Jump to content

Probleme centura siguranta

ertypolys
 Share

Postare recomandată

Am o problema cu centura de siguranta, atunci cind o pun in teaca dupa un timp imi apara matoru de centura cum ca nu ar fi pusa, misc putin de teaca si apoi se stinge citva timp apoi iar apare si tot asa, si suna clopotelu de fac cu nervi si uite asa nu mai pun centura, cum as putea s-o repar, am pus in teaca silicon, si alte solutii dar deageaba...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desfa-o si vezi daca e vorba numai de contacte imperfecte. Ai mai jos ceva care sa te ajute sa o demontezi. Cheers.

seat_belt.zip

Link către comentariu

Pai trebuie sa o desfaci, se pare ca este o problema cu contactul electric din interior! Poate te ajuta un coleg cu o schema din elsa;)

Link către comentariu

mai bine dezactivezi din vag-com si martorul si sunetul.

Link către comentariu

cum o desfac?? nu pot deschide ce mi-ai trimis pronet

Link către comentariu

am avut si aceeasi problema.pana la urma am schimbat teaca.asta a fost acum vreo 3-4 ani.zilele trecute am patit-o din nou de vreo 2 ori am miscat putin si s-a stins imediat.nu mai stiu cat a costat dar nu e chiar foarte mult

Link către comentariu

eu am vazut ceva uzura pe acel metal ce intra in teaca, in ambele parti ceea ce nu se vede pe cele din sapte si nici pe cea din dreapta doar putin, sa fie oare uzata??

Link către comentariu

cum o desfac?? nu pot deschide ce mi-ai trimis pronet

Le-am facut tif.

1.zip

2.zip

3.zip

Modificat de pronet
Link către comentariu

Acea teaca in care intra centura nu se poate desface sa ajungi la switch, semicarcasele sunt lipite cu ultrasunete.

Link către comentariu

Salut,

Exact aceeasi problema si la mine... Cred ca o sa dezactivez din vag-com, insa trebuie sa gasesc pe cineva care stie sa faca acest lucru.

Am auzit ca la reprezentanta nu se baga nimeni la asa ceva.

Link către comentariu

Procedura este foarte usoara:

Select 17 (Instrument Cluster)

Coding -> Function 07

00??x0x: Extra-Options

+01 - Brake Pad Warning active

+02 - Seatbelt Warning active

+04 - Washer Fluid Warning active

+16 - Sedan (Jetta)

Scazi 2 din codul care il ai pe masina si le-ai dezactivat (de exemplu daca ai 7, il pui pe 5). Bafta.

Link către comentariu

Am avut si eu aceias problema. Ca si principiu cand introduci centura in "teaca" aceasta impinge o tablita care face legatura intre 2 contacte. Daca acea tablita nu este impinsa suficient o sa atinga de unul din contacte si ti se aprinde avertizarea cu centura. Eu am desfacut plasticul (carcasai) in care intra centura, am indreptat unul din contacte, nu mai stiu exact care dar sigur o sa iti dai seama care, dupa care am lipit carcasa la loc cu superglue. Nu a mai facut de atunci. O sa se rupa clemele de imbinare ale celor doua carcase, dar nu e nici o problema ca sunt pe interior si nu se vede nimic dupa ce le lipesti la loc. Operatia dureaza max 30 min. Incearca sa misti de ea sa apesi mai tare sau sa tragi de ea si o sa vezi ca se stinge si se aprinde, la mine in mers cand se intindea centura mai tare incepea sa bipae. Bafta.

Link către comentariu

exact asa patesc, in mers, si dc misc de ea, ia o pauza pana la urmatoarea miscare in care iar incepe si bipaie, am so desfac atunci, am so tai, pe unde ai taiat-o arttopo?? prin acele santulete laterale?

Link către comentariu

Nu am taiat nimic. Am desfacut carcasa de la teaca pe la imbinari, acestea fiind lipite m-am chinuit putin sa o desfac dar a mers. Bagi o surubelnita mai lata in cantul ala de la imbinare si rotesti stanga dreapta. Carcasa e lipita in interior, are 3 cuie din plastic tip mama-tata. Sigur te descurci. Bafta.

post-89740-0-45955000-1333438583_thumb.j

Modificat de arttopo
Link către comentariu

salut,eu ieri am cumparat un passat si aceeasi problema am si eu dar decat cu centura soferului am probleme! oare cat costa teaca de centura?

cand am mers cu propietarul la reprezentanta ca sa-i verific isoricul la cartea service eu am vazut ca nu poarta centura pusa dar m-am gandit ca nu poarta centura din obisnuinta,,,in fine,,,mi se pare ciudat ca nu mi-a iesit nimic defect la testul electric !

Link către comentariu

Am avut si eu problema asta...am desfacut mufa de sub scaunul soferului de la senzorul de prezenta persoana(sau cum ii zice).

Link către comentariu

• 4 weeks later...

revin, eu am rezolvat treaba, am desfacut teaca, am tauiato si apoi am bagat surubelnita, si am gasit care era problema, un contac, in care intra centura, lasm scos am largit acel contact, ca e o clema mica, si functoneaza acum perfect, am bandajat teaca, nici nu se obserava si ma bucur ca nu mai imi toaca nervii, postez si ceva poze sa vedeti unde a fiost buba.succes!

post-31292-0-71718700-1336243228_thumb.j

Link către comentariu

Si cum ziceai ca ai taiat teaca respectiva, cu un cutter pe acele santuri laterale, sau e vreo alta smecherie? Pentru ca si eu am aceeasi problema...

Link către comentariu

• 1 month later...

am rezolvat eu problema cu teaca de la centura de siguranta! am cumparat una noua cu 303 lei pe original si montatul m-a costat 85 lei la reprezentanta. adio zgomot in masina.

Link către comentariu

• 11 months later...

Am rezolvat si eu cu centura dar deocamdata din codare cum a zis Pronet. O sa trebuiasca totusi sa o desfac sau sa o inlocuiesc la un moment dat. Multumesc frumos pentru ajutor.

Modificat de ovtudor
Link către comentariu

• 9 months later...

Stie cineva cum pot scapa de acea eroare '''senzor pretensionare centura'' ce imi aprinde airbag-ul in bord...o sterg , iar in mers se aprinde din nou.?

Link către comentariu

daca centura este functionala, intareste contactele la mufa ei si vezi daca se sterge eroarea

Link către comentariu

ok, multumesc pentru sfat.o sa incerc.

Link către comentariu

• 2 months later...

Am avut si eu probleme cu priza de la centura, in timpul mersului imi aparea in bord martorul de centura si incepea sa urle :)) , in cele din urma am rezolvat problema priza de centura pe original costa undeva la 260 de roni.

Va trebuie TORX Spline cu 12 laturi!!! arata in felul urmator, nu incercati cu imbus sau alt model de torx ca le rupeti de pomana nu o sa se desfaca!  unul de 10 pentru cele 4 suruburi de la scaun  si unul de 8 ca sa desfaceti centura costa 8 lei bucata la obor si cam asta e tot, spor la treaba!

US0514F.jpg

Modificat de d4rkm4nx99
Link către comentariu

F l o r i n

da, cand e vb de switch defect in priza centurii.... altfel, cine nu apreciaza avertizarea, ii poate scoate mufa - din podea - mufa mica, neagra - si nu mai te supara....nu mai merge avertizarea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!