Jump to content

VW Bora Variant


taz21

Postare recomandată

  • Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • taz21

    224

  • mad_kat

    53

  • Muale

    28

  • Laurentiu_LWR

    27

Extraurban ai 8.7 dar urban cat?

Am facut cu un full de gaz 500km. Vreo 44l intra. Plus benzina care nu am contorizat-o.

Nu e un consum urban, mai mult mixt spre extraurban. Eu fac zilnic 5km dus, 5km intors pana la munca. Plus alte drumuri pana in Mangalia care nu e oras de facut "consum urban"

Oricum, overall consuma mai putin ca G3.

Link către comentariu

De ce nu dai suportul pt numar jos. Le lipesti cu dubluadeziva

Am dat suportii jos si am lipit numerele. Am incercat sa sterg marginea neagra dar nu am reusit. Ori e vopseaua prea proaspata, ori au schimbat-o ca sa nu le mai stergem   :lol: dar nu a mers nici cu diluant, nici cu acetona.

post-1353-0-08609400-1418756469_thumb.jp

post-1353-0-60241800-1418756470_thumb.jp

Link către comentariu

Uleiul si filtrele au fost schimbate, la fel si distributia. O sa le verific.

Filtrul de aer si filtrul de ulei sunt noi. Am zis sa verific si cel de polen.  :blink: Cand stupoare, nu cred ca a mai fost schimbat de multi ani.

post-1353-0-69713300-1418757966_thumb.jp

post-1353-0-78258800-1418757968_thumb.jp

Link către comentariu

Asta asa nu te mai increzi in vanzatori...eu am luat masina la 93000 km...si vanzatorul mi-a zis ca a schimbat-o  ca la carte...la 90000...sa stau linistit...dar de unde...cand am verificat nu se mai vedea scrisul pe curea...

Daca tot nu vrei sa pui instalatia de xenon oem in functiune de ce nu demontezi ce ai in plus sa faci un ban cinstit ?:)

Link către comentariu

As vrea sa o fac inapoi, iti dai seama, dar ofertele sunt putine si scumpe.

Am vorbit cu vechiul proprietar si a recunoscut ca avut xenon si ca a vandut farurile pentru ca unul nu mai mergea si era scump unul nou :blink:

Dar zic, cu instalatia de spalat faruri ce ai avut? Pai, nu a avut asa ceva, zice. Nu a avut pe dracu. M-am uitat mai atent la bara si e argintie pe dedesupt :screwy:

Omu a vrut sa faca un ban si a vandut farurile, bara, stropitorile dar nu a mai demontat si senzorii de auto-leveling.

 

Chiar am gasit o oferta de faruri xenon oem cu un balast bun si unul stricat. Or fi astea de pe masina mea? :icon_cry:

Link către comentariu

Pai suna si vezi cine este... eu m-as intalnii cu el !!! E clar ca nu trebuie sa ai incredere in vanzatori...

Sa fac putin off topic la ce spunea si colegul de mai sus cu distributia...

Am un vecin ce lucreaza in Germania si si-a luat de acolo un Seat Leon "cica" cu 180.000km dar trecem peste asta... Cand vine in tara, se "lauda" ca si-a schimbat distributia. Pana aici toate bune si frumoase. Acum cateva zile a venit din nou in concediu si vine tacsu la mine sa ma intrebe de masina daca stiu ce scartaie la motor ca pe drum spre Romania a inceput sa se auda acel scartait... Ii spun sa porneasca motorul iar in prima faza ii zic ca o fi rola de accesorii dar mi se parea totusi ca vine din zona distributiei cu toate ca mi-a zis ca a schimbat-o... bun, zic hai sa dau totusi jos capacul distributiei ca sa nu vorbesc prostii si surpriza! El zicea ca a schimbat distributia dar cand i-am zis ca nu e schimbata spune aaa pai am schimbat-o dar doar cureaua mare (motorul fiind 16v are 2 curele) fara sa mai punem la socoteala ca trebuiau schimbate si rolele + pompa... Zgomotul se aude la cureaua mica, are ulei pe ea si este jumatate numai"umflaturi" si freaca...

Dupa mine "n-au toate tiglele pe casa" astfel de oameni...  Nici daca lucra in Romania si avea salariu minim pe economie nu-l intelegeam de ce a schimbat doar una din curele dar sa mai lucrezi pe dincolo si sa vii mii de kilometrii cu masina si tu sa te zgarcesti la cateva sute de lei...

I-am zis ca eu in locul lui mi-as face cruce si as zice multumesc ca nu s-a rupt pe drum si n-as mai porni masina decat in momentul cand o duc la mecanic sa schimb distributia cu totul la care zice fisu l-as ca merge n-are nimic da-o incolo...Mai spre amiaza il vad ca se plimba cu masina fara niciun stress si altii saracii au ghinionul sa se li se rupa imediat...

Ce vreau sa subliniez este faptul ca omul a zis ca a schimbat distributia ceea ce nu era adevarat dar iti dai seama ce-ti spune in momentul cand o vinde daca el se minte si pe el!

Link către comentariu

Daca te incumeti sa refaci instalatia ar fi super..dar cum ai zis si tu...e investitie cam mare...dar de efect:)

Ce a facut vechiul proprietar e cu dus intors...o fi stat cu ea la vanzare cateva luni...si cand a vazut ca nu ii da nimeni banii aia...a scazut din pret si a mai vandut una alta...

