Jump to content

Costuri Si Service-uri Revizie Passat B6

dintzauru
 Share

Postare recomandată

Am si eu o intrebare legata de ulei la masina. La revizie mi s-a schimbat ulei cu ulei VW 5W-40. Eu acuma sunt plecat in strainatate si mi s-a aprins martorul de completare al uleiului. Singurul care il am la mine e Mobil 1 5W-30. E ok sa completez cu asa ceva?

Am fost si la un dealer azi dimineata si nu avea 5W-40, avea numai 5W-30 si spunea ca e ok. Voi ce stiti?

Modificat de dark_master
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu are niciun bai daca-i completezi 5-600 ml. Ar fi bine daca uleiul de completare ar avea aceeasi specificatie. Totusi cand revii in tara, pentru linistea ta, schimba tot uleiul.

Link către comentariu

Dar la o benzinarie ceva nu gasesti 5w40? Sa stai linistit cu totul... Daca chiar nu gasesti 5w40 subscriu postului de mai sus :)

Link către comentariu

Am gasit pana la urma o benzinarie unde avea Castol Magnatec 5W-40. Am vorbit si la dealer in tara si mi-a zis ca uleiul original VW e facut de castrol si ca asta e recomandat pentru completare. Destul de scump litrul (27 CHF), dar macar acum sunt linistit.

Link către comentariu

Flavyus, eu cand am luat masina avea 108000 km, nu stiu daca sunt reali.

Oricum este recomandat sa-i faci revizia si distribuitia unei masini SH indata ce o cumperi de la o persoana necunoscuta si mai ales cand aceasta persoana nu iti poate justifica km sau istoricul masinii.

Link către comentariu

@aurel: OK, foarte bine cum ai procedat.

Totusi, mi se pare mie ca ai iesit ieftin la distributie ? Poti detalia ce marci de curea/ pompa etc ai folosit si pretul ? E identica distributia pentru 1.6 si 2.0 TDI ?

Link către comentariu

Schimbat distributia, filtre, ulei, lichid de frana, antigel la masina din semnatura.

Costuri: 1100 lei kitul+pompa de apa (originale),

205 lei 4 l ulei (Motul, specific 504 00 -507 00)

350 lei manopera

250 lei restul de materiale

Total: 1905 lei.

Insa am impresia , doar eu, ca motorul suna altfel. A aparut un fel de bolboroseala. Motorul trage la fel de bine.

Ce-o fi?

Modificat de Tibo78
Link către comentariu

Salutare,am fost la service pentru schimbarea kitului de distributie si am comandat GATES!este buna alegerea,sau anulez comanda si iau altceva!!!Multumesc

Link către comentariu

Nu pre are legatura cu acest topic,dar da,va intreb !!!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

sall...stie cineva care e cea mai buna firma ce produce kit-uri de distributie? nu conteaza pret

ms ms

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Buna seara!

Ma intereseaza si pe mine ce trebuie schimbat si lal 90.000 km, in ce service pot face revizia la preturi decente si lucrare de calitate.

E vorba de un Passat 2009 2.0 l 170 hp!

Stima!

Modificat de dorun74
Link către comentariu

Daca mergi la reprezentanta o sa o bage repede cu schimbatul distributiei (la mine a fost schimbata la 90.000 Km). Nu ca ar fi fost necesar, dupa cum s-a tot scris pe topic.

Schimbi filtrele, uleiul. In rest, mergi intr-un service si fa verificarea masinii, este sfanta: verifici discuri frana/placute frana/furtune frana; daca masina are mai mult de 2 ani de cand nu s-a schimbat lichidul de frana ar trebui schimbat si ala. Verifici bucse fata/spate, burdufe planetare (spre roata/spre cutia de viteza), protectii amortizoare etc. Se poate verifica si nivelul de ulei in cutia de viteze. Se poate verifica daca nuca la schimbatorul de viteze mai are vaselina pe ea (daca iti agata schimbatorul poti regla timoneria daca tot esti acolo). Preventiv poti sa cureti valva EGR (vad ca esti din Bucuresti si stim circulatia cu melc melc codobelc :)) ), clapeta de shut-off. Poti verifica si avansul (de fapt Torsion value) sa fie in intervalul [-0.5, 0.5] grade.

Si daca tot nu ti-a ajuns, se poate verifica si jocul la turbina. In rest un mecanic bun o sa iti spuna ce bube are masina si ce trebuie schimbat.

Ca recomandare de service bun, incearca in sectiunea de Anunturi, sunt cel putin doua anunturi serioase cu mecanici/service buni, ieftini si cu bun simt (testate de mine). Unul dintre ei posteaza frecvent pe aria aceasta.

Modificat de mars01
Link către comentariu

Buna seara!

Ma intereseaza si pe mine ce trebuie schimbat si lal 90.000 km, in ce service pot face revizia la preturi decente si lucrare de calitate.

E vorba de un Passat 2009 2.0 l 170 hp!

Stima!

Distributia ta se schimba la 180k conform documentatiei VW, dar astia la service vor sa ti-o schimbe pe la 100k.

Asta daca esti sigur pe kilometraj...

Link către comentariu

Are dreptate aurel, distributia cu tot cu pompa este cam 940 ron pe original, iar manopera este cam 200. Aurel cum iti merge motorul de 1.6?

Link către comentariu

Are dreptate aurel, distributia cu tot cu pompa este cam 940 ron pe original, iar manopera este cam 200. Aurel cum iti merge motorul de 1.6?

