Jump to content

Concediu Romania-Germania

vlad31
 Share

Postare recomandată

Pe 15.08.2011 as vrea sa plec cu familia in concediu si cu niste prieteni de familie pana in Kempten Germania. O sa plecam unde-va pe la ora 6:00 cu iesire pe la Nadlac si prima noapte o sa ne oprim in Viena. Puteti sa-mi recomandati un hotel ieftin de cazare pt o noapte. ( sau mai multe hoteluri) Dupaia plecarea in Kempten. Intrebarea mea este : puteti sa-mi spuneti ce as putea/ ce ar trebuie vazut/vizitat in Kempten sau imprejurimi ? Vroiam sa ma duc la Europark si Cascada Konstantz in Elvetia , de asemea daca stiti costurile prin Elvetia , gen roviniete sau alte taxe.

Vroiam sa va mai intreb despre benzinarii , unde se gaseste ce-a mai ieftina motorina pe drum ?

Ok gata m-am lungit destul , astept parerile voastre :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vlad31

14

• c6t9

9

• seban07

6

• Juliaen

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

eu cand am fost plecat in germania , tot asa am facut am oprit o noapte la granita dintre ungaria si austria la paprika csarda (asa se numeste complexul )care este la vreo 60 km de viena

preturile sunt decente ,mancare buna si destul de ieftina

iar ca si drum nu cred ca faci mai mult de 30 de min pana la viena ca doar e autostrada

drum bun si distractie placuta

Link către comentariu

Vinieta in elvetia e 40 de franci (~35 de euro). e valabila pentru un an - pana la 31 ianuarie 2012 de fapt). alte taxe nu ai.

in germania - cam peste tot in fapt - carburantul e mai scump pe autostrada. in elvetia e rezonabil - parca o idee mai ieftin ca in germania - insa il platesti in franci, logic.

ca regula degetului mare, incearca sa cumperi combustibil prin sate, nu pe autostrada. in elvetia e plin de benzinarii, in germania sunt ceva mai rare.

daca mai mergi vreo 3-400 de km pana in luxembourg, vei avea ocazia sa bagi cel mai ieftin carburant din UE :lol:

pentru 'vizite', eu nu mai plec fara ghidul michelin al zonei. e turistic, fara indoiala, insa e un punct de plecare excelent. apeleaza cu incredere la birourile de turism: daca mai stii si limba pleci cu sugestii de acolo de nu-ti ajunge o luna :)

sa nu uit: vinieta in elvetia e necesara numai daca circuli pe autostrada. daca nu vrei sa intri prea 'adanc' si poti sa stai pe celelalte categorii de drumuri, nu mai ai nevoie de ea.

daca intri pe autostrada in elvetia, o cumperi din vama. exista mari sanse sa fie un control exact pentru asta si oricum sa nu te lase sa intri fara ea.

in general, in zonele de granita sunt acceptati si euro fara probleme, cam peste tot. cum te departezi, e bine sa ai franci.

Modificat de adso
Link către comentariu

Cazare ieftina in viena gasesti aici: http://www.wiencamping.at/ww/en/

E foarte ok si curat, nu stiu daca poti gasi ceva mai ieftin.

Cat despre carburant, stiu ca la omv in austria e aproape 2 euro pe litru deci daca tu cauti ceva mai ieftin, incearca sa eviti omv-ul. Ah si vezi daca asigurarea ta include cartea verde in toate tarile (europene, cel putin). Drum bun!

Link către comentariu

In iunie, in Elvetia, in oras, motorina era cam echivalentul a 1.45 E.

In Germania am bagat si cu 1.399, la JET (cam cele mai ieftine pe care le gasesti), insa pe autostrada asteapta-te la 1.6 - 1.65.

Link către comentariu

Subscriu si eu la carburant ieftin de la JET (Auatria), insa se mai poate gasi ieftin si la Avanti. Verifica AICI (atentie, se actualizeaza permanent).

De asemenea, recomand si eu Paprika. Au meniu in romana, micul dejun e bar suedez si e inclus in pretul camerei.

De vizitat, pff, nush... O gramada. Foarte, foarte aproape de Kempten e Neuschwanstein. Superb. In rest, intreaba la biroul local de turism. Tururi de berarii, muzee, pesteri, etc. Rust e cam departe (Europa Park) si e bine sa fii acolo cand se deschide; oricum, fiind vacanta, asteapta-te la cozi lungi in timpul saptamanii si uriase in week-end. Daca poti trece peste haos si inghesuiala care sunt, in lipsa unui cuvant mai bun, criminale, o sa te distrezi ca lumea. BMW Welt e aproape (München), la fel si Audi Museum (Ingolstadt).

