Jump to content

Paris


Mama Omide
 Share

Postare recomandată

Si pentru ca ma mananca puternic in fund, acu vreeeoooo 5 luni ma apuc sa fac rezervari la hoteluri pt 5 zile la Paris.

Uraaaaa...jumatatea mea (marog..treimea, ca sa fim corecti)se bucura, se cam schimba la fata cand aude de pretentia de a merge cu masina daaar, ii explic ca aveam etape scurte, pe autostrada, "jermania!" si se lasa convinsa.

Si vine august si plecam la mare si ne intoarcem de la mare

Day 1. 2 Mai-Bucuresti. Lasam copchila care ne priveste cu ochii lu' Puss din Shrek, bagam 2 masini de spalat concomitent ca sa avem toale curate dupa 2 sapt de mare, si pe la 5 o tulim din Buc spre Deva.

Stam cam 45 minute pe Valea Cascadelor, ma taaarai pe autostrada ca ploua, noroc cu statia ca aflu ca la capatul autostrazii se sta ca dupa mort la calea ferata si o fentez un pic prin Pitesti. Dealu' Negru. Dedulesti, tir Polonia, copac!"Colegiii, cat e coada?" "cam 5 km la voi!" Aiiii, sa-mi trag unaaaaa....noroc cu nea Garminu care stie RSR mai bine, o cotim pe un drum comunal ajungem in ala de Curtea de Arges si depasim dopu'. Valea Oltului. "Colegii e nunta mare la Talmaciu, baga toate TIR-urile in parcare la puricat". Pe chestia TIR-urile merg cu 30-40 km/h in speranta ca pleaca aia pana ajung ei. De veselie cred ca impusc un radar prin Proeni ("colegiii, nu puteati sa anuntati ca MCV-ul e in miscare spre Proeni???('va muma...)) vad io cand o veni acasa, o declar pe nevasta-mea sofer!. Sibiu, centura, misto! MCV la terminare, l-am fentat. Simeria, Tir Turcia rasturnat...zmafut! Iesire pe drumul judeteam paralel care duce la Geoagiu si haida haida pana la Deva, Pensiunea Play, singura care nu ne intrebase "cate ore ocupam camera!". Un baietel ne arata camera, misto, curata, zica ca ar costa 150 cu md, 110 fara md da' daca ne intelegeeeeeemmmm....Ne-am inteles fulgerator la 70, nu mi-a cerut nimic, buletin, nimic de completat, nici dracu nu ar afla ca am stat acolo!

Day 2. Deva-Viena. Deva-Arad, aglomerat ca dracu. Am si plecat tarziu...Motorina la Nadlac, vignete de la o coliba de pe marginea drumului, entering Hungary, politie, tras pe dreapta. Ceeeee draaacuuuu...nici 200 m nu facusem. Acte, "und merzi?" "drum bun!". Tup pe autostrada, multumim vecinilor unguri ca ei construiesc autostrazi nu precum noi (te-n gura B-sescule cu "nu avem nevoie de autostrazi"!)"Colegii care vin dinspre Budapesta, ceva controale pe drum?" "Colegu, vezi ca la km 90 stau gaborii cu radaru' laser pe pod si 2 motociclisti jos la prindere". Asa a fost! Adio M0 ca e mai rapid prin oras, entering Austria. La prima parcare TOATE masinile mici bagate in parcare, benoclau la noi, nu acte, nu nimic...baaaa ce sa fie??? Parndorf...."lasa mami..avem mai mult timp la intoarcere (dadadaaa! vezi sa nu!)Viena..kolbeck.

Day 3. Viena-Nurnberg Prima chestie care imi bantuie scafarlia este de unde mama ciorilor fac rost de placheta de emisii. Pe site-ul ATU scrie ca si de la ei din Viena sau de la OAMTC. Ma duc pana la dracu'n praznic in Schwehat la ATU niet! Si mai la mama dracului la OAMTC, nici aici, ma trimiteau sa iau din orasele din Germania. Pai ba vaca autista, daca ajung la TUV sau ADAC IN ORAS, nu se cheama ca am intrat cu masina IN ORAS fara placheta??? Ma lamureste unu' ca in Regensburg nu e nevoie de placheta asa ca tule-o spre respectiva locatie, nu inainte de a mai fi oprit odata la Passau spre verificare vizuala, io si restu' de masini mici cu numere nu de D sau AT.

