Jump to content

Ulei B6

Ten2
 Share

Postare recomandată

Salut, sunt nou pe site si as avea si eu o intrebare pentru ca am citit dar nu am gasit ceva sigur. Urmeaza sa fac schimbul de ulei si vreau si eu o indrumare catre un ulei bun, preferabil castrol pentru ca in masina am castrol acum. Masina are 145 d mii km,motor 1.9tdi 105 cai,cod motor bkc, an 2006. Daca nu am postat unde trebuie sau sa mai discutat pe forum imi cer mii de scuze. Multumesc frumos

Modificat de alin alinush
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@alin alinush: bun venit pe acest forum

Raspuns la intrebarea ta: Castrol EDGE Turbo Diesel 5w-40 :)

castrol-edge-turbo-diesel-5w-40-1l~m_728515.jpg

Uletiu' indeplineste norma VW505.01 si este destinat motoarelor PD

Recomand achizitionarea unui bidon de 5L (iesi mai ieftin decat unul de 4L + altu' de 1L), pt ca 3.8L vor intra in motor, restu' ii lasi pt viitoare completari :icon_thumright:

Totusi, chit ca esti nou, recomand sa rasfoiesti cu atentie un topic de la primul post, pana la ultimu' post inainte de a intreba ceva, deoarece intrebarea pusa de tine avea un raspuns si pe paginiile anterioare ale acestui topic!

Modificat de Riddler
Link către comentariu

@alin alinush: Vezi ca am postat eu undeva mai in spate ca si eu mi-am pus pe masina ulei original dar fara sa stiu ... mi-am dat seama cand am postat ca nu il gasesc pe internet, unii colegi l-au recunoscut ca fiind uleiul care vine pus original din fabrica pe masina.

Verifica aici.

Modificat de toby01
Link către comentariu

Am vazut poza cu uleiul pe care l-ai pus si am vazut pe forum ca a pus cineva un site din Germania(cred ) de unde poti comanda acets ulei. Cand am intrebat ce ulei este recomandat sa pun in masina am uitat sa specific ca in cartea masinii scrie ca a avut numai ulei long life. Intrebarea este urmatoarea: a comandat cineva acest ulei si la ce pret a ajuns cu tot cu transportul si daca se poate comanda si din tara si de unde. Daca masina a avut long life in ea pana sa o cumpar eu trebuie sa bag tot long life sau este bun si cel pe care mi la recomandat colegul Riddler si cu aceasta ocazie ii multumesc si imi cer scuze pentru ca am intrebat ce ulei este recomandat sa pun in masina fara sa ma uit in cartea service. Multumesc

Link către comentariu

Eu unul l-am achizitionat direct de la service-ul unde m-a prins sa fac schimbul si anume in Vaslui ... ei imi propuneau un alt fel de ulei si eu am zis clar ca vreau doar original LongLife ca asa scrie in carte si mi l-au dat pe acela doar ca mi-au spus ca e mai scump. M-am uitat pe factura dar nu scrie pretul special pe ulei ci am doar un total la toate :(

Deci da sunt sigur ca se mai gaseste si prin Romania nu e neaparat sa fie comandat direct din Germania ;)

Link către comentariu

Multumesc pentru informatie toby01. daca poti si vrei spune-mi si mie pretul total ca sa am si eu o idee.

Link către comentariu

Eu am platit anul trecut 693 de RON pentru revizia aia, care includea tot ce e mai jos.

Ulterior am aflat ca am platit cam mult ca deh era prima revizie care o faceam in tara si pe atunci nu stiam de forumul asta sa vad si eu cum merg treburile si banuiesc ca baietii de la service au speculat si au umflat o idee preturile.

In banii aia au intrat:

-> Ulei original LongLife (bidon 5L cel de care am mentionat)

-> Solutie spalare motor

-> Filtru ulei

-> Filtru aer

-> Filtru polen

-> Filtru combustibil

=> Manopera de lucru

Sper sa-ti foloseasca informatia ;)

Link către comentariu

Multumesc frumos. cu siguranta o sa imi foloseasca informatia ;)

Link către comentariu

Va cer si eu o parere, un sfat. Am gasit pe un site (bazar auto) ulei castrol edge turbo diesel care respecta norma 505 01 si are semnul de vw la un pret de 250ron. este sigur din Germania sau este vreo teapa? mersi

Link către comentariu

Te uiti pe spate daca scrie pe el "Made in Germany"!

