Jump to content

New Skoda Superb

ARDEI_IUTE
 Share

Postare recomandată

Prin amabilitatea agentului de vanzari de la Avia Motors (cel putin la nivel declarativ) masinuta mea a venit mai devreme si anume pe 19 dec. Conform planului estimat de livrare, trebuia sa soseasca in saptamana 2 din 2009. Masinuta este o Skoda Superb Ambition 2.0 TDI CR cu DSG.

Sa o stapanesti sanatos. :icon_thumright: Eu sunt ceva mai ghinionist, sau dracu` stie pe cine am suparat!? :scratch: Am dat comanda inaintea ta, am renuntat la trapa (care, conf. restrictiilor ar fi dus la o intarziere de o luna si jumatate)tocmai in ideea de a o lua pana la sfarsitul anului dar, chiar si asa, o iau dupa Anul Nou. Intortocheate sunt caile Domnului. :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intortocheate sunt caile Domnului. :icon_thumright:

Poate ca au tras mai tare pe productia de TDI-uri, zic si eu asa...fara sa am habar de ce. :rolleyes:

Chestia asta am mai remarcat-o la comenzi, anumite motorizari si/sau transmisii sa aiba termene mai lungi de livrare. Nu m-ar mira ca unele motorizari sa vina direct din Germania in volume diferite ca numar...

Link către comentariu

Problema este legata de trapa cu celule fotovoltaice, care este un mare vax. Senzatia pe care o aveam legata de aceasta trapa era ca puteam sa retractez doar parasolarul si sa ramana geamul transparent. Din pacate nu se poate decat retracta si parasolarul si geamul in acelasi timp. Ulterior parasolarul a inceput sa si zdrangane usor, dar chiar langa ureche, ceea ce nu e foarte placut.

Ma opresc c-o sa ziceti ca m-au platit astia de la Skoda sa le fac reclama, dar sunt de-a dreptul incantat de masina. Merita toti banutii, chiar daca nu sunt putini.

Nu e o surpriza, f multi posesori de Skoda sunt incantati de masinile lor.

Pacat de problemele care le ai cu trapa...

Strict dupa mine (deci sunt subiectiv), trapa e un optional depasit ca vremuri...Trapele erau la moda cand aerul conditionat auto costa o avere si nu isi punea mai nimeni asa ceva (vezi cate Mercedes-uri fara clima erau in anii 90 si mai toate aveau insa o trapa ba electrica, ba manuala). Pe vremea aceea si clima terestra era mai blanda si oamenii aveau impresia ca au facut o afacere comandand o trapa in loc de o instalatie AC).

Lucrurile s-au schimbat radical in anii 2000 cand si masini ca Matiz beneficiau de instalatie AC deci dupa mine trapa si-a pierdut f mult din utilitate.

Repet insa...sunt subiectiv.

Link către comentariu

Poate ca au tras mai tare pe productia de TDI-uri, zic si eu asa...fara sa am habar de ce. :icon_thumleft:

Chestia asta am mai remarcat-o la comenzi, anumite motorizari si/sau transmisii sa aiba termene mai lungi de livrare. Nu m-ar mira ca unele motorizari sa vina direct din Germania in volume diferite ca numar...

Aha...si la cata cere exista pentru 1,8 + DSG (ca de-aia s-a intarziat), nu au capacitate de productie (asa raspundea,timid, fabrica...dupa alIII-lea mail) :santa[1]: Nu ma provoca :D ... uite, ca exemplu de "cata cerere" exista pt. 1,8+DSG, pun mai jos o lista a posesorilor de Superb - de pe Briskoda din 18.12.2008 ...si la noi, se stie ca tot dieselul este la putere ;)

