Jump to content

GOLF 5 - 2.0 TDI - BKD


Doomy

Postare recomandată

La intamplarea cu capacele chiar ca poti spune "ce uameni" nici nu mai stii ce sa pui ca sa nu ramai fara ele :))

Legat de calculatorul de usa inainte sa te apuci de demontat usa sau fata de usa verifica vizual firele din burduful de cauciuc, e posibil sa gasesti cauza acolo. Calculatoarele de usi eu nu am auzit niciodata sa se strice dar de fire rupte da.

Link către comentariu

Salutare,

abia acum am gasit topicul si am citit cam un sfert, mai las si pe maine seara :) 

Concluzia la 1/4 : felicitari !

Link către comentariu

Am rezolvat si cu usa ! M-am ambitionat azi vazand ca e frumos afara am decis sa mai arunc o privire la cablurile din chederul usii.   Era un cablu intrerupt , tras si scos din pinul mufei si bagat aproape de tot in usa, de aceea nu l-am vazut prima data .   Am izolat si prelungit toate cablurile care prezentau cat de putina uzura ! Am sters erorile si acum merge totul perfect!

@georgeMKO ai avut dreptate !

20161210_115020.jpg

Dupa asta a primit curatare  interior/exterior :D  revenind la zero probleme :soothe[1]: . Am pus si "noile" capace , care sper sa nu le mai "pierd". 

20161210_192753.jpg

 

Link către comentariu

Vezi ca acolo iti intra apa in mufa, se vad fire de oxid si firul a mai fost reparat odata, trebuia inlocuit pana in interiorul usii, daca l-ai inadit acolo nu tine mult. Si mai este si firul de putere pentru geamurile electrice.

Link către comentariu

Da, ai dreptate intrase apa si firul a mai fost reparat odata in trecut .  Poza de mai sus nu este cu reparatia finala , am curatat cat am putut apoi am izolat cablurile si la sfarsit am aplicat adeziv intre cheder si mufa ( in speranta ca nu mai intra apa)  , Oricum ramane sub supraveghere .  La primavara / vara revin la tine pentru inlocuirea cablului si schimbarea chederului cu siguranta :D  

Link către comentariu

Ma bucur ca ai rezolvat. Din ce stiu eu acel cheder ar trebui sa inchida perfect zona daca nu are vreo clema rupta. Dar daca il schimbi pe viitor, e ok, iar inaditurile daca poti sa le muti in interiorul usii cum spune si @Al Bundy ca sa numai ai probleme niciodata.

Link către comentariu

Din pacate clema este rupta ( se vede in poza de mai sus ) de aceea pun adezivul. Iarna asta sa ma tina si e bine , o reconditionez complet cand da caldura afara :D  

Deja m-am apucat sa strang pentru asta , vreau sa o fac ca noua ( imi sta pe creier) , am luat azi din dezmembrari un maner de usa cu tot cu mecanism OEM SH care functioneaza impecabil. Mecanismul de pe masina are semne de coroziune si uzura de la atata dat jos de pe masina.  Daca tot o sa umblu la cabluri , sa fie si restul ok. 

20161211_172811-tile.jpg

Link către comentariu

Am avut un weekend de relaxare la Brasov si in Poiana Brasov. Nu am mai fost de mult prin poiana si mi-am si reamintit de ce.....foarte mare aglomeratie !! Cred ca o sa treaca iar ceva ani de zile pana ma decid sa mai fac o vizita. 

Masina porneste si la -9 grade foarte ok ( aproape sfert de cheie)  ,  se incalzeste rapid ! Consum 6.5% media calatoriei . Drum dus foarte liber iar la intoarcere am plecat devreme special sa evit traficul de pe DN1.

Pentru prima data de cand am masina mi-a ramas si mie frana de mana blocata la o roata : spate dreapta .  Eu folosesc frana de mana la orice stationare scurta sau lunga si nu am avut probleme pana acum . Cum s-a incalzit masina s-a deblocat singura , a mirosit putin a frana incinsa dar nimic serios , oricum este un semn ca apa a ajuns la cabluri si trebuie schimbate. Le pun pe lista de "to do" .   Etrierii ies din calcul deoarece sunt noi amandoi pe spate . 

Stergatoarele ma dezamagesc total , in fiecare an cum vin temperaturi cu minus ma lasa stergatoarele ......nu mai iau Bosch in viata mea ....3 ani consecutiv numai Bosch si de fiecare data m-au dezamagit . O sa merg pe Valeo acum.   

