Jump to content

Golf 7 - Pareri, impresii

nsm
 Share

Postare recomandată

A fost scos pachetul lane assist + dynamic light assit. Aveau probleme din ce am aflat de la dealer iar fabrica a blocat toate comenzile golfurilor cu lane assist si dynamic light assist. Trebuie sa fac o cerere la dealer ca renunt la el. Din ce am inteles acestea nu vor mai fi introduse pe golf.

Deci cei care vor sa isi puna faruri bi-xenon nu isi mai pot pune dynamic light assist nici separat. Doar cei cu faruri classice isi pot pune light assist.

Modificat de Bogdan VW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci G7 este cu 6% mai bun decat G6 si cu 20% mai scump. Hmmm.....

Link către comentariu

Testat astazi Highline 2.0TDI 150CP cu DSG.

Ireprosabila ca tinuta de drum, cu putere suficienta si o groaza de facilitati electronice care fac viata extrem de placuta.

Arata mai bine in realitate decat in fotografii ca design.

Lucrurile care in continuare ma deranjeaza sunt legate de mici detalii care inainte nu puteau fi intalnite la Golf. Stiu ca nu e premium, stiu ca pentru asta exista Audi insa totusi imi pare extrem de rau pentru nevopsirea compartimentului motor, fetele de usi spate din plastic chior (asa cum se intalnesc la noua Astra si nu numai...).

Restul adica pedala si balamalele de usi pot fi trecute cu vederea.

In ultimul rand nu mi-a placut suprafata glossy de pe bord care atrage praf si pe care se vad toate micile zgarieturi care pot apare si la stergerea uzuala...indiferent de grija pe care o ai.

Masina devine din punctul meu de vedere cam scumpa pentru taierile de costuri asumate.

Sunt pe punctul de a o comanda insa prefer sa trec spre Audi taind din dotari....

Link către comentariu

De-abia astept sa testeze cineva noul 1.4 tsi. In primul rand vreau sa stiu cum suna. Cred ca teoretic este supersilentios. A disparut si tacanitul ala omniprezent. Bine cand e cald numai cu capota deschisa se aude...dar si de afara.

Link către comentariu

Acest topic se refera STRICT la Golful 7, nu la Audi, nu la BMW, nu la Mercedes, nu la masina membrului X sau Y de pe forum si nici la pretentiile acestora de spatiu si performante.

Urmatoarele posturi offtopic vor fi sanctionate.

Multumesc.

Link către comentariu

Avand in vedere ca Golf-ul are preturi de la 12 la 35.000 al meu a fost ieftin, pentru un Golf, nu pentru piata auto.

Strict pentru oras da, un Polo e mai bun, dar daca vrei sa si iesi din oras prefer ampatamentul marit al Golf-ului, pe langa spatiul interior, portbagaj etc.

Masina compacta este un compromis intre o masina de "autostrada" - Passat, Superb etc - si una de "oras" - Polo, Fabia etc.

Si face asta la preturi cuprinse intre cele ale fratilor mai mici si mai mari.

Revenind la discutia legata de pret, as lua un Golf la un maxim de 25 - 26.000 de euro, de acolo in sus m-as orienta spre un A3/A-Klasse/Seria 1, chiar daca asta ar insemna sa renunt la niste dotari.

Oricum, de la pretul asta in sus vorbim ori de motoare de peste 150 de cai ori de dotari de "fite". Ambele mi se par putin deplasate pentru o compacta care o sa-si traiasca viata in traficul citadin.

Nu ai nevoie de ACC si Lane Asisst in oras. Si daca faci destule drumuri in afara orasului cat sa crezi ca ai nevoie de ele, ar trebui sa te uiti deja la o masina dintr-o clasa superioara. Acelasi lucru si cu motoare mai puternice de 150 de cai - exceptand modelele sport, GTI/GTD/R, care sunt luate in general ca masini de week-end/fun nu de zi cu zi...

Nu am apucat sa merg cu un A3 nou configurat decent, dar cred ca la fel ca A-Klasse si Seria 1 e peste Golf. Asa ca as prefera un A3 configurat decent decat un Golf "full".

Link către comentariu

La 25- 26.000 deja incepi sa te gandesti la Passat care este alta mancare de peste decat Golf. Iar masinile enumerate mai sus: A3, seria 1, A Klasse la 34.000 euro sunt clar supra-evaluate in banii astia, chiar daca sunt premium.

Link către comentariu

O vorba inteleapta spune decat codas la oras,mai bine in satul tau fruntas.

Oricand una mai mica dotata,decat una mai mare chel line.dar daca o luati pt invidia vecinilor,asta e altceva.

Brgds

Link către comentariu

Ieri am ajuns si eu pe la un showroom sa-l vad. Mi s-a parut OK masina; n-am apucat s-o conduc, insa m-am programat la un drive test pe 03.01.

@vali_devill: :)) +1. Look at mine :)

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

Din punctul meu de vedere un Golf de peste 20.000 de euro daca nu e GTI, este mult prea mult.

Dar un posesor de Golf nu cred ca ia masina pentru cum se conduce, ci pentru detalii de finisare, imagine de marca. E cum spune englezul ''Jack of all trades, master of none'', cu alte cuvinte este o masina competenta din toate punctele de vedere, fara insa a excela la nimic esential : sunt masini mai bine desenate decat el, sunt masini care se conduc mai bine, care au o directie care transmite ceva si nu e moarta, care au costuri mai mici de achizitie si de intretinere samd.

