Jump to content

Concediu Romania-Germania

vlad31
 Share

Postare recomandată

Nu ne cinstesti si cu cateva poze? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vlad31

14

• c6t9

9

• seban07

6

• Juliaen

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

@HNS poze o sa pun un pic mai tarziu ca inca nu am apucat sa le scot

@c6t9 de ce te-am intristat? :blink:

Link către comentariu

si eu m-am intors aseara din zona izvorul Dunarii(simonswald-Schwarzwald).Am ales ca drum de iesire din tara ruta Buc-Craiova-DrT Severin-Orsova-Lugoj-Timisoara-Cenad drum mai lung cu aprox 30km fata de cel de Arad dar incomparabil mai liber si parca si mai frumos.Plus ca de la Cenad pina la noaua autostrada de la Mako se fac doar 20min.Tranzitul l-am facut la Veceses langa Budapesta(http://www.sasszirt.hu/).A 2 zi Budapesta-Wiena-Linz-Salzburg(si d'aci a inceput distractia cu stau-uri si baustelle pana la Stuttgart)-Munchen-Augsburg-Ulm -Stuttgart-Villingen-Simonswald.Ziua 3 plimbare la Donauquelle-Furtwangen(adevaratul izvor al Dunarii nu Donaueschingen) ,Triberg cu cea mai inalta cascada de la ei.Ziua 4:vizita la Sigmaringen(castelul e superb 8,5 eur intrarea ,se viziteaza numai cu ghid) si dupa, tot in acelasi oras muzeul Zundapp(4 euro) si beraria Zoller Hoff.Ziua 5 Stuttgart vizita la Mercedes Museum (8,5 eur) o trecere pe rosu in Stuttgart ca nu vazui stopu' si imi facura flash(astept amenda) si dupa Zuffenhausen la Porsche Museum(cam mult pt prietena mea o zi intreaga dedicata masinilor!).Ziua 6 luat S-Bahn din Bleibach si directia Freiburg (oras superb :Munster ,altes universitat etc).Ziua 7: iar Freiburg si Waldkirch (cu ruinele Kastelburg).Ziua 8 inapoi spre casa cu o ploaie groaznica de la Ulm pina la Wiena.

Sper ca nu v-am plictisit cu lunga mea poveste si scuze!

PS: multumesc colegilor pt sfaturi pt feinstplakette(umweltplakette) care intr-adevar se da doar la Service auto si costa 5 euro si e valabila" fur immer" atat timp cat ai aceleasi numere pe masina! si f util site-ul clever-tanken.de!!!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

@c6t9 de ce te-am intristat? blink.gif

Ai povestit că a fost așa de frumos. Vreau și eu.

Link către comentariu

aha :) imi pare rau ca te-am intristat, dar am zis sa postez si eu experienta mea daca tot am deschis un topic.

Lasa ca urmatorul concediu stii unde sa ti-l planifici.

Link către comentariu

• 3 months later...

A comandat careva aceasta "vinieta" sau e mai avantajos sa o cumperi de-acolo ?

@seban07: Umwelt Plakette ai cumparat-o de-acolo ? Se gaseste usor ? Poti sa-mi dai mai multe detalii ?

LE: Inca o intrebare pentru cei care au stat la Paprika Csarda - Pentru cazare se face rezervare dinainte sau se gasesc camere oricand ajungi ?

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

@DRAPAR: in principiu, gasesti fara rezervare, insa in perioada asta, cum merge/vine lumea de/la schi, mai bine trimiti un mail prin care sa faci rezervare. Legat de Umweltplakette, trebuie sa mergi la un ADAC Prüfstelle sau DEKRA Prüfstelle (cauta pe net locatia cea mai apropiata de destinatia ta), insa nu e absolut obligatorie (de fapt, e, da' nu se leaga nimeni de tine; legal ai obligatia s-o iei, practic, e destul de complicat, ca tre' sa mergi la centrul de verificare, acte, blabla, prea complicat; eu cu numere romanesti, n-as lua-o, acuma, tu faci ce vrei).

In mod clar nu e mai avantajos s-o comanzi, fiindca pretul obiectului in sine e acelasi, insa se adauga costurile de transport pana in Romania (asta, daca expediaza in Romania, nu stiu).

Link către comentariu

postati va rog si voi traseele de acum in google maps ca sa le putem urmari.

Link către comentariu

.... Legat de Umweltplakette, trebuie sa mergi la un ADAC Prüfstelle sau DEKRA Prüfstelle (cauta pe net locatia cea mai apropiata de destinatia ta), insa nu e absolut obligatorie (de fapt, e, da' nu se leaga nimeni de tine; legal ai obligatia s-o iei, practic, e destul de complicat, ca tre' sa mergi la centrul de verificare, acte, blabla, prea complicat; eu cu numere romanesti, n-as lua-o, acuma, tu faci ce vrei).

