Jump to content

ASR, inutil ?

snaemih
 Share

Postare recomandată

Asa este , numai prin utilizarea inteligenta a sistemelor electronice de control si printr-o oarecare indemanare reusesti sa urci o panta inghetata sau cu gheata .Cat despre comparatia cu Dacia , nu-si are rostul . Se prea poate sa fi urcat ea pana la cota 1500, insa sa stiti ca nu e cea mai tare . Eu am urcat odata cu un autobuz ROMAN 111 RDM pana la Vf Omu ...........Nu trebuie acum sa ne intoarcem la ce masini au fost odata . Nu cred ca astea mai noi si mai moderne nu pot sa-si faca treaba . Este insa nevoie de putin mai multa inteligenta .........

Poate esti mai tanar si crescut in era electronicii dar te asigur ca nu poti merge pe un drum neamenajat cu o masina noua atat de usor si de lejer precum mergi cu antica noastra Dacie, cat despre sistemele elctronice , sa stii ca au fost create aceste sisteme electronico-hidraulico-mecanice exact pentru cei care nu stiu sa mearga bine cu o masina clasica , masini circula de cand lumea si pamantu' si s-au descurcat toti cu ele si condusul unei asemenea masini era chiar mai "romantic" l-as numi , simteai fiecare componenta mecanica cand bagai in viteza , cand dadeai drumul la ambreiaj etc. acum totul este mai confortabil si mai accesibil ca oricand , nu zic ca nu e bine dar daca nu stii cum este o masina clasica intreaba-i pe broscari de ce le place sa conduca si sa aiba asemenea masini , nici ESP , ASR , ABS etc si satisfactiile conducerii unei asemenea masini le vezi pe chipul lor.....am scris despre avantajele noilor sisteme si sunt intru-totul de acord cu ele , sunt beton chestiile astea , mai ales pentru necunoscatori repet , insa ca sa iti faci o idee corecta e bine sa compari ceva cu altceva si de aia mai apar comparatii intre Dacia 1300 si adevaratele masini din ziua de azi...nu inseamna ca daca esti un pic off-topic aducand vorba si glumind de vremurile de altadata comiti o crima (literara)...

Cat despre afirmatia ta ca la masinile astea noi trebuie sa folosesti mai multa inteligenta ca sa le conduci....daca ai incercat sa fii ironic intr-un mod subtil vreau sa te dezamagesc , ai spus un mare neadevar...la astea noi tocmai pentru ca au o gramada de sisteme care fac treaba in locul soferului , le poate conduce aproape orice...."necunoscator" , nu este deloc elegant modul cum ai pus problema insa sunt unii mai tineri care nu stiu cine a fost Ionescu Cristea si ce a castigat el in lumea automobilului... ar trebui sa privim cu respect masinile vechi asa cum fac broscarii si nu numai ei , acele masini au o mare incarcatura sentimentala , mult mai de valoare decat orice super-masina noua...de altfel inainte masinile nu erau un bun de larg consum ....

Imi cer scuze daca am fost :) si promit ca nu se mai repeta dar nu sunt de acord cu asemenea afirmatii , facute ...in necunostinta de cauza... toti suntem un mic Schumacher in felul nostru si am vrea sa fim ca el... ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• raz.ro

9

• snaemih

9

• xxnelu

8

• black_shadow

7

Ca tot e vb de asr , ma bag si eu la Rs cum il scot ??? e masina lu frate-meu si niciunul nu stie cum sa il scoata care are vreo idee???

Link către comentariu

Ca tot e vb de asr , ma bag si eu la Rs cum il scot ??? e masina lu frate-meu si niciunul nu stie cum sa il scoata care are vreo idee???

Ai acolo un buton ASR.

Link către comentariu

Ori nu merge butonul , ori sunt eu prea ''prost'' ala l-am vazut si eu da degeaba tot nu iese , ca tot venii vorba cu scartaiturile alea in spate cum e ca m-au creierit

Link către comentariu

Ori nu merge butonul , ori sunt eu prea ''prost'' ala l-am vazut si eu da degeaba tot nu iese , ca tot venii vorba cu scartaiturile alea in spate cum e ca m-au creierit

Daca apesi acel buton, nu se aprinde martorul in bord? daca se aprinde, este scos; asa se zice :D

Link către comentariu

• 2 years later...

Am si eu o problema cu ASR, cateodata dimineata imi face figuri motorul la rece, parca nu sar alimenta , nu pot sal acelerez calumea , si cand il acelerez mai tare mi se aprinde martorul de la ASR, dar dupa ce se incalzeste isi revine.

Link către comentariu

dimineata, cand e frig afara si motorul rece, e normal sa nu traga foarte bine. in schimb, referitor la asr, poate fi si din cauza cauciucurilor. daca sunt tocite, cauciucurile neincalzite si frig afara (ele probabil fiind de vara) si umed pe jos, e normal sa piarda aderenta si sa intervina asr-ul. fac doar speculatii, pentru ca nu ai dat detalii.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!