Jump to content

Suporti caroserie intre stalpi.


jpg292
 Share

Postare recomandată

Am tot cautat insa nu am gasit pe froum,sau nu am cautat unde trebuie,insa e cineva care a construit suportii care fixeaza cadrul usilor la demontarea de pe sasiu?Acelasi rol benefic o au si la inlocuirea pragurilor.Ma intereseaza sa stiu mai exact dimensiunile intre usi,deoarece la mine cum sunt praf pragurile cam flexeaza si nu mi iasa masuratorile exacte,sau chiar lungimile barilor.

Adaug o poza de la dragii nostri colegi de pe alte continente.

post-10618-0-71030400-1315223669_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am sudat asa ceva. Cu pragurile inca la locul lor si cu toata caroseria dreapta, doar sudezi bare la usi si in X din stanga in dreapta si de sus in jos. Nu am facut nici o masuratoare, doar le-am sudat bine asa cum mi s-a parut mie ca nu va flexa caroseria, am taiat pragurile, si am pus caroseria sus pe sasiu dupa ce montasem podelele si prinsesem noile praguri in suruburi pe podele. Asa vei vedea cum pica caroseria fix in pozitia corecta si vei avea totul drept. Dai sudurile la praguri si dai barele jos. Totul ramane drept.

E important sa tai pragurile doar cand esti gata sa le si sudezi repede pe celelalate, sa nu stea caroseria doar in barele alea, ca tabla de care le sudezi e mi subtire si poate sa mai joace. La fel, e important sa sudezi pragurile dupa cum am descris mai sus, ca sa fie totul la linie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ei,da!insa suportii respectivi nu se sudeaza ci se prin in filetele destinate usilor,la mine insa,mai e o problema,partea de rezistenta a prgurlui chiar lipseste si flexeaza,dupa o usoara ridicare a portierei,se inchide perfect,asa ca mai intai trebuie sa intaresc pe exterior partea respectiva a pragului iar apoi sa prind suportii intre usi.Am reprezentat in poza o intaritura a pragului ( dunga gri ) insa nu cred ca ajuta cu nimic daca ea e sudata pe interior.

post-10618-0-21706800-1315226520_thumb.j

post-10618-0-15031900-1315226646_thumb.j

post-10618-0-66353200-1315226841_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai eu am vazut suportii aia in poza, dar nu pot vorbi despre ei pentru ca nu am folosit modelul ala. E mai elegant, nimic de zis

Si la 1200 trebuie sa schimb pragurile, si trebuie sa si corectez caroseria ca s-a miscat un pic (la mine e un prag rupt). Voi face ceva asemanator cu ce am scris mai sus, dar cu bare unite prin surub sa pot sa o trag inapoi la linie, si apoi voi suda bare rigide sa o tina in pozitia corecta. Sigur nu voi face un sistem ca cel din poza ta, pentru ca e vorba de milimetri, si daca nu ai facut suportul EXACT cum trebuie, vei vedea ca pentru 2 mm nu ti se vor mai inchide usile cum trebuie. Prefer sa sudez bare in pozitia corecta si sa ramana asa, decat sa pun un suport cu suruburi care sa nu fie exact de dimensiunea corecta si sa nu mi se mai linieze bine caroseria. Si eu cand zic exact, pai inseamna exact, nu accept erori de 2-3mm. Asta dupa ce am avut experienta proasta cu caroseria de la 1303 care era zob si abia am reusit sa o aduc cat de cat la linie, dar tot nu mi se inchide bine o usa. Dar tot timpul inveti ceva nou si poate ideile bune vin mai tarziu decat este nevoie, dar macar stii pe viitor ce sa faci.

La mine era ceva cam ca pe situl asta, un cadru jos intre usi si un x mare in diagonala.

http://www.silversquid.co.uk/?cat=3

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu, poate merge si asa, ideea e sa rigidizeze in pozitia corecta, pare ok si desenul tau. Poate stii pe cineva care se pricepe la proiectare de constructii, si deci si la structuri de rezistenta :blink: .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!