Jump to content

se opreste motorul ...aiurea

florea
 Share

Postare recomandată

Poate asta ar fi si rezolvarea la partzurile mele? :D :)

Deci.....te apuci sa le faci? si cat ar costa? :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaduI

16

• tipatescu

14

• jan

12

• cipake

12

Top Posters In This Topic

avand in vedere ca la decelerare da si a mea, uneori, rateuri..cred ca asta e o solutie buna...

mie imi e ca nu are timp de reactie destul de rapid electrovalva... si ar putea apare intreruperi..

faza e ca eu am carburator de Dacie si nu am electroventuilul deci trebuie sa vad cum pot adapta unul de la un carburator de broscoi..inainte de alimentarea carburatorului ca atunci cand inchide alimentare benzina sa se duca pe retur....da' consuma ce e in camera de nivel constant a carburatorului... legat de contactul ala, cea mai fiabila solutie o vad pe cea prezentata de cei de la Electromagnetica, in surubul de reglaj al relantiului...

cand ma lamuresc ce schema sa aleg, voi vedea si cat costa piesele :wub: da' nu cred ca sar de 10-15RON

Modificat de niq_ro
Link către comentariu

Iaca si schema...

Sigur ca se pot modifica pragurile de turatie (din piesele de la intrarile "ps" (prag sus) si "pj" (prag jos) ale integratului 555), dar, zic eu, sub 900rpm revenirea la regimul de relanti e mai nesigura si frina de motor la peste 1300-1500 rpm intervine destul de rar si poate fi nasoala pt. transmisie (e ca si cum ai trece direct dintr-a 4-a intr-a-ntiia).

tu ai facut schema asta? ca e ceva ciudat..pinul 4 al lui 555 e, de obicei, prin condensatorul de 10nF la masa, iar intrarea in comparator nu vad cum compara.... nefiind legata la un potential fix, de comparare

io-s inca la stadiu de ..studiu si nu m-am hotarat la ce schema sa raman :Driver:

Link către comentariu

dupa ce ma dusai "dotat" cu 4 scheme la niste magazine de componente electronice, reusii sa cumpar cu 25RON cam 95% din piesele pentru varianta de EEBIO produsa de Electromagnetica (pentru alelalte nu erau integratele :lol: )..asa ca ma apucai sa desenez cablajul si realizai montajul... virtual :lol:

Link către comentariu

Moantiliii.. aia-i pentru frina de motor? Pai iese un televizor d-acolo...

Link către comentariu

vad ca de la o intrebare nevinovata topicul a ajuns la 6 pagini ;)

daca va mai spun si de ce se oprea buba atunci...ma impuscati cu siguranta...

avea un gunoi in jigleurul de ralanti ;)

l-am suflat si n-am mai avut nici o problema :)

Link către comentariu

De obicei cauzele sunt minore.

Gresite sunt abordarile, drept ptr care incepem cu datul motorului jos. :)

Link către comentariu

Acum, daca tot e deschis topicul asta, sa va intreb si io ceva. De la o vreme incoace ( dupa Bran), daca fortez mai mult de 20-30 minute la 110-115km/h ( am facut asta in drumul de litoral de saptamana trecuta) apar brusc intreruperi ciudate ( ca si cum s-ar lua contactul!). Daca trec intr-a III-a si merg unu-doua minute ( neturat) isi revine. Ce sa fie? Sa dea semne de calare ( parca ar "agata" cuzinetzii)? sau bobina sa se incalzeasca asa de tare incat sa faca "scurt" ( am bobina de Sf. Gheorghe, clasica, cu limitare de curent -rezistenta) desi nu prea cred. Cu setul asta ( cuzinetzi originali, cilindrii, pistoane, etc, am 70000 km). Astept pareri

Link către comentariu

Eu zic ca este de la aprindere. Avand in vedere ca merge la limita la 110 km/h si ca este si destul de cald cred ca bobina nu prea mai da randament.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!