1 fofos SE 170CR TDI Rosso Brunello

2 Bagpuss Elegance 170CR TDI Steel Grey

3 cboman Comfort 1.4TSI Candy White

4 Drummond28 Elegance 170CR TDI Storm Blue

5 Colinsuperb Elegance 170CR DSG TDI Steel Grey

6 Alien8d Elegance 170CR TDI Black Magic Pearlescent

7 Veloplus S 105PD TDI Rosso Brunello

8 Tsutt1 Elegance 170CR TDI Mocha

9 pauljmuk SE 170 CR Anthracite Grey

10 pfleming Elegance 170CR TDI Black Magic / Ivory interior

11 ecpc Elegance 170CR TDI Manual Storm Blue

12 pugwash Elegance 170CR TDI dsg Steel Grey

13 RDH Elegance 170CR TDI Manual Steel Grey/ Black

14 sloppy Elegance 1.8 TSI DSG Mocca Brown

15 Chocaholic SE 140PD TDI Manual Satin Grey

16 Superb Lady Elegance 170CR DSG Black Magic/ Ivory Interior

17 Beaker656 Elegance 170 CR tdi manual in Black Magic pearl

18 Hols595 Elegance 170 CR Tdi Manual in Brilliant Silver / Onyx Interior

19 Nils bull-melso Elegance 170CR TDI Automatic Black Magic / Ivory interior

20 Skoblah S 140PD TDI Manual Rosso Brunello

21 Spectrum Elegance 2.0 TDI CR 170 DSG Rosso Brunello / Onyx

22 Master-yoda Praha 1.8 Tfsi DSG7 black magic/ ivory interior

23 AJB1 Elegance 170CR TDI Manual Steel Grey Ivory

24 GrahamElegance 2.0TDI CR170 DSG Satin Grey/Ivory

LE: A mea cred ca a pus lacatul pe poarta fabricii :lol:

Link către comentariu

Nelu, cred ca astia de la dealer te provoaca prin raspunsurile lor trase de par...:icon_thumleft:. Din pacate.

Problema e din fabrica inclin sa cred.Insa nu scuza raspunsuri fanteziste ale dealerului.

Eu iti urez sa ti-o livreze cat mai curand. Alaturi de traditionalul Craciun Fericit!

LE: acuma vad ca ai scris fabricantului. Deci ciudat si raspunsul fabricantului.

Link către comentariu

Multumesc de urari ... Craciun Fericit tie si tuturor cititorilor :icon_thumright:

Eu sarbatoresc prin munca (pana dupa anul nou) si prin statiile de autobuz :lol: :frigbaitata:

Link către comentariu

Multumesc pentru urari si le doresc celor care au comenzi facute o asteptare cat mai usoara. Ca si sfat: nu va mai ganditi la masina. Gasiti-va alte preocupari care sa va tina mintea in alta parte.

Nu mi se pare trapa un accesoriu depasit, ca dovada ca ea a evoluat in plafon de sticla sau a primit functionalitati suplimentare cum ar fi celulele fotovoltaice. Accesoriul se regaseste ca dotari standard cateodata pe modelele premium. Oricum senzatia de spatiu, de libertate pe care ti-o da un plafon transparent este incantatoare... Cel putin pentru mine. Iar functionalitatea de recirculare a aerului in zilele toride mi se pare interesanta si am gasit referinte bune la alti posesori. Iar realitatea este ca nu au fost putine situatiile in care, vara, am fost nevoit sa stau ceva timp pentru a iesi aerul incins inainte sa pot intra in masina.

Sarbatori fericite tuturor.

Link către comentariu

Multumesc pentru urari si le doresc celor care au comenzi facute o asteptare cat mai usoara. Ca si sfat: nu va mai ganditi la masina. Gasiti-va alte preocupari care sa va tina mintea in alta parte.

In conditii normale, cu siguranta, toata lumea ar face asa...

Link către comentariu

Salut.Motorul 2.0TDI 170CP de pe superb este euro 4 sau euro 5 :))

Link către comentariu

• 2 weeks later...

A trecut Craciunul, a trecut Anul Nou, a trecut si sf. Ion si...in sfarsit a venit si masina. Livrare...maine. :blah:

Link către comentariu

asteptam sa o prezinti in aria "masina mea" si iti doresc sa te bucuri de ea multi, multi km si fara incidente!

Link către comentariu

Felicitari. S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea. Ma intreb daca o sa dormi in noaptea asta... :icon_thumright:

Link către comentariu

• Administrator

Ohooo... Domnu' Nelu, sa inteleg ca te astept in parcare la Billa cu Superbu'? :D

Sa o stapanesti sanatos, dom'le ! :icon_thumright: :lol:

Link către comentariu

Astept cu mare interes primele tale impresii despre masina :mellow: Sa fie intr-un ceas bun!