Drum bun :)

post-16418-0-36333000-1311111067_thumb.j

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

Am inteles , multumesc frumos pentru raspunsuri si urari.

Am mai fost prin Austra , Germania si am alimentat de la JET in mare parte, motorina super ok chiar se simte o diferenta intre cea de acolo si cea de la noi si pretul convenabil. Jet de la ei cred ca este echivalentul la noi la Petrom ... oricum am mai bagat si de pe autostrada la Bp ?( zic bine?) la fel de buna.

@adso ma interesa daca tu ai fost pana la cascada Konstantz , merita drumu ?+ vignieta

@bwwlan vroiam sa stiu ce merita cel mai mult sa vizitez , ce te-a lasat cu o impresie aparte, ceva deosebit , ca asa de vizitat sunt mai multe locuri doar ca imi trebuie timp si bani. Poti sa-mi spui mai multe locuri ce "trebuie neaparat" vizitate? mersi

Link către comentariu

In Viena eu am stat aici

Foarte dragutz si curat hotelul, si pentru o noate pretul a fost mai mult decat decent. Micul dejun deliciossss

Link către comentariu

Daca vrei sa vizitezi Viena te poti caza http://www.cazare-austria.ro/, tipul este roman, iti da toate indicatiile + gps, dar este cam aglomerat, trebuie sa suni din timp.

La Paprika am fost cazati si noi, defapt la celalalt motel (sunt 3 unitati de cazare in acelasi loc), mancarea foarte buna si nu trebuie sa te abati de la traseu este chiar langa autostrada.

Daca intri la Pandorf pentru cumparaturi acolo este si statie Jet (cele mai ieftine benzinarii), in Germania in localitati gasesti benzinarii in apropierea magazinelor gen Aldi, Real etc.

Link către comentariu

Eu, cand am fost asta-iarna in Austria, am alimentat de la Shell si am fost multumit. Am ales statia de alimentare in functie de traseul pe care l-am avut si de pret, evident.

Preturile se modifica zilnic, dar daca ai acces la internet, poti sa afli cel mai bun pret pentru statiile din drumul tau. De multe ori se intampla sa fie diferente importante de pret la shell-uri care se aflau la o distanta de 1-2km. Aici ai linkul

http://www.shell.at/home/content/aut/products_services/on_the_road/shell_station_locator/

Drum bun si distractie placuta!

Link către comentariu

Cel mai bun Motel este la granita dintre Austria si Ungaria la Nickelsdorf dar pe partea maghiara se numeste PAPRIKA este un complex de hoteluri de fapt. Cel mai tare mic dejun pe care poti sa il iei vreodata, camere extrem de frumoase, preturi mai mult decat acceptabile, se vede de pe autostrada chiar inainte de a iesi din Ungaria. Ti-l recomand cu caldura.

Link către comentariu

Eu stau in Viena la Etap (cel vechi, de langa Gasometer). Imi convine pt ca ajung repede, parchez masina in subsol si gata, la bere :)). S-a mai deschis unul, dar nu am stat la acesta.

De alimentat am alimentat de peste tot - OMV, BP, SHELL, atat in Austria cat si in Germania. Nu cred ca merita sa iesi de pe autostrada daca drumul nu te duce prin sate ca sa gasesti combustibil mai ieftin.

Concediu placut.

Link către comentariu

Salutare tuturor,

In Austria poti alimenta din satele de pe langa autostrada 1,3-1,35Euro motorina (am fost acum 2 saptamani spre Linz - am gasit chiar cu 1,28 - dar pretul se modifica si de cateva ori pe zi) - pe autostrada e undeva pe la 1,45.

In Germania 1,45 e pretul standard pentru oras - undeva pe la 1,55-1,6 Euro pe autostrada - ca sfat, poti alimenta de la toate statiile de marca (OMV, Agip, Shell..) dar evita-le pe cele no-name (de obicei in curtea supermarketurilor - am alimentat o singura data de la V-Markt cu 1,37 dar destul de proasta motorina, se simte imediat).

De vizitat - tot ce inseamna obiective turistice in Munchen si imprejurimi / Innsbruck, e distanta destul de mica. Legat de aglomeratie, cel putin in Germania luna august e pustiu pe aici, majoritatea familiilor profita de vacanta scolara pentru a pleca in concedii in afara Germaniei.

