Jump to content

Costuri Si Service-uri Revizie Passat B6

dintzauru
 Share

Postare recomandată

Lasa , ca am evitat destul de multe....guriile de canal...tot ce se poate si denivelari. Cam repede s-au dus....trebuie sa le schimb in urmatori km...masina ta ce an de fabricatie este?

Modificat de R_a_z_v_a_n
Renunta la QUOTE.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A mea este fabricata in martie 2007. Ca sa nu fim off-topic, iti propun sa vb mai multe prin PM daca vrei ;)

Link către comentariu

adrianharlea

maine dimineata la ora 11 am programare la PBN pt revizia de 15000km.abia astept sa vad cum o sa fie.am sunat azi dimineata si surprinzator m-au programat pt maine (foarte repede) la service rapid. informativ am intrebat cat costa si mi-au spus in jur de 750 lei dar luna asta au promotie la filtru de ulei si este gratis.

Dupa ce efectuez revizia o sa va dau detalii despre cum s-au comportat cu masinuta mea....

Link către comentariu

Costuri revizie 30.000 Km (real 27.000 Km si 2 ani jumate) la TESS Sibiu. (Am ajuns cu treaba prin zona si am profitat de ocazie.)

Service schimb ulei:....................62,50 ron

Functie apelabila:........................62,50 ron

Demontat/Montat filtru aer:..........37,50 ron

Demontat/Montat filtru polen:.......25,00 ron

Demontat/Montat filtru motorina:..37,50 ron

Verificat baterie:.........................25,00 ron

Constatare jocuri lumini:..............62,50 ron

Service lichid frana:....................87,50 ron

........TOTAL manopera:...400 RON

Materiale mici:............................29,00 ron

FILTRU (???):..............................39,00 ron

Filtru Motorina:..........................139,00 ron

Filtru Aer:...................................79,00 ron

FILTRU (??altul??):.......................61,00 ron

Ulei Castrol SLX/1:.....................353,75 ron

Lichid frana:................................59,25 ron

.......TOTAL materiale:.....760 RON

Bila Alba: Nu am avut programare. M-am prezentat Vineri la ora 9 dimineata. La 10 mi-au bagat masina in service. La 13 mi-au dat-o inapoi.

Bila Neagra: Pe factura scrie mare: "Se recomanda testarea sistemului de franare pe stand autorizat". Cand i-am intrebat despre ce e vorba, mi-au zis ca nu le merge standul de testare si ca imi sugereza sa imi verific franele la alt service cat de repede pot, dar sa stau linistit ca "au dat ei o tura cu masina si tin franele bine".

Oarecum off-topic: Legat de sistemul de franare, s-ar parea ca dupa aceasta revizie are o problema. Franele tin bine dar nu mai merge ABS-ul, adica las urme de cauciucuri pe caldaram cand pun frana, iar ca si rezultat mi s-a marit distanta de franare - lucru constatat in doua situatii in care pana acum nu mi se pareau periculoase: una cand am vrut sa las pe cineva sa treaca pe trecerea de pietoni desi era pe trotuar si nu am reusit sa opresc masina decat dupa trecere (bine ca nu mi-a sarit in fata masinii) iar a doua cand mi-a iesit cineva dintr-o straduta laterala si cum in loc sa franeze masina a derapat, am reusit sa il ocolesc pe contrasens pintr-un "drifting" ca in filme.

Deci ce pot sa fac? Imi sugereaza cineva unde sa ma duc in Buc pentru a imi testa si repara sistemul de franare si ABS-ul?

Link către comentariu

adrianharlea

Revizie efectuata.Am ajuns mai devreme de programare cu o jumatate de ora.m-a luat imediat.nu era nimeni pe acolo,batea vantu'.a durat revizia aproape o ora.costul detaliat este urmatorul:

Service schimb ulei + filtru = 74,38 lei

Filtru aer demontat si montat = 44,63 lei

Filtru praf si polen demontat si montat = 29,75 lei

Test diagnoza = 29,75 lei

Materiale mici = 13,39 lei

Filtru aer = 83,13 lei

Filtru polen = 61,01 lei

Ulei Castrol 4 litrii SLX 5W40 = 205,64 lei

Buson baie ulei = 5 lei

TOTAL = 546,66 lei cu tva inclus

Filtru de ulei nu apara ca piesa pt ca a fost gratuit.

Una peste alta sunt super multumit.au fost serviabili si foarte deschisi.filtrul de benzina nu se schimba pt ca este in pompa.

Oricum, cine vrea sa cumpere diverse accesorii acum este momentul.au o gramada de promotii.de ex. set de roti iarna din aliaj cu anv. continental - pret initial 6400 lei acum 2400 lei.si tot asa la mai multe piese si accesorii.

