Jump to content

Inlocuire volan standard cu volan Passat CC

Ace83
 Share

Postare recomandată

Volanul l am desfacut eu personal de pe cc, deci este totul cum a venit de pe masina, singura codare ce am facut-o este cea pe 16 cum am specificat..spira functioneaza pentru ca o am pe masina cu volanul original..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

11 hours ago, spido said:

Volanul a venit cu cablajul lui sau l-ai pus pe al tau?  Presupuninda ca ai codat corect...cu lin 2.0, sunt mai multe posibilitati: calc coloana defect,spira rupta,cablaj volan defect sau incompatibil,comenzile volanului defecte.Sapt trecuta am gasit un volan pe un CC care avea butoanele varza...turnase apa/suc pe ele si erau coclite si pline de oxid inauntru...asa ca, ai de verificat...

Sau calc mic, din spira stanga defect

Link către comentariu

Nu stiu despre ce calculator e vorba, cumva din spirala masinii?

Voi incerca sa returnez calculatorul ala de coloana chiar daca au trecut mai mult de 14 zile..si voi lua un AH sau AJ.

Sigur nu este din cauza că volanul este de pe masina cu cutie automata si cu padele? Am incercat si cu mufele deconectate, knsa tot nimic..

Link către comentariu

Nu are treaba ca e cu padele sau nu. În spira volan staga, e și calculator comenzi. Adică... Probează cu alt volan sau alte comenzi... Dar pt asta, trebuie sa ai altele și sa le scoți de pe volan

Am facut ceva similar azi, dar la un A4 B9 2018

IMG_2019-12-04_20-10-09.JPG

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Am gasit acea mufă scoasa cand am desfacut comenzile de pe volan, mai incerc odata sa pun volanul si calculatorul sa vad daca le pot face, care este codarea exacta pentru acest volan? Astept PM daca nu puteti posta aici, multumesc.

Screenshot_20191204-214508_Instagram.jpg

Link către comentariu

On 12/4/2019 at 8:28 PM, spido said:

SPITA....Florin, SPITA stinga a volanului

Spita.... autocorector.... 

Cu aia scoasa, nu putea sa meargă. Te-ai uitat un pic pe pag anterioare? S-a vb despre codare, montare, etc

Modificat de Manuel N.
Link către comentariu

L.E. Am rezolvat cu volanul, din cauza la mufa aia iesita era problema, merg comenzile acum, doar cele din partea stanga pentru ca nu am computer de bord.Multumesc de ajutor.

Modificat de thehunter1337
Link către comentariu

• 5 weeks later...

Salutare!? Ma bate gandul sa schimb volanul in 4 spite de la B6-le meu, cu un volan in 3 spite din piele. As vrea sa stiu daca la volanul cu 3 spite simplu fara comenzi trebuie schimbat si calculatorul de coloana si cablajul? Sau in cazul in care optez pentru un volan de B6 cu comenzi e nevoie si de alte componente? Am atasat poze cu modelel ce ma intereseaza. Multumesc!

s-l500.jpg

IMG_20200106_234456.jpg

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare din nou! Imi puteti  spune va rog, daca se potriveste calculatorul de coloana 1K0-953-549-AQ se potriveste la B6?

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare,

Pregatesc sa fac un retrofit de la volanul meu cu 4 spite de pe B6 2010 -> la volanul de B7/CC in 3 spite multifunctional. Am deja volan, airbag, cablaj, spira, calculator coloana  DAR nu imi este clar daca trebuie sa inlocuiesc si maneta pentru stergatoare sa fie unu fara butoane pentru BC. Oare va fi functional in paralel comenzile de pe volan si butoanele de pe maneta pentru BC?

Multumesc!

Link către comentariu

Da,va fi functional volanul. Maneta se dezactiveaza din codare.

