Jump to content

Probleme acceleratie - Polo benzina


remus petrisor
 Share

Postare recomandată

salut.

am si eu o problema cu un vw polo 1.2 din 2003 cod motor azq.

problema este la acceleratie, il accelerez pana in 4000-5000 de ture si cand scade turatiea scade sub 500, da sa moara motorul(scade sub 500r/m) si cred k intra scoul automat si se stabilizeaza pe la 700.

tin sa mentionez k am fost sa reprezentanta vw, mi-au curatat clapeta de acceleratie mi-au si adaptato,dar tot nimic, acum imi spun k e din egr.

ma poata ajuta cineva?

multumesc.

Modificat de remus petrisor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar cum trage ?

Caci tinand cont ca e in 3 pistoane s-ar putea sa fie o bobina de inductie care pica si calculatorul regleaza imediat turatia.

Sau un injector.

Pai ce au spus care are cei de la reprezentanta, ca doar au pus-o pe tester.

Acum du-te la alt tester WAG si vezi ce-ti zice.

Iti dai seama ce s-ar intampla daca esti intr-o depasire...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de tras trage normal, nu face figuri, mi l-au pus si pe tester...

l-am avut la ei la reparat la reprezentanta, in urma unu accident minor(trager, bara fata, grila,etc mici chestii) si de atunci imi face chestia asta, dar nu tot timpul. la relanti sa perfect, nu oscileaza deloc, doar in anuminte momente si de obicei cand o turez peste 4000 de rotatii o las pe liber si cand sa isi revina la normal scade putin sub 500r/m si dupa se stabilizeaza la normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E normal sa faca asta! Linisteste-te. Asa face uneori motorasul de 1,2, eu am avut un Seat Ibiza cu 1,2.

Eu ma speriasem intelesesem ca de la 4000 ture, ajunge brusc la 500 ture.

Ca si cum ar cadea motorul brusc in turatii si apoi isi revine.

Ca idee, ce benzina ii pui? Daca de 95, incearca sa duci rezervorul aproape de 0 si pune-i de 101 de la rompetrol si accelereaz-o tot asa, dar in sarcina, ajuta la curatarea egr-ului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut si la mine se mai intampla dar nu am dat atentie

Modificat de Alin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

salut. revin dupa mult timp...este o problema destul de mare, pt ca este de la distributie...era sarit un dinte...

Modificat de remus petrisor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Asa se intampla si la mine.....merge foarte bine la viteze mari,acclereaza liniar frumos....porneste usor la prima cheie ...cum se manifesta daca este un dinte rupt la distributie?

O turez la 4000-5000 ture si dupa ce las accleratia coboara si se blocheaza pe la 1500 ture sta cateva secunde apoi scade pe la 500  re ridica la 750 apoi iar scade iar se ridica sau uneori cand scade la 500 moare motorul!

 

Cand aprind luminile sau alti consumatori scade turatia brusc ....cureaua de accesorii este noua,am schimbat-o

 

Poate sa fie totul de la alternator?

 

 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

I-am dat de cap.....

 

Multi mecanici au zis ca e clapeta ...am luat alta clapeta sh si tot asa facea.........

 

MECANIC: domne,daca,cureti clapeta de accleratie si apesi pe clapeta poti sa o arunci ca nu mai e buna...

M-a bufnit un ras si am plecat

 

Totul a fost de la alternator!!