Preturile astea sunt pentru 1.6 diesel ? Pentru 2.0 am vazut preturi clar mai mari.

Link către comentariu

Va multumesc pentru sfaturi!

Am cumparat masina in august 2012 are 82.000 km asa spunea firma care mi-a vandut cu certificat de conformitate original ca masina este ok!

Am facut tester la Avia si tipul de acolo mi a zis ca masina este ok a iesit bine la tester!

Masina mea are motor de 2.0 l 170 este motorul de CC cei de acolo imi facuse oferta la revizie la vreo 900 lei.

La Midocar Vitan imi spuneau ca la motorizarea asta ma costa undeva pe la 1200 lei, vorbesc doar de revizie si verificare de iarna chipurile!!!

Insa acum au cei de la Midocar o promotie cu verificarea de iarna care nu costa nimic chipirile verifica tot si iti recomanda ce trebuie sa faci ! sunt programat sambata viitoare!

Sunt curios!

Drumuri bune!

Link către comentariu

Sebastian Cirnu

La motorul de 2.0 TDI 170 CP PD distributia se schimba din 150.000 km in 150.000 km. La 180.000 Km se schimba distributia pentru motoarele 2.0 FSI si TFSI ( 147 Kw ). La 90.000 km se schimba distributia la motoarele pe benzina in 4 cilindrii, altele decat TFSI si TSI, iar la 120.000 se schimba distributia la motoarele 2.0 SDI. Daca nu sunteti informati, nu bagati omul in ceata. Informatii pe care le iau din cartea de service a masinii si cred ca aveam acelasi motor.

In concluzie 2.0 TDI 170 CP PD, distributia se face din 150.000 in 150.000 km.

Modificat de Sebastian Cirnu
Link către comentariu

Va multumesc frumos! Si cu scuzele de rigoare ca am insistat pentru unele informatii care intradevar sunt postate de cei mai cunoscatori intr ale acestui model de masina!

Povestea cu distributia am mai patit o la masina anterioara era vorba de un opel astra si aveam vreo 64.000 km tocmai ce o cumparasem m-am dus sa i fac revizia cei de acolo cand s au uitat in carte masina fiind luata din romania s-au luat de cap in adevaratul sens al cuvintului spunandu mi ,, cum a putut sa fac o asemenea prostie sa ajung la km aia fara ai face distributia!!!

problema argumentata de o adevarata dizertatie a marilor mecanici ! ma si speriasem! Bine inteles ca am muscat o am facut distributia vreo 700 lei fara pompa de apa bineinteles doi mari mecanici mai aveau putin si se luau la bataie ca unul spunea ca trebuie pompa de apa unu spunea ca nu!! nu mai zic ca dupa faimoasa revizie au uitat sa puna mufa la termocupla! am ajuns acasa apa avea 100 grade am sunat la service marele sef de atelier mi a spus ca asa se intimpla cand e distributia noua e mai strans motorul!!! si atentia asta sa intimplat in bucurestii anului 2012 intr-un service care se mai numeste si GTT... si povestea ar putea continua!!!... la o luna am vandut masina!!! Aveti idee unde as putea face in bucuresti revizia in conditii de siguranta!!

Va multumesc! Stiti ce ma frapeaza insa , toate reprezentantele spun acelasi lucru e romania domne! distributia trebuie facuta la 90.000km! Toti au facut conspiratie impotriva fraierilor care sunt nevoiti sa le treaca pragul!!

Va multumesc! Intradevar ! aveti dreptate! Cata marlanie sa o spuna de la obraz in contextul in care producatorul spune altceva! Stima!

Link către comentariu

Aiciai incercat? Eu am fost super multumit de toate interventiile facute atat la masina mea cat si ale colegilor care au decis in favoarea echipei volksparts.

LE: Sper sa nu se considere reclama mascata respectivului service, dar trebuie promovata calitatea si seriozitatea in detrimentul cantitatii sau relatiilor interpersonale.

Modificat de pronet
Link către comentariu

Sebastian Cirnu

Eu fac reviziile doar la AUTOFIT, undeva pe soseaua chitilei daca nu ma insel. Am aflat de ei de la firma la care lucrez, pentru ca tot parcul auto face reviziile si reparatiile acolo. Ca pret sunt mai mult decat ok si lucreza foarte bine, cel putin eu duc masina acolo de 5 ani si nu au existat probleme. Eu zic ca poti merge si pe varianta spusa de pronet mai sus, mai ales daca el personal a avut treaba cu oamenii de acolo si a fost multumit. Cred ca treaba cu mecanicii auto si service urile este in mare parte subiectiva. Daca esti multumit recomanzi si la altii, daca nu ......

P.S. Data viitoare o sa merg si eu la cei recomandati de pronet, niciodata nu strica sa incercam si alte optiuni.

Link către comentariu

Nu vreau sa par subiectiv in aprecieri, dar de 5-6 ani numai acolo merg. Nu am avut niciodata probleme sau discutii pe tema pieselor schimbate/ reparate - nu este genul de service care sa schimbe numai de dragul de a face bani. Asta am apreciat in primul rand, apoi este de evidentiat si relatia cu clientul - bazata pe respect, profesionalism, explicatii asupra diferitelor probleme, etc. Nu vreau sa dezvolt mai mult ca in mod sigur se va gasi cineva care sa afirme ca incerc sa fac cine stie ce credite respectivului service. Fiecare se duce acolo unde are incredere si a fost multumit de calitatea lucrarilro efectuate.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!