Jump to content

New Skoda Superb

ARDEI_IUTE
 Share

Postare recomandată

asteptam masina la sectiunea masina mea..chiar sunt curios cum este culoarea asta..felicitari pt alegere si s`o stapanesti sanatos..ai grija de ea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Felicitari, vga. S-o stapanesti sanatos si fara incidente. Si eu am dat comanda si urmeaza sa vina in ianuarie. Tot un Superb Ambition 2.0 TDI CR DSG, cu urmataorele optiuni (le-am dat un copy-paste):

Trapa glisanta actionata electric, cu celule fotovoltaice

Parasolare mecanice pentru luneta si geamuri laterale spate

Alarma cu controlul habitaclului, senzori de inclinare si sirena cu acumulator

Tempomat

Duze stropitoare parbriz incalzite

Hill Hold Control si TPM - monitorizarea presiunii in pneuri

Scaun sofer cu reglaj electric si functie de memorie, spatiu spate pentru picioare iluminat,oglinda retrovizoare cu efect automat anti-orbire si oglinzi laterale cu functie de memorie,pliabile electric, cu efect automat anti-orbire

Airbag-uri laterale spate

Volan multifunctional (comenzi radio) in 4 spite imbracat in piele incl. pachet sumar piele (schimbator viteze, maneta frana de mana)

Faruri Bi-Xenon cu functie AdaptiveFrontlightSystem, instalatie de spalare a farurilor cu verificarea nivelului de lichid pentru spalare, senzor de ploaie, proiectoare de ceata cu functie Cornering si display Maxi-DOT

Asistent parcare laterala, senzori parcare fata/spate si display Maxi-DOT

Plasa depozitare in consola mediana pasager, suport pentru pahare acoperit in consola fata, suport pentru pahare in cotiera spate

Pachet drumuri grele

Radio-CD&MP3-player Bolero 2 DIN cu touch screen, afisaj color si CD-changer (6 CDuri) integrat

Link către comentariu

Trece de 25 de mii de euro cu tot cu TVA ?

Link către comentariu

Felicitari, vga. S-o stapanesti sanatos si fara incidente. Si eu am dat comanda si urmeaza sa vina in ianuarie. Tot un Superb Ambition 2.0 TDI CR DSG, cu urmataorele optiuni (le-am dat un copy-paste):

Asa ti s-a spus, ca vine in ianuarie? Si eu am vrut cu trapa (am dat comanda pe 27 oct) dar, pentru asta mai trebuia sa astept o luna si jumatate in plus...asa aparea la dealer, cu restrictie. In consecinta, am renuntat la trapa si chiar in aceste conditii, nu se stie daca o iau pana la sfarsitul anului; cred ca prind sapt. de fabricatie 49.

Link către comentariu

Pret final cu TVA: 30500 EUR.

Fara trapa, livrarea s-ar fi facut in saptamana 51. Cu trapa, se amana pentru luna ianuarie.

Link către comentariu

Felicitari, vga. S-o stapanesti sanatos si fara incidente. Si eu am dat comanda si urmeaza sa vina in ianuarie. Tot un Superb Ambition 2.0 TDI CR DSG

da culoarea??? nu ai zis nimic...asta ca ma intrebai de mocca brown...

o poti vedea la avia in pantelimon, au una expusa acolo... ce sa iti zic...cand e soare bate spre maro (culoarea cafelei prajite), cand sunt nori....juri ca e gri antracit (nu are nici o treaba cu maro), iar noaptea ....pare neagra....

Ca si concluzie...este bestiala...:icon_thumright:...

Link către comentariu

Culoarea este bej capuccino.

Stiu modelul de la Avia Pantelimon. La cat m-am invartit in jurul masinii... O prinde destul de bine si mocca brown. Si tot Ambition este, parca 2.0 TDI PD.

Am primit intre timp si comunicarea oficiala cu privire la saptamana de productie si anume saptamana 2 din 2009.

Link către comentariu

Ma uitam la configuratia masinilor comandate de colegii de pe forum...Un lucru e clar: pana acum clientii de Superb2 nu se incurca in maruntzis...

Poate sunt eu mai altfel dar pt o marca populara cum e Skoda, in Romania multi platesc bani grei (aceeasi senzatie am avut-o si cand am vazut ce sume au platit unii pe Octavia2).

Una din concluzii ar fi ca modelele Skoda se bucura de o mare apreciere in Romania, astfel ca unii (multi) clienti nu se uita la bani cand cumpara o Skoda.

