Jump to content

Astra Asigurari

raekwon1
 Share

Postare recomandată

deci nu e cel mai ieftin la groupama :)

cotatia mea personala este, acum depinde de fiecare persoana in parte, doar v-am spus ca asigurarile nu ne vad e toti la fel, ne taxeaza dupa fata.

:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• raekwon1

22

• Muale

18

• alexanderdj

16

• VMLG

13

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am si eu o problema cu aceasta asigurare. In decembrie mi-am facut asigurarea pe 6 luni iar acum o saptamana am primit un sms in care ma avertizeaza ca asigurarea e expirata. Am verificat pe internet daca masina mai este asigurata si intradevar nu mai este. Am cautat atat dupa nr de inmatriculare cat si dupa nr de pe sasiu. Pe asigurare toate datele sunt in regula inclusiv data in care expira. Este vreo problema ?

La inceputul lunii decembrie mi-am scos ultiimul set de nr rosii iar spre sfarsitul lunii am mers sa o inmatriculez. Atunci mi-am facut din nou asigurarea pe 6 luni cu toate ca cea pentru 30 de zile nu expirase inca.

Link către comentariu

cred ca, mai degraba, tu ai o problema cu cel ce ti-a facut asigurarea, acolo trebuie sa intrebi ce s-a intamplat.

Link către comentariu

Am si eu o problema cu aceasta asigurare. In decembrie mi-am facut asigurarea pe 6 luni iar acum o saptamana am primit un sms in care ma avertizeaza ca asigurarea e expirata. Am verificat pe internet daca masina mai este asigurata si intradevar nu mai este. Am cautat atat dupa nr de inmatriculare cat si dupa nr de pe sasiu. Pe asigurare toate datele sunt in regula inclusiv data in care expira. Este vreo problema ?

La inceputul lunii decembrie mi-am scos ultiimul set de nr rosii iar spre sfarsitul lunii am mers sa o inmatriculez. Atunci mi-am facut din nou asigurarea pe 6 luni cu toate ca cea pentru 30 de zile nu expirase inca.

cu numere rosii nu iti face nimeni rca pe 6 luni, doar pe 30 zile atat cat sunt valabile si numerele. stiu ca si pe mine m-au uscat de bani in 2008 cu 2 randuri de numere rosii, ca desi e pe 30 de zile e mult mai scumpa decat cea de 6/12 luni.

Link către comentariu

Toti asiguratorii profita de cei care-si fac Rca si au numere rosii. Pentru ca n-ai de ales si trebuie sa-ti faci imediat.

Oricum si la Rca e ca la suc: pretul nu creste proportional cu cantitatea.

Link către comentariu

De ce imi sunt sterse posturile? Nu e normal sa se intample asta, e un forum deschis, D@ny ai mers prea departe. M-ai jignit de mai multe ori pana sa iti raspund si atunci am facut-o foarte civilizat. Un coleg de-al tau moderator, probabil rugat de tine, m-a suspendat ca am raspuns unor atacuri, dar pe tine ca ai atacat de cateva ori fara sa fii provocat nu te mai suspenda nimeni.

Nu e normal sa discutam liber atat timp cat e on topic si nu jignesc pe nimeni? Chiar daca reprezentam firme concurente, concurenta duce la progres si e in beneficiul celorlalti colegi sa aiba mai multe puncte de vedere si sa poata fiecare decide care e cel corect.

Link către comentariu

prin data de 10 decembrie mi-am scos al 3-lea rand de numere rosii iar atunci am facut si asigurarea pe 30 de zile. In 27 sau 28 decembrie mi-am facut din nou asigurare pe 6 luni pentru a-mi putea inmatricula masina si sa imi scot numerele normale (BH 25 ABC) . Nu am reusit sa imi fac asigurare decat la astra din cauza ca masina avea deja o asigurare valabila si anume cea pentru 30 de zile iar intamplarea a facut ca astra sa accepte o alta asigurare. Am primit mesajul de la astra de la numarul 1853 in care imi spune clar: Polita dumneavoasta rca nr ******** expira la data de 20.03.2012 .

Link către comentariu

Adica ti-au incheiat asigurare doar pe 3 luni sau cum?

@raducu_bc: nu te mai supara ca post-ul tau, din nefericire, a fost sters pe buna dreptate. Uita-te, te rog in regulament si ai sa observi ca post-urile monosilabice sau doar de multumire sau de genul "subscriu; asa este; ai dreptate; gresit", etc. sunt sterse in aceste arii mai "oficiale" ca sa ma exprim asa. Puteai evita acest lucru completand post-ul tau cu ceva argumente si daca si atunci ti se stergea, mai ramanea de vazut care a fost de fapt motivul. ;)

Sincer eu nu cred ca exista o asa mare concurenta intre tine si Dany din moment ce el probabil ca are clienti mai mult din Bucuresti si tu mai mult din Bacau. Nu cred eu ca-si incheie oamenii din alte orase asigurari la vreunul dintre voi si sa le trimiti prin curier sau posta sau cum se procedeaza in aceasta situatie. Nu mai lua aceste aspecte in nume personal pentru ca nu cred ca e cazul.

