Jump to content

Zgomot directie pe loc

costinberechet
 Share

Postare recomandată

am un passat b6 din 2006 motor bkc 105 cp,1.9tdi,cod cutie viteze hnv manuala si vreau sa schimb capul de planetara dinspre roata dreapta,care e codul piesei sau cati dinti are la acest model si pe langa toate din ce am vazut pe net se vand fara inel abs,cum se procedeaza ?se ia inelul de la capul vechi sau ce?ce marca sa fie?  multumesc frumos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sal.,

Uite asta e codul si pretul pe original a capatului de planetara dinspre butuc .

Din pacate nu am gasit nici o diferenta intre Dreapta si Stanga si de aceea tind sa cred ca este identic .

1K0498099 = 2060 Ron PIESA NOUA

1K0498099X = 1115 Ron PIESA RECONDITIONATA CU PIESA VECHE LA SCHIMB

Iar aici ai conditiile de returnare a piesei uzate .

Conditii de returnare.pdf

O zi buna,

Link către comentariu

• 4 months later...

Am si yo un zgomot similar celor descrise ceva mai sus de catre colegii forumisti , mai exact un huruit , ca o frecare asa dar nu pare metalic deloc sunetul .

Ideea este ca se simte numai pe loc sau la viteza ft mica si numai ( aproximativ ) umpic dupa jumatatea cursei de viraj spre stanga , numai in acea parte .

Pareri , sfaturi ?

Multumesc .

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am observat astazi ca la trecerea peste relantisoare se aude pe partea stanga une fel de scartait, mai degraba un hrrscrr, nu mereu. masina nu bate, nu troncane, este incheiata.  In afara flanselor altceva ce ar trebui sa verific? Am balansat masina si nu se aude nimic. Nu m-am uitat ca este frig afara, dar poate zileleastea. O fi scutul, altceva ce ar putea fi?, Sau scartaie o flansa?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Buna ziua,

Vreau sa imi cer scuze daca exista ceva asemanator.insa am folosit functia search si nu am gasit ceea ce imi trebuia.

De astazi,am o noua problema,atunci cand iau viraj dreapta si accelerez in acelasi timp se aude un huruit/zgariat ca si cum s-ar freca ceva.Nu inteleg ce poate fi,ca se aude numai in momentul in care accelerez si sunt in viraj.Daca iau curba fara acceleratie,nu se aude absolut nimic.Se aude numai la viraj dreapta.

S-a mai intalnit cineva cu aceasta problema?

Multumesc,si inca o data vreau sa imi cer scuze daca acest subiect exista deja.

Modificat de botzoc1
Link către comentariu

Ca si cum ar freca un cauciuc pe altul? Eu am patit la b5.5 asa, dar pe partea dreapta cand luam virajul la stanga. Apoi, a inceput sa bata la drum drept cand calcam ambreiajul. Era un capat de planetara dus. L-am schimbat si acum e ok.

Modificat de 09LUK
Link către comentariu

Da,ca si cum ar fi cauciuc pe cauciuc,dar se aude numai cand accelerez si iau viraj dreapta.Daca iau viraj cu ea pe liber nu se aude nimic..

Link către comentariu

La mine asta a fost, sper sa nu te induc in eroare. Verifica daca mai ai vaselina in burduf. Cel mai bine mergi la un mecanic. A fost 200 lei tot capatul cu tot cu manopera pt b5.5.

http://vwforum.ro/topic/25625-zgomot-la-viraj/page-8?hl=+zgomot%20+viraj%20+freaca%20+cauciuc%20+cauciuc

Modificat de 09LUK
Link către comentariu

Multumesc,maine fug la service.sper sa scap usor

Link către comentariu

Revin cu o precizare,am pus pe cineva sa-mi spuna cum se aude de afara si mi-am spus ca nu se aude,acum nu inteleg de ce,ca in habitaclu se aude destul de tare

Link către comentariu

Mai nou se aude si in linie dreapta,la fiecare accelerare fie brusca sau nu,se aude numai cand motorul este in sarcina.Poate fi ceva de la cutie?

Link către comentariu

Buna am un passat b6 din 2009 cutie automata si cand virez pe loc se aude un scartaiat dar doar pe loc ca in mers nu se aude nimic...

Am verificat planetare, burduf, bucse (doar cele mari imbracate in aluminiu de pe fata de langa brate is uzate)

imi puteti spune ce poate fi?

Stima

Modificat de Sebastyan. G
Link către comentariu

Multumesc...

Cum pot sa le verific!? (inafara de mers la un service, ca am fost si m-au speriat cu defecte la caseta de directie)

Link către comentariu

pai simtoma care o ai, zic ca e suficient test. mai cere o a doua parere la un alt mecanic, sa vezi ce zice si el. din descrierea ta, eu asta inteleg, pt ca si eu am avut problema asta si cand am fost in service mi-au confirmat. dupa ce am schimbat acel rulment s-a rezolvat 100%.