 

Brasov - Page.jpg

 

Modificat de Doomy
Link către comentariu

Si eu sunt dezamagit de Bosch, m-au lasat dupa 2 luni de utilizare. Le-am luat de aici de pe forum si nu sunt convins ca sunt originale..Mi-au lasat si o zgarietura fina pe parbriz.

Link către comentariu

Salutari...incercati Valeo Silencio X.TRM, ca anduranta sunt peste Bosch. Personal le am de 2 ani, pe cand cu Bosch le-am inlocuit dupa 6 luni...!

Bafta !

Link către comentariu

Am comandat Valeo deja , nu cred ca sunt cele care sunt mentionate mai sus . Nu am avut inca timp sa le ridic de la magazin .   

Link către comentariu

Mi-a venit si burduful cu problema OEM : 20161223_155402-tile Burduf.jpg

Astept doar vreme buna sa il schimb. 

Am luat si cablurile de frana de mana pe TRW + niste spray de frana TRW sa curatam bine pe acolo. 

Stergatoarele au venit exact modelul de care zicea colegul mai sus : Valeo Silencio XTRM. 

@dulmann sa speram ca ai dreptate :D  sa ma tina mai mult de data asta. 

20161223_155313.jpg

Link către comentariu

Ma anunti te rog cum se comporta stergatoarele, vreau si eu sa sa le schimb pe cele de pe fata (pe spate l-am schimbat) si nu vreau bosch.

Link către comentariu

 

Pentru burduf exista ceva spray montaj de la WURTH, cu silicon, chiar asa se numeste, cred ca ti-ar fi de mare folos. L-am cumparat pentru niste greierusi, acum ceva vreme si tare bun a fost.

Succes !

Link către comentariu

@deenman le-am folosit 2 zile stergatoatele (destul de intens ) dar nu sunt impresionat :(  La curatat isi fac treaba foarte bine , ca sunt noi , in timp mai vedem aici . Nu sunt atat de "Silencio" pe cat scrie pe ambalaj, au scartaitul ala tipic al stergatoarelor atunci cand ating cursa maxima pe parbriz . Poate se duce cu timpul...

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am reusit sa dau portbagajul jos de pe masina exact inainte sa inceapa ninsorile , l-am folosit la greu in ultimile 2 saptamani . Am reusit si eu in sfarsit sa schimb resedinta si exploratorul va avea un loc de parcare nou :D . Mai dureaza pana se face frumos afara sa fie amenajat complet dar partea grea a trecut.  

Pot sa spun acum ca portbagajul Thule a meritat toti banii !  

Intre timp ne jucam prin zapada , garda la sol chiar isi spune cuvantul :)  daca era si 4motion ..........:cheers:

Pana in Mai masina a devenit iar "Daily"  , nu prea imi convine dar asta e situatia :) 

page-3.jpg

 

Am gasit si un spray de dezghetare de la Sonax care isi face treaba mai bine decat ce foloseam eu inainte. 

20170106_192432.jpg

Link către comentariu

Ieri cand am ajuns  acasa in parcare am constatat ca pedala de ambreiaj nu se mai ridica complet , cateodata ramane la jumatate de cursa .  Clar s-a dus pompa de ambreiaj , ultimile 2 luni si-au spus cuvantul , masina a devenit daily car pe distante de ~30 km dus/intors in fiecare zi plus ca am carat la greu cand m-am mutat .  Asa ca am comandat pompa de ambreiaj si lichidul de frana OEM si sa speram ca nu mai sunt alte probleme. 

Si asa sunt restant cu alte piese cumparate pe care inca nu am apucat sa le montez. 

Link către comentariu

Am rezolvat azi problema ,   pompa de ambreiaj era vinovata . Merge acum brici , pedala are cursa completa si tine foarte jos ! A fost un chin mare sa se schimbe aceasta pompa , am pierdut aproape 4 ore la dezasamblat si reasamblat , am dat si pedala de ambreiaj jos. 

page 1.jpg

Am reusit sa schimbam si cablurile la frana de mana si apoi am aerisit inca odata sistemul de franare si apoi si ambreiajul. 

Sunt multumit de lucrare sper sa nu mai fie probleme prea curand :D 

page 2.jpg

Link către comentariu

Ambreiajul parca s-a schimbat la personalitate de la schimbarea pompei !  Masina pleaca de pe loc liniar si nu smuceste deloc.  Pedala are cursa completa si tine foarte jos .  :rolleyes:

Link către comentariu

Salut!

Ce marca de pompa ai cumparat?Ca si cazanul meu zici ca e posedat?Aceeasi problema o am si eu cu ambreiajul.???

Link către comentariu
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!