Multi fac asta...din pacate:)

Link către comentariu

E investitie mare si mie mi-a fost tot timpul tarseala de partea asta cu farurile: sunt destul de scumpe si sunt cele mai fragile. Adica la un mic accident frontal se duc primele. De aia si la G3 nu m-am incumetat sa le schimb.

La Bora am zis ca cel mai avantajos economic ar fi sa pun doar lupe. Sa vedem totusi cu finantele. :winter:

 

Despre proprietar, ce sa zic: eu de cand am vazut prima data masina in iunie pe olx nu avea xenon. Nu avea nici jante de aliaj si nici GPL. Astea le-a pus ulterior ca sa o vanda mai repede chiar daca a crescut si pretul.

Link către comentariu

sunt cativa care au facut retrofit la spalator far. preturi pe la 4-5 mil daca retin.

daca din fabrica a avut far cu xenon si accidentul frontal nu e din vina ta, nu te despagubeste conform ?

Modificat de Muale
Link către comentariu

M-am gandit si eu la aspectul asta ca a avut din fabrica si sunt cumva asigurate la un doamne fereste!

Dar daca intru eu in unul care imi taie calea nu ma fac cu faruri noi cu xenon?  :sly:

Link către comentariu

Ce diferenta mare.....In caz ca te opreste Rar-ul nu vei avea probleme?La noi in Iasi se practica treaba asta...iar o masina veche ca a mea , sa o vada de departe cu becuri albe imediat ar opri-o , caci in afara de becuri albe mai gasesc alte nereguli.Unui prieten i-a luat certificatul ca avea smd-uri la pozitii......

Link către comentariu

Georgik- e doar lumina mai alba. Nu mi se pare ca ar lumina mai tare.

danutzZeu- nu inteleg de ce as avea probleme. Nu e xenon sau altceva.

Link către comentariu

Danutz : prietenul tau nu prea isi cunostea drepturile ; putea remedia defectul pe loc si nu ii mai lua nimeni talonul ;

Taz : teoretic vb, poti avea probleme pt ca ce ai facut tu se numeste " modificare la instalatia originala a masinii " si legea e interpretabila..am vazut si eu la un prieten becurile astea, dar nu mi s-au parut ceva WOW, o diferenta majore la iluminat incat sa merite banii..

Link către comentariu

Mai baieti, voi ma speriati!  :winter: 

Si la G3 am blue vision de multi ani si nu m-a oprit nimeni. Or fi ele albastre dar lumina e alba dupa cum vedeti.

Daca nici Philips nu mai poti pune pe masina ce sa mai zic de alea din bazar. :lol:

Link către comentariu

Stiu bre ce zici, nici eu nu am auzit pe cineva sa aiba probleme..dar daca vrea cineva sa te arda, o poate face..dar nu cred ca exista tampiti chiar asa de mari..decat daca te iei cu ei in gura si vor sa-ti dovedeasca ceva..eu am fost incantat de osram sau philips, care scrie pe ele 20% + si sunt ambalate in cutiute individuale ; lumineaza normal, lumina calda si e ~ 15-20 lei / buc ; astealalte mi se par prea scumpe si au si o durata mica de viata..~ 1 an maxim 2 la o folosire normala.

Link către comentariu

Pai l-a oprit rutiera pentru ca au crezut ca merge cu faza lunga pe ploaie , cand au vazut ca s-au inselat au chemat Rar-ul , care era la cativa metri de ei , iar acestia la randul lor au cautat motive sa-l arda.Din prima i-au vazut smd-urile apoi au mai cautat diverse motive , cum ar fi ca frana de mana nu tine cum trebuie.Prietenul ala al meu mi-a zis ca daca stia ca e si Rar-ul nu le prezenta certificatul si iesea mai ieftin.Acuma na....in Iasi se practica chestia asta de 1 an si ceva.Este un ziar local care dupa controale din astea ii ridica in slavi.Eu tot am mers 1 an si ceva cu smd-uri si nu m-a oprit nimeni niciodata , caci seara cand se insera aprindeam doar pozitiile caci se vedea fain.Am avut noroc.

Modificat de danutzZeu
Link către comentariu

Acum sincer, mi se pare normal sa ii arda pe cei care nu au masinile in regula ; mak ales pe cei cu xenon pe oglinda..treaba asta cu xenonu le oglinda mi se pare cea mai mare tampenie si lipsa de respect..tre sa fi putin infect sa deranjezi pe toti noaptea..ca sa crezi tu ca vezi 2 metrii mai inainte ; si nu ma luati cu faze de genul ca sunt bine reglat ca nu conteaza ; sau altii care merg cu cauciucurile pana ies sarmele din ele..la beculete toti sunt buni si au bani de ele dar de siguranta ba..halal mentalitate..

Si ca sfat, iti recomand sa folosesti becuri w5w philips ( 10 lei / set ) si sunt mai albe, in detrimentul smdurilor care pot produce avarii la instalatia electrica.

Pf, acum am vazut ca e topicul de prezentare al colegului..rog un admin sa stearga..sorry..

Modificat de bgd_b92
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!