Jump to content

Ulei B6

Ten2
 Share

Postare recomandată

„La completare puteti amesteca diferite tipuri de ulei intre ele”

- citat din Manualul VW 3.3 Sfaturi de intretinere, pagina 41

Modificat de Michi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, asa scrie in manual dar mai bine ar fi sa completezi cu acelasi tip de ulei. Altfel risti sa se produca in interiorul motorului tot felul de reactii chimice (descoperite sau inca nestiute) care sa infunde ceva. Manualul este al lor, masina este a ta si cum o ingrijesti asa o vei avea.

Link către comentariu

Nu este adevarat, in carte scrie ca trebuie schimbat cu ulei de aceiasi norma, nu acelasi tip. Eu zic ca e o diferenta :Driver:

Link către comentariu

Nu zice nici tip, nici norma, zice "specificatii". "La completare puteti amesteca diferitele uleiuri intre ele". Dar raman la parerea mea expusa mai sus...

Link către comentariu

Am descoperit la un magazin de piese auto, pe langa Castrol si Mobil 1, un ulei la care ei ii spun

Link către comentariu

(...) un ulei la care ei ii spun „ulei original vw-audi” la pretul de 265lei/5l.

(...)

Cunoaste cineva acest ulei. O comparatie calitativa cu Mobil 1 si Castrol?

sigur n-avea alt nume ?!

nu de alta dar pare ciudat ca nu gasesti pe amabalaj nici macar numele firmei care l-a produs/inbuteliat :D

sa nu fie ceva turcesc, produs in cine stie ce conditii :huh: ( bine, daca ma iau dupa pret, tind sa cred ca ar fi de la "mama" ei, dar odata ce poti afla un nume de firma...)

mai bine mergi pe mana producatorilor consacratii ca sa stai cu sufletul/inima impacata cand esti la volan :icon_thumright:

si ca o paranteza, NU toate masiniile care vin din fabrica pe comanda au in motor ulei "original" vw-audi, multe vin cu Castrol, altele cu Mobil1, unele cu Valvoline :)

(spre exemplu' a mea a venit cu Mobil1 si numa asta a vazut de-atunci :P)

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Si tu ii dai Mobil 1; Nu stiu de ce cand spun ca i-am pus Mobil 1 toti ma critica.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Uleiul care se recomanda pentru motoarele TDI PD, ulei pe care-l veti primi in germania daca va prezentati cu VIN-ul masinii este Castrol SLX Long Life III care respecta norma 507.00, norma care nu exclude ci include normele anterioare. La ei acest ulei se schimba odata la 30.000 km. Daca vreti sa tratati masina ca in Germania, asta e marfa. Un litru de astfel de ulei eu il cumpar cu 9 euro fara tva de la reprezentanta din Nurnberg. Acest ulei vine in doua feluri de ambalaj: la 1 litru bidon auriu si scrie Castrol pe el sau la 5 litri bidon argintiu si sunt doar siglele Audi, VW, Skoda, Seat si norma 507.00 da e aceeasi marfa in interior.

Desigur, asta nu exclude alte tipuri si marci de ulei. Dar daca vrei sa fi tipicar asa ceva ai pune in masina, si in felul asta scapi de toate dubiile.

Link către comentariu

Dar daca esti obligat sa il schimbi la 1 an de zile si nu apuci sa fac nici macar 15.000 km in intervalul asta , nu se poate pune si un ulei mai putin complex, gen TXT 505.01? Ca eu trebuie sa fac din nou revizia, in varianta de trecut inca 1 an de la ultima si nu am decat vreo 12.000 km.

Link către comentariu

Si tu ii dai Mobil 1; Nu stiu de ce cand spun ca i-am pus Mobil 1 toti ma critica.

sincer si eu am auzit destule de la apropiati cum ca Mobil1 5w30 e prea slab pt conditiile, pt clima de la noi si tura viitoare sa-mi pun cel putin 5w40 sau ceva cu norma 506.01 care e ulei numai bun pt RO :unsure:

....sa nu mai zic ca de vreo 20-ori am primit recomandarea: "Puneti Castrol Edge TD 5w40 normal vw505.01 ca-i cel mai bun de pe piata..." :vaidecapulmeu:

@DosarPenal: uleiul respectiv la noi costa 54.50 RON/litru si culmea e 5w30 :D

Castrol SLX™ Longlife III Professional Powerflow 5W-30

slx_pro_powerflow_ll3_5w30_1l.jpg

Aprobari: ACEA A3/B3 A3/B4

Specificatii : VW 504 00 / 507 00 , VW 500 00/502 00/505 00/503 01/503 00/506 00 si VW 505 01*/506 01*

*) cu exceptia motoarelor V10- and R5 - pompe/duze pentru Phaeton si Touareg , cat si motoarele pompe/duze de VW fara interval lung de schimb (LongLife)

Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5W-30 a fost dezvoltat in parteneriat cu producatorul de autovehicule Volkswagen pentru motoarele de ultima generatie.

