Jump to content

Cablu broasca usa

allyn87
 Share

Postare recomandată

salut, ca sa nu mai deschid alt topic, am si yo o rugaminte: este cineva care se pricepe sa schimbe cablul de la manerul interior usa fata stanga la sofer..sau daca imi poate recomanda pe cineva..si daca s`ar putea sa mi se spuna si cam cat m`ar costa..Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kelu

16

• F l o r i n

16

• allyn87

8

• cosmindumi87

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bony, cauta in aria Prestari servicii.

Link către comentariu

• 4 months later...

Recent mi-am cumparat si eu o Octavia tour din 2006. Sper ca am postat bine aici, nu mi se deschide usa spate stanga din interior. Asa am cumparat-o. Fostul proprietar mi-a spus ca a blocat usa de la "protectie copii" aflat pe cantul usii si de atunci indiferent de pozitia blocajului aluia nu a mai putu deschide usa din interior. Am tot citi pe aici de niste cabluri rupte, sa fie si la mine acelasi lucru?

Daca ati avea si ceva poze cu demontaj fata de usa ar fi minunat... ca ma gandesc ca tot de colo se repara, nu?

Link către comentariu

daca manerul din interior, cand il tragi, se misca usor sau in gol, e rupt cablul de la maner care merge la broasca......daca e putin tensionat e blocajul pentru copii ramas pe inchis

Link către comentariu

Da, se misca usor, parca merge in gol. E ca si cum masina ar fi incuiata. Inseamna ca e rupt cablul cel lung, nu?

Link către comentariu

ai zis doua lucruri ce se dau cap in cap...ori se misca usor in gol, ori ca si cum masina e incuiata, adica se misca tot mai greu pana la capat.....?

Link către comentariu

Exact... se misca usor, ai cablul rupt - trebuie sa dai jos fata de usa si yala, ca sa-l schimbi. Cablul e in jurul la 50 lei.

Altfel, e protectia de copil - e usor, te uiti pe cantul usii si vezi cum e pozitionata siguranta.

Link către comentariu

Pai indiferent in ce pozitie este protectia la copli, see comporta la fel.

Link către comentariu

ai zis doua lucruri ce se dau cap in cap...ori se misca usor in gol, ori ca si cum masina e incuiata, adica se misca tot mai greu pana la capat.....?

te-am intrebat asta...raspunde

Link către comentariu

Aaa, scuze, se misca usor in gol.

Link către comentariu

asa da....e clar, e rupt cablul

probabil daca zici ca de la protectia pentru copii, o fi fost ramasa pe inchis si cineva a tras de maner pana s-a rupt

Ai aici codul pentru el: 1U4839099B ... mergi la orice magazin de piese auto si il comanzi.

Link către comentariu

• 6 months later...

Salutare!

Am o mica problema si eu deschiderea usi din interior. Am un lupo cu inchidere centralizata montata aftermarket. Am dat jos fetele de usi zilele trecute sa imi vopsesc manerele de la usa, le-am terminat pe partea stanga, montez totul pe fata de usa si ma duc le pun pe masina. Pun cablul de la broasca pe manerul de deschidere din interior, in urechea aceea si pun fata pe portiera provizoriu , dau sa deschid dar se pare ca din interior nu mai functioneaza. Am verificat daca nu a sarit cablul si am verificat daca trag de cablu separata se deschide din interior iat manerul nu are arcul rupt sau alte deteriorari.

Oare s-a detensionat cablul acela de actionare? Ma dispera ca eram aproape gata si m-a prins intunericu si nu pot face nimic acuma ca nu vad nimic ce ii acolo.

Ar fi bine daca as reusi sa fac o jonglerie sa scurtez un pic cablul si sa il prind cu un socricel de plastic sau exista vreo metoda de tensionare?

Multumesc!

Link către comentariu

Demonteaza fata de usa... pe lumina. Sigur o sa gasesti greseala..... eventual fa cateva poze si iti zicem unde e problema

Link către comentariu

,,Oare s-a detensionat cablul acela de actionare?": nu, nu are cum.

,,exista vreo metoda de tensionare?" : nu

Verifica daca l-ai montat corect:

post-25544-0-87763200-1349549614_thumb.j

Link către comentariu

Mersi Carmina. M-am luminat dupa ce am vazut poza, am uitat un pas in montaj. Am uitat sa pun pe suport cablul.

O seara buna!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

EU la 10 euro am gasit cablul original mai lung pentru manerul interior, rupt a fost si la mine , l am schimbat si de abia apoi am gasit acest tutorial ca sa ajungi la ele : http://www.briskoda.net/forums/topic/126257-octavia-1-replacing-door-latch-microswitch/ . Prost intradevar mecanismul de prindere sincer sa fiu..

Link către comentariu

• 2 months later...

Glacius unde ai gasit cablu original, nu mai lung, ci exact cat trebuie de lung, ca am patit-o si eu taman acuma cand e frig si toate plasticele sunt rigide!

Ma gandesc cu groaza ca trebuie sa demontez fata portiarei pana la broasca, dar va trebui ca e fata stanga!

Link către comentariu

gasesti pe comanda la orice magazin de piese mai "rasarit".mai mult de 50 ron nu ar trebui sa fie.

Link către comentariu

Am dac comanda de cablu ieri, si mi-au cerut 80, cu .. discount am ajuns la 75. Ma duc azi sa-l ridic, sa vad ce mi-or aduce!

Cica-i original, da ma indoiesc!

Link către comentariu

O intrebare pentru cei care au incercat, poate ma ajuta cineva cu un sfat.

Exista un dispozitiv pentru demontat si montat cablul in broasca de la portiera fara a da jos broasca , sau poate nu trebuie nimic si merge asa?

Nu pot zilele astea sa demontez portiera sa ma uit mai bine ca viscoleste pe la mine si nu am garaj.

Din pozele pe care le-am gasit, locul de prindere e in spatele unei nervuri de tabla si nu-mi pot da seama cat spatiu ar mai fi acolo pentru aceasta interventie.

Pun niste poze cu cablul.

post-24055-0-90025500-1359134209_thumb.j

post-24055-0-31793900-1359134216_thumb.j

post-24055-0-91891300-1359134224_thumb.j

post-24055-0-44413700-1359134232_thumb.j

Link către comentariu

se poate schimba doar cu demontarea fetei de usa

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Ce fata de usa la octavia 1?

Link către comentariu

Nu exista niciun dispozitiv....mana ta va fi dispozitivul Giurgescu :winter:

Poza 1: acea tesitura metalica vine agatata la clema metalica a broastei.

Poza 2: acea ,,carja" vine agatata la manerul de care actionezi sa deschizi usa din interior....este pe dosul ,,tapiteriei" de care pomenea Andrei.

Poza 3: asa arata cablul cap-coada....

Poza 4: nu trebuie sa faci niciun fel de masuratori...va potrivi la fix... :winter:

Daca demontezi ornamentul usii, ai spatiu berechet...in topicul ,,Documentatii" este un clip...trage cu ochiul nitel sa vezi ce si cum e pe acolo.

Eu am sa iti arat cum vine cablul agatat...sa nu demontezi broasca fiindca nu necesita....

Ia uite:

post-25544-0-53611600-1359148427_thumb.j

post-25544-0-11447700-1359148461_thumb.j

post-25544-0-25235800-1359148480_thumb.j

post-25544-0-28769700-1359148500_thumb.j

post-25544-0-45854000-1359148512_thumb.j

post-25544-0-07323100-1359148523_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!