Jump to content

new leon..sfat cumparare!?

ryco78
 Share

Postare recomandată

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ryco78

29

• black_shadow

22

• AIX

21

• vincentsv

16

merci mult pentru raspunsuri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ryco/vincent - am vazut ca aveti sport/sport-up - asa ca va intreb: stiu ca garda la sol este mai mica cu 1.5 cm (daca nu gresesc..) decat la reference/stylance, ati avut probleme pana acum? Se poate urca pe bordura? Test drive am facut cu un sport - suspensia e ok, ma asteptam sa fie chiar mai tare, la cate am citit pe aici - insa urcatul pe bordura n-am apucat sa-l testez :D

Link către comentariu

Din cauza garzii reduse nu am avut pana acum decat o singura data probleme...sa bat in lemn, chiar in prima zi, cand am parcat cu fatza in garajul meu care este in panta.

Atunci am "arat" putzin cu masca frontala, a trebuit sa schimb stilul de garare si anume cu spatele si am realizat ca trebuie sa fiu destul de precaut in viitor.

Urcarea pe borduri ar fi bine s-o eviti mai ales daca optezi pt sport-up cu jante de 17", eu am comis-o la nevoie si nu am avut probleme cu jantele pe 16", dar m-a cam durut sufletul...

Continui totusi sa subliniez ca in Ro inca nu avem drumuri pt aceasta suspensie sport, scutura pe denivelari, iar de gropane nu mai zic...sa zicem ca pt cel de la volan care se poate acomoda in timp poate fi fun, dar pt pasageri, in special pt cei din spate ofera ceva disconfort.

Cu toate acestea, cred ca aceasta este suspensia care se potriveste Leon-ului.

Masina asta a fost conceputa sa fie condusa dinamic, desi controlul este asistat la greu, suspensia sport este cheia.

Realizez acest lucru aproape in fiecare weekend, cand merg la munte prin cat s-a redus timpul de parcurgere...

Am o portiune de 60km cu serpentine si curbe unele sinuoase, altele dificile, care nu-mi creaza nici o problema, spre invidia unor participanti la trafic.

Modificat de vincentsv
Link către comentariu

Multumesc pentru raspuns; config. care mi-e accesibila deocamdata este 1.6MPI "Sport" - dar o sa incerc sa iau totusi motorizarea 1.9 TDI. Nu merg mai mult de 15-20.000 km/an, insa imi place cuplul dieselul-ului, iar diferenta de consum (~25 euro/luna) as prefera sa o dau in plus la rata, pentru 1.9. Mai fac calcule, sper sa reusesc :rolleyes:

Nu mi-a fost clar pana acum: dealerii pot monta scut metalic after-sale?

O alta intrebare (ptr. Bucuresti): ce numere sunt la leasing? IF sau B?

Link către comentariu

Eu am primit nr cu B xxxxxx

Vezi ca si suspensia de la Stylance e destul de ferma. Mie mi sa parut prea teapana masina cu suspensia sport pentru Bucuresti. Depinde pe unde o sa folosesti masina.

Link către comentariu

Da se poate monta scut pe urma si cu numerele depinde de la ce dealer cumperi masina.

Link către comentariu

Cel mai probabil - de la Metrotehnica. De mers - prin Bucuresti ~50%, restul prin tara. Am mers si cu un Stylance, intr-adevar, mai confortabil, insa imi plac mai mult jantele de pe Sport decat cele de pe Stylance. Iar la Reference nu apar ca optionale decat jantele Vega de la Stylance.. Complicat :(

Link către comentariu

am comandat ieri leon fr 2.0 TFSI... I'm happy!!! Nimic mai mult. Pe la sfarsitul lunii septembrie ar trebui sa ajunga....

am vazut astazi si noul cupra... si nu-mi pare rau ca am ales FR-ul... pentru ca nu am sesizat o mare diferenta de design.

Link către comentariu

Felicitari pt alegere!

Hai ca mai ai un pic pina in septembrie. Asteptarea te va face sa-ti placa si mai mult masinuta.

Link către comentariu

@ aix- mie suspensia asta sport imi place f tare! pe borduri evit sa o urc dar daca sunt f mici o urc cu grija si numai atunci cand nu am alta posibilitate! in rest peste denivelari trec mai lejer ca recuperez pe drum bun heheh! masina sta excelent pe curbe si ma minunez de ficare data ce placuta e la condus!

@lawreacne felicitari pt fr !

Link către comentariu

• 1 month later...

Gata, am facut comanda saptamana aceasta; a fost sa fie:

Seat Leon Sport, 1.6, ESP, comenzi audio pe volan, proiectoare, emocion red.

