Jump to content

Traseu Bucuresti-A1-M5-Budapesta-..Berlin-..Copenhaga-..Munich-Bucuresti

codz
 Share

Postare recomandată

Ieri m-am intors si eu din plimbare, pe traseul Bucuresti - Timisoara - Viena - Munchen - Augsburg si retur. Se lucreaza pe destul de multe portiuni intre Munchen si Linz, insa norocul meu a fost sa nu prind nici un stau, asa ca am mers decent. Eu sunt obisnuit cu pretul vingetelor, 8.5 Euro pentru Austria si aproximativ 10 Euro pentru Ungaria, ambele pentru 10 zile. Codz, daca vrei sa vezi o tara scumpa, mergi in Italia, tin minte ca acum 2 ani am platit aproape 150 Euro pentru autostrazi, iar benzina a fost 2 Euro litrul.

Postez aici si consumul meu, pentru referinta: 3488 km, 42 de ore de condus, medie de 82 km/h si un consum de 7.8 litri la 100 km. Media nu e exceptionala, insa am mers legal, iar in Germania nu am depasit 140 km/h decat ocazional, cand era nevoie de vreo depasire mai in forta. Am reusit de data asta sa fac Timisoara - Munchen intr-o singura zi, 960 km in 9 ore, inclusiv multe pauze.

Am asteptat sa ma suni Codz, noi am ramas 2 zile in Munchen si o zi in Viena. Pe unde ai luat-o spre Berlin, direct de la Praga prin Dresda? Daca da, cum e drumul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• codz

43

• c6t9

26

• Cristian

20

• bZ1

10

Top Posters In This Topic

Nu am trecut deloc pe langa Munchen, iar in Viena am fost la SCS si seara pe Mariahilfe 114 in Freiraum (bar), nu am apucat sa sun pe nimeni.

Am mers din Parndorf spre Berlin pe langa Dresda, acolo ne-a prins ceata si 2 grade de zici ca era iarna, drumul e ok.

Am fost cu masina si in tari mai scumpe, Italia, Elvetia, Franta, doar ca asta a fost prima iesire dupa patru ani:)

Link către comentariu

@Cristian cum ai platit 150 de euro pentru italia!?Eu la italieni am intrat prin slovenia si am iesit in franta (in apropiere de nice) si a fost vreo 50 eur in schimb la francezi am dat vreo 100 eur de la basel pana in grantia cu spania.

Link către comentariu

Depinde ce prinzi. Eu am avut "noroc" și am mers pe un național. Horror. În schimb în Franța mi-au plăcut mult și după ce le-am descoperit, am evitat autostrăzile pe cât posibil.

Link către comentariu

Am uitat sa mentionez ca in italia am mers numai pe autostrada.La francezi merita sa o iei si pe langa ca mai vezi cate ceva si  au multe drumuri expres unde se poate merge lejer .Preturile mentionate de mine erau pentru mers numai pe autostrada de la un cap la altul al tarii respective.

Link către comentariu

Am platit 150 Euro pentru ca am stat 3 saptamani si am mers multe mii km prin Italia.

Link către comentariu

Acum am inteles si se explica si consumul ...

Link către comentariu

Consumul postat de mine e pentru Romania - Germania. In Italia am fost acum 2 ani.

Link către comentariu

In Italia am fost acum vreo 5 ani, atunci era 10 euro centi pe km, la 300km de autostrada dadeam 30 de euro. Daca zici ca ai dat 150e pe mii de km, inseamna ca s.a ieftinit.

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Link către comentariu

Nu mai stiu exact cati km am mers, dar sigur au fost mai mult de 2000 km.

Link către comentariu

• 2 months later...

Am vazut pe google maps ca dupa ce se trece la unguri pe la Nadlac, e o autostrada noua care pleaca de la Mako si te scoate dupa Szeged, spre Budapesta. Este gata si data in folosinta?

Link către comentariu

Cred ca de vreo 2 ani,daca nu mai mult :)

Link către comentariu

Este. Nu uita de vignette, posibil să te urci pe autostradă fără să mai ai de unde să cumperi.

Link către comentariu

N.am mai iesit pe acolo de 5 ani :)

Dap, o sa iau vignette imediat dupa granita

Multumesc!

Link către comentariu

Poti lua vignetă din benzinarile MOL, la pretul din Ungaria..

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut! 

Apelez la cei care au mers in acest an spre Germania. 

Dpdv al timpului, pe unde e mai bine sa ies din tara, avand in vedere ca trebuie neaparat sa ajung la sibiu? 

Asadar, punctual: 

Sibiu-Deva-Lugoj-Arad-Nadlac

Sibiu-Deva-Timisoara-Cenad

Sibiu-Deva-Arad-Nadlac ? 

Prin RO, pe unde am autostrazi, incepand de la sibiu?

E fezabil drumul Bucuresti-Mako in 8 ore, in care includ pauze de max 1 ora, si trecutul vamii in Ungaria? Intreb pentru luni 18/marti 19 august. E posibil sa ma asez la vreo coada pe sensul de iesire, avand in vedere ca se cam termina concediile si prea romanii spre vest? 