Link către comentariu

Eu unul l-am achizitionat direct de la service-ul unde m-a prins sa fac schimbul si anume in Vaslui .

Deci da...ai vazut cand ti-au schimbat uleiul? Ai vazut bidonul? Pentru ca daca nu...este foarte probabil sa ai ulei de asta normal..asa ca in cazul in care am dreptate..te sfatuiesc sa il schimbi la 15 mii

Link către comentariu

Va cer si eu o parere, un sfat. Am gasit pe un site (bazar auto) ulei castrol edge turbo diesel care respecta norma 505 01 si are semnul de vw la un pret de 250ron. este sigur din Germania sau este vreo teapa? mersi

Castrol EDGE Turbo Diesel nu se fabrica in Germania!

Pe nicio cutie n-o sa gasesti Made in Germany, ci Made in EU!

Acum referitor la pret, depinde ce cantitate e la bani respectivi.

Daca e bidon de 5L, e ok pretu' dar sensibil mai mare fata de alte bazaruri/magazine on-line din ce stiu eu.

La o cautare rapida pe google, am gasit pe site-ul care stiam ca apartinea unui coleg bidon de 5L la 155 redus de la 180 :blah: -> Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 /5L - 180 RON - 155 RON :icon_thumright:

L.E.: Si pe alt site am gasit o oferta buna la ulei Castrol EDGE, tot la bidon de 5 litri

post-28301-0-16027400-1298892086_thumb.j

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Va multumesc pentru pareri si sfaturi. mi-a atras atentia acel ulei pentru ca avea semnul vw pe bidon dar am vazut ca si cel de la autokarma are semnul vw pe bidon si este 178,95ron fata de de 250ron cel pe care l-am vazut eu. mersi Riddler pentru poza cu uleiul. are ceva daca este sintetic si nu full sintetic?

Link către comentariu

Eu unul l-am achizitionat direct de la service-ul unde m-a prins sa fac schimbul si anume in Vaslui .

Deci da...ai vazut cand ti-au schimbat uleiul? Ai vazut bidonul? Pentru ca daca nu...este foarte probabil sa ai ulei de asta normal..asa ca in cazul in care am dreptate..te sfatuiesc sa il schimbi la 15 mii

@Seby19: Da ... asta a fost si una dintre conditii ca sa fac revizia la ei sa stau langa masina ... deci am stat langa baiatul care a facut toata treaba, si am vazut cu ochii mei cand a pus uleiul din acel bidon in masina mea.

Pozele cu respectivul bidon sunt facute de mine, pentru ca la revizie s-au pus 4 litri de ulei iar bidonul cu inca un litru care a ramas il port in portbagaj pentru eventuale completari de nivel cand o sa fie nevoie.

P.S. Si oricum de cand sunt cu masina in Romania mi-am propus sa fac revizia la fiecare 15.000 km ca sa fiu mai sigur.

Link către comentariu

castrol edge 5w30 este si bentru benzina si pentru diesel pentru motorizarile vag incepand dupa anul 2005 si in special e pt masinile cu dpf(filtru particule).mai exista aceeasi gama castrol slx 5w30 care se comercializeaza mai greu,e special facut pentru service.mentionez normele 504-507.castrol edge 5w40 td este pt motorizarile vag numai diesel pana in anul 2005 pd cu normele 502-505-505.01(fostul505.01 care nu se mai livreaza de circa 4 ani).problema cu made in germany e relativa codul de bara al bidonului contine codul tarii unde e ambalat.din cate stiu sunt 2 fabrici in europa care imbuteliaza castrol ;germania si belgia si mult ulei contrafacut care cred ca vine pe relatia china.de asemeni se aude ca mai e o fabrica castrol in turcia.chestia interesanta este ca turcie nu este in ue si de aici costuri mai mari la ulei pt ca intervine taxa vamala.accest aspect am simtitoo pe pielea mea cu uleiul mobil este facut in turcia la fabrica exxon si mai este o fabrica in belgia.faza tare este ca ceel de belgia este mult mai bun la pret ca ceel produs in turcia..asa ca concluziile le trageti voi. ;)