Link către comentariu

Aha multumesc mult pt ajutor!

Link către comentariu

Dupa ce am schimbat caseta de directie - devreme, pe garantie, aveam 37.000km - intr-adevar, am simtit o intarire in directie, in special la virarea rotilor pe loc. Dar in niciun caz de parca n-as fi avut servo. Doar imi reda un feeling mai bun de rigiditate.

La mine acum, de exemplu, cand virez pe loc sau la viteze mici, de parcare ~5km/h, se aude un huruit pe fata, de la ambele roti.. nu stiu cum sa-l descriu. Ca si cum s-ar freca ceva, dar nu e sunet metalic, e destul de infundat. nu stiu de la ce ar fi.. nu am schimbat nimic pana acum la suspensie, in afara de bucsele pe fata si astea recent.

Idei?

schimba rulmentii flanselor de amortizor!s-au gripat si fac zgomot la virare!

Serios ...?! Interesant sa se gripeze rulmentii flanselor .... Si la mine face galagie la virajele in scurt pe loc ... numai k pt a ajunge la flanse trebuie date jos telescoapele ... in fine bine de stiut o posibila cauza

Buna ziua,

Vreau sa imi cer scuze daca exista ceva asemanator.insa am folosit functia search si nu am gasit ceea ce imi trebuia.

De astazi,am o noua problema,atunci cand iau viraj dreapta si accelerez in acelasi timp se aude un huruit/zgariat ca si cum s-ar freca ceva.Nu inteleg ce poate fi,ca se aude numai in momentul in care accelerez si sunt in viraj.Daca iau curba fara acceleratie,nu se aude absolut nimic.Se aude numai la viraj dreapta.

S-a mai intalnit cineva cu aceasta problema?

Multumesc,si inca o data vreau sa imi cer scuze daca acest subiect exista deja.

Sal. Din cate stiu eu planetarele daca is duse fac galagie ca un clantait continu pana ce indrepti rotile. Huruitu tau posibil sa fie de la rulmentii flanselor dupa cum spuneau si baietii. Oricum trebuie controlat si una si alta.

Multumesc...

Cum pot sa le verific!? (inafara de mers la un service, ca am fost si m-au speriat cu defecte la caseta de directie)

Poti incerca sa dai cu oleak de sprei antirugine sau ceva lubrificant tipul WD40 sau chiar altceva pe flansele cu rulmenti ale amortizatoarelor si sa faci proba dupa.

Link către comentariu

Pai ca sa dai cu wd40 pe flansa ridici capoda scoti o clema si cracanezi putin plasticul din fata parbrizului si se vad cele 3 suruburi ale flansei si dai in gaura respectiva cu spray sau trebuie sa ridic masina dau roata jos si in cap la amortizor ce se vede flansa si dau cu spray din ala.????

Stima

Link către comentariu

Ca sa verificati starea flanselor(rulmentilor din ele):  bagati mana la roata, puneti mana pe arc si rugati pe cineva sa miste usor de volan. Daca simtiti vibratii,cum ca nu s-ar misca liber, flansa e dusa. 

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

Ca sa verificati starea flanselor(rulmentilor din ele): bagati mana la roata, puneti mana pe arc si rugati pe cineva sa miste usor de volan. Daca simtiti vibratii,cum ca nu s-ar misca liber, flansa e dusa.

Am facut cum mi-ati spus si vribreaza imfim si doar cand se roteste...

astazi am parcat cu rotile de pe stanga pe un mal si cand m-am dat jos a scartait la fel cum se auzea cand viram pe loc... apoi am clatinat masina si scartaia la fel... dar in seara aceasta nu se mai auzea... si am facut tot posibilul sa scartaie (am clatinat am virat etc)

doar azi ziua cand a fost cv caldutz a scartait chiar si in mers :(

Deci e putin enigma... :) rog ajutor ca la un service mi a zis de caseta de directie si nu prea cred.

Link către comentariu

caseta de directie trosneste cand iei de volan. la tine cel mai probabil e vba de amortizor(eventual curs daca scartaie) sau vreo busca(desi ma indoiesc). 

Link către comentariu

caseta de directie trosneste cand iei de volan. la tine cel mai probabil e vba de amortizor(eventual curs daca scartaie) sau vreo busca(desi ma indoiesc).

Buna ziua din nou

ati avut dreptate cu flansa... am schimbat-o si gata nu mai scartaie...

Amortizorul este ok.

Va multumesc!!!

Link către comentariu

Ma bucur ca s-a rezolvat. :) 

Link către comentariu

• 4 weeks later...
vwbora1314m

Am schimbat si eu flansele de la amortizoare si rulmentii iar acum e liniste cand virez pe loc nu se mai aude scartaitul acela enervant pe coloana de directie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!