Jump to content

New Skoda Superb

ARDEI_IUTE
 Share

Postare recomandată

....si tot nu a venit masina si asta in conditiile in care mi s-a promis initial ca masina vine in saptamana 49 din anul 2009, apoi in saptamana 52 si iata, suntem in saptamana 3 din 2009 si inca ceva, ....

Pai daca termenul initial de livrare a fost saptamana 49 din anul 2009, eu zic sa stai relaxat...esti in termen... :coolpics: :) :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

POTI SA TE CONSIDERI NOROCOS, la mine, masina comandata din 10 octombrie 2008, a trecut Craciunul, a trecut Anul Nou, a trecut si Sf. Ioan, suntem in 15 ianuarie 2009 si tot nu a venit masina si asta in conditiile in care mi s-a promis initial ca masina vine in saptamana 49 din anul 2009, apoi in saptamana 52 si iata, suntem in saptamana 3 din 2009 si inca ceva, masina e platita din dec 2008 iar eu deja platesc rate pentru o masina pe care nu am vazut-o inca, ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la OPC, sa renunt la masina sau ce altceva sa fac?

In 10 oct. ai platit avansul, sau cand? Daca vrei sa scrii ceva la adresa dealerului, gasesti topic-uri dedicate in ACEASTA ARIE. Cu siguranta, ceva nu este in regula.

Link către comentariu

In data de 10 oct 2008 am platit avansul, deci pe 10 ianuarie 2009 s-au implinit 3 luni si iata, astazi, 16 ianuarie 2009, masina tot nu a ajuns la Iasi iar raspunsul dealer-ului este de-a dreptul stupid, nu pot sa afle unde este masina mea acum, desi pe 22 decembrie 2008 era in Curtici, la Arad (probabil in vama); deci cum e posibil ca cehii sa trimita masina la timp in Romania iar de pe 22 decembrie 2008 si pana pe 16 ianuarie 2009 Dealerul din Iasi sa nu fie in stare sa o aduca de la Arad la Iasi, m-as bucura sa ma ajute cineva cu o adresa a directorului general SKODA ROMANIA, e de-a dreptul scandalos ca sa nu mai zic ce stare m-a apucat cand am vazut facturile de plata (prima rata+casco+RCA) pentru o masina pe care am vazut-o in poze, la ce platesc eu 4 mil casco lunar si RCA daca n-am masina? Si cand te gandesti ca in baza promisiunilor lor am vandut masina mea din decembrie, iar acum ma rog de sotie sa-mi dea masina ei ca sa ma misc! Doream ca luna aceasta sa vand Renault-ul sotiei si sa-i iau si ei o S. Octavia II, rosie, iar mai tarziu sa reinnoiesc parcul auto al firmei cu mai multe skodite, DAR, promit in fata natiunii ca nu mai cumpar nici o Skoda, chiar daca am fost fan Skoda iar masina care trebuie sa vina este a III-a masina Skoda in numai 2 ani!

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

@ dorulet3: Daca pe 22 Dec 2008 masina era la Curtici si nici pana acum nu au facut livrarea (in conditiile in care vanzarile au fost f slabe, astfel ca nu mai erau la fel de aglomerati pe partea de transport si livrare), eu as sugera sa verifici f bine si temeinic masina la receptie.

Link către comentariu

Ce ar trebui practic sa verific si mai ales unde in alta parte ar trebui sa verific, pentru ca si eu m-am gandit la o astfel de varianta, multumesc.

Modificat de xxnelu
Te rog sa nu mai dai QUOTE/REPLY la mesajul anterior. Foloseste Add Reply.
Link către comentariu

Exceptand verificarea dotarilor incluse in nivelul de echipare si a celor suplimentar comandate, care indiferent de situatie trebuie verificate, ar fi bine sa verifici ca masina sa nu fi suferit vreo avarie (indiferent de natura ei) si sa fi fost reparata ulterior in service.

Toate aceste verificari ar fi bine sa fie facute in curtea dealer-ului, inainte de a semna pv de primire a masinii. Daca ridici masina si ulterior constati unele probleme s-ar putea sa fie mai complicat sa refuzi masina (daca, din nefericire, se va ajunge acolo). Astfel ca nu trebuie sa te grabesti sa ridici masina, cand te vor anunta ca masina a sosit si este pregatita de livrare, incearca sa ajungi cat mai de dimineata, eventual cu un amic care sa se priceapa cat de cat, si ia-o la puricat.