Nu dezinformati, e chiar usor de procurat si este abslout obligatorie, amenda pentru intrarea intr-o zona Umweltplaket fara a o detine este de minim 300E. De asemenea, daca intrati intro zona de Umwelt pt E4 si tu ai E3 tot 300E este. Toate orasele mari sunt supuse acestei legi cu specificatia ca de regula in centrul oraselor, in zonele cu parcuri si alei destinate recreerii intri numai cu E4, cu altfel de E intri pe barba ta.

De procurat se poate de la orice Dealer de masinii, mergi cu talonul in mana(ala de romania ca despre asta vorbim) si ceri abtipildu. Persoana de la ghiseu iti baga in calculatorul lor nr de identificare al masinii si in schibul a 5.50E iti da Umweltplaket-ul pt E4, nu stiu cat costa pt celelalte norme de poluare dar banuiesc ca nu sunt diferente mari, si in 5 min esti gata

Valabilitatea abtipildului este nelimitata, atata timp cat nu schimbi numerele de inmatriculare

bft

Modificat de blue_eyed
Link către comentariu

Da, colegu' blue_eyed, sunt complet de acord cu tine, placheta de mediu e absolut obligatorie si categoric se primeste amenda daca esti prins fara ea, atata doar ca nu prea verifica nimeni. Eu exact asta am spus: recomand oricui sa o ia, insa eu n-as lua-o, mai ales cu numere romanesti. De cand s-a introdus, am tot fost, ba in Ulm, ba in Munchen, ba in Nurnberg, ba in Stuttgart, ba in Leipzig, ba in [etc.] si nimeni, niciodata nu m-a intrebat de ce n-am.

Nu zic, nu aia 5,50 Euro sunt piedica in calea imbogatirii cuiva, insa pentru cineva care merge o data pe an cu masina in Germania cateva zile, NU MERITA EFORTUL. In plus, ce nu stie romanu', e ca placheta aceea nu permite sau interzice accesul in Germania, pe autostrazi sau drumuri nationale, deci nu-i un soi de vigneta, ci restrictioneaza accesul in functie de norma de poluare la care e incadrat vehicolul inspre buricele oraselor. ATAT si NIMIC MAI MULT.

Deci: daca cineva merge 5 zile la rudele care locuiesc in centrul Freiburgului, de pilda, n-are sens sa se frasuneasca sa-si ia Umweltplakette, desi, repet, legea zice ca e obligatoriu inclusiv pentru cei cu masini inmatriculate in alte tari decat in Germania.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

Stiu pentru ce este Umwelt Plakette si vreau sa o am pe masina ca sa nu fiu nevoit sa ocolesc zonele unde accesul este conditionat / restrictionat de acest "permis". Voi cauta sa cumpar UP de la vreun Center Service TUV Sud (din zona Munchen) sau de la vreun dealer de masini. Daca o cumperi de acolo costa 5 euro dar expedierea in RO ii ridica mult pretul: 12,5 / 15 euro (prin TUV Nord / TUV Sud) sau chiar la 30 euro (alte firme), ceea ce clar nu merita.

Multumesc de informatii tuturor !

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

O iei din primul oras in care te dai jos de pe autobahn, nu se justifica sa o iei prin posta

Modificat de blue_eyed
Link către comentariu

Interesanta chestie,asta cu Umweltplakette,e prima oara cand citesc/aud de asa ceva.Oricum, am fost cu un prieten care lucreaza pe microbuz,curse internationale,in special Germania si sunt 90% sigur ca nu are platita Umweltplakette si trece fara probleme (si in ziua de azi) prin centrul oraselor.

Apropo, dl Seban07 in legatura cu amenda (la trecerea pe rosu) nu ar trebui sa va alarmati prea tare,asta daca cu masina respectiva aveati numere de Ro, cand am fost cu amicul acesta acum 3 luni tot in Stuttgart a luat un radar si nu a ajuns nimic la firma,cu toate ca mai este timp,dar nu prea se obosesc sa trimita amenzi in Romania daca nu sunt de valori mai mari,pentru ca expedierea si efortul depus costa mai mult decat amenda respectiva(asa mi s-a relatat de catre amic). Situatia se schimba, daca ai nr. nemtesti,frantuzesti,etc (din zona lor);tot "Gigel" lucrase acum 4 ani la o firma din nordul Germaniei si tot ce "musca" se trimitea la sediu`. Drumuri bune si bani de taxe sa aveti dragi colegi!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

pt a cumpara umwelt plakette trebuie doar talonul si fix 5 euro.Se gaseste cam la orice service auto si achizitia dureza 5 min!Amenda in lipsa ei in august era de 50 euro si nu 300euro!Eventual daca cineva nu crede ca acesta e pretul ei am sa scanez chitanta!

Fara suparare dar nici aia care stau in Freiburg nu prea merg cu masina iar de cei care stau in zonele apropiate nu mai vorbesc(s- bahn e de baza)!

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare,

Vreau sa fac un drum de la Cluj-Napoca la Berlin, cu masina.

