Jump to content

Ulei cutie viteze manuala

DUBB4LIFE
 Share

Postare recomandată

Este diferenta mare intre uleiul original si cel de la Fuchs?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vezi postarea 618

Sustin ca uleiul original din cutie este FUCHS! Te poti documenta cu usurinta pe saituri externe, forumuri, service etc

Modificat de arbore
Link către comentariu

Ia in calcul SWAG 40 93 2590 la 45 lei litru.

Coduri de consum GL-5, SAE 75 W 90 GL4, SAE 75W-90, VW 501.50 /VW G 052 911 A2

post-64586-0-15544400-1353594335_thumb.j

Link către comentariu

pentru un passat 2.0 tdi , cutie KXX ??

Ulei c.v. manuala API GL4 75W / 1 Litru

un ulei special pentru transmisiile manuale de VW, AUDI, SEAT, SKODA

Specificatii:

Audi G 052 171 A2

Mercedes Benz 001 989 26 03 / 001989 260310 / MB 235.10

Seat G 052 171 A2

Skoda G 052 171 A2

Volvo 1161645

VW G 052 171 A2 / G 052 178 / G 052 178 A2 / G 052 512 / G 052 512 A2 / G 055 726 A2 /

G 060 726 A2 / G 070 726 A2 / VW TL 521 72 / TL 521 78 / TL 525 12 / TL 726-Y

API GL-4, galben, mineral, cutie viteze manuala

E bun ???

Link către comentariu

buna ziua.pt o skoda octi 2 an fab 2007 motor 2.0 tdi bkd imi puteti spune ce ulei este recomandat si ce cantitate intra.pareri despre ravenol.

va multumesc.

Link către comentariu

@haxorsileLa transmisie manuala in 6 trepte KXX uleiul este G052171A2 si capacitatea de umplere este de 2.3 litri.pe original uleiul este in jur de 130 lei litru.Nu te juca cu uleiul la astfel de cutie,si nu face experimente pe pielea si banii tai.Ca produs af gasesti Swag 10 92 1829 la 45 lei litrul...dar nu merita.

@darvin,sa imi lasi o serie de caroserie.

Link către comentariu

Multumesc Gabi

uleiul care l am prezentat are aceasta norma G052171A2 si este Febi Bilstein

Vreau sa il schimb datorita unor zgomote care le face la virare la plecarea de pe loc si din care am aflat ca e din cauza uleiului din cutie. Cica ari fi si un recall pe acesta problema.

Cei carora li s a schimbat uleiul cu aceasi problema nu stiu ce ulei i s a pus in loc de cel original.

Modificat de haxorsile
Link către comentariu

TMBCE61Z372079306.

multumesc frumos .o zi buna

Modificat de darvin
Link către comentariu

zgomote la virare...ai verificat planetarele inainte sa dai vina pe ulei?

Link către comentariu

@darvin,cutie JLU 6 rapoarte,G052171A2 ulei de transmisie SAE 70W-75W Capacitate 2,3Ltr.Detalii cu preturi si echivalente gasesti un post mai sus...

Link către comentariu

Nu e bataie / troncanit / sau alte zgomote specifice planetarei / rulment, e o harjaiala care se aude cand virez stanga sau dreapta si numai cand plec de pe loc, nu sunt singurul cu problema asta si din ce am citit se atinge o piese de ceva, nu stiu exact, dar cei de la reprezentanta au dat vina pe ulei .

Link către comentariu

n-are cum sa fie uleiul, niciodata nu se va manifesta asa de la el, poate doar in cazu cand nu mai este dar nu se va auzi ceva la viteza mica, uitate la rulmentii fata mai repede, placutele sa nu fie uzate, poate ceva la servo...

Link către comentariu

Asa am zis si eu prima data , dar mi s-a parut destul de ciudat ca se aude numai cand plec de pe loc la viteza mica, atunci cand e un pic mai rece afara la prima plecare nu se aude nimica , dupa ce probabil se incalzeste uleiul in cutie huruie, nu sunt singurul cu problema asta si toti care au acesta problema au masini din acelasi an cu acelasi motor. Rulmenti nu au cum sa faca numai la virare la viteza mica amandoi odata, nu e nici trancanit de planetara, e un zgomot care se aude intermitent odata ce se invarte roata , pur si simplu huruie intermitent ca si cum ar atinge ceva undeva , deci nu are cum sa fie nici caseta de directie, placutele sunt bune , m-am uitat pe dedesubt dar nu se vede ca ar atinge undeva,

Pe forum am gasit reaspuns la cei care au aceasi problema.