Gasesc TUV-ul dau 5 euroi, ma intreaba ala unde merg, io zic Nurnberg, la care ala zice.."pai nu aveti nevoie de placheta pt Nurnberg, de abia de la anu' ca s-a amanat!" Sa pic jos, multumesc, ii zic ca oricum vreau sa fac un ocol la Berlin, el ma intreaba cam prea politicos de ce, io ii raspund ca sa indeplinesc dorinta de pe patul de moarte a lu' bunicu' el tot politicos ma intreaba da' ce a fost bunicu' io ii zic Iosif Vissarionovici Stalin si plec.

Nurnberg, un oras incredibil de frumos fata de distrugerile suferite un WW2. Dar despre orase, in alt post.

Ajungem la hotel, hotelul gol golut. Cum de unde stiu? Parcarea avea 4 autocare care se umplusera cat parcam eu si dupa aia au plecat. Japita de la receptie ma simte de ausslander si ma exileaza la etajul 4. Ultimu' Liftu mergea pana la 3. Eu masor din ochi cele 2 jante cu bagaje, ma declar in sinea mea in greva si ii zic aluia ca nu se poate "I have an issue on one of my legs!" Si zau ca nu minteam ca aveam o basica imensa de la mers pe jos in Viena si prin Nurnberg (vizitat muzeul National-Socialismului si Zeppelin Field, unde 2 politai nu m-au lasat sa fac poze!) Asta imi cere "handicapzertifficat" Io i-as fi aratat abonamentul pe 1 an la meciurile lu' Dinamo, al mai bun certificat de handicapat ce sunt, ma fac ca nu pricep, ala se plictiseste si ne cazeaza la etajul 1 dar in camera de nefumatori. Nevasta-mea verde la fata, ma anunta ca ma spanzura! Ca orice romanas/marlan/descurcaret se sacrifica un prezervativ care se pune peste senzorul de fum si...gata!

Day 4. Nurnberg-Paris. PE A6 lucrari cam multe pt gustul meu, plus ca autostrada plina de NL (Olandezi) care nu respectau nici de ai dracului faza cu trecutul pe banda 1. Ei mergeau si pe 1 si pe 2 ba chiar si pe 3 tot cu 100-110-120 in functie de gabaritul rulotei. Noroc ca ploua! Talpa cat se poate (misto merge la 220 pe vitezometru adica 208 pe GPS!), entering France. Cum entering France cum am decartat 2 euroi si ceva. Mai merg nitel iar ma scapa de cca 8, apoi de 13 apoi iar de 11, baaaaaa...s-a mutat ANAF-ul in Franta?? Pe autostrada pustiu, imi venea sa imi mananc coatele ca mergeam ca licuriciul la 130 sa nu imi iau radare. Paralel, pe nationale, vanzoleala dracului.

Ajungem la Metz nu inainte ca Garminu' sa se ia in bot cu IGO-ul, fiecare avand alta idee de traseu, ma iau dupa Ioana, (ne cunoastem de mult) bine fac, ajungem la Paris, aici incepe un dans cu prima la stanga apoi pe banda dreapta apoi stanga, ajungem la hotel. De bucurie dau 4 (PATRU!) ture in jur pana gasesc nu intrarea la parcare ci BORTA, VIZUINA, GAURA de intrare la parcare, zici ca era facuta pentru dihori! Deja ma gandeam cu jale la iesit (si ceeee mi-am cobit!!).

