Jump to content

Codari VCDS - probate si functionale


borat
 Share

Postare recomandată

HEX NET-ul este cel mai OK ca si posibilitati si dimensiuni - asta daca cauti ceva mai mic. Probleme intalnite, ca la orice produs nou, sunt corectate odata cu identificarea lor. De aceea cei care detinem intefete originale suntem solictati, benevol bineinteles, de a furniza date catre ross tech - in special pe cele de pe noile platforme MQB - nu toate modulele sunt documentate si practic, asa contribuim la dezvoltarea software-ului aferent acestora. Nu e fizica atomica sa faci un chanel map sau un prelabel file - vorbesc aici de intefete originale nu clone de 2 lei din targ. Am preferat sa imi iau o interfata originala cu soft la zi si update-uri lifetime decat un compromis de interfata.


LE: Nu incerc sa te conving de nimic. fiecare este destul de matur sa ia o decizie in dreptul lui - indiferent care este aceea...iar  treaba cu "canalul oficial", crede-ma, am vazut destule masini care au plecat din reprezentanta cu raspunsuri de genul nu se poate si cand colo era la un click distanta. 

 

Scuze de offtopic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Departe de mine ideea de polemica pe partea de "activari" (nici nu am avut impresia ca incerci sa ma convingi de ceva anume) si sper sa ne fie trecut cu vederea off-topic-ul. :)

Am vrut sa-i ofer lui ToniM un cost "oficial". Chiar daca venea de la o reprezentanta ceva mai indepartata de locatia lui.

HEX-NET este un prim pas catre partea de "entuziasti" dar exista alternative care, momentan, sunt mai "la indemana". Nu mai bune si nu mereu mai ieftine. Doar ca ofera "intreg pachetul". Chiar daca valorile sunt, uneori, in "nirvana" din cauza lipsei de "coordonare" intre algoritmii de programare.

Poti compara cu pachetul oferit de Palmer Performance (OBDLink MX BT + ScanXL Pro + DashCommand). Te costa 300 USD afacerea si faci rost de o interfata BT multi-bus (ceva mai buna comparativ cu celebrele ELM-uri) + soft dedicat pentru telefon/tableta (Android) si PC (Windows). Combinatia nu e deloc la fel de "precisa" precum HEX-NET, aproximativ la fel de scumpa insa este mult mai "accesibila" pentru omul de rand. Si asta pentru ca ofera destule "chestii" intr-o interfata [cat de cat] usor de inteles.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@kthor: in cazul in care ajung spre bucale te anunt, mersi oricum de sugestie ;)

 

In rest, ca tot e tam tam in thread cu interfete etc, si eu sunt un consumator care plateste in plus pentru o garantie, call me new age, call me stupid, insa this is me :P

 

Mi-ar fi fost cel mai frumos sa achizitionez o interfata si sa incep sa ma joc, insa dupa ce a scris voinea, am fost descurajat, asa ca caut o solutie "legala" si 100% pentru a-mi mentine garantia, dupa, vom vedea daca va mai fi cazul

 

Seara faina ^^

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce nu intelegeti ca activarile facuta in afara retelei skoda nu afecteaza garantia ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scrie undeva asta negru pe alb? Ca atunci nu mai e problema... ii arati dealerului si ai terminat. Dar daca nu poti dovedi clar, si incep discutiile, eu sunt prea satul de asa ceva, nu ma bag. Prefer sa astept terminarea perioadei de garantie. Oricum, dupa mine, codarile astea nu aduc nimic esential in exploatarea masinii, ca sa merite sa platesti "oficial" la dealer pentru ele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce nu intelegeti ca activarile facuta in afara retelei skoda nu afecteaza garantia ?

 

Si eu zic ca mi s-a dat in scris, oficial, negru pe alb ca orice codare imi va anula garantia pe reperul pe care l-am codat (Avia Bucuresti). Deci politica "oficiala" se schimba in functie de unde intrebi, se pare.

 

PS: Trebuie sa gasesc foaia aia s-o scanez, s-o pun aici.

Modificat de TudorM
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DA, dar toata chestia e sa poata sa demonstreze ca s-a intervenit cu altceva pentru codare.