Formula complet sintetica cu "Clean Performance Technology" prelungeste viata sistemelor complexe de emisie din zilele noastre si reduce poluarea mediului inconjurator.

Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5W-30 a fost conceput si oferit la cele mai inalte standarde tehnologice.

[detalii...] ;)

:Driver: safe

Riddler

Modificat de Riddler
Link către comentariu

lamuriti-ma si pe mine...care e diferenta dintre uleiul fullsintetic, semisintetic si cel mineral?

Link către comentariu

Nu vad de ce "culmea e 5w30" de ce "culmea" ??

ala e uleiul intr-adevar si se gaseste si la noi. Asa ceva recomanda producatorul.

Important de stiut ca acest ulei necesita inlocuire la 30.000 km si 2(doi) ani. Si din cate stiu eu este un ulei full sintetic.

Diferenta dintre uleiul sintetic si cel mineral? simplu, uleiul mineral are la baza petrolul si deci are un comportament "liniar" ca sa ma exprim plastic, adica isi creste vascozitatea cu scaderea temperaturii si invers, la cresterea temperaturii vascozitatea lui scade. Spre deosebire de acesta, uleiul sintetic este un produs de sinteza (obtinut din combinarea unor elemente despre care nu prea stiu ce sa zic mare lucru). Acest ulei sintetic are proprietati mult mai bine controlate adica isi pastreaza vascozitatea pe o plaja mai larga de temperatura, "se arde" mai greu, si de aici si durabilitatea mai mare in timp. Mai exista si uleiuri semi-sintetice, care sunt rezultatul amestecarii celor doua.

Pe scurt, ulei mineral - ieftin, se schimba mai des sau ulei sintetic- mai scump, se schimba mai rar. Eu evident am ales varianta uleiului sintetic din motive evidente.

Modificat de DosarPenal
Link către comentariu

de ce zic "culmea e tot 5w30"...

pt ca am rasfoit 843854 de topic-uri si lectura tot atatea replici pe acest forum si vad ca s-a ajuns la concluzia urmatoare: "Uleiul 5w30 nu e facut pe patria noastra, trebuie un minim de 5w40" :D

de-acolo si mirarea mea, ma asteptam ca Castrol SLX™ Longlife III sa fie un 5w40 :D

P.S.: cifra 843854 e pur ipotetica (who knows :()

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Nu vad de ce "culmea e 5w30" de ce "culmea" ??

ala e uleiul intr-adevar si se gaseste si la noi. Asa ceva recomanda producatorul.

Important de stiut ca acest ulei necesita inlocuire la 30.000 km si 2(doi) ani. Si din cate stiu eu este un ulei full sintetic.

Diferenta dintre uleiul sintetic si cel mineral? simplu, uleiul mineral are la baza petrolul si deci are un comportament "liniar" ca sa ma exprim plastic, adica isi creste vascozitatea cu scaderea temperaturii si invers, la cresterea temperaturii vascozitatea lui scade. Spre deosebire de acesta, uleiul sintetic este un produs de sinteza (obtinut din combinarea unor elemente despre care nu prea stiu ce sa zic mare lucru). Acest ulei sintetic are proprietati mult mai bine controlate adica isi pastreaza vascozitatea pe o plaja mai larga de temperatura, "se arde" mai greu, si de aici si durabilitatea mai mare in timp. Mai exista si uleiuri semi-sintetice, care sunt rezultatul amestecarii celor doua.

Pe scurt, ulei mineral - ieftin, se schimba mai des sau ulei sintetic- mai scump, se schimba mai rar. Eu evident am ales varianta uleiului sintetic din motive evidente.

atunci de ce vw evita uleiurile sintetice?(asa am citit pe aici pe undeva pe forum)

Link către comentariu

Pai nu stiu ce sa zic de ce pentru patria noastra ar fi mai potrivit 5w40. Poate vara cand e foarte cald, dar cred ca tehnologia uleiurilor sintetice tocmai aceasta problema o rezolva si anume variatia de vascozitate odata cu temperatura. Daca am trai pe vremea Petrotel-ului, cand schimbam la Dacia uleiul la 2500 km si exista ulei de iarna(subtire) si ulei de vara (aproape magiun) as mai crede.