Link către comentariu

Stiu ca o sa imi sariti in cap,dar totusi la un plin de 55 de litri,economisiti 2 euro si 75 centi...intr-o excursie sau concediu in care oricum se cheltuie o anume suma.

Merita stresul asta de a alerga dupa 5-8 centi la litru,si a va abate de la drumul propus?

Nu-mi spuneti ca aia 5 euro la 2 plinuri fac economia excursiei,ca altfel nu cred ca v-ati mai fi inhamat la plecatul de acasa.

Cu tot respectul-brgds

Link către comentariu

eu iti dau dreptate Vali. Eu sincer de cand am patit-o odata cu benzina proasta din Croatia bag doar benzina de la MOL si aia mai scumpa si de afara numai SHELL V-power care are un pret de 1.60-1.70..... dar altfel simt masina dupa.... pierd vreo 10 euro maxim la un plin dar ma simt bine si fara griji.... Sincer aia 10 euro afara nu e o economie extraordinara. Daca mergi in concediu mergi sa te simti bine nu sa cauti preturile cele mai extrem de mici... unde-i fun-ul atunci. Mergi sa te simti bine si sa te relaxezi nu mergi sa economisesti. Economisesti destul in timpul anului ca sa mergi in concediu.... si acolo sa mai economisesti?

Eu de ex. am planificat sa stric 1800 de eruoe cu traseu Austria-Germania-Italia. Am renuntat la Italia ca mi-a placut mai mult in Austria si m-am plimbat pe acolo o gramada. Oricum in Italia aveam 2 obiective (Muzeul Ferrari si Venezia). am sa ies intr-un weekend prelungit si le vad pe ambele si gata :)

Modificat de Aerofan
Link către comentariu

si eu tot prin zona aia vreau sa merg in concediu dar in landul vecin(baden-wurttemberg) in padurea neagra.De vizitat in zona poti merge la izvorul dunarii(donaueschingen),sigmaringen(castelul familiei regale) hohenzolern,Friedrichshafen pe malul lacului bodensee(zeppelin museum) si la stuttgart(mercedes si porsche la zuffenhausen).Stuttgart ul e cam departe de tine dar in bayern te poti duce la muzeul bmw care mie mi sa parut senzational, allianz arena plus o gamada de lacuri care sunt in zona aia

Link către comentariu

Salutare din nou :)

Multumesc pentru locurile de cazare maine o sa incep sa sun/ sa trimit mailuri si sa vad unde gasesc liber.

@ cardesig poti sa-mi spui un nume de strada unde este situat etapul ?

Am mai stat la etap/ibis si chiar au avut preturi ok , camera curata, dotata si mancare buna.

@ vali sunt perfect deacord cu tine 5 e nu justifica pierderea timpului/km , dar totusi am intrebat ca sa stiu si eu unde este mai convenabil. Nu te gandi acuma ca o sa stau sa umblu 20-50 km pt o benzinarie

Multumesc pentru sfaturi si daca mai stiti nu evitati sa le scrieti.

Link către comentariu

Eu tot pe 15.08 plec din Bucuresti catre Viena si dupaia ajung la Paris, iar in Viena dorm la pensiunea Hargita unde merg de mult timp :).

Link către comentariu

Pt Germania verifica pretul carburantului aici: http://www.clever-tanken.de/ si alege benzinaria cea mai ieftina...toate is bune. De obicei JET si SHELL au cele mai mici preturi. Daca vrei sa vizitezi orasele mari M

Link către comentariu

"umweltplakette" asta cam ce ar fi ?

@ Alex cam pe la ce ora pleci ?

Modificat de vlad31
Link către comentariu

Insigna de mediu obligatorii pentru zonele verzi din Germania.

Uite aici mai multe informatii si zonele in care ai nevoie de Insigna de mediu adica un fel de vignieta

http://www.umwelt-plakette.de/

Link către comentariu

sincer nu contrazic dar e prima data cand aud de aceasta taxa desi am fost si in munchen.Cred ca totusi e pt rezidenti si nu pt turisti pt ca ar fi trebuit sa vad ceva in engleza la vama(ma rog vama..p'acolo pe unde intri in germania).Si cred ca ar trebui sa fie in benzinarii si nu sa stai sa cauti dealer de masini.Parerea mea!Oricum e bine de stiut si de interesat la fata locului dar eu am fost si nu m a intrebat nimeni de asa ceva.

Link către comentariu

E pentru toată lumea, eu am luat de la un service BMW.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!