Link către comentariu

O intrebare pt vga:

Ai observat ca scaunele de pe Ambition sunt oarecum diferite decat cele de pe Elegance? Cele de pe Elegance au un suport pentru umeri care mi se pare foarte util, cel putin pentru mine care am ceva probleme cu spatele. Ca si optionale pt Ambition sunt scaunele cu tapiterie din piele care au suportul pentru umeri. Ma bate gandul sa le comand, desi nu stiu cum se comporta tapiteria din piele in timp. Cei care au tapiterie din piele ne pot da un sfat?

Link către comentariu

nu va cumparati tapiterie din piele! iarna este rece, iar vara este fierbinte si mai transpiri si la spate si te poti inbolnavi! parerea mea!

Link către comentariu

nu va cumparati tapiterie din piele! iarna este rece, iar vara este fierbinte si mai transpiri si la spate si te poti inbolnavi! parerea mea!

Cand ai tapiterie de piele ai si incalzire in scaune daca nu si incalzire stationara din telecomanda.Deci iarna n-ai probleme...

Ceva dreptate ai insa si tu...eu nu as lua o masina cu tapiterie din piele fara sa aiba ventilatie in scaune.

Link către comentariu

Nu este obligatoriu sa ai incalzire in scaune in cazul in care ai tapiterie din piele. Varianta Ambition cu optionale referitoare la scaune din piele nu presupune automat si incalzirea in scaune. Oricum Florin are dreptate. Daca tragi linie, sunt mai multe dezavantaje ale tapiteriei din piele decat avantaje. Si am vazut si cum arata o tapiterie din piele dupa cativa ani. Nu arata bine deloc.

Revenind la diferentele intre scaunele de pe Ambition si de pe Elegance, am fost azi la Avia Motors sa ma conving daca exista vreo diferenta majora de confort intre cele doua tipuri de scaune. Concluzia mea este ca nu exista diferente semnificative, iar pt cei ce aleg echiparea Ambition, nu cred ca merita 1600 EUR in plus pt reglajul electric al scaunului pasager si scaunele cu tapiterie din piele.

Link către comentariu

Scaunele de la nivelul de echipare Elegance au, pe langa partea superioara a spatarului mai genereros dimensionata, si sprijinul lateral mai pronuntat. In plus, pot fi comandate in culoarea "Emory Ivory", alaturi de partea inferioara a bordului, a fetelor interioare a portierelor si a podelei.

Pentru Ambition, este greu de inteles de ce au preferat sa vina cu o combinatia de culori interioare: negru-gri deschis la scaune, gri la nivelul partilor inferioare a fetelor portierelor si a bordului iar podeaua, neagra. As fi preferat utilizarea griului deschis asa cum "ivory-ul" este folosit la Elegance: mai unitar, cel putin la scaune. Desigur, exista posibilitatea de a comanda Ambition-ul integral negru.

Link către comentariu

Nu este obligatoriu sa ai incalzire in scaune in cazul in care ai tapiterie din piele. Varianta Ambition cu optionale referitoare la scaune din piele nu presupune automat si incalzirea in scaune. Oricum Florin are dreptate. Daca tragi linie, sunt mai multe dezavantaje ale tapiteriei din piele decat avantaje. Si am vazut si cum arata o tapiterie din piele dupa cativa ani. Nu arata bine deloc.

Si unde am scris eu ca e obligatoriu? Eu am sugerat ca atunci cand ai bani de optiunea tapiterie de piele mai ai si 150-200

Link către comentariu

Am facut azi un drive-test destul de rapid (in sens de viteza) cu noul Superb. Motorizare TDI 170CP, 6 trepte manual, echipare nivel intermediar.

Masina se misca bine, reprizele sunt un deliciu in depasiri, motorul e silentios si in mers la viteze maricele nici nu spui ca ai un diesel sub talpa. La o medie de viteza de 70km/h am reusit sa cobor consumul la 7.4l/100km insa trebuie mentionat ca am urcat dealul Feleacului de 2 ori.

Masina nu avea sistemul de asistare la parcare laterala deci nu l-am putut testa.

In schimb, senzatia mea claustrofobica privind compartimentul soferului se mentine: spatiul mi se pare ingust.

Link către comentariu

e ingust si luneta parca e un ochi taiat ca sa intre doar lumina nu ca sa vizualizezi ceva; noroc cu oglinzile...:D

Link către comentariu

noroc cu oglinzile...;)

Da...oglinzile sunt mari cat toate zilele... Deh, e un Superb urecheat...:lol:

Imi explica acompanionul ca oglinzile retrovizoare mari sunt un nou standard european...si mi-am amintit ca si noul clasa C are tot niste oglinzi 'urecheate'.

