Jump to content

Alegere anvelope de vara 2015

The_Ego
 Share

Modelul anvelopei alese și motivul principal  

186 voturi

1. 1. Ce marca È?i model ati ales sau veti alege?

• Michelin Pilot Sport 3
    • Goodyear Asymmetric 2
    • Dunlop Sport Maxx RT
    • Continental Sport Contact 5
    • Nokian zLine
    • Pirelli P Zero
    • Pirelli Cinturato P7
    • Michelin Energy Saver
    • Continental Premium Contact
    • Goodyear Efficient Grip Performance
  2. 2. Care a fost cel mai important criteriu in alegerea facuta?

• Pret
    • Performanta
    • Clasa de eficienta a consumului de combustibil
    • Raportul cel mai bun intre cele de mai sus
    • Longevitate

Postare recomandată

vad ca nu a scris nimeni despre Vredestein Ultrac Sessanta ...Eu am 225/45 ZR17 94Y XL si la stilul meu agresiv de mers le consider peste asteptari, avand in vedere ca acum 2 ani am avut Pirelli PZero Nero care m-au bagat in niste probleme destul de mari. Singura experienta negativa pe care am avut-o a fost la franare pe asfalt denivelat cand masina a avut tendinta sa se duca spre dreapta, desi volanul era drept.

Eu le recomand ca o alternativa mult mai buna la brandurile de top.

Drumuri bune!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt apropiate (20-30ron mai ieftine) ca pret de Goodyear, Conti, Dunlop...etc. Probabil de accea nu a scris nimeni despre ele, ca prefera celelate branduri mai bine cotate.

Eu as lua in calcul Hankook S1 EVO2 Si V12 EVO-2 (ambele cu A la aderenta pe ploaie). La aprox 350-380 bucata (225/45/17xl) au un raport f bun calitate pret

Am avut hankook iarna si vara si am fost extrem de multumit de ele. Hankook RS-2 fiind de departe cea mai buna anvelopa de vara din cele incercate de mine

Modificat de saibot
Link către comentariu

marius1982.11

Trebuie sa fac si eu o alegere in viitorul apropiat. 

Sunt tentat de Bridgestone Potenza RE002 Adrenalin, 225/45/R17, 91W.

In special ma intereseaza franarea pe uscat si aderenta in curbe, daca aveti careva dintre voi asa ceva pe masina.

Vad ca nici macar nu este inclus in poll acest brand? ar fi motive intemeiate sau doar s-a omis acest brand?

Link către comentariu

Nu l-am trecut pt ca marea majoritate se indreapta spre marcile/modelele trecute acolo. Apoi de la Bridgestone cele mai comercializate sunt modele Turanza (concurenta cu Premium Contact 5 sau Primacy) sau Potenza RE050a ori S001. Ultimele doua fiind mai mult spre sport fata de Turanza, dar mediocre prin comparatie cu celelalte, atat din experientele posesorilor cat si din teste. Personal am avut Potenza RE050a ca echipare de fabrica si au fost inferioare GY Asymm2. Unde mai pui ca au un pret ridicat.

Daca ar putea un moderator sa includa Bridgestone nu ar fi rau :D.

Modele ca RE002 sunt mult mai putin comercializate, chiar daca au un raport calitate pret foarte bun. Sunt mai orientate spre uscat decat S001, avand C la aderenta pe ud. Pentru ce ai nevoie par foarte ok.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridgestone/Adrenalin-RE002.htm

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Vezi postul 2 din topic :))

Eu am mers cu ele pe uscat si mi-au placut. Aderenta foarte buna atat la start cat si pe curbe, peste Michelin PS-3 din punctul meu de vedere. Stateau bine  si pe curbe dar erau 94w. Nu sunt cele mai silentioase cauciucuri insa..

Link către comentariu

f buna alegerea! am avut si recomand.

Link către comentariu

Sunt ok doar ca fac galme mai usor(au pereti laterali f moi) si se uzeaza mai repede(tin sub 30k de km in majoritatea cazurilor), fiind o solutie buna de compromis daca iti doresti niste anvelope cat mai silentioase.

Modificat de TDR
Link către comentariu

marius1982.11

Acum vin de la masina si am studiat mai atent detaliile, eu crezand ca am 4 cauciucuri identice, conti CS3. Ei, nu e chiar asa simpla treaba, unul e 91Y, unul e 91Y dar e ZR17, unul e 94Y extra load, iar unul e 91W.

Intrebarea e, chiar asa mult conteaza asta? in sensul ca eu oricum nu am sa ajung la 240km/h cu ele daramite la 270.

Eu am gasit la noi intr-un magazin specializat pe cauciucuri la 389 aceste bridgestone-uri, deci nu sunt mai scumpe decat AS2. GY nu au de nici un fel, doar P Cinturato P7 si vredestein cento,una e mai ieftina si alta mai scumpa cu 15 ron.

In rest, low cost. peste 400 iar nu prea as da pe un cauciuc. Cu atat mai mult cu cat astia nici nu ofera montaj inclus. Ramene de vazut ce DOT au, sa nu fie ceva material de triplu stecher :sly: .

LE: multumesc pt raspunsuri, am gasit si eu putin review-uri externe,dar voiam pareri si de la insideri ca sa spun asa.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Indicele de viteza nu conteaza, atat de mult atat timp cat esti constient de el.

Ai grija la DOT insa. Mai gasise un amic niste anvelope la superpret, dar erau din 2013.

