Jump to content

Consum TDI 170 cai

mariusx
 Share

Postare recomandată

Eu am facut un drum recent Brasov - Cheia - Mizil - Bucuresti cu mers batraneste (era aglomerat si zapada viscolita pe marginea drumului + noapte) si am obtinut un consum de 4.5 l/100 fara nici un efort.  La ducere am mers Buc - A3- Ploiesti - Predeal - Poiana cu o medie de 88 km/h pe BC si a consumat 6.7 l/100.

Deci se confirma ca daca sari de 100km/h, sare si consumul cu 50%...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NSM, trebuie sa ai in vedere si diferentele de nivel. La dus ai avut de urcat , d-aici consumul mai mare fata de retur.

Link către comentariu

E drept ca sunt cam 300 metri in plus cand te duci la Brasov.

Link către comentariu

esti diferenta mare cand urci de la Ploiesti la Predeal si cand cobori. Fara nicio legatura cu masinile voastre, pe aceste tronsoane al meu 1.9TDI batranesc scoate 5.6 la dus si 3.3 la intors....la vale toti suntem zmei :)) indiferent de motor.

Link către comentariu

• 2 months later...

Vin si cu un record neplacut: Bucuresti-Tulcea (via Tandarei) 9l/100km!!! 4 persoane+bagaje, mers tare.

Neasteptat de mult!

Link către comentariu

Mi-a placut mult ...

yopy said

Bucura-te de ea, da-l dracu de consum ca o data traiesti.

Link către comentariu

La intoarcere a iesit 7,5, mers mai linistit cu tempomat setat pe 140kmh pe autostrada. Numai la 7 si un pic a stat instantaneul tot timpul.

clar DSG ma penalizeaza la consum... insa jantele pe 18 si cauciucurile aferente ofeta o stabilitate de invidiat. Ma gandesc ca si cauciucurile de vara de 225 au o parte din vina pt consumul destul de mare :)

Link către comentariu

Rotile te penalizeaza cu aproape 1% la viteza aia..... 

Link către comentariu

1% inseamna 1 litru/100 sau 7.5 l/100 * 1%=0.075 l/100 ? (adica nimic, rezulta un consum de 7.575 l/100)

Link către comentariu

1 litru la suta.

:)

Link către comentariu

radumelinte

La viteze mari, latimea cauciucului are o influenta mica asupra consumului. Latimea mare conteaza doar la viteze mici si circulatie urbana. La viteze mari pe autostrada consumul este generat exponential cu viteza de catre forta de frecare cu aerul.

Link către comentariu

Si atunci de ce diferentele asa de mari la consum intre rotile de iarna si cele de vara 205 vs 225 (vezi posturile mele de pe pagina precedenta)? In general pe autostrada n-o las sub 140kmh indiferent de tara, exceptie sunt cazurile cu limite mai mici de 130.

Link către comentariu

Sal,

eu am facut aprox . 600 km Cluj-Brasov si retur din care ( 120 km autostrada ) si la final  am avut sub 5 consum. La dus 4 adulti si la intors eu singur. Cand am luat masina am refuzat din start anvelopele 225/45/17 si am facut schimb cu 205/55/16. Poate si DSG-ul mai papa in pic in plus, desi in toate testele pe care le-am citit in "D" schimba foarte jos tocmai pentru economia de combustibil. Poate solutia ar fi un eco tuning ( optimizare) sau mult hulitul eco box. 

Link către comentariu

radumelinte

La motorul meu 2.0 tdi 140 CP 6M nu am observat diferente de consum in functie de anvelope (205-iarna / 225-vara). Spun asta in conditiile in care la drumuri lungi in tara Buc - Tg Mures sau Buc - Drobeta sau Oradea, etc consumul afisat de BC este "standard" : 4.6%. Evident, cei mai multi km pe drum european si national, pe autostrazi in limita celor existente. Viteza pe autostrada 125, in rest 100 in exterior si 70 in localitati. Concluzie: consumul este dat de stilul de condus si viteza de croaziera pe autostrada. Daca am retinut corect, de la centura (Careffour Militari) pana la iesire de pe A1 (Pitesti) mi-a indicat consum 5.4%, drum liber, pilot automat pe 125, treapta 6 (cca 2000 rpm). Pe la 140 consumul se duce spre 6% (voi testa). PS. cutia DSG are treptele mai scurte.

