Jump to content

Traseu Bucuresti-A1-M5-Budapesta-..Berlin-..Copenhaga-..Munich-Bucuresti

codz
 Share

Postare recomandată

O sa reinviu putin topic-ul .  Vreau la jumatatea lui Februarie sa ajung in Berlin via Praga .  A fost cineva in ultimul timp pe ruta Arad - Budapesta - Bratislava - Praga - Dresda - Berlin ?! Ceva noutati ? Eu am fost acum 2 ani pana la Praga cu masina si mi s-a parut foarte drumul, chiar si prima "vestita" banda din Cehia mi s-a parut ok, ca sa zic asa.

Totodata, daca ma poate sfatui cineva cu o cazare pana in Budapesta (pe M5) intermediara as fi recunoscator .

Mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• codz

43

• c6t9

26

• Cristian

20

• bZ1

10

Top Posters In This Topic

@Muggs de la Nadlac la Budapesta faci 2 ore, poate e mai bine sa te cazezi direct

btw, traseul pentru care am initiat topicul va fi incercat din nou (in 2013 nu l-am facut) intre 1-6 mai 2014, prescurtat (fara Copenhaga)

1 mai - Bucuresti - Budapesta

2 mai - Budapesta - Dresda, Meissen

3 mai - Berlin, Potsdam

4 mai - Dresda - Munchen cu oprire in Bamberg, Coburg si/sau Nurenberg si/sau Regensburg

5 mai - Munich - Viena

6 mai - Viena - Bucuresti

Link către comentariu

Mersi de informatie. Tocmai ce am rezervat ceva in Kecsemet, langa M5 deci ar fi cam 200km de Arad si 800 km in prima zi .

A 2-a zi direct Berlin, iar intoarcere va fi prin Munchen - Salzburg .

Link către comentariu

Eu as sta mai bine in Arad, cine stie pe la ce hotel nimeresti in Kecskemet, sunt tot felul de saracii prin zona, am stat o data la un Etap in zona Budapesta si a fost sub "standardele" Etap. Dar e posibil sa nimeresti ceva ok, sper ca te-ai uitat bine la pozele si review-ul hotelului (daca ai luat prin booking). Nu ca ar fi mult pentru 1 zi dar macar pentru siguranta masinii tale si pentru linistea de peste noapte.

Succes la drum! Pacat ca nu poti merge cu mine pe 1-6 mai pentru ca avem exact acelasi traseu, eu tot prin Praga merg, nu ma opresc, dar ne-am putea reintalni in Berlin.

Modificat de codz
Link către comentariu

Eu am ajuns intr`o zi din Bucuresti pana la Viena asa ca nu vad de ce ti se pare mult pana la Budapesta.

Link către comentariu

Am făcut și eu din astea, dar pentru un om normal e mult și pe autostradă devine chiar periculos. Mai bine să meargă cât știe că poate.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Link către comentariu

Absolut corect, doar ca acum e avantaj cu autostrazile noi si iesi in 7 ore din tara, eu am facut 9 ore acum 4 ani si am luat tot dn1 din bucuresti la arad pt ca daca va mai aduceti aminte, a fost o iarna cand se rupeau masini pe dealu negru:) Erau si radare vechi pe atunci si aveam detector

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Link către comentariu

Eu am facut traseul Bucuresti Budapesta si retur de sarbatori.

Parerea mea este ca gresiti in planificare.Timpul real de calatorie trebuie sa fie mai mare decat cel dat de diverse situri care te ajuta la planificari calatoriei.Nu stii nici o data ce gasesti in traseu (accidente, obstacole, ceata,...etc).

In rest ruta aleasa de voi este foarte frumoasa. Aveti grija cu parcarile.In Budapesta se ridica masini.

Link către comentariu

Planificarea traseului topicului e in mare, nu e pe ore, e pe zile, te bagi? :) Schimba si tu masina din profil ;) esti o raritate cu G7 4x4.

