Jump to content

Discuri frana si placute - inlocuire

lucianD
 Share

Postare recomandată

Am inlocuit discuri + placute pe fata si am schimbat si lichidul de frana.

Mi s-a facut un test de franare.

- diferenta frana fata - 2%,

- diferenta frana spate - 10% - mi s-a spus ca se accepta pana in 30 % diferenta

- diferenta frana de mana - 30% - asta mi s-a parut mult, dar mi s-a spus ca se accepta si diferenta de 100% la o roata fata de cealalta !?!

e adevarat ca frana de mana o folosesti de regula cand stai pe loc... iar eu nu o folosesc in mers :-) (ca nu fac drifturi...)

dar voi ce parere aveti? nu e cam mult 30%? nu ar trebui sa se poata ceva regla sa fie diferenta mai mica?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

defa consola si cotiera dc ai, sa vezi inauntrul masini cum e frana de mana reglata, aceea placuta in care se agata cablurile in ce partea e inclinata, pentru ca dc ai o diferenta de 30 % ar trebui sa fie inclinata intr-o parte, normal e sa fie dreapta

verifica cablurile de la frana de mana si vezi ca ambele sa fie intrate in suportul acele de metal ce ghideaza cablul inauntru, dupa poti deface de la roti sa vezi cum lucreaza cablul de frana de mana,, costul unui cablu nou e de 35 de lei,

Link către comentariu

ce dobitoci, cum sa accepte o diferenta de 100% , daca lasi masina intr-o panta de 30 gr incarcata cu max 150 kg in ea o ia la vale cu frana de mana trasa, iti dai seama ca franeaza o singura roata .

Cum vad ca ai diferenta si la frana de picior pe spate de 10 % , incerca cum a zis colegul cu cablurile sa le calibrezi, dar inainte de toate asteapta sa treaca 400-500 de km de la schimbarea placutelor sigur nu sun asezate bine , dupa care daca tot ai probleme si diferente , la roata respectiva da etrierul afara fara sa umbli la partea cu lichidul si curata bine cu spray , inclusiv suruburile de culisare !

Nu sunt diferente la care trebuie sa te alarmezi , mai nasol e ca vine timpul ploios si implicit iarna , aici apar dificultati la franarile bruste , in rest n-ai treaba !

Link către comentariu

ok... mersi de info... n-am precizat ca pe spate am tambure... asta ar presupune sa dau tamburul jos, sa curat unde culca si sa-l pun inapoi... deci dupa mine e mai simplu decat in cazul in care ar fi fost disc si placute...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Gata...si pe mine m-au lasat nervii cu franele in suturi si am achizitionat un set de discuri TRW cu placute tot TRW,

Discurile au fost 320 si placutele 125. Pentru Ate ar fi fost 400 discurile si 180 placutele, insa la recomandare vanzatorului(un amic) am mers pe TRW. Sper sa fie ok si sa nu am surprize neplacute. O sa revin cu pareri dupa o perioada de folosinta

Link către comentariu

Da acum s-au sucit oamenii, Cand au vazut ca sunt interesat de discuri mi-au spus ca de fapt nu brembo max sunt la 125 sunt brembo normale, atuci am intrebat ;;bine si care este promotia ;;;;, dupa care au inchis telefonul RRRRRRomanii !!!

niste pacalici fara coloana vertebrala, nici macar nu intra in categoria homo erectus

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

recomand discuri brembo max + placute ate ceramic....franeaza f bine dupa ce se incalzesc un pic...nu scartie, nu fac praf

le am de vreo 1500 km...frane puternice pe serpentine..mers in oras zilnic, nu s-au ovalizat

cele oem care le avem pe masina erau ovalizate

Modificat de 90G_O_L
Link către comentariu

eu am pe fata niste placute JURID, nu am auzit nimik de ele, cu discuri lemforder(nu stiu cat de fericita e combinatia)

pe spate am trw, dar cand le voi schimba, voi schimba si discurile

Link către comentariu

trebuie sa schimb discurile si placutele fata/spate urgent,e cineva din Timisoara care poate sa-mi recomande un service bun sau un meserias care stie ce face si sa nu umfle pretul de manopera?