Cel mai curios sunt pt motorul 1,8 TFSI cu DSG

Link către comentariu

Multumesc de urari, domnilor :D . Ca prima senzatie, in doar 5-6 km, cat am mers cu ea (deh...mai si muncim :P ) mai ales venit de pe 1,6mpi, pot sa spun ca se misca senzational...si asta doar in D, deocamdata. Singura nelamurire pe care o am: la stop, in D, cu piciorul pe frana, cutia sta cuplata in tr. 1 (conform info. din maxi-dot). Avand in vedere ambreiajele uscate, nu stiu exact ce se intampla acolo...le(il) lasa sa patineze?! Sa arte pe display doar informativ ce treapta este selectata dar, fara ca ambreiajul sa fie cuplat!? Hmm...studiem si discutam in http://vwforum.ro/index.php?showto...3006&hl=DSG :)

In rest,ce sa zic(!?)...inca mai facem cunostinta; saracuta era inghetata si pe interior, dupa ce a iesit de la spalatorie dar, si-a revenit repede. Urmeaza sa-i iau bocanci (Jante Borbet CA + niste Matadoare MP59) - sa nu injurati de cauciucuri, am cautat ceva ieftin pentru ca la mine or sa imbatraneasca mai mult de stat, asa ca, nu se cade o investitie mai serioasa. Eee..vreme sa fie, sa-i fac poze si poate o inscriu si eu la "Masina mea" :D .

Ne vedem pe 17 :D

LE: Parca este si mai selentioasa decat exa. :P

Link către comentariu

Si la mine tot in treapta 1 sta. Eu la stop tin piciorul pe frana, fara sa mai mut din D in N. Sper sa fie ok, trebuie sa ma mai documentez. Ce jante ai? Si alte dotari?

Link către comentariu

Despre dotari si alte alea...cand o sa o pun in "Masina Mea". Aici ne da na-na Diesel pt. :P ;) .

Link către comentariu

Pai normal ca in D o sa iti arate 1 ca treapta selectata. Decuplarea se face in N. Si da, cred ca le patineaza. CInd le patineaza prea mult vei simti niste socuri de atentionare si atunci ori mergi ori pui in N.

Sa o folosesti bine :)

Link către comentariu

Despre dotari si alte alea...cand o sa o pun in "Masina Mea". Aici ne da na-na Diesel pt. :emthup: :P .

Diesel va transmite felicitari si sa o folositi cu placere.

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

Sar`mana pt. urari. :)

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

Pai normal ca in D o sa iti arate 1 ca treapta selectata. Decuplarea se face in N. Si da, cred ca le patineaza. CInd le patineaza prea mult vei simti niste socuri de atentionare si atunci ori mergi ori pui in N.

Sa o folosesti bine :)

Sincer, am retineri in ceea ce priveste "patinarea" in cazul cutiei cu 7 trepte, ambreiajele fiind USCATE. Posibil ca, la actionarea ferma a pedalei de frana, sa decupleze. La cea in 6 trepte, nu ar fi o problema, ambreiajele fiind scaldate in ulei.

Ptuu, cum ma provoci la off-topic :huh:

Link către comentariu

A trecut Craciunul, a trecut Anul Nou, a trecut si sf. Ion si...in sfarsit a venit si masina. Livrare...maine. ;)

POTI SA TE CONSIDERI NOROCOS, la mine, masina comandata din 10 octombrie 2008, a trecut Craciunul, a trecut Anul Nou, a trecut si Sf. Ioan, suntem in 15 ianuarie 2009 si tot nu a venit masina si asta in conditiile in care mi s-a promis initial ca masina vine in saptamana 49 din anul 2009, apoi in saptamana 52 si iata, suntem in saptamana 3 din 2009 si inca ceva, masina e platita din dec 2008 iar eu deja platesc rate pentru o masina pe care nu am vazut-o inca, ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la OPC, sa renunt la masina sau ce altceva sa fac?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!