Eu am mers mult pe afara, cu masinile mele si cu rentals, pana iesi din Romania (din Bucuresti) nu stii daca faci 7 sau 12 ore, in functie de trafic, de asta eu plecam foarte dimineata (ora 5) si daca puteam duminica, cand este cel mai liber. In afara tarii in principiu faci cat spun diversele site-uri sau gps-ul, in afara oraselor mai rar prinzi accidente care sa blocheze traficul. In jurul oraselor mari, in zilele lucratoare, poate fi jale, e adevarat, mai ales in Paris. Sa vedem la Berlin cum este.

Referitor la regulile de circulatie, inclusiv parcari, acestea se respecta, atat in Romania cat si afara.

Link către comentariu

Multumesc de invitatie, dar trebuie sa vorbesc cu jumatatea mea, daca poate (serviciu).

Deocamdata folosesc mult (2000 de km/luna) golf 4 si mai rar golf 7.

Oricum interesanta idea.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

@codz ~ scuze ca raspund asa de tarziu.

Am rezervat in Kecsemeth aici . Din cate vad si dupa reviewuri pare ok, am primit si mail de la proprietar, deci sper sa fie ok.

http://www.booking.com/hotel/hu/apartman-kecskemet.ro.html?aid=319855;label=apartman-kecskemet-JDn2JX_habzZMsfrVSNg1gS7794056837%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=b26da65b48b6bf0afde905e773e6a863;dcid=1;srfid=2e46668492034eda7a46003fb1cfe9e2d8644054X1

Din pacate nu pot in perioada aia, eu oricum stau aproape 2 saptamani pe traseul asta (6 nopti in berlin) asa ca oricum nu ne pupam la mers.

De-acum sper sa fie ok vremea si sa nu am parte de munti de zapada :).

Link către comentariu

Vad ca este un hotel foarte utilizat de romani care pleaca in afara, probabil ca si conditiile sunt bune daca are atat de multi clienti :)

Drum bun pe traseu, poti sa pui impresii online aici. Sper sa nu ai zapezi, viscol, ca de frig probabil ca o sa ai parte.

Eu o sa plec dupa revizie si dupa montarea anvelopelor de vara.

Link către comentariu

La cate de tarziu a venit iarna anu asta, cred ca o sa vina tarziu si primavara. Sper ca de 1 mai sa nu te duci cu anvelope de iarna in Germania :))

Link către comentariu

Eu tocmai asta sper, sa nu merg cu cele de iarna 4000km pe asfalt uscat la viteze de autostrada :)

Link către comentariu

Da, dupa review-uri m-am luat si eu . O sa incerc sa pun ceva impresii, daca o sa am timp .  E prima data cand ies cu anvelope de iarna la un drum atat de lung cu atatia km de autostrada, precedentele fiind doar pe timp de vara, asa ca, chiar sunt curios cum va fi .

Link către comentariu

Nu e nici o problema cu anvelope de iarna, daca nu ceri de la ele imposibilul in materie de aderenta si franare.

Eu plec joi spre Viena, o sa ma opresc in Timisoara, apoi vineri dimineata plec spre Viena. Asa fac mereu cand plec spre Germania/Austria.  Eu intotdeauna ies pe la Cenad, e mult mai liber si ajung imediat la autostrada, in Ungaria.

De obicei mergem pana in Germania, acum ne oprim la Viena, avem bilete la concertul Depeche Mode de la Viena.

Nu va recomand sa faceti Bucuresti-Viena intr-un singur drum, este mult prea obositor, mai ales ca prima jumatate din timp o faceti in Romania, pe drumuri nationale alternativ cu autostrada, apoi intervine monotonia autostrazilor, iar cei care nu au experienta pot atipi foarte usor, mai ales daca se pleaca in timpul noptii din Bucuresti, deci dupa o noapte nedormita. Nu are rost sa puneti in pericol viata voastra si a celor din masina pentru 50 de euro, cat costa o noapte de cazare intr-o locatie decenta.

Modificat de cristian
Link către comentariu

frumos :)  . Noi avem bilete in 18 februarie la Andre Rieu, in Berlin .  Distractie placuta!

