Jump to content

Ulei B6

Ten2
 Share

Postare recomandată

Am vazut si eu pasajul,pai daca un tampit de italian spune ce spune..noi ne luam dupa el :lol: ?Au interpretat ei lucrurile gresit.Asta era ultima tampenie din lume,vag sa faca service cu ulei no name facut prin Taiwan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca o concluzie finala sunt de acord cu tine,dar vezi ca este interpretabila descrierea pe factura mea,de exemplu la descrierea produsului folosit se intelege ca este pacoil,care mai logic erea sa fie scris castrol edge si nu pacoiledge,sau cum spui tu pacoiledge de la pachetul de ulei!!!!

Link către comentariu

Pararzzi, pacoil este un brand chinezesc, dar este un ulei castrol. Posibil sa fie facut in China cum zici, dar este sub licenta Castrol.

Unde ti-au pus acest ulei? In Italia?

P.s. vad ca se vorbeste in continuare de ulei VW de parca cineva isi face reviziile la Wolfsburg

Link către comentariu

Da la reprezentanta Seat in Italia cu service vw seat skoda,iar pe factura este scris pacoiledge 5w30 long life 3!

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Alegerea uleiului a fost a lor sau ai solicitat tu Castrol? Firma asta este distribuitorul Castrol pentru Asia si este foarte posibil sa fie fabricat in China, ca doar n-or fi nebuni sa-l aduca din Germania, insa ma mira prezenta lui in Europa. Oricum. asta este alegerea dealer-ului si nu a VW

Pana la urma italienii aia se pare ca stiau despre ce vorbeau...

Link către comentariu

Nu am solicitat eu,asa au pus ei cand au facut schimbul,cei dupa vwforum italia aveau dreptate pana la urma,de fapt au zis ca majoritatea fac asa!Dar zici ca tot Castrol este,sunt curios oare cum arata ambalajul sa zic asa!!!!

P.S:sper sa nu-mi distruga axa sau altele,sau e mai bine sa-l dau afara!!!

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Eu tot nu sunt impacat cu treaba asta.Sa zicem ca esti nevoit sa completezi cu ulei...sa zicem ca ai 2 ds litri care dupa cum se stie e consumator de ulei.Cu ce completezi?Te rogi de aia in Italia sa iti trimita prin posta un litru de ulei in sticla de plastic de bere de un litru? :lol: .Castrol nu are derogare catre nimeni sa faca ulei sub licenta.Exista divizia Castrol Asia,Europa,America..etc.Asemeni ei fac ulei pt Bmw...care iti vine in ambalaj de Bmw.Castrol face parte din concernul British Petroleum care mai detine Aral si BP ca marci de uleiuri.In consecinta...cred ca e tot o eroare de interpretare a termenilor care apar pe factura...respectiv acte.Dupa cate am vazut singura chestie care duce la gandul de ulei pacoil,e treaba postata de colegul din italia de pe forum vw.Oricum in ziua de azi in domeniul auto...nu ma mai mira nimic........

Link către comentariu

Eu cred ca este posibil sa existe lucruri despre Castrol pe care niciunul dintre noi sa nu le stim. Am spus ca s-ar putea ca Pacoil sa faca sub licenta Castrol, nu ca e sigur asa, ca n-am de unde sa stiu. Insa, in mod cert, Pacoil este distribuitor Castrol pentru China, este chiar amintit pe saitul Castrol. Cum Pacoil este producator de uleiuri, Castrol la fel, Pacoil este distribuitor Castrol pentru China... parca nu e atat de imposibil sa credem ca Pacoil face ulei sub licenta Castrol, sau gresesc?

Daca ai facut schimbul de ulei la dealer, pentru completat te duci tot la dealer. Eu prefer sa-mi iau eu uleiul si asa rezolv usor problema

Modificat de Valentin
Link către comentariu

Am cautat si am gasit treaba asta PACOIL,doar pe forum italiene.Inclin sa cred ca e doar o formulare a lor care circula pe service vag din Italia.