Link către comentariu

ssssss

salutari dragi colegi, am citit acum ceva timp cred ca pe acest topic,ca ar fi cumparat cineva ulei dupa ebay, stie cineva de asa ceva si cum se poate cumpara ce fel de carduri am nevoie etc .ms mult astept cava raspunsuri daca se poate

Link către comentariu

am gasit ulei Castrol SLX Professional Powerflow Long Life III 5-W30 pe un site din Germania cu 6,18 euro/litru.trimit si in Ro iar costul transportului este de 14,29 euro pentru 4 bidoane de 1 litru.La 8 bidoane transportul creste doar cu 4 euro.

eu zic ca e o solutie buna,avand in vedere faptul ca la noi in tara am gasit cel mai ieftin cu 49ron/litrul.Economia este de 30-40 ron,insa suntem siguri ca vine din Germania.

site-ul este oil-store.de si se poate plati cu card.

Link către comentariu

merci eug-vw acum accesez si eu site-ul si va tin la curent

Link către comentariu

am gasit si pe forum pe cineva care vinde uleiuri aduse din Germania.

este 40 ron/litru.trebuie vazut daca e ok.vad ce e din Bucuresti.de pe site-ul din DE tot pe acolo ajungem pentru 4 litri.

topic aici

Modificat de eug-vw
Link către comentariu

Salut.am si eu nevoie de un sfat de la voi. Trebuie sa fac schimbul de ulei si am gasit sa cumpar uleiul pe care la afisat colegul toby01. este bun pentru motorul meu? care este mai indicat dintre acela si castrol? mersi frumos

Link către comentariu

@alin alinush: tu ai citit posturile de mai sus ? :vaidecapulmeu:

Ca altfel ti-ai fii aflat singur raspunsu' la intrebare!

Link către comentariu

Am cerut acel sfat pentru ca am vazut ca toby01 are motor de 2.0, iar eu am d 1.9 si am cerut acel sfat sa nu fac vreo gafa si sa bag un ulei care nu este pentru motorul meu

Link către comentariu

Salut baieti,

Am si eu un passat 3c2 din 2006 1.9 TDI , motor BKC si trebuie sa fac schimul de ulei. Am avut pe ea Castrol SLX Profesional 5w40 si am inteles ca intra 4,7 litri de ulei in motor. Sa pun acelasi ulei? Multumesc pentru ajutor!

Link către comentariu

Salut Stolo,

First thing:

(...) am inteles ca intra 4,7 litri de ulei in motor. (...)

Sa nu carecumva sa pui respectiva cantitate in motor ca dai dupa in alte probleme!

Au fost colegi care au pus mult peste limita maxima admisa (se vedea clar pe joja) si dupa au fost nevoiti sa scoata surplusul cu o siringa si un furtun.

In motorul de 1.9 TDI intra max. 3.8-3.9 litri de ulei.

Recomandat este sa ai pe langa aceasta cantitate inca 1 litru pentru eventuale completari.

Cat despre uleiul respectiv, este foarte ok :icon_thumright:

Nu prea e bine sa schimbi marcile de ulei ca oricum la schimb nu ti-l scoate pe tot si risti sa faca spume.

Exista totusi exceptii in care poti schimba marca, dar aia doar observi ca uleiul nu`i cel ok.

In rest, daca masina merge bine si esti multumit de Castrol, keep it :Driver:

Link către comentariu

Sal.,

Am si eu o intrebare.

Am gasit sa achizitionez ulei original post-20331-0-38325900-1300893714_thumb.j VW.

Este facut de cei de la VAPSOIL - GERMANY.

Adresa lor ar fi asta :

- ASP-Automotive GmbH - Motor Oil -

Weberstraße 1

30916 Isernhagen

Asa ca as vrea sa intreb daca este careva pe acest forum care foloseste acest tip de ulei.

Cum se comporta motorul.

Multumesc.

O zi buna.

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

• Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!