Jump to content

Ulei B6

Ten2
 Share

Postare recomandată

Am fost pe Chitila si intr-adevar era ceva cu Castrol ,o benzinarie ceva dar ulei ioc asa ca voi face comanda lui Hiro si ma bucur ca de-abia acum am vazut ca da reducere 5%.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am fost nevoit sa iau un ulei 5W-30, dintr-o benzinarie PetromV.

Am platit pe un litru 70 ron si mi se pare mult, mai ales ca nu e vreo firma, ci doar uleiul comercializat in statiile Petrom.

Link către comentariu

Cel mai performant ulei LongLife Castrol costa atata in magazinele mai decente.

Link către comentariu

Asta este, nevoia te impinge la sacrificii.

Acum ma gandesc ca la banii astia, chiar daca nu e un ulei de marca recunoscuta, tot trebuie sa fie ceva de foarte buna calitate in reteaua Petrom.

Link către comentariu

De fapt, uleiul este facut de OMV. Si eu tot din acesta am pus ultima data.

Link către comentariu

Am tot cautat referinte despre uleiurile OMV, nu am gasit nici bune nici rele. Preturi au, iar combustibilul de la OMV e OK.

Pentru situatii de urgenta cred ca e OK cata vreme respecta normele de ulei VW, dar una epste alta eu personal as merge pe producatori mai consacrati de ulei.

Link către comentariu

Eu recomand ca ulei Castrol TXT 505.01 pentru motoarele TDI PD din grupul VAG, de care personal sunt f multumit, este deja al doilea an si masina merge f bine cu el. Pretul lui este intre 35 si 40 ron pe litru.

Link către comentariu

Salutare

Ce ulei sa pun la un VW Passat 2.0 140CP cu filtru de partucule?

Numai cel cu specificatia vw 507.00 5w30 sau merge si 505.01 5w40 sau 504.00 5w30??

Link către comentariu

pai gaseai raspuns mai simplu daca te-ai fii uitat in cartea masinii sa vezi ce scrie pe-acolo ;)

cat despre ce-ai expus tu mai sus in privinta uleiurilor iti pot zice ca poti sa pui ulei 5w30 cu norma VW 507.00 (norma care cuprinde si pe celelate, adica 505.01, 506.01, etc. )

ulei cu norma 504.00 nu stiu sa se recomanda pt PD-uri (daca cineva stie altfel iar eu gresesc rog a fii corectat), mai ales ca motorul tau e dintr-o generatie mai noua... cred ca mai bine l-ai scoate din discutie :)

(daca pe 1.9 TDI-PD 105CP minimul normer VW este 505.01, nu cred ca merge sa pui tu pe 2.0 TDI-PD 140 CP cu DPF ulei cu norma VW 504.00... e ilogic :unsure:)

mai multe detalii despre ce tipuri de ulei merg pt motorul tau cat si alte consumabile -> Consumabile pt Passat 2.0 TDI-PD 140CP [by OILMAG.ro] :icon_thumright:

:) safe

Riddler

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Salutare

Ce ulei sa pun la un VW Passat 2.0 140CP cu filtru de partucule?

Numai cel cu specificatia vw 507.00 5w30 sau merge si 505.01 5w40 sau 504.00 5w30??

Eu am acelasi tip de motor si am pus Castrol TXT 505.01 , revizie la max 15.000 km cu acest tip de ulei.

Link către comentariu

• 1 month later...

Mie mi-au pus tot Castrol TXT 505.01 la 15000, dar eu am completat cu un Valvoline special VW (ca altceva nu am gasit pe unde ma invart eu).

Acum ma apropii de 30000 si nu stiu ce sa bag. Ma gandeam tot la Valvoline-ul asta (se gaseste mai ales in Metro) ca este standard 506.01 (asa scrie si in cartea masinii).

Link către comentariu

Salutare

Am facut un drum mai lung zilele astea (pana la buzau, apoi constanta si bucuresti) cu 30 de km inainte intrarea in bucuresti mi s-a aprins martorul de ulei(check oil level) am mers mai incet si acum sunt acasa. Astept sa se raceasca motorul. M-am uitat pe sticker care la mine este prins de borcanul antigel scrie ca s-a pus Texaco Havoline Ultra 5w30, dar nu zice ce norma este. Vreau sa ma duc sa cumpar 1 litru sa completez si nush ce sa cumpar. Ideea e ca nu vreau sa fac schimb de ulei fiindca i-a fost facut in decembrie in Germania si de atunci am facut 4000 de km fara sa completez. Mai pierd pe la busonul de ulei(putin dar pierd) si trebuie sa schimb garnitura cand o sa fac revizia.