1Codice 1090012, Longlife + cambio olio, quantità 1.3, prezzo 40€, importo 52€

Codice 85181900, filtro antip, quantità 0,3 prezzo 40€, importo 12€

Codice 23251910, filtro aria smontato rimontato, quantità 0,4, prezzo 40€, importo 16€

Codice v8k0133843e, filtro aria, quantità 1,prezzo 24,99, importo 24,99€

codice x pacoiledge, edge profess.l.l., quantità 50, prezzo 2,66, sconto 10, importo 119,5€

2Salve,io ho fatto un cambio d olio da la seat e su la fattura ce scritto cosi:"PACOILEDGE 5W30 1DL EDGE PROF.L.LIFE 3" con un costo di 122euro.Che olio e questo?

semplice big grin è il castrol edge linea professional 5w30 long life III.Hai un diesel con filtro dpf vero?

solo l'olio costa in media dai 15 euro al litro a salire....aggiungici manodopera e rincaro dei prezzi,moltiplichi per 4,5 lt e arrivi al tuo prezzo ciaociao

..

post-64586-0-64188400-1324119495_thumb.j

Link către comentariu

Ce ai postat tu se refera la ,,industrial,,.Nu prea gasesc o legatura concreta cu auto.Uite spre exemplu..toti care au facut referire la uleiul respectiv au postat ca au facut lucrarile la reprezentanta VAG in Italia.Pe site oficial vw italia asta iti dau.E posibil ca adevarul sa fie undeva la mijloc.

http://it.volkswagen.com/it/volkswagen_service/manutenzione_e_ricambi/long_life_system.html

Link către comentariu

Pe forumul de la seat zic ca este ulei castrol edge:

"

--------------------------------------------------------------------------------

semplice è il castrol edge linea professional 5w30 long life III.Hai un diesel con filtro dpf vero?

solo l'olio costa in media dai 15 euro al litro a salire....aggiungici manodopera e rincaro dei prezzi,moltiplichi per 4,5 lt e arrivi al tuo prezzo

Seat Altea Xl 1.6 CR Ecomotive Reference Grigio luna:La goduria su 4 ruote! "

Acum sa fiu sincer nu am gasit nimic despre acest Pacoil edge pe nicaieri decat pe vwforum italia ori la urma urmei la o cautare pe google ar trebuii sa ti apara ceva dar nu apare nimic in acest sens!!!!!!Dar vezi ca cei dupa forumul de la Seat au raspuns la aceasi problema si au zis (este mai sus raspunsul)ca este Castrol edge!!!!

Modificat de Paparazzi
Link către comentariu

Bun, nu vorbim de ulei la nivel de molecula ci vorbim de ulei corespunzator pentru un PASSAT B6!

Posturile de mai sus nu sunt total offtopic insa nici ontopic 100% nu sunt! Va rog sa nu mai despicam firul in 100 cu aces pacoil pentru ca sunt colegi care isi fac reviziile in RO si info din acest topic le sunt folositoare insa daca vorbim 10 pagini de pacoil ajungem sa pierdem esenta!

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Gabi, tu faci niste confuzii mari, din acest motiv nu intelegi ce vreau sa spun. Am sa mai fac o ultima incercare, sper sa fiu inteles acum

1. Pacoil este distribuitor Castrol pentru China. Asta inteleg eu din documentele pe care le-am citit. Pacoil este producator de uleiuri si, chiar daca nu le vind ei en detail, este posibil sa le vanda sub brandul Castrol. Adica exista o apropiere indiscutabila intre Castrol si Pacoil la care se adauga si factura colegului pe care scrie clar Pacoil Edge. Tu intelegi in continuare ca Pacoil inseamna butoi, cum ai spus cu cateva posturi mai inainte? Aici nu mai razi cum o faceai mai devreme?

Eu cred ca sunt foarte multe sanse ca Pacoil sa faca ulei pentru Castrol in China, dar tu poti sa-ti inchipui ca cei de la Castrol aduc uleiul din Germania pentru a-l pune in masinile din China, in definitiv niciunul dintre noi nu are de unde sa stie cu siguranta cine are dreptate.