Oare e vreo sansa sa apara pana in 15 octombrie (~8 saptamani) ?

Link către comentariu

AIX de la Dacie la Leon , merita sa astepti stiu ca asteptarea asta ne ucide pe toti , mai ales dupa ce te urci intr`un Seat Leon 2 , eu sper (poate printr`o minue ) sa`mi cumpar pe la sfarsitul anului viitor (cand mi se termina leasingul la actuala masina ) .... Oricum s`o stapanesti sanatos !! la ce pret ai "scos`o" ?? A si inca o intrebare , modelul sport este mai joasa masina comparative cu cea cu suspensie normala ??

--> aveti ideea daca mai scade pretul pana la anul (e cam stupid ce intreb eu , dar comparativ cu Leonul vechi - mai stiti la acel model dupa vreun an doi mai scazuse pretul la el ?? )

Modificat de DMX
Link către comentariu

12 saptamani cu noroc ... :banghead: :D :(

Link către comentariu

Cand am facut comanda, dealer-ul mi-a zis ca modelele cu suspensie sport nu au garda la sol mai mica, dar eu banuiesc altceva ... Oricum, avand in vedere ca suspensia sport este muuult mai rigida (crede-ma, o simt in fiecare dimineata pe piatra cubica dintre charles de gaule si arcul de triumf :D ), in conditii normale n-o sa dai cu fundul masinii de pamant. Daca vrei sa-ti iei cu suspensie sport, trebuie sa fi constient ca n-o sa poti sa faci offroad cu ea :P. Eu o am de aproape o luna si pot sa spun ca sunt multumit. Simt toate denivelarile de pe drum (inclusiv autostrada soarelui mi se pare un pic valurita :D), dar pe serpentine e absolut fenomenala.

Link către comentariu

DMX > 17k.

black_shadow > glumesti, nu-i asa? :D

Iceman > cu Supernova simt si cand trec peste un gandac, drive-test-ul l-am facut cu un Sport-up si mi s-a parut ok (si era echipat cu 17", sper ca 16" mai atenueaza un pic). Tu cat ai asteptat?

Link către comentariu

Pai si eu tot SuperNova am avut inainte. Crede-ma ca e mai rau :D. Nu ai mers pe unde trebuie la drive-test. Poate cu jantele de 16'' sa fie mai bine. Eu am de 17''. Am asteptat foarte mult. A avut intarziere mare. Au fost vreo 14-15 sapt. :D si nu am fost foarte multumit de prestatia dealer-ului referitor la feedback-ul privind livrarea.

Link către comentariu

@AIX nu glumesc :lol:

Din cauza lunii august care este luna de concedii, totul este decalat cu 4 saptamani. In tot raul si un bine: oamenii vin odihniti si cu chef de munca :)

Modificat de black_shadow
Link către comentariu

Metrotehnica.

Nu pot sa spun ca sunt foarte nemultumit, dar era si loc de mai bine. De exemplu:

1. nu au aflat ca masina are 4.5 sapt. de intarziere (inainte de plecarea din Spania) decat atunci cand ar fi trebuit sa intre in vama si am primit un raspuns semioficial numai dupa ce am insistat destul de mult.

2. eu l-am anuntat pe dealer ca masina mea este in vama, ca habar n-avea

3. desi era in intarziere, tot a facut 2 sapt. si jumatate din Curtici pana in Bucuresti

Oricum, am trecut peste asta, pentru ca masina a meritat asteptarea.

Link către comentariu

Aha. Nu ma mira... (vezi si discutiile de la sectiunea Dealeri) Romani in Rominica :)

Link către comentariu

@AIX nu glumesc :)

Din cauza lunii august care este luna de concedii, totul este decalat cu 4 saptamani. In tot raul si un bine: oamenii vin odihniti si cu chef de munca :)

Ma gandesc ca vara nu sunt prea multe comenzi fata de restul anului - deci sper sa nu apara chiar atata intarziere..

Link către comentariu

In august se opresc liniile de fabricatie; ca este cerere sau nu...tot 4 saptamani intarziere se cheama.

Nu inteleg de ce se mai plang ca nu au profitabilitate si VAG vor sa vanda SEAT....daca ei isi permit sa inchida fabrica 1 luna ;)

Modificat de black_shadow
Link către comentariu

Nu vrei sa stii ce greva fac spaniolii daca nu au concediu!! :P :P ;) M-am nimerit eu acolo asta vara (barcelona) si citeam in presa cat de disperati sunt muncitorii. Le-au redus astia programul ca sunt prea multi si oricum masinile muncesc si bineinteles ca le-a scazut un pic salariu.... era revolutie!!! Ca la noi :P

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!