Jump to content

Traseu Bucuresti- Auschwitz


DDT
 Share

Postare recomandată

In perioada care urmeaza, ma gandesc sa fac un drum Bucuresti-auschwitz. Rog pe cei care cunosc mai bine sa-mi spuna care este traseul cel mai bun,taxe vamale,etc. Orice informatie este de bine venita.

Eventual cei care au vizitat de curand lagarele de la Auschwitz Birkenau, Cracovia sa mi spuna cateva pareri, eventual taxe de intrare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

prea multe detalii despre traseu, nu are rost sa-ti dau pt ca am fost cu autocarul (prin facultate) si ar fi irelevant. traseul a fost prin oradea, miskolc, etc, pana in cracovia. cracovia chiar mi s-a parut un oras foarte frumos ce l-as mai vizita o data.

cat despre lagare sunt multe de vazut si cel mai bine e sa ai ceva timp la dispozitie sa-l observi in totalitate (atat birkenau 1 cat si 2 - ce a mai ramas din el). in privinta fotografiatului, desi sunt semne de interzicere, se pot face in limita decentei si fara blitzuri ostentative in fata supraveghetorilor. chiar nu mai tin minte daca am platit sau nu bilet de intrare (si cat).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Eu am fost anul trecut prin toamna in amandoua locuri Cracovia si Auschwitz , foarte frumoase merita vizitate amandoua.

Em am venit din alta directie spre Cracovia dar din tara trasesul ar veni Buc-Oradea-Miskolc-Poprad-Cracovia, taxe vamale nu exista doar cand iesi de la noi din tara opresti la granita areti id in rest nimic, eventual daca intri pe autostrada la unguri acolo trebuie platita rovineta lor.

La Auschwitz Birkenau 1 acolo e muzeul, poti sa intri cu masina in curte este parcare se plateste ceva taxa dar nu mai stiu cat e cred ca am platit vreo 20 de zloti (lei) e cam tot una, biletul de intrare daca mai tin minte a fost vreo 20 de euro cu ghid, adica din ora in ora se porneste cu un grup de oameni noi am ales ghid in engleza primesti niste casti si o bulina de culoare rosie sa pui pe tine sa fii identificat si incepe turul (cred ca exista varainta si fara ghid dar sa nici nu te gandesti) cu ghid e cel mai bine pentru ca iti explica absolut tot ce a fost in tabara in fiecare cladiire ce s-a intamplat tot tot tot sa te ajuti sa intelegi magnitudinea faptelor planurilor etc. Turul dureaza cam o ora si jumatate, poti sa folosesti aparatul exceptand doar o incapere unde e expus vreo 6 tone de par real de om unde nu ai voie in rest se poate, si ai ce sa pozezi ...

Dupa ce se termina turul aici platesti parcarea la iesire mergi la Birkenau 2 este la 3 km foarte usor de ajuns, poti sa mergi cu masina ta sau exista autocar pregatit sa duca grupul acolo , eu am ales sa ma duc cu masina mea in cateva minute am fost acolo parcarea e gratis, si turul continua acolo din pacate au mai ramas doar niste ruine de vizitat pe acolo dar e interesanta marimea ... cat de mare a fost totul si in ce conditii au stat acolo se pot vizita baraci in care au fost tinuti.

Sper ca am fost de ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poze cu ? Auschwitz?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am fost in ultimul an de 2 ori,daca vrei informatii mai multe sau ai mai multe intrebari iti pot raspunde la toate,de la traseu la cazare,am tel in profil,ca sa nu insir aici multe lucruri care pt. altii pot fi neinteresante

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand ai timp, chiar te rog sa insiri aici cateva idei,pareri legate de traseu si nu numai.

Ma gandesc ca poate sunt si altii care vor sa afle mai multe detalii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@gigy38 cred ca ar fi foarte bine daca ai insira direct aici citeva linii directoare despre traseu (eventual si alte puncte de interes de pe traseu), cazare, etc.

Eu unul as fi interesat, chiar planuiesc o calatorie in aceasta directie si poate mai sunt si alti colegi interesati.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!