Jump to content

Traseu Bucuresti-A1-M5-Budapesta-..Berlin-..Copenhaga-..Munich-Bucuresti

codz
 Share

Postare recomandată

Atenție pentru cine se duce prima dată. Este foarte foarte mare și te poți trezi la o distanță considerabilă de mașină.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• codz

43

• c6t9

26

• Cristian

20

• bZ1

10

Top Posters In This Topic

SCS (Shopping City Sud) is the best, de 10 ani merg acolo si stau cu orele, de cand nu era la noi Ikea, Kika, C&A, H&M

si, de cand sunt cele enumerate, plus inca destule altele, mai merita?

Link către comentariu

De cand sunt in Romania nu mai merita, insa sunt si altele acolo, gen Toy's R Us (pentru cine are copii), Mediamarkt si inca unul de electronice, poti gasi oferte la audio-video-pc, plus parfumerii tot asa cu reduceri, mai ales in prioada asta ianuarie-februarie

Link către comentariu

Azi plec din Viena, as mai fi ramas, din pacate in Bucuresti ma asteapta niste treburi care trebuie rezolvate urgent. M-a uimit cat de bine se circula in Viena, e drept, am ajuns sambata. Oricum, e cu totul altceva decat in Bucuresti, cu exceptia taximetristilor, care sunt la fel de agresivi. Apropo, am alimentat cu 95 de la Jet, langa Parndorf, cu 1.296, Euro/litru, la un calcul simplu fiind mai ieftina decat in Romania. Ma intreb unde vom ajunge cu preturile, avand in vedere taxa de 7 eurocenti care se va aplica de la 1 aprilie, dar si urmatoarele mariri ale accizelor, avand in vedere ca inca nu suntem la nivelul UE.

Cat despre cumparaturi, eu m-am lamurit de mult, nici nu mai insist sa-mi caut ceva, prefer sa merg in Romania la cele cateva magazine unde imi gasesc de obicei ceva de imbracat. SCS il stiu de mult, din 1996, cand am ajuns prima data in Viena. N-am mai fost de ceva timp, insa intr-adevar e altceva.

Modificat de cristian
Link către comentariu

Merită să te duci, dar e relativă treaba. Depinde ce și cât cumperi.

Link către comentariu

Am facut 6 ore si jumatate pana la Timisoara, apoi se mai fac 45 de minute pana la Cenad. La Cenad am avut 3 masini in fata la vama si se ajunge imediat la autostrada, dupa Mako.

Am mers prin Lugoj, pentru a profita de bucatile de autostrada nou deschise, intr-adevar, cam 2 ore, 2 ore si jumatate se economisesc pana la Timisoara.

Salut Cristi,

Ce ruta ai folosit de la Bucuresti la Timisoara?

Link către comentariu

Cea folosita si azi, adica: Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Deva - Lugoj - Timisoara, folosind bineinteles toate bucatile si bucatelele de autostrada disponibile. Azi am reusit sa fac chiar 6 ore pe aceeasi ruta, in conditiile in care am scos o medie orara de 82 km/h. Daca ai nevoie de mai multe detalii, vorbim pe PM.

Link către comentariu

Care este diferenta intre traseele de ajuns la Mako:

1. Recas-Timisoara-Cenad-Mako - 116km

2. Recas-A1-Arad-Nadlac-Mako - 129km

Al doilea ar trebui sa fie mai rapid, pentru este cu doar 13km in plus dar nu treci prin Timisoara (si nici prin Arad), 52km sunt autostrada (130kmph) iar intre Arad si vama Nadlac sunt 3 localitati (Pecica si Nadlac), pe dincolo sunt 7.

Traseul 2 ar trebui sa dureze maxim 90 de minute (30 minute autostrada si inca 60 minute restul)

Traseul 1 ar dura minim 100 de minute la o medie de 70kmph dar daca stai la cozi prin Timisoara cred ca mai degraba sunt 110-120 de minute, poate castigi 10 minute la Cenad fata de Nadlac dar tot iese mai mult si depinde de cum stai in Timisoara la stopuri

Cazare in Budapesta, central, single sub 50eur ceva recomandari?

Modificat de codz
Link către comentariu

A ajuns de curand vreun coleg de forum prin Parndorf ,SCS,Mariahilfer str.....Or mai fi reduceri sau a trecut "sezonul" reducerilor?As da o fuga zilele astea. Tardiv?

Modificat de adi007
Link către comentariu

În Budapesta atenție să fie parcare rezervată în centru, altfel devine trist rapid.

Nu știu nici un hotel acolo, am stat la Ibis pe Vaci mereu. Am încercat eu altele, dar parcare e problemă. Ibis este lângă metrou și foarte aproape de un Mall.

Link către comentariu

Multumesc pentru informatie.Am cam evitat sa raman prin Ungaria,exceptie Paprika Csarda,langa granita A-HU.Ai fost de curand ?.Cum mai sunt preturile la "carpe"?

