Jump to content

Golf 7 - Pareri, impresii

nsm
 Share

Postare recomandată

Fac multi in tara! Afara foarte putin, daca nu deloc.

Minim Slatina - Bucuresti, intre birouri, cel putin 1 data pe saptamana, desi au fost saptamani in care am mers chiar si de 4 ori/saptamana.

Te rup astfel de drumuri, sunt obositoare si ma gandesc ca am nevoie de cuplu si motor mai puternic decat ce am.

Si asta mai mult cand plec spre Transilvania. Coridorul ala de drum, Valcea, Valea Oltului, Sibiu, Alba....este extrem de circulat si obositor, tot felul de nebuni prin curbele alea...etc.

Daca aveam si noi autostrazi, atunci puteai merge mai molcom, insa..

Parca as vrea si benzina, ca m-am saturat de zgomot de tractor.

O sa ma conving la un test drive.

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cam ce consum te-ar mulțumi?

Modificat de c6t9
Link către comentariu

La 1.9 TDI, am 6.5 - 7, nu cred ca m-as incadra la TSI.

Pe mine ma costa un drum, Slatina-Buc t+r, 145 - 150 RON, cu ce ma mai misc prin Bucuresti (ma rog, merg la birou si la 3-4 locatii prin Bucuresti)

Drept urmare, cred ca totusi 2.0 TDI ar fi pentru mine solutia.

Link către comentariu

2.0TDI sunt CR si nu se mai aud ca un tractor.

Vezi ca DSG7 e o cutie mai speciala si au fost destule cazuri cu probleme. Mergi pe un 1.4TSI ACT.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Dap, cam asa ceva. Insa ma cam sperie consumul, avand in vedere ca fac cca 45-50K Km/an.

Sa vad unde gasesc una la test drive.

Uite aici.

Link către comentariu

Merge foarte bine si 1.4 122 CP (1.4 sec dupa 2.0 TDI la demaraj) pentru ca drumul este solicitant si ai mai castiga putin confort la suspensia spate independenta.

Cu toate ca dupa ce am mers cu cea standard de pe 1.2 tsi, masina sta ca lipita de drum, nu am sesizat nimic, in afara de o stabilitate si manevrabilitate aproape perfecta.

Consumul in schimba se cam ridica...

Modificat de ritter1976
Link către comentariu

Salut - 

La lansarea G7 eram farte incantat si gata sa ma pregatesc de un 1.6 TDI HL+ceva optionale. M-a dat in spate treaba cu suspensia de pe spate - care poate este subiectivism dar mie nu imi place ca idee. Acum, eu fac cam 20-25k km pe an maxim, poate chiar mai putin - din punct de vedere teoretic nu s-ar preta un diesel - dar parca ma incanta cand cu un plin fac mia de kilometri sau pe aproape. 

In consecinta, daca nu se intrevede introducerea ca optiune a puntii spate multilink la 1.6 TDI m-as uita la un 1.4 TSI ACT. Daca stie cineva sa imi spuna va rog:

- cam care ar fi consumul la el, la 50-60 km/h in oras; 100-110 in afara si maxim 120 pe autostrada? 

- Care sunt costurile de intretinere? Revizii? Asigurarea, cred ca e cam aceeasi ca la 1.6.

- Pot sa ii pun cauciucuri de iarna pe R15? Planuiesc sa il comand cu jante de 17 pentru cele de vara

- Intreruperea celor doi cilindri intervine la orice viteza? Cu conditia ca ea sa fie constanta, da...

Multumesc,

Link către comentariu

Azi am vazut live si Octavia 3.

La acelasi nivel de echipare superior si cu aceeasi motorizare 1.2 TSI 105 CP:

VW Golf 7 Highline: 17.849 Eur

Skoda Octavia3 Elegance:  17.052 Eur

DAR, dupa ce am pus pe Octavia tot ce am pe Golf, Skoda a iesit mai scumpa cu vreo 1.500 Eur decat VW.... :tuktuk:

Ciudat...

Link către comentariu

@Catalin_AC - ce inseamna consum la 50/60 km/h in oras? Ai girofar? Nu opresti la semafoare ca tot omul de rand?E imposibil sa scoti in Ro medie de 50 km/h in oras ...Pe tine te intereseaza consumul instant care variaza in functie de inclinatia soselei, adierea vantului, presiunea din pneuri, incarcarea masinii, profilul pneurilor (vara/iarna etc), treapta de viteza etc etc etc care este total irelevant?

@ritter - m-ai facut curios... Poti enumera optionalele tale (in plus fata de ce vine standard HL)? Sunt curios daca sunt macar disponibile pe Octavia 3...

Link către comentariu

Ma refeream la viteza maxima in oras - ok media e undeva la 30-35 - dar ideea cred ca s-a inteles. Aveam nevoie de informatiile respective daca ma putea ajuta cineva nu de misto... ca daca era de misto nu mai scriam aici. Corect?

