Jump to content

New Skoda Superb

ARDEI_IUTE
 Share

Postare recomandată

am fost ieri la dealerul local..pot spune ca m`am indragostit de aceasta masina..nu`mi venea sa mai cobor din ea..este intr`adevar un superb...cu siguranta urmatoarea masina va fi noul superb...foarte frumoasa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pt. masina asta si la pretul asta am numai cuvinte de lauda insa o mica problema i-am gasit deja:tunelul central,cu cotiera cu tot se misca-n stanga si-n dreapta de parca i-au uitat cateva suruburi.Normal nu poate fi insa la cat ma pricep eu la Skoda si mai ales cu Superb...ma rog.Oricum este o masina reusita dar si mai important cu personalitate.

Link către comentariu

pai cu 23 de mii iti ieti echipare ambition cu motor 2.0 tdi 140 de cai..si ai dotari multe si bune pe ea...eu zic ca merita din plin

Link către comentariu

poate cineva sa ne spuna daca asistenta la parcare se face dealungul soselei cum arata pe siteul http://new.skoda-auto.com/ROM/model/newsup...epage.aspx?ff=1 sau poate face si parcare perpendicular pe drum ,parcare gen carrfuoure (masinile nu sunt in linie ci paralele )

Link către comentariu

Sa inteleg ca te intereseaza parcarea cu spatele si nu cea laterala. Momentan masinile cu asistentul de parcare, fac doar parcari laterale. Am vazut un film, in care era prezentat un nou sistem VW care facea ce te intereseaza pe tine. In fimul respectiv, un Passat face o parcare cu spatele intre 2 masini (gen parcare Carrefour), din cite stiu eu, sistemul respectiv inca nu este lansat pe piata.

Link către comentariu

eu unu prea vad rolul acelui asistent de parcare..mi se par bani in plus degeaba

Link către comentariu

Scuze ca ma bag - am fost si eu la pba sa cumpar niste consumabile si i-am dat o tura superbei...

Parerea mea: a fost si ramane masina gandita pt cei ce stau in spate. Mi s-a parut clar ca proprietarul - sau persoana importanta sta in spate, iar soferul in fata. Se vede in organizarea interiorului - spatiul spate e generos, cel fata e mai restrans un pic.

Ce nu inteleg - cu toate ca mi se pare o super-idee - este deschiderea dubla a hayon-portbagajului... asta ar fi un feature de 1000 puncte pe Octi II dar la superb? Ce faci cu hayonul? Cari masina de spalat sau frigiderul... hmm la o Octi II merge, ca se uita lumea mai amuzata, dar la Superb?!

Mai lipsea bancheta spate fractionabila si nu mai intelegeam nimic :blush:

In rest, parerea mea e ca e clar peste Passat B6 (si evident peste OII!). Am mers cu 1.8 160CP si sincer Passat mi se pare mai putin luxoasa. Pretul e mai mult decat OK pentru o limuzina, dar eu unul nu as inlocui Octi II cu Superb pt ca... Superb e limo, iar eu nu am sofer :blah:

Link către comentariu

Impartasesc acelasi punct de vedere cu Pisicutza. Saptamana trecuta am dat o raita pe la Autec Craiova sa ma uit de niste cauciucuri si am testat noul Superb, 2.0 TDI - 170 CP, aproape full...cred. So...frumos la interior, spatiu gandit pentru cel din spate, plansa de bord frumos desenata, materiale de calitate, pret mai mult decat ok pentru o limo, insa nu prea am inteles ce e cu spatele ala...!

Daca Pisicuta nu intelege partea cu haionul, eu nu prea ma impac cu stopurile alea pe spate...nu stiu insa pare o masina care s-a facut cu multa rabdare (design) si apoi la spate s-au grabit! :)

Parerea mea!

Link către comentariu

Totusi nu cred ca Superb poate fi catalogata drept super limuzina la care eventual sa-mi angajez si sofer. Este o masina din clasa D comparabila cu Passat, Mondeo, Laguna etc, masini absolut normale. Laguna nu are caroserie in 5 usi? Sau chiar Mondeo? de asemenea nici ca dimensiuni nu mi se pare c-ar intra in categoria limuzinelor.

Link către comentariu

Nu credeti ca ar fi bine sa deschidem un titlu nou pentru "Noul Superb", ca la Octavia 2 la vremea ei? E adevarat ca a aparut si Facelift la Octavia, dar il consider tot in gama Octavia 2. Pe cand noul Superb este deja alta masina.

Modificat de Daniel 57
Link către comentariu

In car configurator e optiunea Geamuri electrice fata/spate cu functie confort si siguranta copii , ce inseamna "functie confort" ?

Oricum la faza cu trapa cu celulele cred ca nu mai sunt probleme cu bateria :offtopic:

Link către comentariu

Cred ca functia comfort inseamna ca daca apesi mai tare pe butonul de coborire al geamului, acesta va cobori singur, nefiind nevoie sa tii apasat pe buton. La fel si la ridicarea geamultui.

Modificat de Devastator
Link către comentariu

Nu credeti ca ar fi bine sa deschidem un titlu nou pentru "Noul Superb", ca la Octavia 2 la vremea ei? E adevarat ca a aparut si Facelift la Octavia, dar il consider tot in gama Octavia 2. Pe cand noul Superb este deja alta masina.

Se va deschide o sectiune noua Superb2 pe masura ce vor aparea posesori pe forum.