Link către comentariu

55 minutes ago, buti9112 said:

Salutare,

Pregatesc sa fac un retrofit de la volanul meu cu 4 spite de pe B6 2010 -> la volanul de B7/CC in 3 spite multifunctional. Am deja volan, airbag, cablaj, spira, calculator coloana  DAR nu imi este clar daca trebuie sa inlocuiesc si maneta pentru stergatoare sa fie unu fara butoane pentru BC. Oare va fi functional in paralel comenzile de pe volan si butoanele de pe maneta pentru BC?

Multumesc!

Sper ca ai verificat ce calculator ai pe masina si ai achizitionat unul compatibil. 2010 e un an limita,intre doua modele total diferite.

Bine, daca te pricepi, le poti face si daca sunt componente diferite, am facut, dar poate pt tine o sa fie mai greu.

Tot asa, pe passat este grup de manete. Se poate schimba numai levierul(nu e necesar).dar e.mai complicat

Link către comentariu

Multumesc mult pentru raspunsuri rapide!

Am incercat sa ma pregatesc cat se poate de bine si teoretic totul este compatibil....teoretic.

Am sa montez saptamana asta si vedem.

Multumesc inca odata!

Link către comentariu

Azi am reusit sa montez tot. DAR am eroare pentru senzorul de unghi pentru volan G85.

Mi se pare ca senzorul de unghi pentru volan este defect. Nu imi citeste unghiul, nu se vede nici in measuring block. Si in plus de asta si volanul se misca mai greu exista asistenta dar cam la 50% fata de cum era pana acum.

Am calculatorul de coloana modelul nou ca la B7 (5K0.953.569 AB) cel vechi era cu AA la urma. Am demontat foarte atent si am pus la loc cum trebuie deci nu vad de ce nu mi-ar citi unghiul doar daca este defect. Aveti iedee? Pot sa calibrez cumva? Sau nu am facut eu ceva procedura bine? 

Mentionez ca totul este functional, comenzi volan, tempomat, tergatoare, lumini, claxon, airbag. Atasat si un log.

Log-WVWZZZ1KZAM676765.txt

Link către comentariu

Automat, dupa.montare faci setari de baza, codare si calibrare. La tine, faci pe 44 steering, basic set, 60 parca canalul. Dupa aceea faci limit stop ul la servodirectie si totul va merge ok

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Am remontat pe cel vechi (cel cu AA) si a ramas aprins doar volanul cu galben. Cand pun pe asta ramane aprins si ESP. Si vad ca efectiv nu mi citeste pozitia volanului, tot 0 vede la steering angle, nu conteaza cat de mult rotesc de volan. Mai incerc odata, dar cred ca este defect senzorul. Multumesc!

Link către comentariu

Normal ca este asa, deoarece cel vechi este imperecheat cu masina. Cel pe care il montezi nu are cum sa citeasca pozitia pana nu ii faci initializare. Se pare ca nu ti-ai facut corect temele, nu ai facut procedurile de setare de baza si ce ti-am zis mai sus?

Link către comentariu

Deci, am facut basic settings pentru G85. La mine aceasta optiune se afla in controllerul ABS sub grupul 060. Am intrat cu security access 40168 dar acolo se vede exact ca in poza atasata. Deci nu prea iese.

Te rog frumos sa-mi spui cum ar trebui "inperecheata" altfel cu masina, ca eu nu prea imi dau seama. Nu reusesc aceasta setare de baza, codarea a mers, iar limit stop nu are cum sa mearga din moment ce nu vede el unghiul...cred.

Multumesc!

20200323_175402 (Large).jpg

Link către comentariu

Degeaba ai facut acolo, eu stiu unde trebuie sa faci....si ti-am scris si tie....pe 44 servodirectie. Daca tu vrei sa faci pe 03 abs, treaba ta, dar ne irosim timpul.... ti-am scris sus exact unde ai de facut.....

Link către comentariu

Nu cred ca are cum sa faca adaptarea.Pare decalibrat senzorul/defecta spira.

Link către comentariu

Unde vezi acest lucru?

Link către comentariu

1140740 - Steering angle sensor  
          B1168 29 [009] - Signal Implausible

Pe 16

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!