Tupa in hotel 14 euro pe zi parcarea..oookkk...Camera mare, cu cada..coool! zona misto (am zis io pe lumina)

Si de acu incepe circu:

Populatia Parisului se impartea intre: negri (BA! NEGRI!) cam 50%, turisti (orice natie si culoare) 24%, tigani romani 25% si undeva sub 1% frantuji albi.

In prima zi, de bucurie, ajungem la hotel pe la 11 juma, sa lesin, in fata hotelului o masina-rulota, cu muzica africana si cca 10 negrotei la bustu gol da' cu adidasi albi! Seeee uitau aia la mineeeeee cum ma uitam io in vitrina la Saturn in Viena. Io, ca turistu' imbecil, DSLR-ul de gat, kindelu cu ghidul parisului in mana, portofelul cu cardul de acces in cealalta mana..! M-am stracurat pe langa ei cu fundul strans..strans...Nevasta-mea imi zice "zau ca imi era frica sa nu se ia de noi, data viitoare boule (asa imi zice ea in momente de tandrete maxima juxtapusa cu adrenalina) baga alea in rucsac". E na..ca parca rucsacul nu se poate ciordi!

Ne juram sa ajungem la hotel doar pe lumina, pana in 10 seara.

Sa o luam pe rand: Metroul: jegos, plin de sobolani si tigani care cerseau.

Existau 2 variante: varianta tiganu cantaret: anume: manele cu flautul, manele cu acordeonul, manele doar cu gura. Apoi, "sansons internasionel" la microfon amplificat (dada, aveau un carucior cu 2 roti, o boxa, o baterie de masina si zbierau la amplificare). Am avut ocazia sa ascult "Drumurile noastre", ceva Angela Similea, Mihaele Runceanu precum si "numaiubireaaaadoariubireaaaa" cantata de un pepe fara oo pen'ca mai pitigaiala ca aia nu am auzit. Apoi, cantaretii la instrumente. Unii chiar cantau, altii se prefaceau, unii gretos de mult: Santana la boxa Samba pa ti , da' boul avea in mana chitara clasica, rece!

Apoi: "Madamemesiu, jemapel Nicolas (sau Cedric, sau Francois)" si aveau nevoie de bani nuuuuu pentru mancaareeee..nuuuuuu...aici e Parisuuu...nununuunu! pentru ca sa poata continua educatia surorii mai mici! Este ca nu v-ati gandit? Este ca in Bucuresti asta n-ar prinde???

Trecea Cedric pe langa tine ii ziceai in soapta "io nu am decat lei verule!" el iti raspundea "nu face-un canci, n-am nevoie de la tine fratie!" de unde rezulta ca la randul lui beneficiase de studii inalte daca stia atat de bine limba romana.

Pe la orice loc public (adica in TOT Parisu' turme de tigancuse cu o tableta de carton si niste foi, chipurile sa semnezi ca donezi 10 euro pentru nusce. "maars faaah" functioneaza perfect.

Ultima dambla, tiganca care ti se arunca la picioare! Bai, nu ca se pune in genunchi ci face un plonjon cu nasu-n asfalt de te ia cu frig! Imbracate in gri precum calugaritele, ocheau pe cate unu si zbang la glezne. Dupa care scoteau un cartonas si il aratau deasupra capului. Cap care, retineti, era la nivelul gleznelor tale. Am vazut un american care, neatent!, s-a impiedicat de o kamikaze d'asta de sa isi rupa gatul!. Cand mi-a venit randul la poc! la picioare "scoala fah ca racesti la ovare!" "aiiiii da ce nu zaci ca hesti ruman cha nu tie dieranjam"

Aia cu trandafiru pus in brate si turnuletu sau turnuloiu nu vi le mai spun ca sunt clasice!

Alta noutate: un puradel la vreoooo 10 ani il ochea pe un pater familias si zdup la el in brate: "Paapaaaaa! Tu sei mio padre!" de unde rezulta totusi ca stagiatura o facuse in Spania si ramasese cu "language" set on Spanish! Pana se dumirea ala, asta il cam buzunarea!