Modificat de adi007
Link către comentariu

• 3 weeks later...
cristianionut

ibis in budapesta este o solutie ca ai parcare.In rest e mai problematic fiindca trebuie sa platesti.Sunt automate de parcare linga locurile de parcare.

Nu stiu ce va incanta la haine din outleturile de afara fiindca majoritatea sunt facute in china, india,etc si sunt la fel ca la noi.Ma rog doar daca vreti ceva autohton de la ei.

Si eu am vrut o sapca Ferrari din italia dar era made in china. :(

Link către comentariu

Nu prea mai exista made in usa or 'europa', indiferent de brand

..poate doar designeri de pantofi care inca se mai respecta si le fac in italia/spania

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Planul intra pe ultima suta de metri (amr 29 zile), pe 1 mai plec pe traseul Bucuresti-Budapesta-Cehia-Berlin-Bavaria-Viena-Bucuresti.

Obiectivele de vizitat din plan (din care trebuie sa mai tai cateva) sunt: Berlin, Potsdam Sanssouci, Dessau Garden Kingdon, Bamberg Old Town, Nova Mall Leipzig, Regensburg, Nurenberg, Ingosltadt

si eventual: Quedlinburg, Eisenach Wartburg Castke, Erfurt, Ulm, Krausnick Tropical Island Forest, Gunzburg Logoland Deutschland, Saxon Switzerland National Park

Alte recomandari in zona traseului? Sunt dispus sa ma abat cca 200 km de la traseu pentru ceva interesant.

Nu mai vine nimeni in tura asta? :)

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Ai bifat multe chestii boring pe acolo dar ma rog. E gustul tau.

Eu m-as gandi la munchen,neuschwanstein, chiemsee, grossglockner, salzburg (mozart), si asta la prima strigare doar acolo intre viena si bavaria.

Link către comentariu

Nu cred că există noțiunea de plictiseală la chestii noi. Și par noi pentru el.

Link către comentariu

Pe 2 mai plec spre Munchen, din pacate nu am foarte mult timp de plimbare, probabil cateva ore prin Munchen si Viena. Codz, daca ai nevoie de ceva indicatii, ne auzim la telefon, o sa fiu prin zona.

Grossglockner e greu de facut in perioada asta, eu l-as evita. In schimb, Viena, Salzburg, Munchen si ce mai e pe langa Munchen ar fi de vazut clar.

Eu as vrea sa merg la Deutsches Museum: http://en.wikipedia.org/wiki/Deutsches_Museum

Modificat de cristian
Link către comentariu

Poate am uitat sa mentionez ca in Bavaria am mai fost, pe Romantische Strasse, pe Deutschealpenstrasse, vizitand tot ce a zis YEP (mai putin Grossblocknerstrasse) si mai mult, tura asta e mai mult Berlin si statele din jur decat Bavaria, care bineinteles este cel mai frumos:)

Link către comentariu

Cateva ore pentru Deutsches Museum e "pierdere de timp", parerea mea. Eu incerc de ceva vreme sa-mi rezerv o zi intreaga pentru el.In cateva ore poti vizita Marienplatz, Olympiapark si chiar KZ-Gedenkstätte Dachau.

Link către comentariu

Da, stiu, tocmai din cauza asta probabil il taiem acum de pe lista, in cateva luni mergem iar la Munchen si atunci poate vom avea mai mult timp.

Link către comentariu

Pentru sederea mai indelungata iti recomand Hofbräuhaus, Platzl, München. Merita cel putin pentru atmosfera, daca nu si pentru bere. :)

Link către comentariu

Pe mine sincer m-a cam dezamagit la Hofbräuhaus .  Foarte foarte aglomerat, zici ca era in Gara de Nord, servire proasta cu tips inclus pe factura, atmosfera era in cel mai bun caz ok .  Nu as reveni acolo .

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Publicat (modificat)

M-am intors din roadtrip, traseul a fost pana la urma asa: Bucuresti-Budapesta-Parndorf-Berlin-Nurenberg-Viena-Bucuresti

Am avut o seara in Budapesta, a doua zi am stat mult la Parndorf si nu ne-am mai oprit in Praga pentru ca ploua si am prins un stau de 1 ora, asa ca am mers direct in Berlin. O zi full de Berlin apoi sarit peste Potsdam (iar ploaie in nord) si mers la Nurenberg. Ziua urmatoare direct in SCS pentru 3-4 ore, apoi seara in Viena. Ultima zi Viena-Bucuresti, pe traseul viitoarei A1, oricum e ceva, se poate face Bucuresti-Nadlac in 7 ore.

Destul de aglomerat in Germania, un stau de 1 ora si cateva lucrari cu limitare de 80kmph, iar la intrarea dinspre Cehia am fost intampinati de o ceata densa si 2 grade afara, de mergeam cu 90kmph de m-a depasit un TIR.

Cam scumpe vignetele de Ungaria, Austria, SK, CZ, toate cca 40eur, am luat de SK si CZ din Austria si ne-au taxat in plus 2 eur (1eur/vigneta straina).

Modificat de codz
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!