Google Maps si Via Michelin imi da traseul cel mai scurt prin Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania...in jur de 1300 km, daca merg prin Ungaria, Austria, Germania am in jur de 1600 km.

Voi ce traseu recomandati? E ok sa merg prin Slovacia si Cehia? Cum sunt autostrazile acolo? A fost cineva recent pe ruta asta? Merci.

Link către comentariu

Autostrazile sunt OK dar ai grija. Vei avea niste portiuni de autostrada (intre Bratislava si Brno, aprox 160 de km) facuta din placi de beton si o sa auzi niste zgomote la masina. Pe portiunea aia sunt idioti care iti fac semn ca ai o problema la roata si sa tragi pe dreapta. In momente de neatentie (sunt 2 in masina, unu sta ascuns) fura ce prind si pleaca.

Era sa o patesc eu inainte de Bratislava (in 2010), veneam dinspre Praga si pe o portiune din asta i-mi face semn unu cu un A6 ca am ceva la roata din spate, se baga in fata mea semnalizand sa ma opresc. L-am depasit si dus am fost.

Am 2 colege la lucru care au patit la fel si au ramas 3 zile prin Slovacia ca nu mai aveau acte. Fetele credule s-au aplecat la roata sa vada ce e si alalalt a iesit din masina si le-a luat posetele. Cel ce le tinea de vorba le-a facut semn ca se pare ca nu e nimic la roata, le-a salutat, s-a urcat in masina si a plecat. Cand au ajuns la Peco sa bage combustibil ia posetele daca mai sunt.

Modificat de Aerofan
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Se mentiona mai sus de faptul ca cei cu numere de Romania ar trebui sa stea linistiti in privinta amenzilor in Germania - nu e chiar asa!

Chiar astazi un amic ce m-a vizitat de paste mi-a spus ca a primit in Romania un plic cu amenda pt viteza din Germania (pe autobahn, 111km/h in limita de 100, 20 de Euro).

Amenda dateaza din 05.04.2012 si a ajuns in Romania pe 30.04.2012, deci in mai putin de o luna.

Ce e si mai interesant: masina e pe firma, amenda a venit direct la sediul firmei, totul in mai putin de 1 luna - nu a fost oprit pentru a i se lua datele, semn ca in UE s-a pus la punct o baza de date comuna privind autoturismele. In plic a gasit inclusiv poza autoturismului, detaliile pentru plata si trebuie sa trimita un formular cu datele soferului, probabil se lasa cu 2 puncte pe permisul din Romania.

Mult succes!

Link către comentariu

acelasi lucru pe austria.. a venit un plic acum in aprilie, semnalat fiind din octombrie 2011 cand s-a depasit viteza cu 30km/h peste limita legala pe o portiune

si sunt trecute acolo toate detaliile, dar fara foto

amenda 103 euro

Link către comentariu

La fel si pentru Italia numai ca plicul a venit dupa aprox. 3 luni. (fara poza)

Link către comentariu

• 2 weeks later...
  • Administrator
Publicat (modificat)

Mie mi-a venit amenda in sub o luna din Germania... si aveam masina inchiriata :D

Stiu si cand m-a "luat", era unul fix si mi-a facut cu blitzul in fata. Parca 18 eur, depasisem cu putin limita legala (de 50km/h)

EndOfftopic

Am venit de langa Stuttgart, dinBaden Wurttemberg, cam 1800 km pana-n Buzau... Daca sunteti in zona sau Bavaria / Munchen, evitati iesirea pe Salzburg... Mergeti Deggendorf, Passau si apoi Linz

Spor

Modificat de dudu
Link către comentariu

Nu e de evitat, traficul e mai mult decat decent - folosesc zilnic portiunea respectiva de autostrada, pana in Salzburg sunt rare cazurile cand fac mai mult de 75 de minute.

Ceva probleme (trafic mai aglomerat) sunt vineri dupa-amiaza si duminica seara/luni dimineata si la inceputul/sfarsitul vacantelor scolare, dar nu ceva iesit din comun fata de restul autostrazilor - posibil sa fi prins vreun accident. Chiar pe respectiva portiune - iesirea Munchen-Ottobrunn-intrare autostrada Unterhaching - e cel mai relaxant trafic din zona.

Modificat de Juliaen
Link către comentariu

• Administrator

Am omis sa spun ca am plecat joi, zi de sarbatoare... A8-ul mai omenos decat de obicei (ca lucrari) insa plin de rulote si masini cu biciclete in "carca" :D

S-au rarit simtitor dupa Munchen, deduc ca se duceau multi spre Austria/Salzburg

Link către comentariu

• 3 months later...

se gaseste si in romania umweltplakette pe okazii si 4tuning si costa 10 euro

Link către comentariu

• 1 month later...
  • Administrator

Intrebare pentru cei care au mers in ultima vreme spre Germania: ce ruta renteaza cel mai bine pentru a iesi din tara?

Mentionez ca plec sambata dupa-amiaza din Buzau

Multumiri

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!