Link către comentariu

FYI, gasiti cazare la hoteluri de 3-4-5 stele in Viena la bani de Paprika pe trivago.de

Cand am venit incoace, am plecat de la Cluj pe la 10:30 si la 18:30 ne-am cazat la Holiday Inn Viena cu 58 Euro, mic dejun inclus. La Paprika, double-ul era 60. Cu ocazia asta, din acest moment am renuntat sa mai dorm la unguri; cel mult o sa mai mananc acolo gulyas :)

De ex., The Levante Parliament are oferte de -50%; un double cu mic dejun poate fi chiar si 78 Euro pe noapte. In atari conditii, poti sa dormi elegant, in buricul targului, cu 78 Euro ori poti dormi mai spartan, la gramada, cu 60. It's a no brainer, really. :)

...si ca sa nu credeti ca-s f'un pui de snob si ca nu-mi tihneste decat la 4+ stele, va informez ca nu odata am dormit in masina in parcare la Paprika, fie fiindca nu mai aveau locuri, fie fiindca au dat rezervarea mea alcuiva. N-am nicio greatza sa inclin scaunul si sa ma acopar c-o patura daca scenariul o cere :)

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

Chiar acum suntem la Paprika, am ales sa ramanem aici pentru ca nu ne grabim nicaieri, concertul e in seara asta la 8 si avem destul timp sa mergem sa ne plimbam prin Viena. Inca o data am fost foarte dezamagit de Parndorf, nu inteleg ce-si cumpara cei care merg acolo. Recunosc, n-am intrat in magazinele scumpe, gen Armani.

Camera la Paprika e 50 Euro si bineinteles, e plin de romani. Ii auzi de departe, sunt galagiosi si imbracati in training.

O sa caut ceva hoteluri in Viena pentru data viitoare cand mai mergem, asta daca nu cumva facem intr-o zi Timisoara - Munchen si rezolvam problema. De cand au deschis tronsoanele de autostrada cred ca nu ar fi o problema Bucuresti - Viena intr-o singura zi, se conduce mult mai relaxat si dureaza mult mai putin timp.

Link către comentariu

Cum sunt tronsoanele de autostrada, cat timp se castiga din ocolirea Sibiului dar mai ales Orastiei si Devei? Ai mers pe la Lugos, Tm, Cenad sau Nadlac?

Link către comentariu

Din ce ziceau unii, scutesti cam 2 ore in functie de vreme si stil de condus, nu mai faci 9 ore. Eu chiar si asa am facut acum 4 ani Bucuresti Viena intr.o zi, dar eu am o placere nebuna de a conduce:)

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Modificat de bZ1
Link către comentariu

Am facut 6 ore si jumatate pana la Timisoara, apoi se mai fac 45 de minute pana la Cenad. La Cenad am avut 3 masini in fata la vama si se ajunge imediat la autostrada, dupa Mako.

Am mers prin Lugoj, pentru a profita de bucatile de autostrada nou deschise, intr-adevar, cam 2 ore, 2 ore si jumatate se economisesc pana la Timisoara.

Link către comentariu

Eu stau la granița cu Austria de obicei. Acum nu mai știu ce prețuri sunt, atunci era 40€ la recepție, cu parcare cu tot și mic dejun. Hotelul este Minerva, localitatea greu de scris. Și nu există români.

La Parndorf tocmai a fost perioada reducerilor (suplimentare) și greu de crezut că a mai rămas ceva. Lucruri faine sunt și în Viena. Mergi în SCS (parcă așa se scrie) prima dată și apoi în oraș. E de pierdut puțin vremea să analizezi prețurile. De multe ori același produs este la ducere în altă parte. Desigur și acolo au fost Sales luna trecută.

Distracție plăcută!

Da, ruta optimă a navigațiilor e de mult București - Timișoara.

Modificat de c6t9
Link către comentariu

SCS (Shopping City Sud) is the best, de 10 ani merg acolo si stau cu orele, de cand nu era la noi Ikea, Kika, C&A, H&M

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!