Link către comentariu

DAR, dupa ce am pus pe Octavia tot ce am pe Golf, Skoda a iesit mai scumpa cu vreo 1.500 Eur decat VW.... :tuktuk:

Ciudat...

Ai uitat sa pui Golf-ul in portbagajul de la Octavia... pentru ca incape :D

380 l vs 590 l

Modificat de hiro
Link către comentariu

Da, portbagajul mare vinde :) eu am renuntat la el si am zis sa incerc si unul mic (pe Golf) :)

Membri cu Golf VII din Bucuresti sunt? Cu 2.0, cu 1.4, cu 1.2? Ca banuiesc ca cu 1.6 nu o sa fie multi :) Sa ne spuna consum, ca in Bucuresti e maxim

Skoda mai scumpa decat VW, iata ca este posibil, poate nu pentru aceeasi motorizare, dar daca pui ceva mai puternic pe O3 si iei Elegance depasesti G7 1.2 sau 1.4/122 pe un CL++

Link către comentariu

@Catalin_AC - ce inseamna consum la 50/60 km/h in oras? Ai girofar? Nu opresti la semafoare ca tot omul de rand? E imposibil sa scoti in Ro medie de 50 km/h in oras ... Pe tine te intereseaza consumul instant care variaza in functie de inclinatia soselei, adierea vantului, presiunea din pneuri, incarcarea masinii, profilul pneurilor (vara/iarna etc), treapta de viteza etc etc etc care este total irelevant?

@ritter - m-ai facut curios... Poti enumera optionalele tale (in plus fata de ce vine standard HL)? Sunt curios daca sunt macar disponibile pe Octavia 3...

:offtopic:  In rm. valcea nu prea sunt semafoare... numai giratorii :lol:

Link către comentariu

Mistocari multi, sfaturi putine! Cred ca te puteai abtine de la o afirmatie bazata pe informatii putine, dar asa ne place noua sa vorbim ca sa nu tacem.

Revenind: e cineva care sa ma ajute cu informatiile acelea, fara alte mistouri?

Multumesc

Link către comentariu

Avand in vedere ca inca nu e nimeni cu motorul asta pe forum nu te poti astepta la raspunsuri clare si concrete.

Si chiar daca e cineva cu motorul asta, consumul tot o sa depinda in functie de trafic, stil de condus, drumuri, semafoare etc.

Ia consumul din carte si mai adauga 1.5 - 2 litri la cel urban, 1L la cel mediu si 0.5 - 1.5L la cel extern in functie de ce picior ai...

Link către comentariu

Exista si pe forum - Bogdan VW are 1,4 TSI ACT .

Link către comentariu

Salut - 

La lansarea G7 eram farte incantat si gata sa ma pregatesc de un 1.6 TDI HL+ceva optionale. M-a dat in spate treaba cu suspensia de pe spate - care poate este subiectivism dar mie nu imi place ca idee. Acum, eu fac cam 20-25k km pe an maxim, poate chiar mai putin - din punct de vedere teoretic nu s-ar preta un diesel - dar parca ma incanta cand cu un plin fac mia de kilometri sau pe aproape. 

In consecinta, daca nu se intrevede introducerea ca optiune a puntii spate multilink la 1.6 TDI m-as uita la un 1.4 TSI ACT. Daca stie cineva sa imi spuna va rog:

- cam care ar fi consumul la el, la 50-60 km/h in oras; 100-110 in afara si maxim 120 pe autostrada? 

- Care sunt costurile de intretinere? Revizii? Asigurarea, cred ca e cam aceeasi ca la 1.6.

- Pot sa ii pun cauciucuri de iarna pe R15? Planuiesc sa il comand cu jante de 17 pentru cele de vara

- Intreruperea celor doi cilindri intervine la orice viteza? Cu conditia ca ea sa fie constanta, da...

Multumesc,

1.4 TSI ACT consuma cu maxim 500 ml in plus fata de 1.9 tdi de pe golf 5 .1.9 tdiul meu consuma in jur de 8.5-9 . In 2 cilindrii merge si la 30-40km/h daca ai viteza constanta. Nici nu simte cand trece in 2 cilindri (iti apare doar in bord) . La 50-60 km/h consuma in 2 cilindri consuma si 2.5-3. Oricum start-stopul si ACT te ajuta foarte mult la consum . 

Masina mea a fost comandata cu jante pe 17 si suspensie sport. E mult mai joasa decat un golf V cu jante pe 15. Aveam in plan sa ii pun jante pe 15 iarna dar cand am vazut-o prima data mi-am modificat planurile :)).

La 100 km/h in mod normal consuma 5-5.5. Probabil in modul eco scade si mai mult consumul.

Pe autostrada la 130km/h nu stiu cat consuma deoarece am mers cu ACC-ul.