Modificat de loghy
Link către comentariu

Totusi DOT 2013 e inca acceptabil. Ce e mai vechi de 4-5 ani e pericol public.

Link către comentariu

Daca as merge astfel incat sa le uzez in maxim 3 ani... intradevar ar fi ok, altfel nu m-as incumeta.

Link către comentariu

marius1982.11

da, din pacate nici eu nu "bag" atatea km incat sa le uzez in 3 ani, mai ales ca iarna nu le folosesc.

Da! Apropo de constient si proverbul: prost sa fii noroc sa ai! am urcat in 200 cu niste T-uri de iarna, f**k me right? :D

Am inghitit in sec cand mi-am dat seama, noroc ca erau noi noute, cred.

Link către comentariu

Ideea e sa nu mergi constant cu viteza mare pentru ca se incalzesc foarte tare si nu isi mentin intergritatea. Ca ajungi odata peste limita nu e o problema deosebita.

Link către comentariu

marius1982.11

Se schimba situatia, astia din TM primesc doar maine cauciucurile iar pretul se schimba, P7-urile fiind identice ca pret cu RE002 si anume 374.

Ramane de vazut daca nu erau produse acum 10 ani.

despre P7 am citit ca se uzeaza destul de rapid, nu stiu cum e la Bridgestone.

Link către comentariu

eu va pot spune ca intre michelin energy saver si goodyear asymmetric 2(le am montate de vreo 3 saptamani) recomand goodyear, sunt mai silentioase, un pic mai moi si nu mai simnt chiar orice denivelare chiar daca michelin-uri erau pe jante de 16" si goodyear sunt pe 17". Acum sa vedem cum se prezinta dupa ce voi lua ceva gropi(bineinteles ca nu imi doresc asta, dar in romania e inevitabil) daca fac galme datorita faptului ca sunt mai moi.

Link către comentariu

Am comandat Hankook S1 EVO 2 pentru rezultatele foarte bune pe uscat si ud  si pt ca sunt in top 3 la majoritatea review-urilor la categoria max performance summer.

Le voi monta sapt asta si va spun primele impresii

Desi am testat cateva din modelele din poll nu pot spune ca prefer pe vreunul. Consider ca Bridgestone Re002 cat si Yokohama ADV Sport sunt peste majoritatea modelelor "expuse"

Modificat de saibot
Link către comentariu

Eu stiu ca producatorii seriosi de anvelope garanteaza ca isi mentin proprietatile minim 8 ani, atunci cand sunt depozitate corespunzator.

Si mie mi-ar placea ca in fiecare an sa am anvelope cu DOT din anul respectiv, dar nu m-as feri sa folosesc o anvelopa aflata in stare buna, pana cand ajunge la o vechime de 7-8 ani.

Cred ca producatorii stiu mai bine ce fac, nu este cazul sa ne facem griji pentru niste anvelope noi cu DOT de 2-3 ani in urma ... nu o sa se dezintegreze cand o sa aiba 5 ani vechime. Doar garantia de conformitate este de 2-3 ani (depinde de producator/comerciant) si este valabila si daca anvelopele au stat depozitate 2-3 ani. Si cam orice lucru fara defecte de fabricatie rezista mai mult decat garantia de conformitate ...

Un eventual plus pentru DOT recent ar fi compozitia/materialul, care se mai ajusteaza de la un sezon la altul, dar nu intotdeauna pentru a creste calitatea/performanta (se fac modificari si pentru un cost de productie mai mic).

Modificat de volvol
Link către comentariu

Problema anvelopele mai vechi este ca nu stii in ce conditii au fost depozitate in aceasta perioada.

Daca le-au tinut in soare si s-au copt...

Link către comentariu

Cat de curand vreau sa achizitionez alte anvelope de vara si ma orientasem spre una dintre modele acestea : Goodyear sau Continental .

Ce ma sfatuiti?

Link către comentariu

eu de curand mi. am luat conti premium contact 5! sunt super.sta in curbe fenomenal,franare super sunt din  2014 decembrie! f multumit.

Link către comentariu

Am montat si parcurs 50km cu Hnakook S1 Evo 2 225 45 17 94Y XL fabricatie 2015. Sunt confortabile, silentioase si cred ca vor sta extrem de bine si pe curbe. Nu am apucat decat sa le testez intr-un giratoriu de pe centura si mi-au dat impresia ca nu am intrat suficient de tare in el :))

Singurul lucru de care sunt putin dezamagit este ca sunt fabricate in Ungaria. Am observat ca nu prea se mai fabrica cauciucurile in tara lor de bastina. Bridgestone din echiparea de fabrica erau facute in Polonia de ex.

Colegii care au luat de curant Goodyear si Continental, v-ati uitat unde sunt produse?

post-47479-0-80516200-1426099084_thumb.j

post-47479-0-56852500-1426099097_thumb.j

Link către comentariu

Ce daca sunt facute in Ungaria? Am avut Michelin PS3 produse in Ungaria fara probleme. 

Bridgestone in echiparea de fabrica si eu am avut produse in Polonia, iar ultimul set de RE050a este facut in tara de origine, Japonia. GY asymm2 luate anul trecut au fost facute in Germania si ce o sa primesc zilele astea 225/40 tot acolo ar trebui sa fie facute.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Pana acum tot ce am luat, Kumho si Hankook era de la mama lor, cele de iarna luate anul trecut erau facute  tot in Korea. E oarecum ciudat ca au schimbat si ei productia. Sunt convins ca respecta standardele dar...parca preferam Korea :))

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!