Link către comentariu

Astazi la PBN, era un Superb nou incadrat de 2 Octavia 2 Facelift, ce sarea in ochi imediat la masina respectiva erau evacuarile. Avea 2 evacuari duble (gen SL AMG) doar ca mai mici ca diametrul. Nu scria motorizarea dar nu cred ca poate fi altceva decit 3.6 V6. In afara de evacuari, masina nu avea absolut nimic neobisnuit.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Nu si-a mai cumparat nimeni Noua Skoda Superb ?

Link către comentariu

Azi am avut ocazia sa conduc Noua Skoda Superb(apartinand unui prieten) si am ramas impresionat.Masina are motorul 2.0 tdi, 140 cp, cutie manuala cu 6 trepte si echipare Elegance(destul de bine dotata).La inceput imi era cam aiurea, avand in vedere dimensiunile generoase, dar te obisnuiesti surprinzator de repede si pozitia la volan este destul de buna.Este silentioasa si are o cutie excelent etajata.Am condus-o si in oras si in afara si este extraordinara

Pt cine are de gand sa achizitioneze o masina din aceasta clasa Superb-ul merita serios luat in considerare.

PS: Am mers acum o saptamana cu un passat b6 cu aceeasi motorizare si aproximativ aceleasi dotari si Skoda mi se pare peste acesta, dar asta e doar parerea mea.

Va salut si drive safe!

L.E. Masina era pe stoc, asa ca livrarea s-a facut destul de rapid, a avut un discount de 500 euro si presurile gratuit

Modificat de slowdriver
Link către comentariu

Prin amabilitatea agentului de vanzari de la Avia Motors (cel putin la nivel declarativ) masinuta mea a venit mai devreme si anume pe 19 dec. Conform planului estimat de livrare, trebuia sa soseasca in saptamana 2 din 2009. Masinuta este o Skoda Superb Ambition 2.0 TDI CR cu DSG. Dotarile optionale le-am enumerat acum cateva posturi. Livrarea mi-a provocat prima supriza foarte placuta si anume prezenta eleronului la portbagaj, un accesoriu cu care cochetam, dar pe care l-am omis in momentul in care am dat comanda. Eleronul se potriveste foarte bine in design-ul de ansablu al masinii si schimba ceva din imaginea posomorata a partii din spate. Explicatia dealer-ului a fost ca toate masinile comandate cu motor 2.0 TDI CR si 3.6 FSI cu livrare programata in 2009 vor avea in dotare standard acest eleron. Tot in momentul livrarii am avut insa si prima surpriza mai putin placuta. Situatia se datoreaza sa zicem unei lipse de comunicare cu agentul de vanzari, dar si unei lipse de cunostiinte a acestuia. Problema este legata de trapa cu celule fotovoltaice, care este un mare vax. Senzatia pe care o aveam legata de aceasta trapa era ca puteam sa retractez doar parasolarul si sa ramana geamul transparent. Din pacate nu se poate decat retracta si parasolarul si geamul in acelasi timp. Ulterior parasolarul a inceput sa si zdrangane usor, dar chiar langa ureche, ceea ce nu e foarte placut.

Alte impresii:

- cutia DSG este absolut superba!! Precisa, inteligenta, rapida si foarte, foarte confortabila. Am facut un drum pana la Sinaia, iar consumul a fost de 5,3% la dus si 4,8% la intoarcere. N-am fortat masina, iar viteza maxima a fost de 120 km/h. Mi se pare bun consumul avand in vedere ca motorul este nou.

- Farurile cu sistem AFS sunt excelente, vizibilitatea este foarte, foarte buna. Am dat faza lunga pe o portiune de drum mai intunecoasa si parca se facuse ziua afara. Reactioneaza foarte bine la curbe, iar despre schimbarea geometriei inca nu am sesizat-o foarte pregnant.

- Sistemul audio este acceptabil. Ecranul tactil este de efect, foarte lizibil, iar noaptea isi diminueaza automat luminozitatea. Ce imi place este ca poti sa te conectezi prin bluetooth la un device media (un telefon mobil de ex) si poti asculta muzica direct de pe acel device. Buna ideea. In rest, mi se pare un sistem complet.

- Tinuta de drum este impecabila. Nu se aude absolut nimic in habitaclu. Motorul nici nu zici ca e diesel, doar spre turatii mai mari auzi zgomotul specific unui diesel. Denivelarile le absoarbe foarte bine (am jante Spectrum de 16

Link către comentariu

Te asteptam sa o prezinti in aria masina mea cu poze si cu alte detalii.

Si o intrebare : ce fel de tractiune integrala are superbul, este haldex sau torsen?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!