Jump to content

Pornire "ciudata"


pclinuxos
 Share

Postare recomandată

Buna Ziua Dragilor,

De ceva timp, aproximativ 4-5 luni, experimentez o problema la pornirea masinii. De multe ori pare a se ineca la invartirea cheii, iar dupa ce intr-un final porneste, are o simtitoare pierdere de putere pe primele 2-3 trepte de viteza. Dupa un rulaj mai prelungit "isi revine". Se intampla atat la pornirea la rece cat si la cald.

Are insa si momente cand porneste "la prima cheie" si totul este in regula pe tot parcursul drumului.

Mai multe detalii: Polo 1.2, 64 CP, 28.000 Km, revizii la timp, cheie briceag aftermarket (ma gandesc sa nu fie cheia de vina :) )

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, i-as fi profund recunoscator.

Va multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, ca tot se vorbeste de pornire ciudata as avea si eu nevoie de un sfat. Am un Golf 3 Variant din 1997, motor AFT - 1,6 benzina. La fiecare pornire la rece trebuie sa astept sa se stabilizeze relantiul, care pentru vreo 4 minute sta la 1000 si ceva, dupa care pica pe 800 si ceva. Daca plec pana sa se stabilizeze, masina se ineaca, merge in suturi, nu se accelereaza. Daca astept pana isi revine relentiul pot pleca fara nici o problema. Am schimbat senzorul de temperatura, sonda lambda, am pus-o pe tester si zice ca termostatul e ok, a umblat tovarasu mecanic si la avans, nu stiu ce sa mai fac. Chestia e ca nu face asta decat la pornire, dupa ce se incalzeste motorul nu mai am nici o problema, merge foarte bine. Daca a mai patit cineva asa ceva, poate ma ajuta cu un sfat.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand pe tester nu se vede termostatul. Incearca sa readaptezi clapeta de acceleratie . Avansul se regleaza automat dupa senzorul de detonatii.

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand cred ca ar trebui o curatare a clapetei de acceleratie !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu prea ma pricep, incerc sa invat din mers uitandu-ma pe aici pe forum si prin manual. intrebarea mea este urmatoarea: de ce face asa numai cand motorul este rece, de ce dupa ce urca temperatura merge foarte bine?

dupa asta se accelereaza normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

face doar cand e rece pentru ca in clapeta de acceleratie este un motoras care tine loc de "soc" si probabil face probleme acel motoras ... (valabil la clapetele cu cablu fizic de acceleratie , nu cu pedala electronica, deci la polo 9nX nu cred ca s-au mai pus calpete cu cablu , doar cu comanda electronica, raspunsul era pt. problema de la golf3)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

......am si eu aceeasi problema , la prima pornire din zi tremura si dardaie saracu motorash de aproape se opreste , am curatzat clapeta am remapat-o cu vag-comul si tot asa face , deja-s disperat nimeni nu-i da de cap ....dupa ce se incalzeste putzin aprox 2-3 minute dupa aceea merge normal...daca stie cineva remedierea situatziei ii raman recunoscator

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa face si la mine lupo de la o vreme , am curatat si adaptat clapeta , ea functioneaza bine , urmatoarea mutare e sa schimb senzorul de temperatura sau sa il verific sa fiu sigur ca e ok pentru ca imediat ce se incalzeste putin motorul merge bine si nu mai face probleme

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!