Pana la urma e o masina anosta.

Ce e nasol e ca nu prea mai ai ce alege in clasa compacta, diferentele intre modele sunt din ce in ce mai mici, toate masinile incep sa arate si sa mearga cam la fel (cu senzatii din ce in ce mai diluate la volan pe masura ce se umplu de tehnologie).

Link către comentariu

"O vorba inteleapta spune decat codas la oras,mai bine in satul tau fruntas"- prietene, la 26.000 la Passat iti cumperi versiunea Highline, nu intrarea in gama.

Link către comentariu

Si ajungem iar la faptul ca cine cumpara Golf-ul de 26.000 de euro s-ar putea sa nu aiba nevoie si sa nu vrea un Passat. Oricat de Highline este el...

Unii gandesc mai mult de "Stai sa vada taranul ala de la 3 cand vin cu Passat-ul asta acasa!"

Eu, in momentul asta, nu as cumpara un Passat chiar daca ar fi mai ieftin decat un Golf, si nu sunt singurul care gandesc asa, pentru ca este o gandire normala!

Link către comentariu

Am vazut Golf 7 pe strada, nu e chiar atat de departe de Golf 6 ca si design, pe intuneric ar fi putin mai greu de diferentiat.

Off topic: Masina nu se cumpara de ce bani ai, in primul rand te gandesti ce iti doresti de la o masina ca spatiu, daca nu-ti trebuie spatiul si portbagajul Passatului, nu ar trebui sa-l cumperi

Link către comentariu

Nu inteleg cramponarea asta de pretul unui G7. Cine il vrea il ia cu ce optiuni doreste si isi permite.

In plus bigger is not always better, iar ca o masina folosita preponderent in oras un Passat nu se justifica.

Ma bucura reaparitia in configurator a 4motion-ului si sper ca asa va ramane. Nu cum s-a intamplat cu 6le care initial a avut 2.0TDi 4motion, dar PoRo a decis sa nu mai permita configurarea.

Interesant ar fi un 1.6TDi 4motion.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Cel mai simplu, un Smart pt oras si un SUV mare pt drumurile in afara orasului.In acest fel, nu mai trebuie sa va bateti capul cu diferenta intre Golf si Passat.

Stima

Link către comentariu

Ce e atat de greu de inteles? Am cumparat G6 pentru ca eu consider ca era etalonul in clasa compacta de volum, dar daca la G7 au crescut preturile pentru variantele de motorizare superioare pana la limita aproprierii de modelul din gama superior devine mai rentabil sa cumpar in viitor Passat, pentru ca am alta tinuta de drum, confort, dotari si spatiu fata de Golf in aceeasi bani. Nu inteleg de ce Passat= cocalar; atunci Golf= domn?

Link către comentariu

Poti fi si domn si cocalar,in ambele.ideea este ca fiecare isi cumpara ce vrea,pe banii lui.dar asta nu inseamna ca decizia unuia e adevarul absolut.

Pur si simplu,nu ma identific cu o masina mare si inutila pt nevoile mele,nu ma intereseaza ca la x suma de hatchback,pot lua transporter.

Alegeri inspirate,domnilor,gusturile nu se discuta.

Brgds

Link către comentariu

Passat= cocalar; atunci Golf= domn

Nu. Cine cumpara un Golf il cumpara pentru ca are nevoie de o compacta, nu pentru ca nu-si permite un Passat. De aceea trebuie comparat Golful cu alte compacte, Passat-ul este in alta gama si nu are legatura cu el, chiar daca preturile sunt asemanatoare.

Cand spui "Golf-ul e prea scump, imi iau Passat la banii astia" inseamna ca nu stii ce cumperi, sau ca nu cumperi cum trebuie o masina. Atunci ar trebui sa te uiti la alte sedan-uri, nu la compacte.

O masina nu se cumpara doar raportandu-te la pret, sunt multialti factori de luat in seama. Nu cred ca vre-unul dintre cei cu Golf de pe aici nu si-ar fi permis un Passat echivalent daca ar fi vrut sa-l cumpere. Insa nici nu le-a trecut prin cap sa ia Passat pentru ca nu asta isi doreau...

Modificat de Rave
Link către comentariu

"Cand spui "Golf-ul e prea scump, imi iau Passat la banii astia" inseamna ca nu stii ce cumperi, sau ca nu cumperi cum trebuie o masina"- ar fi frumos sa fie asa cum spui tu. Dar... o masina din pacate o cumperi in functie de necesitatile pe termen scurt si mediu (1-2 ani)- ca nu toti avem bani sa ne permitem sa schimbam masina des, timp in care lucrurile se pot schimba: mai apare un bebe, iti schimbi locul de munca si ai nevoie de o masina mai safe la drumuri lungi etc. Drumuri bune!

Link către comentariu

Nu stiu de ce comparati golful cu passatul. Diferenta e de 5000 euro intre un golf hl si un passat hl iar la dotari optionale diferenta se mareste.

Modificat de Bogdan VW
Link către comentariu

Unii nu inteleg termenul de "compacta" si utilitatea acestei clase..sunt masini diferite pentru nevoi diferite si nu are sens continuarea discutiei pe aceasta tema.Eu chiar am avut de ales intre passat , superb si golf si am ales ultima varianta pentru ca este mai practica daca nu ai nevoie de mai mult spatiu.

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!