Jump to content

Golf 6 - Discutii revizii

YEP
 Share

Postare recomandată

Accepta sau nu in functie de dispozitia consilierului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Florinutzu nu inteleg de ce nu vrei sa schimbi filtrul de benzina. Pt 134+ manopera stai linistit un an intreg. Esti tu asa convins ca benzina pe care o bagi e buna??

Filtrul de benzina e in partea dreapta spate, langa rezervor, are un locas special. Eu l-am schimbat si anul trecut si anul asta si nu a pomenit nimic de schimbarea pompei de benzina.

Daca masina se mai afla inca in garantie nu accepta sa vii tu cu uleiul si filtrele tale pe motiv ca nu sunt marca VW

Link către comentariu

Mecanicul langa care am stat mi-a spus in felul urmator,filtele de ulei,aer,polen si uleiul trebuie schimbate la 15k(uleiul si filtru de ulei neaparat,celellate doua in functie de cum se prezinta dar indicat sa le schimbi pentru ca filtrul de aer e pentru sanatatea motorului iar filtrul de polen pentru sanatatea ta).Filtrul de benzina mi-a spus ca poti sa-l schibi odata la 2 ani(sau 30k km),mai ales la benzina pentru ca nu e asa de "murdara" ca motorina.

De ce ai schimbat filtrul de benzina ? 134 ron + 28 ron manopera ? Se cere schimbarea lui la 30k ? Unde se afla acest filtru, eu stiam ca e la pompa de benzina la rezervor, asa era la Solenza parca... La Solenza nu l-am schimbat niciodata si avea peste 70k km si nici nu se cere schimbarea lui, plus ca trebuia schimbata si pompa de benzina o data cu el parca (daca era cazul)

Inteleg ca poti aduce uleiul tu, asa am auzit de la ceilalti colegi de forum, dar poti veni si cu filtrele de acasa ? Cele Mann sau Mahle de care zici tu ? Accepta oare si uleiul si filtrele, de fapt aproape toate materialele de acasa ??? si sa ai in continuare garantia ?!

Ce tip de ulei ai pus ? Castrol (obisnuit) 4 litri, ce norma 10W-40 nu ?

Filtrul de benzina se afla in partea din spare a masinii pe partea dreapta(dedesubt).

Eu cand i-am spus consilierului daca pot aduce filtre mi-a spus ca se poate dar ca ei ofera garantie pe ce pun ei etc. si am zis sa merg si de data asta pe mana lor pentru ca mai aveam o saptamana de garantie si acel suierat de la distributie de care v-am vorbit mai sus trebuia sa-l fac pe garantie.nu mi-a spus nimic consilierul despre faptul ca daca aduc eu materialele necesare taie garantia,doar ca ele trebuie insotite de factura.)

Uleiul a fost Castrol 5W-40.

Florinutzu nu inteleg de ce nu vrei sa schimbi filtrul de benzina. Pt 134+ manopera stai linistit un an intreg. Esti tu asa convins ca benzina pe care o bagi e buna??

Filtrul de benzina e in partea dreapta spate, langa rezervor, are un locas special. Eu l-am schimbat si anul trecut si anul asta si nu a pomenit nimic de schimbarea pompei de benzina.

Daca masina se mai afla inca in garantie nu accepta sa vii tu cu uleiul si filtrele tale pe motiv ca nu sunt marca VW

Ba accepta,cel putin cei de la Focsani.

Si inca ceva,cred ca de azi inainte filtru de aer si de polen le voi schimba personal pentru ca este foarte usor!

La filtrul de aer se desface capacul (cateva suruburi) se scoate filtrul,se pune cel nou si se insurubeaza la loc.Toata treaba asta dureaza cel mult 3 minute si pentru asta m-au taxat cu 37RON! :))

Filtrul de polen se afla sub bord,in dreapta(pasagerul din fata) se desface acel capac,mai sunt cateva clipsuri de desfacut scoti filtru,bagi filtru si aia e.In 6-8 minute e gata,si pentru chestia asta m-au taxat cu 28RON.

P.S.Daca eram din Bucuresti mergeam fara a mai sta pe ganduri sa fac revizia la "La Service" unde pentru consumabilele cumparate de la ei aveai manopera gratis!(toata luna ianuarie).Si cei de la VW nu cred ca au ce comenta atat timp cat sunt service autorizat.

Modificat de GL-17-SEP
Link către comentariu

Cum ulei 5w40 nu trebuia 5W30 ???

