Jump to content

Senzor arbore cotit


SorinMT
 Share

Postare recomandată

Salut, am si eu o problema cu un Polo 9N3 din 2006. Dupa 6 ani de functionare fara probleme masina a inceput sa porneasca greu, si-a pierdut din putere si nu trecea de 3000 de ture. Am facut o diagnoza la service si mi-a gasit ca este defect senzorul de la arborele cotit. Mi l-au inlocuit cu unul produs de firma Hella care se pare ca s-a defectat in prezent, numai dupa 3luni de la montare. Acum cateva zile mi s-a aprins iar martorul de la motor "Check engine", pierdere de putere, pornire grea de pe loc si variatii de turatie,iar acum nu mai trece de 2000 de ture. Ce parere aveti ? Credeti ca este defect acelasi senzor sau este altceva ? De ce sa fi defectat asa de repede ? Multumesc anticipat celor care vor raspunde.

Modificat de SorinMT
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

,,nu trecea de 3000 de ture"

,,acum nu mai trece de 2000 de ture"

Problema acum difera, s-ar putea ca senzorul sa fie ok.

Va trebui sa faci o diagnoza pentru a afla cauza pornirii greoaie, variatii de turatie, etc.

Daca intr-adevar si de aceasta data este acelasi senzor problema, nu pot decat sa-ti spun ca produsele firmei Hella lasa de dorit....dar sa asteptam rezultatul diagnozei ....

Modificat de carmina
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Esti sigur ca era senzorul de turatie motor si nu cel de la axa cu came?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Defectul s-a rezolvat. Era vorba de bobina de inductie de la cilindrul 2, in urma testului de diagnoza. Defectul parea asemanator ca cel cu senzorul de turatie ( de la arborele cotit ) asa cum am spus mai sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici pe departe efectele sa fie aceleasi .....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Un sfat , o idee va rog , dragi colegi . Nu a mai pornit masina ( din semnatura ) ieri dimineata , nu am putut-o porni in nici un fel . Electromotorul invarte , bateria buna , lumini la bord , benzina buna de 98 pusa , afara destul de cald deci nu cred ca ar fi prins ceva gheata pe undeva . Dupa masa , am incercat din nou , f.f.f.greu a pornit , a trebuit sa dau cateva sprituri si abia a luat-o . Ma duc la tester , ii da defect " releu de pornire " . Ok , il comanda meseriasul , eu ma duc acasa , dimineata porneste mmasina f.f.f. greu , ma duc din nou la tester la omul respectiv , acum ii da defect " senzor de turatie arbore cotit " . Pret 170 lei ceva englezesc , 300 lei unul Hela parca , zice el original , ambele au 1,5 ani garantie . ANUL TRECUT pe vremea asta am avut aceeasi problema , se tura masina singura , i-a dat aceeasi eroare , " senzor de turatie " , am cumparat unul nou tot cu 170 lei , nu am mai avuit probleme , insa nu mai am factura pentru garantie , ca avea si alagarantie 1,5 ani . In plus am uitat sa spun , masina nu mai are zvac ca inainte , parca se ineaca cand accelerez , s-a aprins la bord martorul EPC , despre care omul zice ca este tot din cauza senzorului . Acum masina a ramas la garajul respectiv , nu a mai pornit , pana maine cand vine senzorul . Voi ce parere aveti ? O vorba , un sfat orice este binevenit . Multumesc anticipat .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Senzor Hela am pus si eu si functioneaza fara probleme. Verifica bujiile, eventual inlocuiestele, dar cel mai bine verifica ce spune testerul. Nu uitat sa resetezi erorile dupa fiecare testare sa vezi daca defectul reapare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

L-am schimbat ( senzorul ) , masina merge ok . L-am pus pe cel ieftin ... sper sa nu am prb. , cel putin 1,5 ani .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!