Link către comentariu

iar raspunsul dealer-ului este de-a dreptul stupid, nu pot sa afle unde este masina mea acum, desi pe 22 decembrie 2008 era in Curtici, la Arad (probabil in vama

1.Raspunsul dealer-ului pare stupid dar, dupa implementarea noului sistem/program de catre PoRo, dealer-ul chiar nu mai poate vedea "traseul" masinii dar, cred ca se poate informa la importator.

2. Si a mea, tot din 22 dec. era in Curtici dar, de atunci si pana in 5 ian.2009, nu s-au facut transporturi. Ai fost la dealer, sa "arunci un ochi" prin curte?

Link către comentariu

Vorbeste cu seful de acolo daca agentul nu te ajuta , e foarte simplu sa ajungi la el, doar sa ceri asta , e prea de tot ce s-a intamplat, chiar daca avea ceva de facut la masina si era lovita sau orice se rezolva prioritar....

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Stie cineva daca si cand va fi si motorul de 2.0 TFSI pe noul Superb?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Nu va fi un astfel de motor din pacate.Vor ramane cele 6 motorizari.Daca vrei benzina,ori te multumesti cu noul motor TSI de 160 de cai,ori treci la cel de 3,6 FSI.In legatura cu termenii de livrare,sunt unele "optionale" care daca le comanzi vor face ca livrarea masinii sa intarzie destul de mult,chiar si pana la 3 luni,lucru pe care dealerul mi l-a spus inca din prima conversatie purtata cu el.Unul din optionale este trapa cu acele celule fotovoltaice,insa si motorul 1.8 TSI comandat impreuna cu cutia DSG.

Intre timp imi astept si eu masina.Un Elegance 2.0 TDI CR 170 CP,cu cateva optionale printre care si jantele Themisto 18" si parcarea laterala.

Link către comentariu

Adica chiar si acum in perioada asta cu comenzi minime, tot 3 luni dureaza ? Nu de alta, insa citeam ca dacia abia daca mai face 7000 de bucati /luna, pe cind in lunile bune cica avea 30.000/luna. Cel putin ciudat.

Link către comentariu

Si eu tot asta l-am intrebat,iar raspunsul primit a fost acela ca nu oricine are abilitatile sa puna acele dotari pe o masina(ca personal s-a referit),iar in prealabil acele componente trebuie fabricate,deoarece nu sunt pe stoc in uzine.La Dacia nu stiu exact situatia,comenzi sunt intradevar mai putine insa cum peste tot se fac disponibilizari,sunt si mai putini oameni care sa asambleze aceste masini(cu toate ca o mare parte din fabricatie este automatizata).O extra-optine care se monteaza manual este acea incalzire stationara(probabil de aceea costa si 6-700 euro,nu mai stiu exact pretul).Omul a spus ca o comanda normala dureaza aproximativ 1 luna si 2-3 saptamani,insa una cu astfel de optionale poate dura chiar si pana la 3 luni,nu neaparat atat,insa in cazuri extreme se ajunge si acolo.

Link către comentariu

Am facut si eu azi un DRIVE TEST cu 1.8 TSI 160 cai si am ramas oarecum impresionat. Bine....eu ma asteptam sa fie mai sportiva la turatii mici dar ea isi dadea drumul la turatii mai mari. Oricum m-am obisnuit cu ea dupa cateva ture. E super faina masina. Era Ambition cu senzor de parcare ce mi s-a parut super util la o astfel de masina, oglinzi pliabile si nu mai stiu ce. Oricum este superb noul SUPERB :P.

Link către comentariu

masina e platita din dec 2008 iar eu deja platesc rate pentru o masina pe care nu am vazut-o inca, ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la OPC, sa renunt la masina sau ce altceva sa fac?

Eu nu inteleg in ce baza platesti ratele. Cu cine ai facut leasingul?

Eu cred ca masina ta o conduce cineva prin Romania care a cotizat la dealer. Cum sa nu se poata verifica unde e masina cand mie in fiecare saptamana mi se trimiteau emailuri cu locatia masinii: adica confirmare productie, plecata din fabrica, livrata, etc. Se poate vedea dupa numarul de comanda.

Link către comentariu

Din noiembrie/decembrie, PoRo a schimbat softul, a. i. dealerii nu mai vad "traseul" masinii. O pot face, doar informandu-se la importator.

Link către comentariu

e normal sa iti arate 1 in D,CE TREAPTA AR TREBUI???la orice cutie face asta

totusi e cutie automata,patinajul se face in convertizor nu in ambreiaje

Link către comentariu

• 2 weeks later...

vreau sa stiu daca la motoru 2.0 TDI CR de 170 cai de la superb, este cel de pe audi, si daca e la fel de selentios si daca superbu are aceiasi izolare fonica ca la audi?

