Jump to content

Ulei cutie viteze manuala

DUBB4LIFE
 Share

Postare recomandată

n-ar trebui sa fie 75w-90 la vw? parca asa e cel oem. in plus, 75w-80 posibil sa fie "foarte" mineral.

Modificat de jag
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ti-ai acordat timp sa citesti si postul dinaintea ultimului inainte sa te bagi in seama si sa postezi? Daca vei fi sanctionat va fi NUMAI din vina moderatorilor...!

Link către comentariu

de ce sa fiu sanctionat? eu asa stiu, ca la vw este 75w-90. cine stie ce vecin i-a zis ca nu e bun. 

in plus, am vazut un grafic cu vascozitati si 75w-80 era recomandat pana la 30 de grade ambiental.

Link către comentariu

...golf 5,1.4 tsi 125kw,cutie manuala 6 trepte,motor BLG,cutie JYG ce ulei ar trebui?

G052171A2

Link către comentariu

de ce sa fiu sanctionat? eu asa stiu, ca la vw este 75w-90. cine stie ce vecin i-a zis ca nu e bun. 

in plus, am vazut un grafic cu vascozitati si 75w-80 era recomandat pana la 30 de grade ambiental.

si atunci 70w-75, folosit in majoritatea cutiilor de VAG , ce mai zici de el?  ar trebui folosit doar in Siberia? 

sfatul meu : inainte de a face afirmatii.. studiati subiectul

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

torentmonkey

Unele cutii cer un anume ulei. Nu conteaza ca au nevoie de 70w sa 140w. Trebuie respectat pt a functiona cutia respectiva in parametrii si pt a pastra acelasi feedbackin maneta. Nu e ca la uleiurile de motor. 

Link către comentariu

Salut.Am schimbat si eu astazi uleiul in cutia de viteze la octavia 2 cod cutie JLU si am pus ravenol mtf-3.Ca prima impresie parca numai agata si intra mai usor in viteze.Inainte de a da drumul la ulei am luat nivelul si era la maxim si cand i-am dat drumul nu a curs si nici nu a intrat mai mult de 2,1 l fata de 2,3 l cum se spune ca ar avea.C-am asa arata uleiul vechi:

IMAG0338

IMAG0337

ce parere aveti de asta vechi si de cel nou ca firma ?

Art. 2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii; aceasta va fi sanctionata cu avertisment verbal iar in cazul repetarii cu warning;
- se lasa spatiu dupa si nu înaintea semnelor de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa. Aceasta va fi sanctionata cu avertisment verbal iar in cazul repetarii cu warning.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.
Modificat de forceturbo
Gramatica limbii romane
Link către comentariu

...uleiul in cutia de viteze la octavia 2 cod cutie JLU...

G052171A2

Link către comentariu

Are specificat si acest cod pe bidonulde ravenol.

Modificat de darvin
Link către comentariu

N-are cum sa intre fix cat are in cutie, ca dupa golire tot mai ramane 200-300ml in ea.

Link către comentariu

darvin la cati km ai schimbat uleiul ? din ce an e masina ?

Link către comentariu

Masina este din 2007,eu am cumparat-o in 2011 si nu stiu daca a fost schimbat.

Link către comentariu

• 1 month later...

astazi am schimbat kitul de distributie la golf 4 1,4 16 v motor bca toate bune si frumoase dar masina fiind sus pe elevator am obs ca imi curge ulei de la cutie pe la simeringul de la planetara stanga si parca iarna trecuta la frig imi intra mai greut in viteze acum nu stiu de când curge si cat a curs cert e ca vreau sa iau simeringul si sa l schimb acum întrebarea e cu ce ulei sa completez ?mecanicul mi a zis sa iau 75w80 atat mi a zis,

eu nu stiu de care sa caut acum un ulei 75w80 de orice marca dar care pe eticheta sa scrie ca respecta norma vw  sau doar un oarecare 75w80

Modificat de danyelut
Link către comentariu

orice ulei 75w80 GL4 . 

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Din ce stiu eu de la echivalentele Swag/Febi uleiul e 75w simplu, binenteles Api Gl 4.

Link către comentariu

Asa stiu si eu,am reschimbat uleiul in cutie,75w90,ce a fost pus in mod eronat,cu Febi 75w si pot spune ca se simte diferenta in bine.

Cu 75w90 agata,pana sa se incalzeasca,uneori chiar si atunci,cu Febi e alta "mancare de peste".

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am schimbat si eu uleiul cutiei deoarece o aveam demontata.

Nu am reusit scoate din ea, intoarsa pe toate partile, mai mult de 1,7 litri, dupa o plimbare cu masina uleiul era doar putin peste nivel si l-am lasat asa daca peste ani mai scade iar...

Uleiul scos e maroniu inchis la culoare (foto), dar in recipient mare pare negricios fiindca nu se vede prin el, uleiul introdus e transparent ca apa.

Am bagat 2 litri de Motul Multi DCTF care e prima recomandare in configuratorul Motul, in fisa uleiului zice ca poate inlocui orice 75w din manuale si are specificatia API GL4 necesara la VAG.

Concluzia e ca s-a atenuat zgomotul cutiei, a 3a se auzea in frana de motor, schimbatul treptelor se face mai  frumos dar asta se datoreaza si kitului de ambreiaj nou si curatarii/gresarii furcilor de pe selectorul de viteze.

post-75511-0-05455400-1440187803_thumb.j

post-75511-0-34318400-1440188052_thumb.j

post-75511-0-81545000-1440188060_thumb.j

Modificat de SergiuD
Link către comentariu

Salutări

Pentru un a3 2010 cod motor caxc 1.4 tfsi ce ulei ar fi bine sa bag. Pretul uleiului nu este o problema. Mă interesează un ulei de calitate.

Mă gândeam la un 75w-90 redline....

Modificat de Kspic
Link către comentariu

Cel mai indicat e să pui ulei original luat de la reprezentanță.

Link către comentariu

Care ar fi atunci tipul de ulei si seria lui ? Am mecanicul meu la care merg din 2008 si se ocupa el de schimb. Eu trebuie numai sa iau un ulei bun.

Link către comentariu

Care ar fi atunci tipul de ulei si seria lui ? Am mecanicul meu la care merg din 2008 si se ocupa el de schimb. Eu trebuie numai sa iau un ulei bun.

Doar in baza seriei de caroserie si a codului cutiei .....,,iese'' tipul de ulei folosit.

Schimbi degeba uleiul daca ai sub 200.000 si cutie manuala.

Link către comentariu

In cartea ei de service spune ca se schimba la 60k km sau 6 ani.

WAUZZZ8P0BA022612

Modificat de Kspic
Link către comentariu

Cutie LNY 6 trepte MANUALA.

Citeste mai bine in cartea ,,fermecata''....la cutie automata specifica termenul precizat de tine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!