Jump to content

Alegere anvelope de vara 2015

The_Ego
 Share

Modelul anvelopei alese și motivul principal  

186 voturi

1. 1. Ce marca È?i model ati ales sau veti alege?

• Michelin Pilot Sport 3
    • Goodyear Asymmetric 2
    • Dunlop Sport Maxx RT
    • Continental Sport Contact 5
    • Nokian zLine
    • Pirelli P Zero
    • Pirelli Cinturato P7
    • Michelin Energy Saver
    • Continental Premium Contact
    • Goodyear Efficient Grip Performance
  2. 2. Care a fost cel mai important criteriu in alegerea facuta?

• Pret
    • Performanta
    • Clasa de eficienta a consumului de combustibil
    • Raportul cel mai bun intre cele de mai sus
    • Longevitate

Postare recomandată

eu am luat continental din italia unde sunt si pe ele scrie made in Romania! ma bufnit rasul cand le.am cumparat! oricum nu  cred ca conteaza unde sunt  facute! pe mine ma bucurat ca sunt produse in Ro,am dat o mana de ajutor tarii! si 2,repet sunt   f multumit de ele! din ce am vazut prin toate testele sunt pe primul loc...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multe Pirelli sunt produse la noi. Cat timp e un ctc riguros, un standard la care trebuie sa adere e ok. Sigur ca da bine sa vezi Continental, GY in Germania, Michelin in Franta, Bridgestone in Japonia, Hankook, Kumho in Korea.

Nu e ciudat pt ca productia are loc in tari cu mana de lucru mai ieftina. Plus aprovizionarea e mai facila daca sunt facute in Europa.

Cate componente de pe VW nu sunt produse in Ro.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Totul este sa faca economie doar la mana de lucru nu si la materiale/compozitie .

Link către comentariu

kosmyn_aurel89

am ales dunlop sp sport blueresponse 205 /60/15

Link către comentariu

Am dat comanda de Vredestein Ultrac Vorti 225/45/r17 XL 94y, ajung abea saptamina viitoare.Ieri m-am  uitat la vredestein sesanta xl si este diferenta fata de goodyear au peretii mai grosi. Dupa ce le montez revin cu poze.

Link către comentariu

ai facut o alegere buna, vei fi multumit de ele

Link către comentariu

Am montat GY Assym 2 225/40 R18 V1 XL pe janta de latime 7.5.

2n4yog.jpg

Talon ca de obicei mai moale decat la Potenza RE050a XL (banuiesc ca si fata de restul), insa nivelul de zgomot s-a imbunatatit plus este mai confortabila. Comparatia nu e tocmai corecta, fiind anvelope noi, comparativ cu unele de aproape 7 ani.

Trebuie sa remarc ca au amprenta mai mare decat altele de 225.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Am ales acum un an aproximativ Hankook k115 ca si cauciucuri de vara dimensiunea 195/50/15.

M am orientat dupa specificatii, aveau C la aderenta pe teren umed si B la consum.

Intr adevar aderenta e foarte buna dar in schimb se uzeaza repede....am facut cam 20.000 de km si cele pe fata au profil de 5mm(8mm au avut noi).

Sezonul acesta ma vor tine sigur dar la anul nu stiu ce sa zic...

Am ajuns la concluzia ca mai bine aleg dintre continental,goodyear,nokian,bridgestone dau in + aprox.200 lei dar stau linistit ca ma tin 3 sezoane.

Link către comentariu

Ego,Akos unde sunt fabricate?

Sa le invarti cu placere!

Akos09, 40k de km e destul de bine pt o anvelopa zic eu. Schimba fata cu spatele oricum pt o uzura uniforma.

Totusi, daca scopul principal e durata de folosire mergi pe gama Turanza de la Bridgestone. Din alea scoti 70-80k de km fara probleme.

Modificat de saibot
Link către comentariu

In Hu ca si ale tale.

Mersi la fel ....oricum sper sa le mai pot invarti si la anul :))

Modificat de Akos09
Link către comentariu

Germania. Mersi la fel!

Imbraca mai bine janta, chiar pare mai mare talonul decat la vechile Potenza RE050a.

Poza e cu scopul de a arata cum vin pe janta, cum vine protectia, talonul.

2i08ayd.jpg

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Saptamana trecuta masinuta a primit 4 anvelope noi ... DOT 5014, Germania. Destul de bine, avand in vedere ca am vrut sa le iau in timp foarte scurt, de pe o zi pe alta, pe Card Avantaj-ul unui prieten (pe ale mele le aveau pe stoc, am mai luat 4 pt un Cielo, astea le-au venit pe seara, in ziua in care a fost data comanda ...)
https://www.anvelope.ro/anvelope-vara-goodyear-eagle-f1-asymmetric-2-fp-22545-r17-91-y.htm
Cele vechi (2 din 2007, ale masinii, una 2005 sh, una 2010 GY Eagle F1 Asymmetric - au fost doua, pe fata, una a primit o galma datorita unei dobitoace care nu stia ce vrea sa faca cu masina ...) aveau deja crapaturi lungi pe interior, mai putin cea din 2010. De primul model de Eagle F1 Asymmetric am fost foarte multumit, mai ales pe ud (luam curbele cu viteze foarte mari, fara nicio frica), asa ca de data asta am luat tot GY, insa modelul mai nou ... sper sa ma incante cel putin la fel de mult.