 

CA daca nu schimbi WSC si importer code nu au cum sa-si dea seama.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate ca nu e tocmai OK sa ne "inflamam" pe subiectul garantie vs. activari "neoficiale". Ar cam trebui sa realizam ca, indiferent de nume, distribuitorii VAG nu prea stiu cate grade are cercul. ;) Si nu vreau sa pornesc un flame insa, pana acum, PBN a fost singurul care s-a apropiat de valoarea reala. Acelasi PBN care mi-a spus ca pot face activarile unde doresc doar ca au si ei acest serviciu daca n-am incredere in terte persoane. :)

E adevarat, la partea de "rain closing" se pare ca nu s-au dovedit priceputi insa voi mai insista cu informatii suplimentare (poate au nevoie de ajutor si le va iesi cum trebuie). Trebuie sa le trec cu vederea aceasta scapare pentru ca au fost singurii care au stiut sa-mi spuna ce putere/cuplu are "noul" 1.8 TSI (180/250 e raspuns de reprezentant de vanzari si nu de tehnic).

Deci, dpdv al PBN, nu se pierde garantia daca se umbla la activari. Si nici nu sunt interesati de diverse nepotriviri de "bytecode" atat timp cat nu intereseaza ECU & Co. Asta mi s-a spus mie de cel putin 3 ori (da, am tatonat ceva timp  terenul). Doar ca, in cazul meu, masina s-a dovedit a avea si ceva probleme. Nu mari. Dese.

Nu stiu altii cum s-au bucurat de "noua Octavia", eu n-am nimic a-i reprosa (tinand cont si de pret) dar am avut destule ocazii de a folosi garantia. N-am cum sa trec cu vederea faptul ca sunt la al 3-lea set de calculatoare de xenon (deci 6 bucati schimbate, prima bucata la 72 km). Plus un set de senzori ploaie/lumina (n-am auzit pe nimeni sa aiba probleme cu componenta asta, indiferent de marca, niciodata de cand am aflat de existenta lor :D). Adaugati la asta 2 camere "de oglinda" (ILA) "ca sa fie treaba, treaba". Saptamana viitoare o probam pe a 3-a (asta asa, ca sa nu ramaneti cu impresia ca nu stiu ce inseamna si partea mai "inchisa la culoare" a canalelor oficiale - metode de tipul "incercam pana se potriveste"). Si n-am niciun chef sa ma trezesc peste noapte cu vreo replica de genul: "Hopa! Ati cam umblat la soft...". Si de aici sa incepem sa ne certam pe detalii. Asa ca am preferat sa "joc" cartea sigurantei. Pentru ca mai am inca 3 ani de garantie. Iar in 3 ani se pot schimba/uita multe. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am primit raspuns de la reprezentanta, se poate, este o taxa unica pentru oricate activari - cel putin in Cluj

Sunt sceptici cu HH, insa vor incerca. Voi reveni dupa "operatie" cu rezultatele primite :) - acuma fac programarea 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt curios care ar fi taxa unica pentru activari in reprezentanta.

Ti-au dat aceasta informatie?

Modificat de Frnm
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt curios daca e mai ieftin decat la PBN. Din ce-mi amintesc, pe factura aveam si eu un singur cod pentru toate activarile iar la cantitate era trecut 1. S-ar putea sa fie regula in toata reteaua VAG.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La Compexit in Cluj ma va costa 150ron - conform informarii pe mail de catre service, inca nu am fost cu masina, va pot confirma dupa ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

150 indiferent de câte activări faci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Va rog sa-mi confirmati daca pe Octavia 3 a reusit cineva sa puna hill hold din codare vcds? Vreau sa comand masina si am nevoie sa stiu daca pun si asta pe lista de optionale.Multumesc pentru raspunsuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, se poate activa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Luni am programare pentru activari, printre ele si HH, voi reveni cu feedback ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toni sa ne spui si noua ce pot activa cei de la reprezentanta. Sunt curios. Am fost la Al Bundy si mi-a activat mai multe. HH sau rain closing unele dintre ele...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu un copy paste de aici
 