Cum aparea insa cm patrat de politai o tuleau toti ca disperatii. Stoluri stoluri care mai negri sau mai tuciurii. Cand o luau la fuga, patronii de terase ieseau afara urland "! voleur, pick-pockets!" E, si tot reuseau sa ciordeasca de pe mese, ba un pachet de tigari, ba o bricheta, ba ochelari de soare, ba vreun telefon..

Boon, enough cu ciorditorii..

Carciumile: scumpe daca erau langa ceva important, decente restul.Cu ce nu ma impacam eu? dimensiunea meselor! bai..40/40 cm, nu aveai loc de nimic si labagii nu te lasau sa-ti pui rucsacul pe scaunul alaturat! Daca mai venea careva la masa il puneau langa tine de mancai cot langa cot, umar langa umar, nu stiai daca iei din painea ta sau a vecinului.

Am mancat mai mult prin cartierul latin, am incercat cam tot ce imi propusesem in materie de mancare frantuzeasca, misto, buna, ok.

Doar ca era sa fac un incident prin zona..cum mergeam io asa belind ochii imi aud urechile "madam, mesiu, jevuzenvite a FUTAI!" Ai, mumaaa...sa vezi futai ce-ti dau io...Incep traditional cu un "ce-ai zis fah, beeeem mortii beeeep ma-tii??" cand in fata ochilor mei, un ala, o starpitura de chinezoi veritabil. Ridic ochii : Fou Thai, cousine traditionel asiatiq. Scaaaapaaaasi fi-ti-ar casa a dreacuuuu!

Am gasit si carciuma romaneasca din Paris, restaurantul Doina. O ciorba de burta costa 30 de euro. O bere Ursus 12.

In rest, pe jos, jegu de pe lume, se scruma pe jos, se aruncau tigarile pe jos, servetelele idem, ambalajul de clatite idem, dupa o anumita ora nu mai calcai pe asfalt.

Atitudine: se pisau pe noi! Ca eram romani sau rusi sau americani sau japonezi, frantujii se uitau cu scarba/sictir/dispret. Parca eram ruda saraca de la tara venita in vizita la boieru' de la oras! Noroc cu arabii, grecii, turcii samd proprietari de restaurante care te faceau sa uiti.

Vizitatu' Ne-am luat Paris Pass. Adica Abonament si bilete incluse. Asa ca am vizitat cam tot ce se putea mai putin Versailles-ul. Pe zi eram plecati cam 12 ore.

Tzeapa ca la Luvru nu e valabil Pass-ul asa ca dupa ce am facut un calcul sumar ca la ora aia trebuia sa stam la coada cam 3 ore am amanat pt a doua zi, cu programare pe net! sa traiasca domnu Amazon Kindle cu 3G moka!

Incepand cu 15 august, plin de politie si armata! (le era tarsa de ce se intampla la Londra apoi Hamburg si Berlin) Ca doar magrebienii mai dadusera odata foc mahalalei acu cativa ani!

Despre ce e de vazut in Paris nu va plictisesc, ca exista ghiduri care scriu mai bine decat mine. Ideal e sa le studiati cu o harta in mana si sa folositi din plin autobuzele. au banda separata si merg ca vantul.

Tips& tricks: Noi am abuzat sistemul de bicle de inchiriat. de ce am abuzat? pentru ca prima juma de ora era moka. Asa ca luam bicla de la metrou, mergeam max 30 min, o lasam vizitam ce aveam de vizitat apoi luam ALTA (musai alta!) si iar asa. Nu e descoperirea noastra, traiasca ghidul Fodor.

Dupa 5 zile hai acas! Cum fie-mea imi miorlaise plangand la ureche la telefon "taaatiii vino acaaasa" iar maica-mea imi spusese ca plange noaptea si zice ca vrea sa vina tati, aveam jar sub cur si lacrimi de rusine in ochi. Drept urmare:

Day...9 Paris-Budapesta.