Link către comentariu

(...)

Deci ce pot sa fac? Imi sugereaza cineva unde sa ma duc in Buc pentru a imi testa si repara sistemul de franare si ABS-ul?

Mergi si verificatile, iar in caz ca ceva "lipseste" ai garantia lucrarii de la TESS Sibiu care e valabila si la alti dealeri autorizati VW :icon_cool: (cel putin asa stiu eu)

Link către comentariu

Legat de sistemul de franare, s-ar parea ca dupa aceasta revizie are o problema. Franele tin bine dar nu mai merge ABS-ul, adica las urme de cauciucuri pe caldaram cand pun frana, iar ca si rezultat mi s-a marit distanta de franare - lucru constatat in doua situatii ...

Nu ar trebui sa apara un martor in bord daca se defecteaza ABS-ul? Intreb si eu pentru ca in cartea tehnica scrie ca ar trebui sa ramana aprins martorul de ABS in timpul functionarii motorului. Exista posibilitatea sa nu ai ABS si sa poti vedea asta doar din VAG COM?

Link către comentariu

Costuri revizie 30.000 Km (real 27.000 Km si 2 ani jumate) la TESS Sibiu. (Am ajuns cu treaba prin zona si am profitat de ocazie.)

Service schimb ulei:....................62,50 ron

Functie apelabila:........................62,50 ron

Demontat/Montat filtru aer:..........37,50 ron

Demontat/Montat filtru polen:.......25,00 ron

Demontat/Montat filtru motorina:..37,50 ron

Verificat baterie:.........................25,00 ron

Constatare jocuri lumini:..............62,50 ron

Service lichid frana:....................87,50 ron

........TOTAL manopera:...400 RON

Materiale mici:............................29,00 ron

FILTRU (???):..............................39,00 ron

Filtru Motorina:..........................139,00 ron

Filtru Aer:...................................79,00 ron

FILTRU (??altul??):.......................61,00 ron

Ulei Castrol SLX/1:.....................353,75 ron

Lichid frana:................................59,25 ron

.......TOTAL materiale:.....760 RON

Bila Alba: Nu am avut programare. M-am prezentat Vineri la ora 9 dimineata. La 10 mi-au bagat masina in service. La 13 mi-au dat-o inapoi.

Bila Neagra: Pe factura scrie mare: "Se recomanda testarea sistemului de franare pe stand autorizat". Cand i-am intrebat despre ce e vorba, mi-au zis ca nu le merge standul de testare si ca imi sugereza sa imi verific franele la alt service cat de repede pot, dar sa stau linistit ca "au dat ei o tura cu masina si tin franele bine".

Oarecum off-topic: Legat de sistemul de franare, s-ar parea ca dupa aceasta revizie are o problema. Franele tin bine dar nu mai merge ABS-ul, adica las urme de cauciucuri pe caldaram cand pun frana, iar ca si rezultat mi s-a marit distanta de franare - lucru constatat in doua situatii in care pana acum nu mi se pareau periculoase: una cand am vrut sa las pe cineva sa treaca pe trecerea de pietoni desi era pe trotuar si nu am reusit sa opresc masina decat dupa trecere (bine ca nu mi-a sarit in fata masinii) iar a doua cand mi-a iesit cineva dintr-o straduta laterala si cum in loc sa franeze masina a derapat, am reusit sa il ocolesc pe contrasens pintr-un "drifting" ca in filme.

si pe mine de ce m-a costat aia de 15000 910 roni? + ca au schimbat toate filtrele (cel putin asa au zis, dar eu nu cred dar nici probe nu am, ca nu m-am apucat sa desfac sa verific...), iar in cartea tehnica nu specifica asa ceva. oricum e aiurea ca schimba ulei long life la 15000, dar ca sa evit comentariile legate de garantie nu am prea bombanit dar chestia e ca te fac la buzunar cum vor ei... si preturile in functie de fatza ta...

Link către comentariu

Eu ,reviziile de 15000 si 30000km le-am efectuat la PBN,ambele fiind facute la service rapid,si la ambele revizii am stat in hala ,pe scaun ,si scriu asta mai mult pt Kong,filtrele vechi le-au pus intr-o punga in portbagaj,deci daca nu ai gasit filtrele vechi si nu ai fost de fata ,cam dubios.