Legat de activari, au fost incervare urmatoarele la Skoda Cluj - Compexit
 
Activare HHC ( Hill Hold Control ) - activat, inca nu l-am incercat
 
Activare memorie pentru scaune incalzite - activat, inca nu l-am incercat
 
Coborare oglinda pasager la mersul inapoi/Passenger mirror dip on reverse - activat, insa nu am observat cand am parcat acuma la servici
 
Activare staging / Enable Needle Sweep / Staging - activat, insa nu apare la fiecare contact, doar la "prima cheie" dupa deblocare
 
Numar de semnalizari confort / Adjust Comfort Turn Signals - activat, sesizat la prima atingere, semnealizeaza acuma de 5 in loc de 3 ori
 
Afisare pe maxidot cu cati l trebuie sa alimentezi / Display Gallons Consumed - activat, a mai trebuit ceva resetat in bord, afiseaza litri pe maxidot
 
Activare RainClosing / Automatic rain closing - nu a putut fi activat, au incercat cu apa dupa ce au codat, au zis ca nu a mers, din cauza soft-ului care este pe masina, au zis probabil ca se va reusi in viitor
 
Activare al doilea stop de ceata - activat, incercat, merge

 

 

Si cu o intrebare: dupa codarea pentru coborarea oglinzii, mai este necesar setarea ceva/bifa in bord/pozitie la "controlerul" de pe usa a oglinzilor ca aceasta sa coboare la masalier? Nu de alta, insa am parcat de aprox 5-6 ori cu spatele de atunci, si nu am observat nimica, sunt curios daca a mers sau nu - in carsettings apare optiunea ca setare bifata -

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

staging e ok sa lucreze asa

 

legat de coborarea oglinziiv -trebuie activat si pe 09- centrala. Dupa aceea poti selecta/deselecta functia si din meniu

 

1.      Select STG 52 (Türelektr. Pass.)

2.      Long STG coding -> function 07

3.      Byte 04

4.      Enable bit 2

5.      Enable bit 3

6.      Select STG 09 (wiring)

7.      STG access permissions -> Function 16

8.      Enter Unlock Code 31347

9.      STG adjustment -> function 10

10.  (15)(16) Select Access control 2 Spiegelabsenkung bei Rueckwaertsfahrt auswählen

11.  Set value to active (active) Additionally possible: Hide menu item in Radio-/Navigationssystem, so you are even viable in the future to enable the feature on or off

12.  (20)(21) Select Access control 2-Menuesteuerung Spiegelabsenkung auswählen

13.  Set value to active (active)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact dupa urmatorii pasi a fost activat:

 

Coborare oglinda pasager la mersul inapoi/Passenger mirror dip on reverse
1. Select STG 52 (Türelektr. Pass.)
2. Long STG coding -> function 07
Byte 04
Enable bit 2
Enable bit 3
3. Select STG 09 (wiring)
4. STG access permissions -> Function 16
Enter Unlock Code 31347
5. STG adjustment -> function 10
(15) Select Access control 2 Spiegelabsenkung bei Rueckwaertsfahrt auswählen
Set value to active (active) 
Additionally possible: Hide menu item in Radio-/Navigationssystem, so you are even viable in the future to enable the feature on or off
(20) Select Access control 2-Menuesteuerung Spiegelabsenkung auswählen
Set value to active (active)
 
 
Le voi transmite si "09 pe centrala atunci la prima vizita. Pe moment, pot selecta/deselecta functia din meniu, voi reveni cu o poza, poate nu caut eu ce trebuie
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt curios cum functioneaza HHC dupa aceasta activare.

In rest mie mi se par utile urmatoarele : 

- marirea nr. de semnalizari de confort

- activarea stopului 2 de ceata 

 

In continuare este ambigua pozitia Skoda legata de aceste activari si de garantia masinii.  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu la Skoda am activat, nu am pierdut garantia. Am apelat la un coleg de pe forum, sunt curios daca au aparut in sistem aceste "activari", sau sunt la fel de "incognito" ca la activarile "home-made" :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ToniM, nu sunt sigur dar parca am citit pe undeva ca pentru coborarea oglinzii la marche arriere este necesar ca acel comutator de reglare oglinzi de pe usa sa fie pe oglinda din dreapta.

Modificat de mariusd4
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@mariusd4: mersi, voi incerca :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!