Asa este, la noi in tara sunt variatii mari de temperatura, iarna -20 cateodata si mai putin si vara peste 40. Sunt rare tarile cu asa variatii, dar cred ca la noi in tara se recomanda TXT din 2 motive, unul obiectiv, adica motoarele nu au parte de un regim constant de genul autostrada si 140 km/h ci au parte de accelerari si decelerari frecvente, sa nu mai vorbim de calitatea combustibilului. De aici TXT si schimb la 15.000km. Un alt motiv ar fi mai subiectiv, si anume dragii nostri dealeri ne vor cu mare drag cat mai des la ei in service sa ne poata jumuli.

Si cu treaba ca VW evita uleiurile sintetice, sincer mi se pare putin aberanta. Poate ca cel care a scris acolo nu era prea informat. Pe bidonul auriu, daca este cumparat din germania, acolo pe partea neagra a etichetei este sigla VW.

Link către comentariu

Sunt un pic socat ,numai motoare diesel, nimeni nu zice nimic de cele pe benzina :) dar no problem .Asa ca va rog sa-mi spuneti, daca stiti ,unde gasesc Castrol Professional norma 502.00/505.00 5w-40 in Bucuresti(am fost la Ausburg si nu am gasit,nu mai aveau) sau daca pot pune Mobil1 5w-40 502.00/505.00 ulei care l-am gasit azi la Cora .Precizez ca am 59000Km si pana acum am pus numai Castrol din La fiecare revizie ( la fiecare 15000). merci

Link către comentariu

eu zic sa mergi cu acelasi ulei cu care ai inceput. sigur il gasesti la reprezentanta la vw.

sergiu

Link către comentariu

Ai dreptate sergiu,dar la reprezentanta ,la ultima revizie adica la 30000 adica pana sa ias din garantie 1l=85ron fara TVA asa ca ...

Link către comentariu

@TVS: mai rar passat-uri cu motoarele pe Benzina (sa nu mai zic ca mai rar motoare FSI :D), dar ai incercat sa te duci la dealer sa il intrebi ce ulei ti-a bagat la ultima revizie si sa te-apuci sa-l cauti in comert ?!

...nu gasesti in magazine de specialitate, cauta pe paginiile magazinelor virtuale auto/moto si tot vei gasi cu min. 20 RON mai ieftin litru :D

http://www.oil-shop.ro ar fi un asemenea magazin :) ...ce nu gasesti pe site, poti suna si intreba daca iti pot aduce :D

@DosarPenal: corect ce-ai zis, exact la fel ma gadeam sa-ti explic si eu, oricum e bine ca ai prins ideea de ce se insista pe uleiuri 5w40 la TDI-urile noastre :D

Modificat de Riddler
Link către comentariu

eu mai imi iau ulei din germania cand merg. ajunge sa fie aprope la jumate de pret fata de cat costa un litru la noi in reprezentanta.

Am mai luat intr-un timp si de la un tip din ploiesti (cred ca este shopul online de care a mentionat Riddler). Am luat 10 litri si mi-a facut si discount, aproape am iesit la pretul de germania.

Oricum cand merg la service cu uleiul in portbagaj cam stramba din nas. Le convenea lor sa dau pe unlitru 60 70 ron (eu dau aproximativ 40 ron daca mi-l aduc eu)

Sergiu

Link către comentariu

@RIDDLER:am scris ce fel de ulei am bagat de la prima revizie 5w-40 CASTROL si am cautat acolo unde am gasit de fiecare data la Ausburg.Merci pt link dar se pare ca nu au decat 5w-30 si nu stiu ce sa fac asa ca va mai intreb odata :in cazul in care nu mai gasesc (la un pret rezonabil)pot sa pun Mobil1?Merci.

Link către comentariu

pinguinuldestepa

@TVS mai poti incerca pe soseaua chitilei. Cum mergi dinspre podul Constanta spre Chitila, pe stanga este un peco mic care se numeste Castrol. Spre surprinderea mea eu am gasit acolo cand mi-a cerut sa completez in rodaj. Oricum daca gasesti mai ieftin da-mi te rog un PM ca ma intereseaza si pe mine .... ma apropii de 45k :)

Link către comentariu

pinguinuldestepa

Care este diferenta intre 5w-30 si 0w-30 ?

Vad la TVS si la Ruky care au 2.0 FSI s-a bagat la revizie 5w-30

Mie la revizia de 30k mi-au bagat Castrol Professional Powerflow 0w-30

Link către comentariu

@Hiro:wow super,multumesc de link dar mai intai o sa ma duc maine acolo unde a spus pinguinuldestepa(merci)ca e aproape si daca nu gasesc acolo fac comanda la tine .Multumesc

Link către comentariu

• Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!