Link către comentariu

Am facut eu test drive cu 2.0 TDI CR 170CP + DSG. Izolarea fonica este super, motorul este foarte elastic si foarte silentios. Are rezerve mari de putere si te ajuta cind ai nevoie la depasiri sau la forje. Nu stiu de unde provine motorul dar baiatul de la test drive zicea ca ar fi de la Audi. Mai cautam pe web.

Link către comentariu

e normal sa iti arate 1 in D,CE TREAPTA AR TREBUI???la orice cutie face asta

totusi e cutie automata,patinajul se face in convertizor nu in ambreiaje

Cred ca nu stii despre ce vorbim aici. Unde ai vazut tu DSG cu convertizor? :blink: Mai mult, ma refeream la diferentele dintre cele 2 cutii, DSG 6 trepte cu ambreiaje scaldate in ulei si DSG 7 trepte cu ambreiaje uscate. Daca, in cazul DSG 6 pot patina ambreiajele (vezi si indicatiile din manual care atentioneaza privind supraincalzirea acestora si ce face cutia in aceste momente), nu stiu ce face in cazul DSG 7. Cand am intrebat "daca cutia sta cuplata in tr. 1", am vrut sa stiu daca este doar informatia privind selectarea treptei , sau daca intr-adevar treapta este angajata...si daca ambreiajul este patinat (desi ma indoiesc). Nu stiu daca m-am facut inteles. :)

Nu in ultimul rand, ar fi bine sa raspunzi daca stii ceva...mai ales daca scrii cu majuscule. Spui ceva "apasat" atunci cand esti ferm convins de afirmitia ta...dar, acum chiar nu era cazul.

Link către comentariu

invata mai intai sa te exprimi,esti ambiguu si incoerent

tu nu stii elemente elementare despre o cutie autom dar imi spui mie ce stiu si ce nu...

Link către comentariu

Ptr cine are Superbul nou :

- nu vi se pare prea mare, adica nu e greu de condus ?

- mi se pare mie sau e la fel de mare ca A6 ?

Mult succes ptr cine si-a luat'o deja !

Link către comentariu

invata mai intai sa te exprimi,esti ambiguu si incoerent

tu nu stii elemente elementare despre o cutie autom dar imi spui mie ce stiu si ce nu...

Crede-ma ca trebuie sa pui mana sa mai citesti... si dupa ce o sa demontezi/repari o cutie automata, mai stam de vorba.Ambiguu si incoerent?! Poate, pentru tine. Lasa aerele astea de superioritate..mai pune mana si studiaza dca nu stii care sunt diferentele dintre o cutie automata cu convertizor de cuplu si DSG (btw, mai exista si alte modele/concepte...CVT...).

Nu in ultimul rand, te rog sa citesti si regulamentul.

Link către comentariu

Din experienta, Skoda Superb 1 e mai mare la spatiul interior decat Audi A6. Mi-am reglat scaunul din fata la un A6 modelul nou, exact cum il am la mine in skoda superb 1, si cand m-am asezat in spate era mai putin loc decat la mine in masina. Iar noul Superb am inteles ca e un pic mai mare decat primul Superb. Ca motorizare, eu am 2.5TDI de 155CP, modificat cu inca vreo 35CP in plus, si se misca foarte bine, ar trebui sa se miste foarte bine si cu motorul de 2.0 TDI de 170CP .... daca ii mai faci si vreo modificare soft, cred ca e SUPER (chiar daca pe unele siteuri am vazut ca nu merge dus mai sus de 190CP).

Link către comentariu

Ptr cine are Superbul nou :

- nu vi se pare prea mare, adica nu e greu de condus ?

- mi se pare mie sau e la fel de mare ca A6 ?

Mult succes ptr cine si-a luat'o deja !

Aceeasi senzatie legata de marime am avut-o si eu. La drive test m-am convins ca marimea masinii nu este un impediment. Iar acum, dupa 3 luni de la achizitie si aproape 5000 de km parcursi, sunt convins de asta. Masina este foarte agila si foarte usor de condus. Iar din punctul meu de vedere, aceasta masina mi-a redefinit conceptul de placere de a conduce. Poate suna pompos, dar cei care conduc noua Skoda Superb stiu la ce ma refer. Senzatia la volan este ca plutesti pe sosea, in habitaclu nu se aude absolut nimic, insonorizarea este perfecta, motorul este magnific (2.0 TDI CR), cutia DSG superba si superlativele ar putea continua. I'm in love... :icon_thumright:

Si este mai spatioasa in interior decat Audi A6 (cel putin in spate, unde diferenta de spatiu e mare).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!