Link către comentariu

V i c t o r

Eu ca sa nu am "surprize" prefer sa nu schimb filtrele de aer si de polen la service. Acestea se inlocuiesc usor la orice masina, operatiune pe care o poti face in fata blocului. Fac si economie si sunt si sigur ca sunt noi. :D

Link către comentariu

adrianharlea

ce surprize poti sa ai daca stai langa masina si vezi cand iti schimba filtrele.eu cred ca exagerezi un pic cu neincrederea asta.doar ai cumparat o masina noua care are garantie si service asigurat.pentru ce sa te apuci tu sa schimbi filtre in fata blocului?scuza-ma dar nu vad sensul...asupra economiei....cat poate sa fie mai ieftin....nu mai vorbesc de faptul ca daca ti se intampla ceva si desfac astia de la service filtrele si constatat ca este din cauza lor....ce faci?sa stii ca ei pun la service anumite marci de filtre pe care tu poti sa nu le nimeresti pe piata...

parerea mea este ca nu are rost... eu am platit 540 lei cu toate filtrele schimbate.....nici la renault nu era asa ieftin....

Link către comentariu

(...) nici la renault nu era asa ieftin....

Depinde ce fel de "Renault" :D

Te-asigur ca preturile unei revizii la un Volkswagen sunt cu 10-20% mai mari fata de cei de la Renault :) (am in familie si un Renault Megane I 1.6b 16V, deci stiu zic)

Si apropo, ti se pare "ieftin" sa dai 35 RON pe schimbare filtru aer sau si 25 RON pt schimbare filtru praf/polen ?! :cool:

Sunt cateva chestii de demontat ca sa le schimbi fara a depune cine stie ce efort, deci eu zic ca sunt 60 RON aruncati degeaba :)

Ma rog, astea-s preturile specifice marci, acestea sunt reprezentantele noastre cu adaosurile lor cu tot, deci cu ele defilam :D

:D safe

Riddler

Modificat de Riddler
Link către comentariu

adrianharlea 540 RON prima revizie . vb la 30.000 - 45.000 si asa mai departe....costuriile se dubleaza chiar tripleaza......

Link către comentariu

adrianharlea

chiar sa se dubleze costul la reviziile urmatoare?la 30000 ce se schimba in plus de cea de la 15000?nu poate decat sa intervina schimbatul placutelor,dar din experientele de peste 14 ani de conducere auto sunt sigur ca mai devreme de 50000km nu o sa am probleme.

Link către comentariu

V i c t o r
...eu cred ca exagerezi un pic cu neincrederea asta.doar ai cumparat o masina noua care are garantie si service asigurat.pentru ce sa te apuci tu sa schimbi filtre in fata blocului?scuza-ma dar nu vad sensul...asupra economiei....cat poate sa fie mai ieftin....nu mai vorbesc de faptul ca daca ti se intampla ceva si desfac astia de la service filtrele si constatat ca este din cauza lor....ce faci?....

E un punct de vedere. Economia este atat la manopera, cat si la pretul celor doua filtre (de aer si polen) - undeva la 80-100 ron. De ce sa dau acesti bani degeaba? Le pot gasi o alta utilitate. Plus ca-mi face placere sa mesteresc la masina. Dupa ce scot vechile filtre aspir si sterg bine lacasele, lucru pe care nu am vazut sa-l faca vreun mecanic. Niciun service nu-ti va demonta filtrele fara acordul tau si nu vad ce defectiuni ar putea cauza acestea, daca nu sunt la fel cu cele pe care le au ei la un moment dat pe stoc.

Link către comentariu

(...) nu poate decat sa intervina schimbatul placutelor,dar din experientele de peste 14 ani de conducere auto sunt sigur ca mai devreme de 50000km nu o sa am probleme.

Nu zi hop, pana nu sari gardu' :blah_:

La masinuta mea am schimbat bucsaraia pe fata la ~43500 km (cand am luat-o) si placutele de pe fata la 47.000 km (parca, trebuie sa ma uit pe factura)

Oricum multe interventii asupra masinii se vor face in functie de cum se exploateaza masina si mai ales PE UNDE e exploateaza :P

Pana atunci, nu merita sa-ti bati capul, asa ca enjoy your car :coffee_lol:

@victor_blackedition: cui nu-i place sa mestereasca la masina lui personala ?! :D ...numa ca pt uni (ca mine de exemplu) e mai greu cand nu stii cum sa faci una alta :coffee_lol:

:coffee_lol: safe

Riddler

Modificat de Riddler
Link către comentariu

adrianharlea

victor iti spun sincer ca si mie imi place sa-mi bag nasu' dar crede-ma ca lucrez de dimineata de la 7 pana seara la 7 iar cand ajung acasa prefer sa ma joc cu copilul meu decat sa stau bagat pe sub masina.de asta am cumparat masina noua, sa nu ma doara capul.

Link către comentariu

Revizie la 30k la Serpico Craiova, 300 Ron, cu uleiul si filtrele mele.