Link către comentariu

Am iesit din tara acum 3 saptamani. De la Sibiu intri pe autostrada si iesi inainte de Sebes, dupa care mergi putin pe DN1 si intri iar pe autostrada inainte de Ssbes mai iesi abia dupa Deva. Acum eu am preferat la dus sa o iau spre Lugoj - Tm -Ar ca sa ating toate autostrazile (aici mai ai centura Lugoj si apoi Tm - Ar care te scoate direct spre Nadlac). La intors am luat.o Arad - Deva si mi.am blestemat zilele, te baga pe asa zisa centura a Aradului, care atat de intortocheata din cauza lucrarilor, treci peste 3-4 cai ferate si poti avea bulan de bariera iar dupa ce reusesti sa iesi din Arad, incep curbele si linia continua acompaniate de zeci si zeci de tiruri care merg spate in spate iar ca sa recuperezi timp, trebuie sa risti in localitati viteze spre 100km./h. Chiar daca e mai lung pe Lugoj, e mai putin stresant. 8 ore faci si pe o parte si pe alta, fix atat am facut si eu. Totul depinde de ce bulan ai pe Valea Oltului intre Sibiu si Valcea....ori e nenorocire si mergi cu 60-70 km/h (asa am nimerit la intors) ori nu sunt multe tiruri si se merge intins (asa am nimerit la dus).

Link către comentariu

Eu am iesit in mai pe ruta viitoarei autostrazi complete A1: Bucuresti-Sibiu-Deva-Lugoj-Recas-Arad-Nadlac si recomand aceasta ruta, este mai lunga cu doar 30km fata de drumul pe DN7 pe la Savarsin-Lipova care este aglomerat si periculos, pe dincoace doar portiunea Lugoj-Recas este mai proasta, in rest mergi aproape european, pe autostrada cu 130kmph, ocolesti (nu intri) in Sebes, Orastie, Deva, Lugoj, Timisoara, Arad, te duce direct (mai putin iesirile si intrarile pe bucatile de autostrada), se poate iesi in 8 ore din Romania cu pauza sub 1 ora, exact cum vrei. In vama e adevarat ca daca prinzi plecarile romanilor in afara, poti prinde coada, dar mai deschid si ei mai multe benzi, ia-ti o ora ca si timp eventual de stat.

Link către comentariu

Eu as merge Sibiu - Deva - Timisoara - Cenad, asa folosesti o mare parte din bucatile de autostrada deschise circulatiei si iesi din tara pe la Cenad, vama mult mai libera. Mako e foarte aproape de Cenad, deci intri imediat pe autostrada.

8 ore Bucuresti - Mako sunt realizabile fara eforturi foarte mari, totul depinde modul tau de a conduce, e clar ca nu poti scoate 8 ore conducand legal 100%, insa nu trebuie nici sa faci raliu pana la iesirea din tara. O medie de 80 km/h e suficienta si usor de atins, avand in vedere ca aproape jumatate din drum e pe autostrada.

Modificat de cristian
Link către comentariu

Nu imi permit sa stau o ora la nadlac, avand in vedere ca vreau sa ajung la Munchen, ma mai gandesc, desi inclin spre Sibiu-Deva-Lugoj-Recas-Arad-Nadlac.

Daca intru in Sibiu, mai pot urca pe bucata de autostrada pana la Saliste prin nord, pe la aeroport, sau doar prin sud, unde se intra pe centura?

Stiti cumva, daca masina nu e pe numele meu, imi trebuie procura si in engleza, sau e de ajuns doar in romana? Si aici mai am dubii daca sa o fac sau nu, pentru ca am citit ca la rude de gradul I (tatal in cazul meu) nu ar fi necesara.

Link către comentariu

Am plecat intr.o joi si am trecut prin Nadlac in 3 min, nu am avut nicio masina in fata. M.am intors Duminica si am avut 5 masini in fata, am stat sub 10 min. Despre imputerniciri si acte este topic diferit, poti intreba colegii acolo. Ca idee, masina mea e in leasing iar vamesul nu mi.a cerut absolut nimic, doar buletinele le.a verificat si m.a pus sa deschid portbagajul pt o secunda si mi.a urat o zi buna. Nici macar talonul masinii nu mi l.a cerut, de imputernicire ce sa mai zic.... Depinde de bulanul care il ai.

Link către comentariu

Eu stiu ca se iese si pe la aeroport, faci dreapta si ajungi intr-un sens giratoriu.

Nici eu nu am stat mai mult de jumatate de ora la vama Nadlac in ultimii 8 ani, acum cand am iesit in mai am stat cca 20 minute cred, insa cand pleci tu s-ar putea sa se intoarca romanii in afara de asta am zis o ora posibil. Nu stiu ce sa zic de vama Cenad, nu am fost, lumea recomanda pe acolo dar atunci de ce nu iese lumea pe acolo? Drumul pana la Cenad inseamna sa treci prin Timisoara mi se pare ca intarzii mult..

Modificat de codz
Link către comentariu

Am fost si eu anul trecut prin vama Cenad, pentru ca am dormit in Timisoara, intr-adevar a fost liber, am avut cel mult 2-3 masini in fata, insa drumul pana acolo, care nu e cel mai bun, si traversatul Timisoarei ma fac sa ma gandesc sa ies pe la Nadlac.

Link către comentariu

Nu vad niciun motiv sa se intoarca romanii in vest, in masa. Inca e vacanta si inca se vine spre RO. La sfarsit de august va fi aglomerat.

Eu o sa plec vineri pe 15 august spre Belgia si ies pe la Nadlac. Pana acum mergeam pe ruta Buc-Pitesti-VL-SB-Deva-Arad-Nadlac.

Posibil ca de de data asta sa merg si pe portiunea Deva-Lugoj-TM-Arad-Nadlac.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!