Apropo de XL sau nu, personal am avut doar anvelope normale; insa n-am simtit in niciun fel ca masina n-ar sta pe traiectorie la curbe luate cu viteza mare, de multe ori foarte mare, mai ales cu Eagle F1 Asymmetric (1). La cele din urma, din contra, raspunsul era foarte prompt, iti dadea o siguranta enorma. Primele, ale masinii, au fost Potenza RE050A, dupa care am luat 2 bucati Eagle F1. La primele am aruncat 2, la 4000 si la 14000 km, dupa niste pene ghinioniste (cui luat pe centru, fiind lung s-a strambat si mi-a taiat ata pe lateral; cea de-a doua cu o taietura perpendiculara pe calea de rulare, tot pe lateral, dupa ce am trecut in viteza peste placile metalice care au fost puse deasupra gropilor facute cand se lucra la pasajul de la Baneasa - ma duceam spre Otopeni, abia dupa ce am ajuns la aeroport s-a simtit pana). Despre Eagle F1 Asymmetric 1 numai vorbe bune, cum am mai spus, singurul impediment fiind ca aduna toate pietricelele de pe drum, cum ar spune un prieten de-al meu (el si-a luat 4 buc, imediat dupa mine).

Modificat de Shymano
Link către comentariu

Si despre Asym2 nu ne spui nimic? :)

Cum este talonul comparativ cu Asym1?

Link către comentariu

Deocamdata am mers foarte putin cu ele, numai prin Bucuresti (masina a fost iesita si la un drum de Barlad ... fara mine). Talonul pare ceva mai moale, intr-adevar, am apasat cu degetul pe una dintre ele, insa la cat am mers cu masina de cand le-am pus nu mi-a lasat vreo impresie nasoala. Astazi o sa ies la un drum extraurban, o sa-i dau putina talpa sa vad cum se comporta; drumul e si cu niste curbe numai bune pt teste ... revin dupa.

Link către comentariu

Salut,trebuie spus ca si eu am avut multe dileme in ceea ce priveste alegerea gumelor,mai ales a celor de vara,lesne inteles de ce.Intr-un final am ales firma KUMHO si mai precis ECSTA LE SPORT,TREAD CODE: KU39,TREAD CLASSIFICATION: Asymmetric.N-am nici cea mai mica intentie sa le fac reclama,dar pot spune ca-s multumit de alegerea facuta.Ca si orientare am folosit parerea celor de la ADAC Germania,sectiunea -Sommerreifen 225/45 R 17 W/Y-, organism zic eu demn de luat in seama.

Art. 2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii; aceasta va fi sanctionata cu avertisment verbal iar in cazul repetarii cu warning;
- se lasa spatiu dupa si nu înaintea semnelor de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;

Link către comentariu

Sa ne spui cum se comporta pe curbe si ploaie. Oricum esti o pata de culoare in marea de Asim2 si Conti5 :))

Link către comentariu

marius1982.11

Am cumparat eu in acest weekend Bridgestone RE002 Adrenalin, 225/45R17, 91w, 374ron.

In comparatie cu Vredestein cento(am verificat la fata locului) si cu Conti CS3(fostele) sunt lafel de moi/tari pe talon, cel putin la mana.

Nu mi se par mai galagioase decat ce am mai avut pe masina, poate sunt eu mai putin pretentios in acest sens, in orice caz nu am sesizat ceva ce sa ma scoata din sarite. Dar pot sa spun ca pot face diferenta de zgomot intre astea si cele de iarna la viteza mare, deci nu-s chiar "afon". Iar odata am montat pe masina prietenei ceva SH care vajaiau infernal si deranjant si la 20km/h.

Nu le-am condus prea mult ca sa pot da un feedback concludent.

Protectia de janta nu mi se pare una fenomenala, adica scapi la greseli mici, dar daca esti neatent, poti sa uiti.

Sunt DOT 4314 made in Hu.

Cam atat.

Link către comentariu

Salut ,as vrea sa-mi cumpar cauciucuri de vara,ce mi-ati recomanda sa aleg Goodyear 205/55 R16 EfficientGrip Performance 91V sau Dunlop 205/55 R16 Sport BluResponse 91V,pentru un Golf V 1.4. 

Link către comentariu

madhorsefuzzy

Pe alea care nu sunt fabricate in Polonia. Eu nu am reusit sa echilibrez niste 195/60 R15 Dunlop Sport BluResponse fabricate in Polonia pe niste jante de aliaj aproape noi.

Conti-urile de iarna date jos de pe jante nu aveau greturi la 170Km/h dar Dunlop-urile nici dupa a 4-a echilibrare nu m-au scapat de vibratie in volan la 140Km/h.

Link către comentariu

Eu am pus Dunlop Sport BluResponse 205/55 R16 91V, fabricate in Germania, dot 49/2014. Le-am montat sambata pe masina, pana acum sunt multumit de cum se comporta.

Modificat de mulder
Link către comentariu

eu continental premim contact 5 dot 47. 2014..am 2 mii km cu ele! superbe! (off topic: DOT 47 este decembrie da? )

Link către comentariu

E noiembrie. Sapt 49 era prima din decembrie. Oricum nu conteza.

Link către comentariu

Stie cineva cum se comporta Vredestein ? 225 45 17 , 94 Y , XL

Link către comentariu

Vrei sa ghicim ce model e? De la Vredestein sunt vreo 7 parca pentru autoturisme/suv

Link către comentariu

Cred ca sint vreo 3 -Ultrac cento, Ultrac sessanta,Ultrac vorti.Ultrac vorti mi-am comandat eu si azi sau maine trebuie sa-mi vina.Pe http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vredestein/Ultrac-Vorti.htmvad ca sint cotate destul de bine

Modificat de rayn
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!