Modificat de Bogdan VW
Link către comentariu

Compara cineva octavia cu golf... Nu e potrivit ca s din clase diferite... Iar ca golful incape in portbagaj la octavia... probabil, dar nu tot ce e mare e si maret. Mi a zis mie cineva,"nu ti lua scirocco ca nu ti incape dulapiorul de la ikea."

Link către comentariu

Salut - 

Multumesc,

1.4 TSI ACT consuma cu maxim 500 ml in plus fata de 1.9 tdi de pe golf 5 .1.9 tdiul meu consuma in jur de 8.5-9 . In 2 cilindrii merge si la 30-40km/h daca ai viteza constanta. Nici nu simte cand trece in 2 cilindri (iti apare doar in bord) . La 50-60 km/h consuma in 2 cilindri consuma si 2.5-3. Oricum start-stopul si ACT te ajuta foarte mult la consum . 

Masina mea a fost comandata cu jante pe 17 si suspensie sport. E mult mai joasa decat un golf V cu jante pe 15. Aveam in plan sa ii pun jante pe 15 iarna dar cand am vazut-o prima data mi-am modificat planurile :)).

La 100 km/h in mod normal consuma 5-5.5. Probabil in modul eco scade si mai mult consumul.

Pe autostrada la 130km/h nu stiu cat consuma deoarece am mers cu ACC-ul.

Pai si cand mergi cu ACC-ul nu iti arata consumul?

Link către comentariu

@Catalin_AC - ce inseamna consum la 50/60 km/h in oras? Ai girofar? Nu opresti la semafoare ca tot omul de rand? E imposibil sa scoti in Ro medie de 50 km/h in oras ... Pe tine te intereseaza consumul instant care variaza in functie de inclinatia soselei, adierea vantului, presiunea din pneuri, incarcarea masinii, profilul pneurilor (vara/iarna etc), treapta de viteza etc etc etc care este total irelevant?

Iti enumar exact ce am pus ca optionale la Skoda si eu deja le aveam pe VW (standard+optionale):

Airbag laterale spate (274 eur)

Detector oboseala (36 eur)

Duze stropitoare parbriz incalzite (24 eur)

Hill hold control (69 eur)

Iluminare spatiu picioare (11 eur)

Instalatie spalare faruri (118 Eur)

Isofix (28 eur)

GSM cu bluetooth (116 eur)

Proiectoare ceata (101 eur)

Scaune fata incalzite (172 eur)

Stergator luneta (72 eur)

Monitorizare presiune pneuri (47 eur)

Volan multifunctional (172 eur)

Se aduna.....

Ciudat...

Ai uitat sa pui Golf-ul in portbagajul de la Octavia... pentru ca incape :D

380 l vs 590 l

Dar pentru mine este irelevant. Nu am nevoie de atata spatiu. De cate ori il folosesti, serios ? Am avut 3 Octavii pana acum si absolut niciodata n-am folosit tot portbagajul ala imens. Poate de cateva ori cand am luat bicicletele fetelor mele in parc, dar din nou.....este total irelevant.

Golf 7 este identic la interior (in prop de 95%) cu Octavia 2, ca si dimensiuni, deci nu poti spune ca nu ai loc. Cand pleci in concediu si ai nevoie de mai mult portbagaj (sa zicem ca esti familist cu 2 copii mici, altfel nu este cazul) iei cu 150 ron o cutie de bagaje, de inchiriat si ai rezolvat problema.

Link către comentariu

Daca lasi acc-ul pe computerul de bord nu iti arata . Daca nu il lasi iti arata dar e prea frumos sa vezi cum iti arata ca te apropii de masina din fata si franeaza :)

Modificat de Bogdan VW
Link către comentariu

poti muta 5 sec pe consum instant...

Link către comentariu

distrugatorul

salut

am si eu o intrebare pentru posesorii de golf 1.2 tsi... ati simtit limitele masinii?

la o incarcare 5 pers si portbagaj plin e mai lenesa?

as merge pe 1.2 tsi...cunosc motor 1.4 tsi si stiu k e foarte insetat :))) desi pe asta e suspensia spate multilik

Modificat de distrugatorul
Link către comentariu

Da, normal ca e mai lenesa. Orice masina e mai lenesa cu 4 persoana + bagaje decat cand e goala.

Dar nu e destul de lenesa cat sa nu o cumperi.

Aici conteaza si cat de des mergi asa si stilul tau de condus. Daca mergi mai sportiv si-ti place sa te infigi atunci se simte mai greoaie masina cand e plina si nu prea imbie la asa ceva. In acelasi timp banuiesc ca nu mergi sportiv cand esti in concediu/vacanta asa ca nu conteaza foarte mult.

Ia o masina de test-drive, mergi cu inca 3 prieteni si vezi cum se simte masina plina, simplu!

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!