Daca cumpar 507 se impaca cu 506 sau 505? In carte masinii nu am nici un cod

multumesc

am verificat si este in zona zimtata f putin sub jumate(zona zimtata)

conform manual trebuie completat cu cca 0.5L

Modificat de Caal-Shto
Link către comentariu

daca cauti texaco halvoline ultra 5-30 sigur e bun..., adica e in norme... daca e 50 007 parca e perfect... cu curaj ca nu conteaza asa mult... si puna 1/2 mergi 5 - 10 km si mai verifica dupa ce s-a asezat 5 min. si pune pana aproape sus asta ca sa nu mai pui peste 4000... bafta

Link către comentariu

Am rezolvat mai simplu problema.

Am cumparat Castrol Egde 5W40 PD 5L + Filtre si am schimbat totul :blah_:

Manopera schimb ulei + filtre, mai putin cel de polen...85 RON maine ma duc sa imi schimb si placutele pe fata

Link către comentariu

Castrol EDGE 5W30 Long Life

Golf V DSG 140

Germania - 30000 km pe autobahn

Romania - 12000 km Bucuresti. La stilul in care circul, 6 luni.

Link către comentariu

Vreau sa schimb si eu uleiul la 2.0l TDI 140CP 4Motion.

Pana acum am avut Castrol cu LL3 si cum imi mananca cam mult ulei ma gandeam sa incerc sa schimb tipul de ulei.

Pe site la Castrol imi da doua variante:

- Edge 5W-30; si

- Edge Turbo Diesel 5W-40.

Care e cea corecta?

Modificat de Stecheru
Link către comentariu

Poti incerca si MOBIL Syst S special V 5W-30

29_1.jpg

La un PD e ok, dar nici la CR nu-i rau din cate am vazut, ca stiu 2 persoane care si-au luat un VW cu motor 2.0 TDI CR si din fabrica a venit masina cu acest tip de ulei :rolleyes:

Depinde acum ce preferi, ca e un mic "razboi" intre 5w30 si 5w40, uni zicand ca vascozitatea la cald (adica in cazul lui 5w30) e mult prea mica pt climatul nostru, recomandat fiind 5-w40-ul :D

Mai ramane de luat in calcu' si pretul unui litru :)

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Vreau sa schimb si eu uleiul la 2.0l TDI 140CP 4Motion.

Pana acum am avut Castrol cu LL3 si cum imi mananca cam mult ulei ma gandeam sa incerc sa schimb tipul de ulei.

Pe site la Castrol imi da doua variante:

- Edge 5W-30; si

- Edge Turbo Diesel 5W-40.

Care e cea corecta?

ambele diferenta fiind de pret cel cu * - 30 e mai scump dar iti asigura o vascozitate mai buna, dar daca ai peste 100.000 de km pune fara resentimente si - 40.. BAfta

Link către comentariu

Hai ca m-am lamurit.

Mie imi trebuie Castrol Edge 5W-30 pentru ca e pentru VW 504.00/507.00 (benzina toate, iar diesel CR si PD cu filtru de particule)

(Si, de fapt, e noua denumire a uleiului care il puneam pana acuma Castrol SLX Professional Longlife III)

Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 e pentru VW 505.01/506.01 (adica doar diesel PD-uri fara filtru de particule).

Link către comentariu

Ma ajuta si pe mine cineva cu o poza la uleiul Texaco Havoline pentru 2.0 TDI 140 CP.Tot caut sa scrie pe eticheta505.01 si nu gasesc......

Link către comentariu

Multumesc ;) . Oare se gaseste pe undeva in comert ca nu am gasit pe nicaieri pe unde am cautat ?????

Modificat de dm76ro
Nu mai da QUOTE la mesajul anterior. Foloseste ADD REPLY sau FAST REPLY. Multumesc.
Link către comentariu

Eu am ales Castrol Edge 505.01 (5W-40) dupa putin studiu :) am gasit cu 180 lei 5L. Consider ca este mai ok asa si sa-l schim la 10-12000 decat sa iau Long Life. Ca si costuri raportat la Km tot cam pe acolo se ajunge, dar prefer sa-l schimb la mai putin odata cu filtrele.

Link către comentariu

V i c t o r

Ai ales bine, este uleiul recomandat/agreat de fabricantul VW. De unde l-ai cumparat?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

citi litri de ulei trebuie 4 sau 5?? iar nivelu trebuie sa fie intre cele doua bile sau sub prima bila??

Link către comentariu

• Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!