Link către comentariu

la golf 4 si eu am avut JURID pe fata - am citit ca ar fi oem supplier pentru vw, masina asa am adus-o din germania

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut, ma ajuta si pe mine cineva cu o informatie. Vreau sa mi cumpar online un set de placute si discuri de frana pt masina din semnatura.

La discuri m-am hotarat sa mi iau ATE si placute la fel tot ATE dar ma intreaba ce fel de sistem am la placute. Sistem LUCAS TRW sau ATE?

Ce sistem e pe golf 4 la masina mea din semnatura? au si senzor de uzura?

Iar ca placute ce firma recomandati? ATE sau FERODO?

Multumesc

Modificat de PHPCore
Link către comentariu

cum adica "sistem" ? trw/ate sunt firme, trebuie placuta cu aceleasi dimensiuni pt a le putea monta. orice magazin auto iti face oferta pe baza VIN-ului masinii.

ai senzor de uzura pe placuta din fata.

Link către comentariu

Cred ca se referea la sistemul de prindere, nu stiu exact. Am citit pe aici pe forum si cica cele mai bune placute ar fi FERODO fata de ATE, si nu situ care i treaba pt ca pe autokarma placutele FERODO sunt cu 50 lei mai ieftine fata de ATE....adica de ce niste placute calitate superioara sunt mai ieftine decat altele?

Modificat de PHPCore
Link către comentariu

@PHPCore,aia sigur se ocupa de piese auto sau vand de regula sosete si mai dau bonus si ceva piese de schimb la 10 perechi de sosete? :lol:

Sa imi lasi o serie de caroserie...

Link către comentariu

pe fata sistem ate ( se refera la felul sigurantei ) si pe spate trw ( prima poza e pt fata si a doua pentru spate ), cel putin asa e la masina mea, cea din semnatura

post-35789-0-61836000-1354543897_thumb.j

post-35789-0-93367000-1354543905_thumb.j

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare...anul acesta am in plan sa schimb franele pe fata si am inceput sa culeg informatii...

in prima faza ma gandeam la ATE/ATE dar pretul ar fi cam 850ron discuri/placute deci...

Am citit acest articol () unde am vazut ceva ciudat...citez:

Brand vs no-name

De ce sa platesti dublu pentru Brembo cand poti sa-ti iei... Zimmerman? Cam nici un motiv. Isi fac treaba la fel de bine. Pastreaza banii pentru placute si lichid de frana.

Care este faza?discurile nu sunt asa importante?toate sunt la fel?drept pentru care am facut un clasament in functie de pret

1-TRW

2-ZIMMERMAN

3-BREMB0

4-TEXTAR

5-ATE

Clasament pentru placute

1-ZIMMERMAN

2-BREMBO

3-TEXTAR

4-TRW

5-ATE

La capitolul placute..am observat la fel o chestie ciudata in descriere...este greseala pe site sau cum...sau ce inseamna?

post-14266-0-23442800-1357410328_thumb.j post-14266-0-04244700-1357410327_thumb.j

Am vazut doar la TRW asta? ce inseamna?placutele de fata nu se recomanda in combinatie cu discuri ATE si placutele de spate nu se recomanda cu discuri TRW?(exact asa am pe spate :( ) sau cum?