Citeste de la postul #26 http://vwforum.promo.../page__st__20

Uite un mesaj de la membru al forumului care a avut aceasta problema :

"Problema a fost de la uleiul din cutia de viteze, gasisem la un moment dat si un buletin de service pe tema asta - din cauza tipului de ulei din cutie, la viraje se ating anumite piese si rezulta acel huruit.

Am schimbat uleiul, am de atunci 14.000 km si problema nu a mai aparut."

Am atasat si buletinul , si de aici vine intrebarea: ce ulei bag in ea? :))

transmission_hum_tech_bulletin.pdf

Modificat de haxorsile
Link către comentariu

Buna,

Miercuri ma duc la reprezentata VW (in Fr) pentru a cumpara diferite uleiuri pentru passatul meu B5.5 AVF (6trepte) din 06/2001. Am citit cateva pagini si am vazut tot felul de variante de pret si cantitate.

La mine cat ulei de cutie viteza intra? si ce sa ii cer? Imi dati un cod sa verific cu ce imi da? Ce pret are?Cum se schimba? trebuie "lipezita cutia".Vreau sa golesc complect si sa pun ulei OEM ptr ca nu a fost schimbat niciodata si incepe sa se simta.

Multumesc anticipat.

Modificat de ninu
Link către comentariu

Buna

Ce ulei de cutie 75w90 gl4 imi recomandati pentru un passat 1.8T AEB din 99.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Buna ziua.

Am si eu o intrebare, dupa ce am verificat uleiul din cutie, acesta este murdar si cu putina pilitura, as vrea sa il schimb.

Am tot cautat si nu am gasit ce ulei af trebuie sa bag mai exact, stiu ca norma oem de care am nevoie este :G 052 171 A2, dar este prea scumpa dupa parerea mea 170lei litru x 3 =500lei, mult prea mult dupa parerea mea.

Intrebarea este: Ce alta alternativa am la uleiul oem? ceva similar aftermarket?

Multumesc

Modificat de Trutan Darius
Link către comentariu

daca citeai topicul de la inceput, ti-ai fi facut o idee....

Unii au incercat uleiuri normale (ieftine) si nu le-au agreeat.

teoretic poti incerca cu un 75W GL4. ATENTIE ! Doar 75W. Nu confunda cu 75W-90.

echivalente ar fi FEbi 21829 la aprox 65 lei/ litru sau Fuchs Titan Sintofluid FE 75W - aprox 65 lei

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Buna, azi am schimbat si eu uleiul din cutie si nici o ameliorare, ba mai rau chiar.*

Oricum era uzat bine uleiul si mirosea foarte urat. Sa bagat ulei original VW in cutie direct din bidonurile de 1L. total sa bagat 2,2L atat a intrat ca restul il datea afara pe la umplere.

Have a good time.

Link către comentariu

Pt masina din semnatura ce ulei pot sa pun? Ma refer la norma.

Link către comentariu

Am reusit sa schimb si eu uleiul din cutia de viteze, ulei vechi avea 12 ani si aproape 200k km, deci era mort demult, era negru(aproape ca cel de motor dupa 10k) si avea putina pilitura.

Dupa schimbare parca intra mai usor in viteze si mai la fix(adica intra mai hotarat) iar parca este mai silentioasa, per total is foarte multumit de schimbul de ulei :)

Ca ulei am folosit Febi(46lei litru) a intrat 2.3/2,4 litri, recomand acest ulei pt cutiile in 6 trepte.

img0184co.jpg

Link către comentariu

Buna,

Sa vin si eu cu un feedback, Dupa schimb cu ulei OEM tot asa se schimba poate mai rau chiar. Dimineata se misca mai greu maneta. In treapta a 3-ea tot asa agata ca si inainte. Sungurul punct pozitiv ii ca parca cand ii in vitezele 3 la 6 nu mai misca maneta cand accelerez .

La mine a fost rosu uleiul cel vechi si mirosea groaznic. Sa umplut cutia cu bidoanele speciale care au o "putza" din plastic. Nu a incaput mai mult de 2,2L dadea afara.

Daca sunteti siguri ca nu s-a fost schimabat uleiul in ultimi 10 ani sigur, schimbatil altfel nu are rost si nui indicat.

Si inca o data numai cu OEM, ori pe unde am intrebat sa il schimbe toti m-am intrebat daca am OEM altfel nu se baga.

Have a good time

Link către comentariu

Aveti idee cu ulei vine masina din fabrica? Ma refer la varianta lui aftermarket.

Link către comentariu

La cutiile de viteze manuale, este ulei de transmisie foarte subtire, asa numitele 75W FE (fuel economy)

Bineinteles, mai sunt si exceptii.

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Pana la urma e diferenta intre acest 75W, si 75w-90?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!