cu hankook, fapt dovedit dupa un test 1:1 in mai multe conditii de drum. Pretul a fost de 175 de lei pe bucata, noi de la emag. Astept sa ajunga si sper sa fie ok. O sa revin cu impresii.

1.jpg 

Link către comentariu

Pot doar sa iti spun , ca am avut pe masina NANKANG care sunt tot ceva "no name" si erau noi , bateau de le lua dracu. Am comandat nokian si stiu o treaba. Sper totusi sa fie ok , si la temp de sub 0 grade sa nu fie de plastic , ca atunci le-ai luat pe degeaba. De regula cam cat dai atata face.

Link către comentariu

Nu știu ce sa zic, eu pe Hankook de iarna, 205 55 R16 am dat aproape 350 lei / buc. Ceva la jumătate de pret sa se ridice la același nivel....

Link către comentariu

Le-am montat, am ramas placut surprins, nu fac nici un fel de zgomot, ruleaza absolut impecabil. Bineinteles, trebuie fac ceva kilometri ca sa imi dau seama de calitate, sa le testez si pe asfalt inghetat si zapada, dar pana acum pot sa zic ca sunt super multumit.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

N-am mai postat de ceva vreme, la masina nu s-au mai facut modificari majore. Recent am anulat pompa de aer sumplimentar care nu mai era necesara din moment ce nu mai am catalizator, N249, N112 si combi valve (unii ii spun si EGR). Dupa toate astea la motor am mult mai mult spatiu, in special sub admisie unde era durere mare, un raspuns mai bun la pedala si motorul merge mai rotund.

FUN FACT: Dupa ce s-a umblat acolo, gatul pe care intra joja de la ulei s-a spart (batranete, caldura, plastic). Pe ceasul de boost vedeam fluctuatii pe vacuum, simteam ca pierd si boost, exact aceleasi simptome pe care le aveam cand era PCV-ul spart. Prima data am zis ca e de la anularea componentelor respective. Dupaia am stat si m-am gandit ca fiind spart acel gat, pierd gazele de carter. Am schimbat gatul si totul e ok acum.

In ianuarie voi desface motorul pentru a schimba simeringurile de supape pentru ca haleste ulei, cu ocazia asta voi reconditiona si chiulasa. Dupa ce motorul este in mintile lui, urmeaza traseu + intercooler frontal si soft.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Mai iti trebuie si un downpipe + un regulator de 4 bari. Si dupa soft , poti sa pui banii la ciorap pentru un ambreiaj :) Atunci o sa simti ca ai 1.8T

Link către comentariu

Downpipe am pe 70. Pentru regulator de 4 bari imi trebuie si pompa care sa faca 4 bari, momentan am pompa noua de 3 bari. M am interesat si de ambreiaj, unul batut in kevlar ma duce cam 400 de euro dar e lifetime.

 

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Eu am mers aproape 2 ani pe pompa stock. Deci nu iti trebuie alta pompa.

Fa unde vrei ambreiaj , dar exclus ATIX RACING SOLUTIONS !!!!!!!!!!

Link către comentariu
  • 1 month later...

Salutare tuturor,

Masina a intrat in reparatii in sfarsit pentru a scapa de problema consumului de ulei. In 10.000km a consumat 5L de ulei Motul 5W40 8100Xcess. Am ales BLR Garage Magurele dupa multe cautari, diagnosticuri de la mai multi mecanici, informatii despre fiecare in parte s.a.m.d. 

La motor se vor face:

  • Desfacut si rectificat chiulasa
  • Verificat segmenti si curatare baie de ulei
  • Schimbat simeringuri de supape (aici a aparut consumul de ulei)
  • Schimbat garnitura chiulasa, evacuare, admisie, garnituri turbo, clapeta, capac culbutori
  • Verificare turbo
  • Anulare PCV
  • Schimbare bujii si verificare bobine
  • Inlocuire DV cu Forge Splitter original
  • 2 schimburi de ulei cu 2 filtre, unul pentru curatare in care se va adauga solutie de spalat motorul iar al 2lea ramane uleiul bun, curat

Motorul era imbacsit, avea depuneri urate de ulei ars, probabil proprietarul de la care am luat-o a mers cu prea putin ulei sau ulei prost. Supapele nu mai inchideau corect, probabil de aici se explica mai multe comportamente ciudate si neregulate ale motorului. Momentan nu cred ca e cazul de segmentare, pe la busonul de ulei nu sufla gaze cu motorul pornit, nu dadea fum albastru la pornire si nici nu avea alte simptome specifice. Turbo pare in regula, este uscat pe partea calda deci nu merge pe ulei.

Sper ca dupa toata operatia asta sa nu mai am probleme si sa pot merge linistit la soft. Revin cu pareri dupa o perioada de rulaj.

16425333_1231838760219071_1190411291_n.jpg

16426352_1231838753552405_316654379_n.jpg

16441233_1231838726885741_199800575_n.jpg

16443372_1231838723552408_1081535234_n.jpg

16443460_1231838736885740_905244981_n.jpg

15873365_1206203542782593_544872924372697151_n.jpg

Link către comentariu
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!