Astfel cum mi-am cobit, mi-a luat 45 de minute sa scot masina din parcare. Aveam de luat o curba la stanga la 90 de grade ATAT DE INGUSTA incat in mod deliberat am barbierit cu partea de jos a barii fata o bordura ca sa ies. in rest incercasem orice, ma gandeam sa incerc sa ies cu spatele, sa ma duc sa cumpar 2 cricuri ccu rotile ca sa salt masina de fund si sa o rotesc asa..ce mai..inebunisem Asta pentru ca in Paris Clio hatchback e considerata SEDAN! Ajung la iesire, cica cartela nu mai era valabila (normal, scria ca in 15 min sa ma uschesc, iar eu statusem 45 min).

Am turbat, lasat masina acolo, am urcat la receptie si in cea mai clara limba romana am urlat la aia sa imi valideze cardul ca nu le dau niciun ban!

Ori au inteles din mimica, ori vazusera pe camerele din parcare chinul meu, nu stiu ca din ce am zis respectiv "imi bag beeep in automatul vostru" respectiv "ma beep in parcarea voastra" nu se intelegea ca vreau validarea moka! Mi-au dat cardu, m-am dus iar la masina, in curu meu una cu un Twingo iesise si voia sa imi zica ceva. Cand m-am apropiat si mi-a vazut fata s-a bagat inauntru si am auzit si Clank de la inchidere! Am oprit doar de motorina si papat undeva pe langa Mannheim si in Viena la regulamentarele costite.

Budapesta, Ibis Centre. M-am simtit ajuns in civilizatie: parcare mare! receptioner amabil. Plecat din Paris la 7, ajung la Budapesta la 21. Timp berechet si pentru o baie la Szechenyi Furdo! Viaaaataaa!

Day 10. Budapesta-Bucuresti 10 ore dar:

Prin Serbia pana la Smede(zdamasii ca am uitat cum ii zice, primul oras mare dupa Belgrad), Apoi cca 70 km pana la Dunare si inca vreo 100 pe malul sarbesc al dunarii. Frumos, dumnezeiesc de frumos! Si o sosea ca-n palma de parca noi am fi fost bombardati nu ei. Trecut pe la DT Severin, papat la Tavaerna Sarbului, apoi pe centura DTS, Strehaia, Filiasi, centura Craiovei, Bals, Slatina, Pitesti, Bucuresti. Noroc cu "colegii" ca am fentat cateva MCV-uri. Plecat din Budapesta la 9, ajuns in Bucuresti la 19.

Pam pam!

Consum mediu 5,2% Bagat doar BP ultimate Diesel, respectiv niste SHELL in Ungaria la intors

Masinuta s-a comportat impecabil.

Modificat de Mama Omide
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce placheta de germania zici?

pt ziua 10...ce a fost mai special decat pe varianta nadlac-Buc? mai liber? mai scurt? taxe?

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiti-ar postu' al dreacu' ca intirzii la servici din cauza ta :))

Am ris cu lacrimi...FELICITARI domnu' ai stofa de narator :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hangyouridols

Bai nene,si eu am fost prin Paris(si nu numai),dar nu am vazut "fauna" de care pomenesti,poate am fost prin cartiere diferite;btw,negrii aia nu sunt chiar negri,ci arabi mai multi.

Eu am preferat sa merg prin Paris cu masina personala si sa platesc parcarile(musai sa le platiti,ca altfel va ridica masina),asta dupa ce mi-am distrus picioarele in prima zi vizitand Disney-ul.

Daca nu va grabiti,nu o luati pe autostrazi in Franta ca sunt fffff scumpe,mergeti pe nationale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ti-ai gresit meseria. Am ras cu lacrimi. :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai in luna august 3 sferturi din parizieni sunt plecati in concediu. Asta e explicatia ca ai vazut doar negrii, arabi si chinezi in Paris. Pe langa romanashi si turisti.

