Jump to content

Costuri Si Service-uri Revizie Passat B6

dintzauru
 Share

Postare recomandată

Poate nu e reglat cum trebuie alert-ul respectiv.

Oricum ala se reseteaza la fiecare revizie.

Idee ar cam asa: ciclurile de service la Passat in Romania sunt la fiecare 15.000km sau 1 an.

Asa ca asteapta sa faci 105.000km si fa-i reviza, dupa vorbeste cu un coleg din Galati care are o interfata sa iti reseteze intervalul de service.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca s-a schimbat distributia la 150.000 km la cati km trebuie sa i-o schimb iar? se schimba si pompa de apa? ma ajuta cineva cu un manual de intretinere in limba romana? unde sa scrie toate astea.. multumesc.

Link către comentariu

la 240 mii se schimba rolele si pompa de apa.

Link către comentariu

E valabil pt 2.0 tdi 170? sau si pt 140 cp? Si cureaua (care a fost schimbata la 150.000)? tot la 240? nu mai e valabil chestia aia cu schimbatu` la 60.000?

Link către comentariu

La acest passat nu s-a schimbat niciodata la 60.000. Ceea ce intrebi tu acolo tine exclusiv de anul de fabricatie al autoturismului!

Link către comentariu

Nu vorbeam de Passat in mod special cand vorbeam de cei 60.000. Prima data am inteles ca se schimba la 150.000 dar a 2 a oara la cati km trebuie sa o schimb? asta intrebam...Am inteles ca rolele si pompa de apa se schimba la 240.000, cu asta m-am lamurit :)

Link către comentariu

Cred ca daca ai fi citit topicul ai aflat deja, mai ales ca informatia a fost repetata de mai multe ori. :). Citeste atasamentul service_table.pdf.

Acolo scrie clar ca trebuie sa schimbi cureaua la fiecare 150.000 km, iar rolele la fiecare 300.000 km.

Link către comentariu

Mersi Valentin..

Nu am gasit in topic chestiie astea, am aruncat priviri multe pe acolo..

De cureaua de accesorii si rolele aferente nu scrie nimic in service plan. Stiti voi ceva?

Link către comentariu

Se schimba la aparitia primelor semne de uzura, se verifica la fiecare inspectie service

Link către comentariu

Azi am auzit o chestie care m-a socat putin, cum ca castrol slx profesional 5w30 long life 3 nu o sa se mai produca.. si ca se poate inlocui cu castrol edge 5w03 care e de asemenea long life. Stie cineva ceva despre asta? o fi adevarat? ce alt ulei long life am putea folosi daca se adevereste a fi adevarat?

Link către comentariu

Dupa cateva ore de cautat informatii am gasit raspunsul...

Intr-adevar nu se mai produce SLX si este inlocuit cu Edge 5w30 Professional Longlife 3..

A pus vreun coleg asa ceva in masina?

Link către comentariu

ce alt ulei long life am putea folosi daca se adevereste a fi adevarat?

Pai... tot in pdf-ul ala scrie. orice ulei care indeplineste norma norma 507 00 (merge si 506 01 daca n-ai filtru)

Care sunt 507? Simplu:

VW approved oils

Link către comentariu

Am gasit asta, mersi ... totusi nu as pune unele care sunt acolo ci ceva mai bun.

Cu siguranta am sa pun noul Castrol Edge 5w30 Professional Long Life 3..

Daca cineva il foloseste ar fi interesant sa ne spuna niste impresii.

Link către comentariu

Eu am avut acel ulei dar l-am schimbat. Ciudat, dar am fost nevoit sa completez, ba chiar de 2 ori. L-am schimbat cu VAPSOIL de care sunt foarte multumit. Am completat o singura data in 20.000 km, dar dupa multi km de mers pe autostrada la viteze mari.

Saptamana asta fac din nou schimbul si voi alege tot VAPSOIL

Modificat de Valentin
Link către comentariu

Proaspat posesor Passat 2.0 , 3C, 07. 2009 , 140 hp.

Azi am facut RAR la Voluntari si stupoare ... nu aveau fise de omologare pt. masina mea. Am asteptat 2 ore sa faca una.Masina am adus-o din Germania, luata de la dealer VW, 51000 KM fara revizie.

Care este planul de revizie? Si pana la urma 3C=B6?????

Modificat de xamu
Link către comentariu

Felicitari!

[OFFTOPIC]:

Si sa-ti raspuns la ultima intrebare, da Passat 3C = Passat B6.

3C este codul modelului, B6 este tipul.

La fel cum Passat 3BG = Passat B5.5 (facelift-ul modelului precedent acestuia) sau Passat 3B = Passat B5, si lista poate continua.

[/OFFTOPIC]

Acum, ce ma face pe mine sa raman uimit este urmatoarea fraza:

(...)

Masina am adus-o din Germania, luata de la dealer VW, 51000 KM fara revizie.

(...)

A... cum adica 51000km fara nicio revizie ? :blink:

Trebuia sa aiba macar o revizie in jur de ~30.000km daca este pe sistemul LongLife.

Oricum, pt Romania, se recomanda ca revizia sa fie facuta la fiecare 15.000km sau 1 an (depinde care se implineste primu')

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Se pare ca si in planul de revizie este programata la 60 000 km. Am revizie longlife, QG1 pe eticheta inseamna longlife.

In carte scrie ca pt. longlife prima revizie la 60000 km sau 3 ani.Dupa cum am constatat nu am atins inca nici km si nici anii.

M-am mai linistit.....

Modificat de xamu
Link către comentariu

Salutare , eu am facut ieri schimbul de ulei si ma costat 210 lei ( 160 lei uleiul + 30 lei filtru+ 20 lei manopera ) ieseam si mai bine daca mil faceam singur dar tinand cont ca e ger afara si multa zapada am fost la o vulcanizare

Link către comentariu

castrol 5W-40 turbo diesel parca scria pe el, la bidon de 5 litri.

Link către comentariu

scria pe el 505.01 si mai multe norme e bun ca e pentru motoare DPF

Link către comentariu

pt DPF e 507.00 norma, asta e recomandata de VW.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!