Jump to content

Bujii - de care, cate, cum, unde?


EFlavius
 Share

Postare recomandată

Am si eu o problema as vrea sa-mi verific toate bujiile de la masina din semnatura si nu stiu pe unde sunt. 1 sunt bujiile incandescente pentru pornire care am inteles ca sunt in chiulasa, 2. bujiile care incalzesc fortat motorul am inteles ca sunt 3 dispuse ca un tripod.3 bujiile ptc, iarna trecuta imi baga caldura si cand motorul era rece acum parca baga f slab. Am si eu nevoie de niste poze pentru localizare si niste sfaturi pentru demontare si verificare eventual inlocuire. Va multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Bujiile sunt in chiulasa si se pot verifica cel mai simplu cu o scanare vag-com, dar si cu lampa.

Nu au nici o legatura cu incalzirea auxiliara pe care o ai pe masina. Este cu totul altceva.

Masina vine echipata cu bujii BERU, cel putin a mea asa a venit.

Singurul lor scop este de a ajuta masina sa porneasca la temperaturi scazute.

O seara buna !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu ca sunt in chiulasa dar nu stiu cu sa le desfac. Adica nu le vad pe sus pe la motor. Punctul doi al problemei, masina mea are un fel de sistem de incalzire fortata a motorului, s-a discutat mai demult probleme PTC se numeste daca nu ma insel eu. Sunt 3 bujii dispuse intru-n fel de tripod pe sistemul de racire adica incalzesc antigelul. M-ar interesa sa vad niste poze si sa primesc niste intructiuni pentru demontare si verificarea bujiilor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

BUjiile trebui sa le gasesti cum te uiti la motor in fata chiulasei, infiletate in ea la 45 grade, sunt conectate intre ele cu un cablu negru.

Nu le gasesti daca sunt arse la o diagnoza, doar alimentate direct la 12 v pentru maxim 3 secunde, le vezi daca functioneaza corect.

PTC e facut din 3 elemente de incalzire electrica , montate pe un radiator de aluminiu si este montat langa radiatorul de incalzire habitaclu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merci pentru datele tehnice dar nu gasesc bujiile alea auxiliare care incalzesc fortat motorul. Dupa ce pornesc motorul din 15 in 15 secunde se simte cum pornesc se aude un tacanit si se vede la plafoniera cu ia curent. Daca aprind farurile am inteles k ramane numai una pornita. Eu am observat ca daca plec si nu aprind nimic motorul se incazeste mult mai repede decat daca plec cu farurile aprinse sau cu dezaburirea pornita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!