Oricum, frumos post...am rememorat vizita mea din 2006 (tot august).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt deacord si eu cu "fauna" mai sus prezentata,eu am fost in iulie(mijloc) si era plin de negri(inclusiv soferi de taxi,autobuz) in toate zonele si noi avem metrou de lux(mai ales statiile) in comparatie cu ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce placheta de germania zici?

pt ziua 10...ce a fost mai special decat pe varianta nadlac-Buc? mai liber? mai scurt? taxe?

1. Placheta de emisii:

http://www.environmental-badge.co.uk/en/environmental-badge.html

2.

Pai nu pricepi? 10 ore Budapesta-Bucuresti in zi lucratoare cu opriri care insumate fac intre 1,5 si 2 ore!

Hellooooo! 10 ore POATE ajungi de la Nadlac la Bucuresti tragand ca disperatu'!

Bai nene,si eu am fost prin Paris(si nu numai),dar nu am vazut "fauna" de care pomenesti,poate am fost prin cartiere diferite;btw,negrii aia nu sunt chiar negri,ci arabi mai multi.

Verule...aia sunt mai negri ca masina mea care e Mocca Brown!Sunt din Coasta de Fildes,Ghana, basca ma-sii, crede-ma ca diferenta intre un arab si un negru de la mama lui este evidenta! In plus, negresele alora erau urate ca moartea, erau dovada vie ca Darwin si teoria evolutionista este corecta! Singurele negrese misto erau niste americance!

Modificat de Mama Omide
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da...dar eu nu am incredere in fostii iugoslavi deloc. trebuie viza, controale vamale, ceva?

deci placheta aia nu trebuie anu asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru Nurnberg NU

Dar pentru Munchen, Berlin, si alte si alte orase pe care le gasesti in linkul pus de mine DA!

Ref serbia: nici nu s-au uitat la mine la vama! singurii care m-au cautat de acte au fost ai nostri la DTS! Am aratat buletinele si pa!

La DTS era o coada imensa de masini cu numere de MH. (micul trafic de frontiera). Ma asez io la coada, vine vamesul sarb si imi zice" Tu pleci in fata!" Pai pe unde verule...ca imi era ca ma omoara aia daca ma bag in fata. Mai vad io o masina de VL ca trece ca tunu, ma duc dupa ea..era corect, cei care nu faceau trafic de frontiera se bagau in fata. Bine..nu vad cine dracu stia ca eu NU am diverse prin portbagaj. Ca aveam: 1 bucata lada frigorifica plina cu ca 6 (sase) kile de branza brie.

post-240-0-63691700-1314281661_thumb.jpg

post-240-0-61264500-1314281667_thumb.jpg

post-240-0-71114900-1314281675_thumb.jpg

post-240-0-27951400-1314281680_thumb.jpg

post-240-0-74931000-1314281685_thumb.jpg

post-240-0-89649400-1314281690_thumb.jpg

post-240-0-23210600-1314281697_thumb.jpg

post-240-0-09960700-1314281703_thumb.jpg

post-240-0-45311200-1314281707_thumb.jpg

Modificat de Mama Omide
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am ras cu lacrimi.

Am stat si eu in Franta cu lucrul la vreo 250 de km nord de Paris vreo luna si ceva.... romani (rommi sau tigani cum or mai fi numiti acuma) nu am vazut in schimb imigrantii lor sunt de groaza. Ma trageau de maneca sa le dau tigara, bani, paine, orice aveam in mana.... sa-i ia naiba.

Am fost si pe faimoasa Coasta de Azur, in afara de mare care are o culoare azurie nu mi-a placut nimic, nici nu ma mai duc vreodata in Franta numai in trecere eventual. Preturi scumpe, mizerie, cersetori..... tiganie intr-un cuvant.

Oricum tare postul tau.... poti sa mergi linistit la stand-up comedy :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai talent, am ras cu hohote. Am fost in 2008 si tot asa era "ai nostri" care iti sarea in fata, se aplecau ,"recuperau" un ghiul si pe urma te intrebau daca nu este ghiulul tau. Spuneai cu nu, iti intindeau obiectul, tu il luai ca nu intelegeai ce vroiau si pe urma strigau ca nu vrei sa platesti. Circ.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru Nurnberg NU

Dar pentru Munchen, Berlin, si alte si alte orase pe care le gasesti in linkul pus de mine DA!