Eu cred ca este foarte posibil (ba chiar f. probabil) ca italienii sa prefere sa aduca uleiul Castrol din China (suspectat ca fiind facut de Pacoil) decat sa+l cumpere, de exemplu, din Germania. Am sa inchei aici polemica Pacoil. Nu ma intereseaza acest brand, nu am informatii, deci nu am de ce sa vorbesc mai mult despre el.

2. Nu exista VW Italia, cum nu exista nici VW Romania si nici VW Zimbabue. Exista doar VW Germania, sau Wolfsburg daca vrei. Pagina pe care ai citat-o tu cu uileiul Castrol apartine importatorului VW din Italia, asa cum vw.ro apartine importatorului roman, adica Porsche. Acestea fiind spuse, afla ca VW (Germania/Wolfsburg) NU recomanda ulei Castrol, Vapsoil sau orice alta marca. VW recomanda orice ulei care poarta normele eliberate de ei (507 00, 505 00 etc). Importatorul italian poate recomanda ce ulei doreste, in functie de interesele sale economice, singura conditie obligatorie este ca acel ulei sa respecte normele constructorului. La fel si in Germania. Ai inteles aiurea ca eu as fi spus de VW, cand eu am vorbit de VAPS, care inseamna tot atat VW cat inseamna VW Italia. In concluzie, uleiul ala "original" poate varia de la importator/dealer la importator/dealer

P.S. O chestie similara si foarte putin cunoscuta este in domeniul RCD-urilor. Sunt marci de masini (printre care si VW) care au RCD-uri "originale" produse de Blaupunkt, Clarion, Panasonic, Sony sau Pioneer, dar foarte putin se cunoaste ca nu aceste marci de RCD-uri le fabrica cu adevarat, Marea majoritate sunt facute de un singur producator elvetian care le vinde lui Clarion & Co, iar acestia le braduiesc cu numele lor, dotand masinile din fabrica cu aceste scule. Este foarte probabil sa fie la fel si la aceste uleiuri

PPS: Dani, am vazut postul tau abia dupa ce am postat, asa ca l-am lasat asa, ca am pierdut ceva timp pana l-am scris

Modificat de Valentin
Link către comentariu

Link către comentariu

Daca nu ai filtru de particule si nu ai interval flexibil (LongLife) atunci uleiul este potrivit pentru motorul tau. Trebuie sa respecte norma VW 505 01. Daca ai LongLife trebuie sa iei ulei VW 507 00 sau 506 01, daca ai DPF doar 507 00 e permis

Link către comentariu

@Paparazzi,uleiul respectiv e fostul EDGE 5W40 TD.E aparut de circa 2 luni si ca sa mai castige ceva din piata,au trecut pe spatele bidonului multi fabricanti auto.Din pacate nu sunt la job sa iti pun o poza.Respectivul ulei merge numai la sistemele PD si in plus de fostul EDGE are specificat pe el ca dispune de o noua tehnologie FST..Au schimbat doar ambalajul..cam atatwink.png

@Valentin ai perfecta dreptate..BP (detinator Castrol)sa asociat cu Pacoil(concernul petrolier cu renume mondial din Hong Kong)si le-a donat dreptul de a folosii sigla Edge si dreptul de a furniza pt reprezentantele Vag ,uleiul de service.Reprezentantii Bp au confirmat ca desfinteaza filiala lor din China care va intra sub tutela Pacoil. Ma bucur ca am dezlegat misterul. :icon_thumleft:

http://www.bp.com/productsservices.do?categoryId=4735&contentId=7019979

Link către comentariu

Atunci merge "ca uns :lol: "pentru motorul meu,fiind PD si fara DPF,cred ca am sa cumpar 5w30 ,cu toate ca iarna e mai recomandat 5w40 care corespund cu cerintele VW 504 00/507 00 ,sper sa nu ma insel cu ceva!Practic a inlocuit fostul Edge(din imaginea 2 cu cel din imaginea 1).