Eu am Castrol SLX Professional B4 5W30 norma 502 00/505 00/505 01

Hai ca ma-ti facut curios sa citesc ce ulei am avut anul trecut

O sa citesc si in carte diseara cand ajung acasa

m-ati* (scuze de greseala)

Link către comentariu

SLX Professional 5W-40 mi-au pus si anul trecut.Cel W30 e pt motoare mai uzate(asa stiu,nu sunt sigur)

Link către comentariu

E mai complicata situatia vad eu, pt ca, in cartea masinii "3.5 Date Tehnice pag 14 "nu scrie nimic de tipul uleiului pt motorul de 80 cp. Scrie "Datele nu ne-au stat la dispozitie in momentul tiparirii" Masina mea e din 2009

Poate un moderator sau cineva care are datele astea sa ne spuna si noua daca e 5W30 sau 5W40 si ce norma 502 00 / 504 00...

Link către comentariu

Asa mi-au pus mie si anul trecut si anul asta.

post-48963-0-97196900-1296148275_thumb.j

post-48963-0-18113800-1296148284_thumb.j

Link către comentariu

Pentru motoare cu intretinere la 30.000 km (longlife service interval) se pune ulei cu indicativ SAE 5 W 30, cod GVW 052 195 M2.

Pentru cele cu revizie la 15.000 km nu exista ca alternativa decat cel cu SAE 5 W 40, cod G 052 167 M2. Sigur, poti sa pui si ulei longlife chiar daca faci revizia le 15.000 km (asa cum fac eu de exemplu :icon_thumright: )

Atasez si un print-screen din ETKA.

post-33787-0-90262100-1296165497_thumb.j

EDIT:

Uitandu-ma pe site la Castrol am gasit un SLX Professional 5 W 30 cu frecventa de schimbare la 15.000 km ce corespunde cerintelor VW ca si specificatii. Nu pricep de ce nu apare in ETKA si un 5 W 30 normal, nu longlife, poate ne lamureste un coleg mai informat.

post-33787-0-32123200-1296166648_thumb.j

Ca informatii generale uleiul longlife 5 W 30 la reprezentanta sare de 100 lei litrul (cel branduit VW), in timp ce acelasi ulei la orice magazin este ~ 50 lei litrul (cel pe care e scris Castrol)

Eu trebuie sa fac revizia de 45.000 in 500 km si o sa cumpar toate filtrele de la MANN = ~ 140 lei (fara cel de benzina care se schimba din 2 in 2 revizii) + 200 lei uleiul (4 l de Castrol longlife III 5 W 30). Cred ca o sa mai am nevoie de garnitura de la baia de ulei dar aia este ieftina (1-2 euro)

O sa ma interesez la ce service autorizat este manopera mai ieftina pentru ca acum cand sunt iesit din garantie nu are rost sa platesc extra fara rost.

Modificat de iepumare
Link către comentariu

Mecanicul cu care am stat la revizie mi-a spus ca in Romania nu sunt conditii pentru longlife si ca cei care va pun va "prostesc" pentru ca tot la 15.000 trebuie sa-l schimbati.

Link către comentariu

Ok, in primul rand mecanicul care ti-a facut tie revizia si-a dat si el cu pararea asa cum toti mecanicii o fac, iar daca rationamentul lui a fost de ordin economic este in eroare.

Din punct de vedere al proprietatilor uleiul SLX professional longlife 3 este mult superior celui SLX Professional 5 W 40, si culmea...ambele costa cam la fel, in jur de 50 lei litrul (nu si la reprezentanta).

Asa ca argumentul ca nu are rost sa-l pui ca trebuie sa-l schimbi la 15.000 nu sta deloc in picioare.

Si, de ce oare masina mea a venit din fabrica cu ulei Longlife 3? (VW stia intervalul de service in Romania este de 15.000, ar fi putut sa puna 5 W 40 normal...). Pai daca asta e uleiul masinii OEM de ce sa-l schimb cu 5 W 40? Nu are logica. Are logica doar pentru service-urile din Romanica care vazand ca oamenii nu pun botul la japca lor cu uleiul Castrol longlife branduit VW, de peste 100 lei litrul, recomanda din-ala "mai ieftin" 5 W 40.

Modificat de iepumare
Link către comentariu

Treaba cu nenea mecanicu cam lasa de dorit la noi, mai ales la service-urile VW. Eu am fost cu o problema de 5 ori in service si in mintea lor masina nu avea nimic. Un baiat de pe forum mi-a reparat masina in 30 min si merge brici.

Eu am ulei ca cel din poza lui Iepumare - B4 5W30 si cred ca o sa merg in continuare pe el. Astept totusi si alte informatii

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Service 1 an

- schimb ulei (SLX 5w30)

- filtru ulei

- buson baie ulei

Pret: 376 ron

Link către comentariu

Schim ulei (5 l), filtru ulei la Cardinal Motors in Constanta am platit 450 ron (la inceputul lui Decembrie ). Schimbul a fost facut la an ca aveam 12500 km.