Link către comentariu

Pe asigurare (hartie) este vlabila dar dupa ce am primit sms-ul am verificat pe internet si ... surpriza. Nu este asigurata.

Link către comentariu

Probabil ca a dat soft-ul lor vreo eroare de s-a intamplat asa. Mergi la un sediu Astra si cearta-te cu doamnele de-acolo si vezi ce e de facut. Presupun ca ar trebui sa-ti scoata una cum trebuie.

Link către comentariu

• Administrator

De ce imi sunt sterse posturile? Nu e normal sa se intample asta, e un forum deschis, D@ny ai mers prea departe. M-ai jignit de mai multe ori pana sa iti raspund si atunci am facut-o foarte civilizat. Un coleg de-al tau moderator, probabil rugat de tine, m-a suspendat ca am raspuns unor atacuri, dar pe tine ca ai atacat de cateva ori fara sa fii provocat nu te mai suspenda nimeni.

Nu e normal sa discutam liber atat timp cat e on topic si nu jignesc pe nimeni? Chiar daca reprezentam firme concurente, concurenta duce la progres si e in beneficiul celorlalti colegi sa aiba mai multe puncte de vedere si sa poata fiecare decide care e cel corect.

BTW, aici suntem OFF Topic.

Daca cineva se simte cu totul si cu totul neindreptatit sau abuzat, are de urmat cativa pasi pentru solutionarea problemei, in urmatoarea ordine:

a) PM catre moderatorul direct implicat;

In cazul in care si dupa discutia pe PM cu moderatorul implicat, userul isi mentine pozitia, urmeaza:

b) PM catre un moderator senior sau administrator;

In cazul in care si dupa discutia pe PM cu moderatorul senior sau administratorul, userul isi mentine pozitia, urmeaza:

c) Redactarea unei reclamatii in Condica de sugestii si reclamatii.

Dupa acest ultim pas, sesizarea va fi analizata si solutionata de catre echipa moderatorilor.

Nerespectarea procedurii de «reclamatii» sau postarea unei reclamatii in alta arie decat cea definita in acest scop (Condica de sugestii si reclamatii) se sanctioneaza cu warning.

@raducu_bc: nu te mai supara ca post-ul tau, din nefericire, a fost sters pe buna dreptate. Uita-te, te rog in regulament si ai sa observi ca post-urile monosilabice sau doar de multumire sau de genul "subscriu; asa este; ai dreptate; gresit", etc. sunt sterse in aceste arii mai "oficiale" ca sa ma exprim asa. Puteai evita acest lucru completand post-ul tau cu ceva argumente si daca si atunci ti se stergea, mai ramanea de vazut care a fost de fapt motivul.

Corect!

Postul sters, in atasament.

Post Deleted By R_a_z_v_a_n On 02.04.2012 @ 20:29.

post-2440-0-36440700-1333607647_thumb.jp

Link către comentariu

Nu la postul asta ma refeream, mi-a mai fost sters un alt post mai mare . Nu stiam procedura pe care mi-ai explicat-o, multumesc.

Link către comentariu

o sa imi fac timp sa merg la un sediu sa vad despre ce este vorba

Link către comentariu

Intr-un final, referitor la cazul de dauna totala prezentat anterior, s-au virat banii. Deci, dosarul a fost primit pe 16 ianuarie de ASTRA, a fost aprobat pt plata pe data de 2martie, iar banii s-au virat ieri, 9 aprilie in contul celor de la Porsche, care sunt seriosi totusi, deja m-au contactat azi, au spus ca saptamana asta se finalizeaza tot. Acum nu mai stiu, insa saptamanal am sunat la ASTRA, am facut plangere si la CSA, or fi contat toate astea? Eram gata-gata de judecata, deja cei de la Porsche erau pe punctul de a emite o imputernicire pt a putea sa ma judec cu cei de la ASTRA. Dupa cum am mai discutat si cu alte persoane, in cazuri de daune totale, banii se primesc in 3-4 luni de la incheierea dosarului, la mine au fost ceva mai putin de 3 zile. Probabil cei de la ASTRA nu sunt chiar asa de nesimtiti pe cat par.