Ref serbia: nici nu s-au uitat la mine la vama! singurii care m-au cautat de acte au fost ai nostri la DTS! Am aratat buletinele si pa!

La DTS era o coada imensa de masini cu numere de MH. (micul trafic de frontiera). Ma asez io la coada, vine vamesul sarb si imi zice" Tu pleci in fata!" Pai pe unde verule...ca imi era ca ma omoara aia daca ma bag in fata. Mai vad io o masina de VL ca trece ca tunu, ma duc dupa ea..era corect, cei care nu faceau trafic de frontiera se bagau in fata. Bine..nu vad cine dracu stia ca eu NU am diverse prin portbagaj. Ca aveam: 1 bucata lada frigorifica plina cu ca 6 (sase) kile de branza brie.

Aha , aha "mijto" ultima poza :biggrin: .

PS : Un "ponel putere" :biggrin: .

Scuza-ti dar nu m-am putut abtine :lol: :lol: .

Modificat de C_R_I_S_T_I
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai tu ai fost cu "micutul Superb" in Paris :)) ? Cand am fost eu, in decembrie, ma lua groaza cum inghesuiau C3-urile, bara in bara :blink:

Din pacate ai impresia ca parizienii sunt plecati definitiv, orasul este plin ochi de turisti si imigranti! Cu toate astea nu am avut probleme, am facut la pas cam tot Parisul, fara periferii,, in cele doua saptamani cat am stat acolo!

Este un oras frumos, cel putin in centru, metroul este destul de murdar si la anumite ore devine foarte aglomerat!

Punand in balanta, merita ca macar o data in viata sa treci pe acolo!

Nu ai fost in Disley Land?

Modificat de D@ny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am intors si eu de cateva sapt. din Franta si aceiasi e si parerea mea: INFECTA.

Atractii turiste frumoase, piesaje frumose, am umblat mult cu masina, toata valea Loarei, prin Paris, etc... dar in rest e un jeg imens. In parcarile subterene din Paris trebuie sa ai grija sa nu calci in baltile de pisat... Albi, mai putini, negri si arabi plin. Mai dese Kebaburile ca in Romania :blah_:

Doar in drum spre Anglia poate ma mai prinde o vizita in Franta :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu toate lipsurile frantei si a parisului amintite mai sus, e poate unul din cele mai frumoase orase din lume si nu ai cum sa nu privesti partea buna a lucrurilor macar atunci cand mergi prima oara.Ca sunt tigani romani in metrou, ca miroase in anumite zone,etc, asta e... dar dupa parerea mea partea centrala a parisului, in special Ile de la cite este superba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Super misto! Acuma realizez ca n-am mai citit atata amar de text cam de multisor!! :study:

Oricum, deja am emailat epistola spre cativa preteni, sper ca nu ceri drepturi de autor! (am specificat de unde am luat-o)

Sa ne mai scrii!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gasesc TUV-ul dau 5 euroi..

Consum mediu 5,2%

:icon_thumright: Consum de invidiat, talent de povestitor innascut,e clar ca ne-a cucerit povestirea ta, eu desi n-am ajuns in Paris inca , stau dupa cele scrise de tine sa ma gandesc de 2 ori daca il voi vedea in viitorul apropiat...

Ce vreau sa te intreb este cum de ai luat cu 5 eur Umwelt-Plakette cand, daca urmezi pasii aia de pe site ai in jur de 50 eur (cu taxe de curier cu tot, e drept )....

Acum vreo 2 ani aveau birou si la Bucuresti cand cautasem eu sa-mi iau placheta,acum vad ca s-au razgandit si nu mai au. :Driver:

Modificat de radioman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ion Creanga e mic copil!