Link către comentariu

Intr-o saptamana, doua cel mult, o sa vina superbu' meu. Impresiile din test drive au fost multumitoare. Va tin la curent.

Link către comentariu

Vad ca treci de pe octavia II pe noul superb. Nu ti se pare ca e prea mare superbul? Cu Octavia te mai strecori pe stradute mai inguste, dar cu Superbul ce-o sa faci? Cum ti s-a parut la drive-test? Vizibilitatea in spate nu ti s-a parut cam slaba?

Link către comentariu

In car configurator e optiunea Geamuri electrice fata/spate cu functie confort si siguranta copii , ce inseamna "functie confort" ?

Oricum la faza cu trapa cu celulele cred ca nu mai sunt probleme cu bateria :blah:

Functia confort inseamna asa:

1) Cu masina incuiata tii apasat prelungit pe descuiere si se coboara toate 4 geamurile;

2) Cu masina descuiata tii apasat prelungit pe incuiere si se ridica toate geamurile si se inchide si trapa in caz de le-ai lasat deschise;

Este posibil ca la pct. 2)* sa se plieze si oglinzile daca tii prelungit pe incuiere. La pct. 1)* este posibil sa iti aseze oglinzile laterale in pozitie normala asta in caz de le-ai avut pliate sau mi se pare ca revin in pozitie normala in momentul in care pui contactul.

Modificat de ionutctn
Link către comentariu

Mai lipsea bancheta spate fractionabila si nu mai intelegeam nimic :)

:D nu lipseste :)

Chiar daca nu am sofer (inca :D )am dat si eu comanda pentru una bucata (New)Superb, 1,8TSI+DSG. Sper s-o aduca Moshu` :)) .

Link către comentariu

Felicitari. Revin cu o obsesie a mea mai veche. Motorul 1.8 TSI ce norma de poluare are? EURO 4 sau EURO 5? Stiu ca oficial este euro 4, dar am auzit informatii contradictorii si sincer nu mai inteleg nimic... Eu zic ca aceast aspect este important, pentru ca sa iei iei acum un motor euro 4, in conditiile in care toate masinile noi la anul vor avea euro 5, deja mi se pare un dezavantaj. La benzina nu are asa mare impact euro 5 fata de euro 4 (cca 20% emisii mai mici), dar la diesel, diferenta este mare intre cele doua norme.

Link către comentariu

Leistung - kW (PS) min-1 118(160)/4500-6200

Emissionsklasse EU4 (erf

Link către comentariu

Foarte interesant. Da-mi si mie te rog link-ul unde ai gasit informatia. Despre TDI-uri ce stii?

Link către comentariu

Multumesc frumos. Aceeasi informatie am gasit-o si aici: http://www.skoda-superb.de/index.php?typ=&...n=1&id=data. E imbucurator...

Am facut un drive-test cu noua Skoda Superb 2.0 TDI CR cu DSG. Drive-testul l-am facut la Avia Motors in Pantelimon. Impresii:

1. Este foarte usor de condus. N-am resimtit dezavantajul dimensiunilor mai mari ale masinii fata de ce masina am acum (Octavia II). Este adevarat, n-am intrat pe stradute inguste;

2. Motorul este o bijuterie. Din habitaclu nu se aude aproape deloc la relanti. Este adevarat ce s-a mai spus si anume faptul ca puterea este progresiva fata de implsul brusc de forta caracteristic PD-ului (nu ma refer la partid, ci la tehnologie);

3. Cutia DSG (cu care n-am mai mers pana cum) este... fantastica (am incercat sa gasesc un cuvant nici prea pompos, dar care sa descrie cat de cat senzatia). Ce mi-a placut este faptul ca se adapteaza excelent la stilul de condus. Cand tineam piciorul usor pe acceleratie fara sa fortez, tinea motorul undeva la 1300 rpm. La prima apasare mai ferma a acceleratiei (fara s-o duc la podea), in secunda urmatoare retrograda imediat treapta de viteza in asa fel incat sa am puterea necesara. Viteza de reactie a cutiei este foarte buna, intr-un cuvand: excelenta.

4. Vizibilitatea in spate este acceptabila, mai slaba decat la Octavia, dar, repet, acceptabila. Se vedea bine, chiar daca aveam acea peredeluta care acoperea luneta. Compenseaza din plin insa oglinzile laterale cu o vizibilitate mult mai buna decat la Octavia.

5. Bordul pot sa spun ca este reusit. Drive-testul l-am facut mai pe seara, asa ca s-au aprins si farurile si bordul. Lumina alba este foarte placuta. de asemenea Bolero-ul arata foarte bine si se aude acceptabil (fara sound system).

Despre spatiul din habitaclul nu mai are rost sa vorbesc pentru ca s-a tot vorbit. Concluzia: Daca pana acum aveam o retinere privind norma de poluare, acum ... ma duc sa fac comanda.

Link către comentariu

Revin: am ridicat aseara masina. daca la test drive mi-a lasat o impresie buna, am comandat-o datorita raportului pret/calitate si dotari, dupa 300km de mers cu ea am "hotarat" ca a fost cea mai buna decizie. Merge si se simte impecabil.

masina "arata" cam asa:

SUPERB AMBITION 2.0 TDI CR 125KW (170CP) DSG cu optiunile:

cd player bolero

park assist (pentru cei care nu au vazut sau sunt sceptici: este ceva fantastic, am facut peste 20 parcari laterale si le-a facut perfect, pe toate)

jante 17 tifild

tempomat

culoare: mocca brown

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!