Nu \dadea curent constant

Modificat de bvandrei
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut de ceva timp am o problema cu masina cand merg pe ploaie cu se aprinde martorul EPC iar masina isi schimba comportamentul motorul nu mai sta la ralanti, nu trage aproape deloc si moare si motorul. Prima data am fost la tester acum 3 saptamani mi sa sters eroarea am pornit motorul la fel facea a 2 zi dupa ce a stat masina in garaj  martorul epc sa stins iar masina mergea bine iar timp de 3 saptamani cat am circulat cu masina nu am mai avut probleme dar nici nu am mai circulat pe ploaie. Ieri de dimineata am plecat iar la drum afara ningea tare si nu am apucat sa percurg 20 de km si iar sa aprins EPC, astazi am fost iar la scanare la fel pe clapeta de acceleratie eroare, tipul la care am fost mi-a spus ca este posibil sa fie un fir intrerupt si ca sa merg saptamana ce vine sa verifice iar daca nu este nici un fir intrerupt sa cumpar o clapeta de acceleratie noua, eu stiam ca se si poate curata. Masina se manifesta ciudat doar pe timp de ploaie si umezeala acum am EPC aprins daca las masina in garaj 2-3 zile se usuca si dispare si eroarea. Eu am fost plecat din tara 4 luni iar tata nu a prea circulat cu masina in garaj am pus niste lipici pentru soricei pe o bucata de carton si s-au prins 6 in 2 nopti, ma gandesc sa nu fi ros un fir ceva iar cand intra in contact cu apa sa apara si problemele + ca acum 2 ani am avut 2 soricei in masina mi-au ros o cutie de ciocolata ce aveam in masina nu imi pot da seama pe unde au intrat. As putea verifica eu firul de la clapeta de acceleratie ? O schema ceva ?

Modificat de P.Alin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Astazi am fost cam 5 km cu masina, la fel EPC a fost aprins de cand am plecat dar cand am oprit motorul si repornit epc a intarziat sa apara imediat dupa ce am oprit filmarea sa aprins EPC din nou, mai jos atasez un filmulet

Imi cer scuze pentru dublu post dar nu ma lasa sa mai editez postul de ieri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Ceau! 
Sunt nou aici pe forum si imi cer scuze daca gresesc cu acest mesaj aici.
Am cumparat de curand un VW Polo din 2006 1.2 benzina,40 kw.
Se aude un zgomot cand accelerez usor ca si cum ar freca ceva in zona pompei de apa,am schimbat pompa de apa,am luat cea mai scumpa pompa dar nu a disparut sunetul,daca ma puteti ajuta in problema asta.
Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salut. Am si eu un Polo 9n azq . La relantiu  merge . Bine dar nu se tureaza peste 3000 daca tin pedala maxim. Si scoate si fum. 

20190902_190011.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Buna,

 

Am un VW Polo, 9N BBY, 2004, 1.4 16V, 75CP - benzina.

De cateva luni masina mea are o problema, pe care, se pare, ca nu o poate rezolva nimeni. Mi se aprinde foarte des EPC - ul in bord, moment in care masina este limitata, sau nu merge aproape deloc. Nu intotdeauna se aprinde si check-ul.

Am avut-o in service, dus - intors, cam 3 luni, incepand din iunie anul trecut. Eroarea principala - clapeta de acceleratie, clapeta initial curatata, apoi schimbata. Pana in acest moment mi-au fost montate 8 clapete de acceleratie, noi noute si problema persista.

S-au verificat cablurile din jurul clapetei, mi-a fost curatat EGR-ul. Am verificat computerul de bord si cam toate cablurile din masina.nici o problema. Mentionez ca mi-a fost reparat de curand tabloul de sigurante (partial topit din cauza unei sigurante proaste, montate la service). Bateria a fost schimbata in vara anul trecut, ereoarea a aparut cu putin timp inainte de a o schimba.

Surpriza mea a fost ca nu am avut probleme pe timp de iarna (frig) cu masina, cum a dat caldura, s-au si aprins becurile in bord si nu pot circula :(.

Am reinceput "dansul" cu service-urile, in fiecare saptamana, aproape, masina este pe tester, ii anuleaza erori, mai schimba cate ceva minor, functioneaza 2-5 zile si dupa....inapoi.

 

Nu stiu ce sa mai fac, ce sa mai verific, ma puteti ajuta, va rog, cu un sfat?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

N-ai notat pe undeva ce coduri de eroare apar?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!