Jump to content

Noul motor 1.5 TSI

Iulian M
 Share

Postare recomandată

Ar fi interesant de vazut motul de lucru am motorului electric. Oare gasesc pe obd eleven astfel de raportare? Banuiesc ca ar trebui sa intru pe engine si pe live data ceva de genul asta, corect?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 22.08.2025 at 21:34, andrei_221 a scris:

motorul are tolerante foarte mici la deviatiile axelor cu came din cauza variatoarelor si a sistemului ACT. 

Cureaua este de cauciuc si niciodata nu o sa fie identica cu cea pe care ai dat-o jos. iar daca nu slabesti variatoarele si faci reglajul cu scula speciala, nu ies timpii de comanda. Tolerantele sunt +- 1 grad. adica foarte putin.

1.5 TSI nu are cala care se baga intre dintii axelor cu came, alte motoare TSi mai vechi au (1.2 -1.4  1.0)

Toate motoarele EVo si EVO2 se fac doar cu scula speciala.

Am vazut cazuri de distributii facute fara scula speciala si nu mai intra sistemul ACT , consum marit si erori de sincronizare.

manopera e foarte mare pentru reglare cu scula speciala, ca e extrem de mult de demontat : capacul distributie cu sport de motor daca nu ai cheile speciale de strecurat la intinzator, slabit variatoare, demontat pompa de apa/corp termostat, etc + montajul VAS611007 care e de durata

Daca stii toate distributiile la motoare mai recente se fac cu slabirea pinioanelor si strangerea lor abia dupa ce s-a intins cureaua cu intinzatorul . Chiar si la motoare foarte simple. Tocmai ca sa se respecte reglajul corect al distributie (inclusiv vechile PD, TDI CR, toate pe lant, etc)

Am inteles. Din ce am citit, intre 180k-240k ar trebui schimbata. Eu am 162k, poate inca nu trebuie dar cand voi avea 180k si voi depasi acest numar de km, poate ar trebui. Nu stiu daca mai e cineva pe aici cu acest numar de km pe motorul asta. A fost cinvea la service sau la reprezentanta si a inspectat distributia? Daca da, unde ? Sa merg si eu pentru o verificare. Sau stiti in Romania un service care are aceasta scula si o face perfect la loc ? Pot suna la reprezentanta sa intreb, dar sunt curios sa aflu niste pareri. Adica, imi e frica, cum e la noi, reprezentanta sa zica ca da, imi schimba dar sa nu o faca cu acea scula si dupa sa nu mai mearga cum trebuie sistemul ACT sau… motorul sa nu mai functioneze cum trebuie, cum o face acum. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!