PS- ai uitat sa povestesti cum a facut sotia cumparaturile la intoarcere :ceuameni:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai, ce sa vezi....thiii..lucru dracului...cand am trecut nooooi peeeee laaaaangaaaa...era inchis domnule....eeehh...niste nemernici!

Gasesc TUV-ul dau 5 euroi..

Consum mediu 5,2%

:icon_thumright: Consum de invidiat, talent de povestitor innascut,e clar ca ne-a cucerit povestirea ta, eu desi n-am ajuns in Paris inca , stau dupa cele scrise de tine sa ma gandesc de 2 ori daca il voi vedea in viitorul apropiat...

Ce vreau sa te intreb este cum de ai luat cu 5 eur Umwelt-Plakette cand, daca urmezi pasii aia de pe site ai in jur de 50 eur (cu taxe de curier cu tot, e drept )....

Acum vreo 2 ani aveau birou si la Bucuresti cand cautasem eu sa-mi iau placheta,acum vad ca s-au razgandit si nu mai au. :Driver:

Pai daca il iei de la ei e 5 euro. Daca stai pe fund si il comanzi de pe net e intre 19-59 euro in functie de cum il vrei. (de exemplu e 19 daca vrei numarul scris de mana sau 29 daca il vrei scris la imprimanta) Boieria se plateste.

Taxa oficiala e 5 euroi.

Ma...revenind, probabil ca sunt perioade ale anului cand Parisul e mai "atractiv"..nu stiu..poate primavara, poate toamna mai incolo! Dar in august NU!

Stii de ce? Ca nu puteai sa stai cu nasu ridicat sa te uiti la cladiri ca trebuia sa stai cu nasu in jos sa vezi pe ce calci!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Seamana cam cu ce am vazut deja de 2 ori...dar tot este frumos sa te urci in turn,sa te plimbi pe sena sau sa mergi la disney.dar sunt si aia cu turnuletele,cu brelocuri si veioze.

Oricum ramane o experienta si o vizita frumoasa.

Brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Noi am fost in august 2009 in Paris, cazare in centru, Bulevardul Magenta, cam la mijlocul distantei intre Gara de Est si Notre Dames.

Confirm procentele de populatie enumerate in primul post, colegii nostri de acolo (Paris) care lucreaza in vanzari si au prieteni, soti francezi spun ca au intalnit foarte putini francezi nascuti in Paris (sub 10) si aia se tineau de vita nobila.

Erau foarte prudenti, trebuia sa treci de doua interfoane sa intrii in bloc, la birou cand am intrat s-au autosesizat de cand am deschis usa la parcarea comuna, cand am ajuns la birou era si firma de paza peste noi, desi aveam toate codurile de securitate si cheile necesare.

Dar cand ieseai din cladire parca erai in jungla, dupa cateva ture in jurul cladiri in cautarea unui loc de parcare am decis sa ocupam cateva minute locul destinat masinilor pentru aprovizionare, aveam bagaje, cand sa le scoatem din masina un grup de 10-15 negri tocmai ieseau dintrun magazin, am intrat din nou in masina si am blocat usile.

O colega statea de 5 ani acolo si circula doar cu metroul, nu a avut niciodata probleme, probabil circula doar ziua.

Greu cu superbul in parcarile subterane, toti peretii si stalpi din parcari erau frecati, la fel si masiile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si in Franta si in Spania masinile erau atinse la parcare ca fiind ceva absolut normal. Nu cred ca am mai vazut undeva ceva similar. Parcarea se facea pana la POC :D

In Spania m-am dus cu masina inchiriata si sincer, cu X3-ul, care nu este foarte mare, nu as fi ajuns la multe hoteluri sau in anumite parcari.

Modificat de c6t9
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mama Omide: tare de tot naratia. Nu am ras cu lacrimi dar am mai citit odata ca sa nu pierd din mesaje (care au fost cu duiumu'). Cred ca o sa mai recitesc povestea, dar peste vreo cateva zile, ca sa mai ma distrez putin.:lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Mama omide, ai un talent la povestit de am ras de numa` stiu cand asa... mi-a placut!! :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!