Jump to content

Alegere anvelope de vara 2015

The_Ego
 Share

Modelul anvelopei alese și motivul principal  

186 voturi

1. 1. Ce marca È?i model ati ales sau veti alege?

• Michelin Pilot Sport 3
    • Goodyear Asymmetric 2
    • Dunlop Sport Maxx RT
    • Continental Sport Contact 5
    • Nokian zLine
    • Pirelli P Zero
    • Pirelli Cinturato P7
    • Michelin Energy Saver
    • Continental Premium Contact
    • Goodyear Efficient Grip Performance
  2. 2. Care a fost cel mai important criteriu in alegerea facuta?

• Pret
    • Performanta
    • Clasa de eficienta a consumului de combustibil
    • Raportul cel mai bun intre cele de mai sus
    • Longevitate

Postare recomandată

Sigur..le-am luat la 309 lei. Vorbim de 205/55 R16 91 V. DOT-ul e 5014..nu am tinut neaparat la 2015 si nici nu prea se gaseau. La cel mai mare (sau printre cele mai mari magazine online de specialitate - unde era si cel mai bun pret) nu mai aveau pe stoc si nici nu stiau cind/daca mai vin..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa vreo 15 km facuti prin oras, totul pare in regula. Dreptu-i si faptul ca nu prea stiu la ce sa ma astept in caz de anvelopa deformata..(zgomot, zdruncinaturi..) si mi-e frica sa nu am urechile de tabla, sa nu cumva sa nu-mi dau seama..

Aparent e in regula..

Link către comentariu

Iesi cu masina pe un drum bun (gen asfalt plat cum e de ex pe A3) si cresti treptat viteza de la 50 pana la 100km pe ora, daca nu auzi nimic e de bine. Problema in cazul multor masini e ca zgomotele si vibratiile in volan vin de la prea multe chestii si multi dau vina pe anvelope, de ex poate sa-ti vibreze o roata ca nu ai capacul ala mic central, sau ai mizerie pe interior, sau ai janta stramba sau iti lipsesc inele de centrare (daca nu ai roti oem) si multe altele.

Link către comentariu

O roata nu va da niciodata vibratii in volan din cauza ca nu ai capacelul central, cel cu sigla. Si nici de la mizerie nu va vibra, doar daca acolo se gasesc depuneri masive de pamant sau de zapada, iarna. Restul situatiilor sunt adevarate.

Link către comentariu

Salut, 

Ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat pt niste cauciucuri de vara , golf 6, 195 / 15 , cam 17k-20k km pe an.

Multumesc ! 

Link către comentariu

madhorsefuzzy

Eu m-as orienta intre Conti Premium Contact 5, Dunlop SportBluResponse si GY Efficentgrip performance. In ordinea asta.

Link către comentariu

Dunlop Sport bluResponse sau Goodyear EGP

Link către comentariu

Din experientele voastre proprii, sunt alte anvelope mai silentioase decat Michelin Primacy 3? Pe 205/55/16 91 V in mod special.

Am citit review-uri si am auzit pareri ca sunt foarte silentioase, mie asta imi trebuie pentru urmatorul set de anvelope de vara.

Modificat de codz
Link către comentariu

Toate cele 4 modele amintite in ultimele posturi sint in top. Citisem de curind un tedt facut de ADAC (parca), iar acolo Primacy 3 au iesit primele.

Goodyear au 68 db nivel de zgomot. Parca si Michelin la fel, iar celelalte sint mai zgomotoase.

Rectific, Goodyear si Dunlop au 68 db, inda GY sta mai bine la indicii wet si consum (B si A), fata de Dunlop (C si C). Michelin au nivel de zgomot 69 db.

Modificat de Daxx
Link către comentariu

Am luat gy asymmetric 2, nu se compară cu sport maxx și gata. Îmi pare rău că nu am luat tot Dunlop, deși se uzează în maxim 3 ani.

Link către comentariu

Poti detalia?

Modificat de loghy
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sunt mai zgomotoase și la frânare stau puțin mai slab.

Link către comentariu

In principiu ce se uzeaza repede ar trebui intradevar sa vina cu performante mai bune.

Link către comentariu

madhorsefuzzy

Tind sa cred ca nu e o regula desi peste tot se spune asta.

Link către comentariu

Eu aștept doi ani pentru a vedea diferența între Dunlop și Goodyear, atât au ținut cele Dunlop, timp în care am făcut în jur de 25 k.

Link către comentariu

Am pus pe Golfulet anvelope noi: Michelin Energy Saver 205/55/R16 DOT 0815

Sa vedem acum cat ma tin.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

desi am citit tot acest topic in continuare sunt confuz...ma puteti ajuta cu o recomandare de cauciucuri de vara 225/45/17 pentru un Golf 4, 4Motion? Fac cam 1.000 km/luna, cam 70% in oras si as pune mai mult accentul pe siguranta si raspuns la comenzi...

mersi!

Link către comentariu

Poti merge pe marci din gama medie, cum ar fi Falken Azenis sau Nexen N8000, N9000.

Link către comentariu

Vrei calitate cumpara Michelin, Good year, Continental.

Link către comentariu

Pentru 225/45/17 iti recomand Michelin Pilot Sport PS2 daca mai gasesti noi. Am avut si pentru mine sunt benchmark-ul. Plusuri: tin multi km, aderenta extraodinara. Minusuri: Pretul crescut. Acum am pus Michelin Pilot Sport 3. Am inteles ca ar fi sub PS2.

Link către comentariu

Tot nu inteleg de ce toti desconsiderati Vredestein-ul ... au pret decent si performante extraordinare ... @Passat77 cauta si ofertele Vredestein si vezi daca iti convin la pret, review-uri exista pe foarte multe site-uri

Link către comentariu

Eu am Vredestein Ultrac Vorti si sint super multumit din toate punctele de vedere,acum sa vedem si cit tin.

Link către comentariu

eu cu Vredestein Quatrac 3 am avut o experienta extrem de neplacuta: caucicul dreapta spate a cedat in zona in care era stantata marca, pe partea interioara (practic intreaga zona s-a crapat!) Norocul meu ca s-a intamplat acest lucru la o viteza redusa, nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat la o viteza ridicata. Adaug faptul ca acele cauciucuri nu erau imbatranite, au fost pastrate intotdeauna in conditii optime si utilizate doar in perioada rece. Cand am dorit sa achizitionez o guma similara noua sa completez setul cei de la Auto-Soft spuneau ca au avut foarte multe probleme /retururi cu Vredestein.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pt Octavia am ales Continental ; super cauciucuri

Link către comentariu

De care ? Ce model ? 

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!