OFFTOPIC:referitor la pacoil,deci si prin urmare tot castrol este cu aceleasi cerinte vw ,la urma urmei cum ziceati mai sus,vw spune sa se respecte norma VW 504 00/507 00 si nu o marca in particular ,marca fiind la alegerea clientului\service-ului!!!

post-83335-0-96395700-1324210166_thumb.j

post-83335-0-55522700-1324210433_thumb.j

Modificat de Paparazzi
Link către comentariu

Acum si 5W40 EDGE 505.01 are specificat pe el ca merge la filtru de particule masini PD,si 5W40 MAGNATEC DIESEL 505.01 are specificat ca merge pt filtru de particule.Difera doar treaba 5W30 rampa comuna si 5w40 pompa duza.EDGE si SLX 5w30 e ulei comun si pt ds si pt benzina.Castrol si-a dat seama ca au mult de pierdut..si de ceva vreme afiseaza pe spatele bidoanelor specificatii ale multor producatori,Alfa,Fiat,Renault,Ford,Opel..etc..etc.

Link către comentariu

Castrol este posibil sa recomande uleiul 5W40 MAGNATEC DIESEL 505.01 pentru motoarele cu filtru de particule, insa VW nu permite acest lucru. Acum este alegerea fiecaruia ce vrea sa respecte: recomandarile producatorului motorului, sau recomandarile producatorului de ulei in cauza. Eu n-as sta la discutie in privinta celor doua recomandari, mai ales ca interesul castrol este sa vanda cat mai mult, oricui si pentru orice.

Mai jos atasez recomandarile VW cu privire la ulei. De aici se despind urm. concluzii:

- singurul ulei agreat pentru DPF este cel cu specificatia 507 00

- uleiul 505 01 este doar pentru motoarele FARA DPF si fara LongLife

- dpdv al uleiului, nu exista diferente intre motoarele CR si PD. Difera doar in functie de anul de fabricatie, prezenta DPF-ului si intervalul flexibil sau fix. E adevarat, CR-urile au toate DPF, dar acesta este motivul pentru care necesita alt ulei decat PD-ul fara DPF

P.S. Atasamentul se refera doar la motorele pt Passat (4 cilindri diesel), pentru V-euri difera

post-239-0-70838900-1324285023_thumb.jpg

Modificat de Valentin
Link către comentariu

Salut,

Ca tip de ulei se potriveste pentru masina din semnatura? Am citit ma sus si vad ca 507 00, adik orice ulei care are "standardul" asta este bun sau sunt si anumiti producatori care sunt agreati?

Care e intervalul recomandat de schimbare a uleiului?

Multumesc

Link către comentariu

VW; PASSAT (3C2); 2.0 TDI 16V Materiale consumabile;

Ulei de motor cu filtru 4,00 litrI

Specificare ulei de motor VW 505 01

Cu filtru de particule VW 507 00

Link către comentariu

Si daca masina nu are filtru de particule si i se pune VW 507 00!are ceva?

Link către comentariu

Ca tip de ulei se potriveste pentru masina din semnatura? Am citit ma sus si vad ca 507 00, adik orice ulei care are "standardul" asta este bun sau sunt si anumiti producatori care sunt agreati?

Care e intervalul recomandat de schimbare a uleiului?

VW spune doar 507 00 (CBAB are DPF). Alegerea marcii nu este impusa, preferabil ar fi sa folosesti aceeasi marca ca pana acum daca n-ai motive s-o inlocuiesti. Orice ai alege, sa fii sigur ca uleiul provine dintr-o sursa sigura si nu este falsificat

Cu privire la intervalul de schimb este o poveste lunga. Daca ai interval fix trebuie sa schimbi uleiul si filtrul la 15.000 km sau dupa trecerea unui an, care se intampla prima, daca ai flexibil, atunci cand iti spune pe bord (intre 15.000 si 30.000 km)

Si daca masina nu are filtru de particule si i se pune VW 507 00!are ceva?

Nu are nimic, dar trebuie schimbat tot la 15.000 daca masina nu a fost prevazuta sa functioneze cu service LongLife

Link către comentariu

Ok, mersi. Dar eu nu stiu ce ulei s-a pus pana acum. Nu stiu cum se procedeaza, se inlocuieste tot uleiul sau se adauga?

Link către comentariu

• Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!