Modificat de blordc
Link către comentariu

Revizie de 45.000 facuta la Brady Trade Militari. Am platit numai manopera pentru ca piesele le-am cumparat separat. A costat 240 lei si marturisesc ca mi-a placut. Pe langa schimburile obisnuite de filtre si ulei au verificat: articulatii, placute si discuri, nivel si concentratie antigel, tensiune baterie, reglaj faruri, presiune pneuri inclusiv rezerva, gresat incuietori, scanare cu VAS, stergere erori si alte lucruri marunte.

Piesele (Castrol 5W-30 LL3, filtru ulei, filtru aer, filtru polen, surub baie ulei) au costat 280 lei.

TOTAL = 520 lei. Ma declar multumit.

Singurul minus pentru aiuritul de consilier de service este ca mi-a sarit inca o pagina din cartea de service. Si mai am inca 2 sarite de la prima revizie. Practic am facut 3 revizii si sunt la intervalul de service al saselea. :lol:

Urmatoarea e mai serioasa, cel putin la mine:

-ulei

-toate filtrele inclusiv carburant

-bujii

-lichid de frana (se schimba la 3 ani)

-ulei si filtru DSG.

Modificat de iepumare
Link către comentariu

Apropo, a facut cineva revizie la dsg? Daca da, cat a costat?

Link către comentariu

Avand in vedere ca tu ai DSG6 sigur gasesti info in aria Golf 5 sau in aria Tehnic in topicul DSG 6

Link către comentariu

am tot cautat si nu am gasit decat un post foarte vechi, din 2008.

Daca cineva acum recent a facut o revizie la DSG6, va rog sa postati cat a costat.

Link către comentariu

Trebuia sa cauti mai bine :blah_: Informatia e de acum 3 zile in aria Tehinic in topicul DSG 6, dupa cum iti spusesem.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut,

Am facut astazi revizia, si am o mica/mare problema. Mi-au pus ulei Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40, pentru motor 1.4 TSI benzina. Este normal asa ceva?

Am sunat la ei, si mi-au zis ca este perfect normal pentru care are norma VW 502 00, cea indicata si de calculator, si asa sunt uleiurile de ultima generatie. Intr-adevar are aceasta norma, dar totusi e un ulei pentru Diesel!

Modificat de 10dennis
Link către comentariu

Salut. Si cat te-a costat revizia in total? Ii bun si uleiul respectiv daca are acea norma, insa cel mai bine ar fi fost Castrol Edge 5W-30 care are si normele long life , este un pic mai scump dar mergi fara frica pana la 15 000 km cu ele(se poate si 30 000 daca ai nervii tari sau nu te intereseaza pe termen lung integritatea turboului, dat fiind praful de la noi)

Link către comentariu

din fisa tehnica,nu prea pare pentru tsi:

Applications

Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 has been developed to meet VW & Audi Diesel specifications (VW 505 01). It is especially designed for use in VW TDI engines using Electronic Unit Injectors (Pumpe Duse).

This product should not be used in PD models on VW LongLife extended service intervals (indicated by letters QG1 on the VIN plate - see handbook for details) as Castrol EDGE 5W-30 covers the specifications for these vehicles (504 00, 507 00).

Also suitable for other modern turbo diesel engines requiring a A3/B3/B4 5W-40 specification oil

Link către comentariu

am facut si eu prima revizie la PBV. 480 RON, ulei si filtru de ulei, plus ce mai trec ei pe acolo, tot felul de verificari. Masina avea 12000 km si astia facuti aproape numai in afara orasului, deci am zis ca nu are sens sa schimb toate filtrele, daca si ei au zis la fel.

Surprinzator, raportat la ce am citi pe aici, mi-au pus chiar Castrol 5W30. Cand i-am intrebat mi-au zis ca numai un tip de ulei este recomandat pt motorul meu si ca nu imi pot pune altul (eu chiar 5w30 le cerusem). In final am vazut ca tocmai din asta au pus, deci cu atat mai bine. acum intrebare:

am vazut ca unii stiti ce coduri la piese va trebuie, de unde le aflati si de unde le cumparati? ca daca trebuie sa alerg in 10 locuri dupa piese, ma lipsesc.

Intreb pt ca probabil dupa ce iese din garantie am sa imi iau singur piesele, chit ca fac tot pe la ei revizia.

Modificat de mandelu
Link către comentariu

Revizie 1 an - ulei/filtru - only - 600 ron acum 5 zile - restu de filtre au zis ca nu sunt necesare ca masina are sub 10.000 km .

Link către comentariu

Eu zic ca trebuia si filtru de aer. Oricum nu e greu de schimbat poti sa faci treaba asta si acasa singur.

Link către comentariu

Filtru de aer trebuie schimbat la o masina sub 10000 km?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!