Link către comentariu

E vorba ca acum au lovele. M-am uitat si eu pe 3 site-uri si au dreptate colegii, s-au scumpit bine de tot! aproape 400 de lei pentru 1,6 benzina si n-am mai dat asigurarea din 2010.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

la mine a fost 140 de lei pe 6 luni dar vad ca nu apare la verificare pe net, e normal?

Modificat de jag
Link către comentariu

Depinde cand ai facut asigurarea. In general cred eu ca ar trebui sa intre in maxim 1 saptamana. Oricum cu sistemul asta nou de scos polite Rca nu cred eu ca mai au posibilitatea sa fenteze clientul, deci poti sta linistit, parerea mea.

Link către comentariu

sambata a fost facuta, dar vazui pe net ca cineva stie ca ar fi la 20 de zile actualizarea la rca.

Link către comentariu

• 1 month later...

ESTE BINE DE STIUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alexander Adamescu, presedintele Astra Asigurari, a fost amendat de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu 30.000 de lei, intrucat compania pe care o conduce a depasit termenele prevazute in legistatia in vigoare privind plata despagubirilor.

Pe langa Adamescu au mai fost amendati Alin Bucsa de la Euroins cu 10.000 de lei, Stoyanov Stamatov, director Directia Daune la Euroins, tot cu 10.000 de lei, Mariana Diaconescu, presedinte Asirom, cu 10.000 de lei, Mihail Tecau, presedintele Omniasig, pentru situatia inregistrata la fost BCR Asigurari, cu 5.000 de lei, Eugen Stoica, director Directia Daune la Omniasig, tot cu 5.000 de lei pentru situatia de la BCR Asigurari.

Totodata, Dumitru Dobrota, seful Departamenului Daune la Carpatica Asig a primit sanctionare cu avertisment scris, conform art. 39 alin. (3) lit. a) din Legea nr.32/2000.

“Protectia intereselor asiguratilor reprezinta cel mai important obiectiv asumat de Consiliul CSA chiar de la preluarea mandatului. Din pacate, numarul de petitii pentru unele societati a continuat sa creasca, ceea ce ne-a determinat sa monitorizam suplimentar situatia pe zona de instrumentare si plata a daunelor. De aceea, in cazul societatilor care au inregistrat intarzieri la plata peste termenele prevazute in normele CSA si ale caror servicii au generat mai multe plangeri din partea consumatorilor, Consiliul CSA a decis, ca o prima masura, sanctionarea persoanelor semnificative din conducerea acestor societati”, a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

In primele cinci luni ale acestui an, la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au fost inregistrate 5.462 de petitii, numar in crestere cu 71,82% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta evolutie ingrijoratoare a numarului de petitii, care reflecta nemultumirile asiguratilor, a determinat Consiliul CSA sa analizeze situatia societatilor care au inregistrat o crestere a numarului de plangeri, majoritatea acestora fiind cauzate de intarzieri la plata despagubirilor, peste termenele prevazute in legislatia in vigoare.

In urma acestei analize, in sedinta Consiliului CSA, din data de 6 iunie 2012, in scopul protejarii asiguratilor, au fost luate masuri de sanctionare a persoanelor semnificative din cinci societati de asigurare care au avut un numar mai mare de astfel de situatii.

Totodata, Consiliul CSA a hotarat efectuarea unor controale tematice la societatile de asigurare pentru verificarea cauzelor care conduc la incalcarea dispozitiilor legale in ceea ce priveste instrumentarea si plata dosarelor de dauna si, implicit, la nemultumirea asiguratilor. Rezultatele acestor controale vor fi analizate de catre Consiliul CSA, iar acolo unde va fi cazul se vor lua masuri potrivit legislatiei in vigoare.

Link către comentariu

• 3 months later...

Se pare ca,cei de la Astra devin niste tepari ,refuza plata daunelor....bun...acum sa va expun problema care ma deranjeaza mai tare.....

In data de 26.06.2011,am provocat un accident rutier din care a rezultat avarierea unui autovehicul in partea din spate,am facut amiabila,si ne-am vazut fiecare de treaba lui

Se pare ca doamna pe care eu(cu RCA la Astra) am lovit-o,si-a reparat masina pe Casco,si apoi a ramas ca ei sa-si recuperezedauna de la Astra

Aseara, 03.10.2012,se prezinta postasul la mine cu un intreg dosar de dauna si o citatie la judecatoria Sec 3,

in care mi se comunica sa ma prezint la o anumita data la judecatorie,in calitate de "intervenient"(ala care a produs dauna cica),cei de la Casco actionand in judecata Astra Asigurari pentru neplata

si acum cateva intrebari pentru cei care cunosc mai multe in cauza

in citatie scrie ca la o adica,eu pot fi bun de plata,daca cei de la Astra nu vor putea plati,care sunt sansele ca sa se intample una ca asta?depide de ce verdict da judecatorul,?

ce se intampla daca nu ma prezint la judecatorie(3 termene)?

sper ca am postat unde trebuie,daca nu,rog un moderator sa mute postul

va multumesc

Link către comentariu

Si sa mai zica altii: "am asigurare, nu au ce sa-mi faca".

Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca nu s-a despagubit de anul trecut, cand astrei (adica societatii de asigurari , intentionat am scris asa) ii mergea binisor.

Link către comentariu

NU FACETI AMIABILE NICIODATA

am scris cu, caps ca se vada lumea :)

chemati frumos un militian sa faca procese verbale, poze cat mai multe evident

toti asiguratorii (absolut toti) trag pentru ei (evident, e un business, nu casa de binefacere), nu va lasati in baza lor

Modificat de alios
Link către comentariu

intrebare, stiu ca cei de la RATB iti cer desbagubire daca ai lovit un autobuz, pt timpul de x ore cat nu a fost folosit autobuzul ala, daune materiale, ca au pierdut o suma de bani din cauza accidentului.

aceasta suma de bani e suportata de RCA ?

Link către comentariu

Si sa mai zica altii: "am asigurare, nu au ce sa-mi faca".

Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca nu s-a despagubit de anul trecut, cand astrei (adica societatii de asigurari , intentionat am scris asa) ii mergea binisor.

am asigurare,dar degeaba,ca pana la urma ajungi sa platesti,si cu tot cu asigurare,

sa vedem cum se va termina,primul termen fiind pe 15 nov,

sper doar sa nu ajung eu sa platesc la finele procesului,ci Astra asigurari,

pana atunci o sa stau de vorba si cu un avocat,sa vad care ar fi sansele sa ajung sa platesc eu

Link către comentariu

• 1 month later...

Pun si eu o bila foarte neagra pentru Astra (Cluj).

Pe scurt situatia este cam asa: am avut o dauna banala, care datorita faptului ca vinovatul nu a vrut sa recunoasca, s-a complicat foarte mult. Politia a decis ca pentru a stabili daca respectivul e vinovat sau nu trebuie luate probe criminalistice, astfel incat au taiat o muchie de la bara fata pe o portiune de aprox. 10cm. Pe ei ii interesa doar vopseaua dar fiind plastic au taiat destul de adanc pentru a obtine o proba concludenta. Inainte de ridicarea probelor bara trebuia doar vopsita iar dupa, bara trebuie schimbata deoarce nu o mai aduce nimeni la forma initiala (fiind si o portiune mai curbata). Asta era si parerea celor de la Compexit si parerea mea dar, aveam sa aflu mai tarziu, ca inspectorul de daune de la astra era de alta parere. Dupa cateva luni de asteptare, a venit si rezultatul el fiind gasit vinovat. Eu aveam casco si RCA la Allianz, el RCA la Astra. Iau actele de la Politie si ma duc la Allianz sa imi repar masina pe casco cu regres. Surpriza, sunt informat ca ei vor despagubii doar pagubele initiale si nu imi vor schimba bara distrusa deoarece in contract, la excluderi este specificat faptul ca nu despagubesc daunele provocate din ordinul oricarei autoritati publice. Din punct de vedere legal sunt perfect acoperiti.

Incep sa caut datele de contact de la Astra si imi fac o programare. Ajung acolo, debandada totala, erau persoane programate cu aproape 3 ore inainte si inca nu ajunsese la rand. Dupa un timp, vad un inspector de daune si ii spun pe scurt povestea, vine sa vada masina si zice ca din punctul lui de vedere bara nu are nimic si ca ei nu o sa o dea la inlocuit niciodata. I-am explicat ca masina are mai putin de 4 ani si insist sa fie schimbata deoarece nu vreau sa ma trezesc ca dupa cateva luni o sa cada chitul sau alt material cu care se face o eventuala reparatie plus ca nu o sa mai aiba forma initiala dar degeaba. Intre timp, dupa mai multe insistente, cei de la Allianz au acceptat sa inlocuiasca bara si au zis ca in cazul in care Astra o sa refuze sa le deconteze bara schimbata atunci o sa isi recupereze diferenta de la vinovat.

Deci se pare ca polita RCA nu te acopera in totalitate si poti fi actionat in judecata in cazul in care pagubitul nu e multumit de reparatia propusa de asigurator. E adevarat ca dupa asta tu iti poti da in judecata asiguratorul RCA dar pe nervii, timpul si banii tai.

Asadar, atentie mare unde va asigurati.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!