Link către comentariu

• 3 months later...
maximilian667

VW Scirocco 2.0 TDI 170CP 185.000 km , Cauciucuri Continental SportContact 5P 235/40/R18

Consum :   Urban : 9 - 11

Extraurban : 7 - 9 

Mers agresiv

E mult ? 

Link către comentariu

e bine

dar nu vad de ce ai posta in topicul de    skoda -> skoda superb 2 .

Link către comentariu

Colegu' s-a gandit ca este un topic universal 2.0 tdi 170cp. Cred.

Link către comentariu

Sal, mi-a venit o idee. buna,  rea o sa vedem. Hai sa facem un concurs. respectiv , stabilim o perioada de(  x.. zile) in care fiecare isi conduce masina cat mai economic. ( ceva in gen seria 5 plinla plin ...  1550 km bla bla bla). dar... conditiile de exploatare vor fi particularizate de catre fiecare sofer in parte. adica dupa nevoi. scoala , gradinita, serviciu, concediu..  dupa nevoile fiecaruia . cu alte cuvinte nu numai traseu urban, sau numai extraurban. repet fiecare dupa cum are nevoie de masina. conditiile in care realizeza consumul respectiv il priveste pe fiecare sofer in parte. ( grd. de incarcare, sursa combustibilului, presiunea in pneuri etc.) desigur , fabulatia nu isi are locul aici.

Radu 

Link către comentariu

Poftim:

1. BV-Sighisoara-Medias-Sibiu-BV: 4.7%

2. BV-SIRIU-Vulcanii Noroiosi-Cislau-Valenii de Munte - Cheia - BV: 5%

Pana la Valenii de Munte am avut 4.5%, dar de acolo nu m-am putut abtine si am fugarit-o pe catre Cheia si BV ca era liber drumul, de asta a crescut consumul :P

Acelasi stil de mers, ca altul n-am :), adica relaxat, depasiri "in lung" si fugarita pe orice urcare sau serpentine...

De la ultima resetare mare a CB, adica aia pe Trip 2 care se intampla la 99h, am 2000km si consum 5.2%

Merg cu 2.3 atm in pneuri (225/45/17), 2 persoane in masina, bagaj usor

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

In vacanta asta am batut toate recordurile de consum.

Bistrita-Postojna (mers cvasiregulamentar pe autostrazi) am ajuns cu 5.5%.

A doua zi am facut o pana la Udine, ca atare am schimbat cu rezerva (pe ea scria max 80km/h) si am mers vreo 400 km cu 100 - 110km/h pe tempomat. Rezultat? 4.4%. Masina cu 4 persoane si bagaje aferente.

La intoarcere, n-am depasit 6% sub nicio forma. Desi la unguri fiind seara, am altoit-o. Aceleasi persoane si bagaje.

Inclin sa cred ca totusi, exista diferente intre combustibilul romanesc si cel strain.

Apropo, in Slovenia motorina costa 1.36euro. In rest, totul este frumos dar scump.

Link către comentariu

Concediu, Timisoara - Muntenegru, 1800km in total, consum aproximativ 5.6%. Mers normal, aproximativ in limitele legale, foarte putin fugarita, 4 persoane plus bagaje. Partea proasta e ca fie masina s-a invatat lenesa, fie motorina din Muntenegru e proasta (1.24 euro). 

Link către comentariu

premiul care sa fie? un plin, set de baie si slapi sau lichid de parbriz de iarna? :winter:

Link către comentariu

Eu nu pot sa particip deoarece merg exclusiv extraurban, pe autostrada de obicei.

Ar trebui inclus in concurs si viteza medie :) Mie imi iese mereu peste 80-90 km/h si prin urmare si consumul sare de 6 dar nu depaseste 6.6l/100

Link către comentariu

Eu am precizat , tocmai pentru a nu exclude pe nimeni , ca , consumul mediu cel mai mic va catiga, dar fara fortare( respectiv folosim masina pt. nevoile zilnice). Deci, dpmdv nu e stres.

Link către comentariu

Am o aplicatie pe iphone in care introduc de fiecare data cand alimentez nr de km, cantitatea si pretul (asta de cand am cumparat masina).

Aceasta mi-a facut urmatoarea statistica:

km parcursi 66049

consum mediu - 6.34l/100

consum maxim: 10.69l/100

consum minim: 3.06 l/100

Precizie indicatie consum computer de bord 93.31%

Cost total motorina: 25450 RON

cred ca o statistica mai buna pe tdi 170 cai superb e greu sa gasesti :)

Modificat de nsm
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!