Link către comentariu

Revizie de 60.000km

Efectuata la Midocar Vitan

Factura detaliata:

Test VAS 5052:________________________64.26

Verificare senzor presiune turbo:__________57.12

Inspectie de service:____________________228.48

Inlocuit filtru aer:_______________________42.84

Inlocuit filtru polen:_____________________28.56

Inlocuit filtru carburant:__________________57.12

Materiale mici:_________________________28.7

Filtru ulei:_____________________________38.83

Filtru aer:_____________________________78.89

Filtru combustibil:_______________________138.67

Filtru polen:____________________________61.01

Eticheta revizie:_________________________2.96

Lamela stergator:_______________________86.13

Lamela stergator dreapta:________________86.13

Spray vaselina:_________________________20.41

Ulei castrol:____________________________303.88

Preturile sunt in RON

Stergatoarele am optat eu sa le schimb...puteti scadea 160 RON

Primele doua intrari sunt pentru o problema pe care o am cu un cablaj ce controleaza puterea turbinei...deci mai scadeti 120RON

Asa ca din 1320 - 160 - 120 aveti 1040 RON...cam scump, m-am pestit dar imi trebuia urgent...

Modificat de Ten2
Link către comentariu

Revizie de 60.000km

Efectuata la Midocar Vitan

(...)

Eticheta revizie:_________________________2.96

(...)

Asa "scumpa" e bucata de autocolant care vine lipit pe capacul de la baterie/sigurante ?! :(

Sau poate "tusul" cu care e imprimat e scump :lol:

In rest, preturi sunt specifice unei reprezentante..

Se putea si mai ieftin, dar pe criza asta "e foame" de bani :lol:

Link către comentariu

V i c t o r

Tipic romanesc - rupe-l pe client, ia si pantalonii de pe el. Spray vaselina:_________________________20.41 - ce naiba au uns cu un spray intreg? Ajungea la 5-6 masini fara probleme. Apoi, nelipsitele materiale mici, pretul uleiului Castrol care este cu 100 ron mai mare ca la magazin (magazin care la randul lui isi pune si el adaos comercial) - oare aceste reprezentante nu achizitioneaza consumabilele si uleiul de la importatori? Si lacomia nu se opreste aici: Inlocuit filtru aer:_______________________42.84 Inlocuit filtru polen:_____________________28.56. Adica sa desfaci cateva suruburi (operatiune pe care o face si-un copil de 12 ani) atatia bani? Iar Eticheta revizie:_________________________2.96 pune capac la tot.

Probabil ca in curand vor percepe si o taxa de stationare in service, una de poluare si una ca ai avut obraznicia sa-i deranjezi cu masina ta... :unsure:

Link către comentariu

V-am spus pret exagerat, dar eram grabit si am acceptat si asa ceva. Oricum cred ca in curand voi invata sa imi schimb singur orice pe masina...e prea mare bataia de joc in tara asta...

Link către comentariu

Vreau sa va cer si eu un sfat. Trebuie sa fac revizia de 15.000km si as vrea cateva pareri despre service-urile din Ploiesti, Buzau, Braila, Galati, Constanta. In Bucuresti nu vreau sa ma duc.

Link către comentariu

Guest 23-SER

dupa cate vad, astia de la reprezentante, chair o dau in nesimtire.

si de aceea se vaita ca a venit crzi la ei " de ieftini ce sunt ".

eu ma apropii de cei 75,000 dar la ei nu ma mai duc.

am facut un mic calcul " toate filtrele MAN cu Ulei Castrol " 540 lei, basca Manopera Inclusa " schimburile se fac in fata mea " :king:

basca, imi mai Completeaza si in Cartea Service, tot ce au facut cu semnatura si stampila.

de la 980 lei catam dat la 60,000 KM la 540 lei sunt ceva bani.

apoi de distributie " pe la 85,000 vreau sa o schimb ". am vorbit cu cineva care aduce piese din Germania, Chit-ul Complet 200 euro " nici in plus nici in minus " si manopera 350 lei. facem un calcul " vreo 1100 lei pe langa cei 1800 lei de la reprezentanta!!!

dupa cum vedeti, prea mari preturile;macar sa fie si ei EXPERTI

Link către comentariu

Vreau sa va cer si eu un sfat. Trebuie sa fac revizia de 15.000km si as vrea cateva pareri despre service-urile din Ploiesti, Buzau, Braila, Galati, Constanta. In Bucuresti nu vreau sa ma duc.

660 lei - revizia de 15.000 la Midocar. Mi se pare un pret OK. Daca gasesti mai ieftin spune-ne si noua.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!