Si clasament final cu discuri placute aceeasi marca

1-ZIMMERMAN (563 ron)

2-TRW (670 ron)

3-BREMBO (697 ron)

4-TEXTAR (703 ron)

5-ATE (844 ron)

Deci astept sugestii cu combinatii bune intre discuri si placute...si care este treaba cu placutele TRW...

numai bine

Link către comentariu

Si mie mi se pare ciudat.. vreau sa schimb si eu placutele fata primavara asta, cele de pe spate le-am schimbat de 10.000km am pus TRW dar habar nu am ce firma sunt discurile de pe masina dar nu am avut nicio problema pana acum. Normal ar trebui sa se potriveasca intre ele, adica atunci cand mergi la un magazin de piese auto si dai detaliile care trebuie ei iti spun..pai avem TRW la pretul de.. avem ATE la pretul de... si ce fime mai au ei. Deci, logic ar trebui sa mearga indiferent de fima care sunt.. am citit si eu multe discutii despre firmele de placute si discuri si unele m-au bagat in ceata :dry:

Modificat de Dan.
Link către comentariu

Nu înseamnă că nu le recomandă ci dimpotrivă pe acelea le recomandă producătorul maşinii. Adică maşina ta a venit cu ATE pe faţă şi TRW pe spate.

Cred că discurile Zimmerman sunt ceva mai moi iar cele ATE mai dure. Ca să nu ai bătăi de cap pune discuri-plăcuţe de aceeşi firmă, mă gândesc că aşa sunt cel mai bine împerecheate.

Link către comentariu

Eu cred ca mai degraba se refera la sistemul de franare care e pus pe masina. Mai bine poate sa va explice Gabivvx.

Link către comentariu

Din ce ştiu sistemul de frânare de pe faţă este VW-I (denumit şi Kelsey Hayes), iar pe spate Girling (denumit şi Lucas), dar este posibil ca aceste denumiri să fi împrumutat numele unor producători de renume, aşa cum la copiator mai toată lume spune Xerox. Oricum mai puţin contează, ideea este că restricţiile alea nu cred că se referă la nişte interdicţii.

Nici eu nu sunt chiar sigur de informaţii aşa ca-l aşteptam pe Gabivvx să ne lumineze :idea: .

Link către comentariu

Sunt 3 sisteme de franare pe Bora/fata:280mm,288mm,312mm.Sistemul de franare este montat pe masina in functie de motorizare/putere,sistemul de franare mic corespunde unei motorizari mici...etc.Exista cazuri foarte rare cand clientul in momentul cand comanda o masina noua vrea un sistem de franare mai performant si automat reprezentantul de vanzari care configureaza masina introduce in datele de montaj a masinii un sistem superior(pe o masina cu sistem de 280mm se monteaza sistemul de 288mm).Exista alte cazuri mai speciale, indiferent de fabricant:Vag,Opel/ Vauxhall,Mb,Bmw,etc,cand masiniile cu uz special(guvernamental,politie,taxi vip)au montat din fabricatie un sistem de franare net superior fata de o masina normala.

De regula este bine sa montezi placute de frana si discuri de acelasi producator,mai ales cand schimbarea se face la discuri/placute.

Nu va mai luati dupa toate datele aparute pe anumite site.

Sa imi lasi o serie de caroserie sa iti dau ceva coduri si preturi...

Link către comentariu

Salut Gabi...

Vin WVWZZZ1JZ3W085962 pr 1ZE 288x25

Nu vreau coduri produs ca le stiu...vreau doar producatori si preturi...

Merci frumos...

App..mai sunt si dimensiunea 256...asta daca nu te refereai doar ka motorizarile diesel :-)

Sent from LWR-itza using Tapatalk

Link către comentariu

Au fost montate putine sisteme de franare de 256 pe bora,doar 2 ani si doar pe benzinarele mici cu jante de 14.

ATE lei 740,ATE (ceramic/power disc) lei 980,BREMBO lei 600,BREMBO(placute/discuri brembo maxx) lei 670,TRW lei 590,PAGID lei 640,TEXTAR placute frana 210 lei.Cam pe aici se invart preturile.

Link către comentariu

Intr-adevar preturi mai ok...daca sunt pentru set discuri/placute

Ce recomnazi din toate acestea?adica sa nu platesc doar brand-ul...

Pentru design as alege Brembo Maxx...acum nu stiu cat de bune sunt...

Sent from LWR-itza using Tapatalk

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!